Bende farklı konularda benzer cevaplar aldım, Bülent beyden kaçtım. Orası tam bir reklam ajansı. Adamın yek yaptığı başarı hikayeleri ile sosyal medya ve tv kanallarını kullanmak. Bana da neler Dedi kaçtım, Semra hocayı sosyal medyada görmedim bile bilimsel makale ve röportajdan dışında bu bile tercih sebebimdiAcıbademe ben de gittim sadece bülent traşla ön görüşme yaptım, diyorum 24 günde bir regl oluyorum bazen 25 oluyor diyorki cok kısa döngün onu ilacla uzatacagız. Benim sağ tarafımda yumurta biraz fazla ama pco değilim yani hormon sonuclarım normal bu lh fsh dengesi filan normal diyor sen pcosun adet söktürücü de yazalım, diyorum ben her ay düzenli oluyorum sancım bile olmaz regl dönemi ama analatamadım kendisine. Eşime de mikrocip dedi ama ileri hızlı yok eşimde nasıl yüzecekler o cipte belli değil. Öyle bir korktum kactım ki. Bahcecide de güvenc beyle görüstüm eşimde baş anomalisi yüzde 96 normal morfoloji yüzde 2. Diyor cok normal bekleyin bir sene daha. Cok istiyorsan aşılama yapalım diyorum bir negatif aşılamam var, ben ovulasyon testiyle zaten 1 yıl takip edip denedim. Baktım orası da cok bastan savma gibi. En son memoriale gecmisimi anlattım bende herşeyin normal oldugunu söyledi semre hoca, aşılama vs önermem zaten ovulasyon testi kullanmışsın tüpe gecelim dedi. Tek makul konusan oydu gercekten de
Oyle demek istemedim yalnış anlaşıldı ilk denemede o kadar tecrübesiz oluyor ki insan mesela ben acıbademdeki acı tecrübemi düşünüyorum gercekten safmışım. güzel bir amaç var ve ona koştuğumu hissediyorum. Eşim beni uyarıyor bak şuan bu dr. saçmaladı diyor. Ben hemen hayır hayır... diyorum. Sonradan düşününce eşime hak veriyorum. Negatif sonuç insanı düşünmeye itiyor. Hayal alemindeymişim o zamanlar... Pozitif olsa bunları sorgulamazdım hatta belki tavsiye ederdim.
Kızlar dün büyük bir hayal kırıklığı yaşayıp eve dönerken ne yapacagımı bilemedim siteye bile yazamadım. Konuşamadım yutkunamadım sanki boğazım düğüm düğüm oldu . Değere gelince 32.07 yken 38.03 çıktı ve ben anladım o an onu görünce anladım artık sağlıklı olmadığını. Tabi eve gelince ağlamamak için her ne kadar zor tutsamda ağlamadan yapamadım biliyorum .eşim ailesi hepimiz çok üzüldük böle olsun asla ama asla istemezdim . Akşam yücel hoca msj attım hoca yazdı hemen ve şöyle dedi malasef düşük başlamış artış göstermemiş . Sağlıklı bir gebelik gibi görmediğini ilaçları bırakmamı sıfırlanmasını beklememizi söyledi .az öncede ipek hanım aradı tatlı nazik bir bayan beni kırmamak için herşeyi söyledi sağlıklı bir gebelik olmadığını adet olunca atabilecegimi biokimysal olabilir dedi bende neden olur dediğimde embriyodan kaynaklandığını belki embriyo kromozomumdan olabileceğini söledi . 4 gün sonra kan vermemi 0 sonucunu bekleriz dedi. O kadar üzgün olduğum için de kafam allak bulak oldu .herşeyde vardır bir hayır tabiki Allah böyle uygun gördü demekki .
Nasıl geciyor günler? Bende herşey normal bu normallik ürkütücü :)))Bende farklı konularda benzer cevaplar aldım, Bülent beyden kaçtım. Orası tam bir reklam ajansı. Adamın yek yaptığı başarı hikayeleri ile sosyal medya ve tv kanallarını kullanmak. Bana da neler Dedi kaçtım, Semra hocayı sosyal medyada görmedim bile bilimsel makale ve röportajdan dışında bu bile tercih sebebimdi
Geçmiyor diye soracaktın sanırım :) bugün ara ara regle benzer ağrılarım vardı hafif. Onun dışında hiçbirşey yok. Bekliyoruz teyzesiiiiNasıl geciyor günler? Bende herşey normal bu normallik ürkütücü :)))
Kuzum çok üzüldüm hayırlısı olsun elden hiç bişey gelmiyor yeniden deneyeceksin olacak inşâAllahKızlar dün büyük bir hayal kırıklığı yaşayıp eve dönerken ne yapacagımı bilemedim siteye bile yazamadım. Konuşamadım yutkunamadım sanki boğazım düğüm düğüm oldu . Değere gelince 32.07 yken 38.03 çıktı ve ben anladım o an onu görünce anladım artık sağlıklı olmadığını. Tabi eve gelince ağlamamak için her ne kadar zor tutsamda ağlamadan yapamadım biliyorum .eşim ailesi hepimiz çok üzüldük böle olsun asla ama asla istemezdim . Akşam yücel hoca msj attım hoca yazdı hemen ve şöyle dedi malasef düşük başlamış artış göstermemiş . Sağlıklı bir gebelik gibi görmediğini ilaçları bırakmamı sıfırlanmasını beklememizi söyledi .az öncede ipek hanım aradı tatlı nazik bir bayan beni kırmamak için herşeyi söyledi sağlıklı bir gebelik olmadığını adet olunca atabilecegimi biokimysal olabilir dedi bende neden olur dediğimde embriyodan kaynaklandığını belki embriyo kromozomumdan olabileceğini söledi . 4 gün sonra kan vermemi 0 sonucunu bekleriz dedi. O kadar üzgün olduğum için de kafam allak bulak oldu .herşeyde vardır bir hayır tabiki Allah böyle uygun gördü demekki .
Canım ne güzel yazmışsın severek okudum inan .sen yaz hep böyle .zaten yazıların hep açıklayıcı net oluyordu.ne güzel esin için bunları düşünüp söylemen ,bi lütuf olarak görmek birbirinizi :) . Inşallah meyvesini de alacaksınız inanıyorum. Belki daha güzeli olacağı için gecikti Allah bilir biz bilemeyiz tıpkı evliliginiz gibi :)İnşallah amin...
Aslında o kadar kalın kafalı bir insan değil. Düşüncelidir hassastır naziktir. Benim fikrime fazlasıyla önem ve değer verir. Memorial a gelmeden önce de 6 ay baya bi doktor gezdik uzak yakın. Kime gidelim dediyse itiraz etmedi. Hatta biran önce doktora gitme konusunda benden daha aceleci davrandı, direk tüpe geçme konusunda da. Onun ilk verdiği testte bir problem görünmediği için her gittiğimiz doktor bende bir sorun bulmaya şartlamışti kendini ve biz de tam olayı henüz kavrayamamıştık hiç bana senin yüzünden falan demedi. Benden de olabilir diyo ama kimse bi de üroloğa görünün demiyor sorduğumuz halde. Nasip yani ilk verdiği o test (gittiği lab yüzünden belki)bizi yanıltmasa her şey çok farklı gelişebilirdi. Doktor ne diyorsa o mantığı ile hareket ediyor bi çok insan ve o da onu yapıyor doğal olarak. Benim yapım biraz farklı illa anlamam lazım neyin ne olduğunu. Sonraki adımı önceden çözmem bilmem lazım. Belirsizliği minimuma indirmem lazım. Eşim bunu tam anlayamadı işte. Yani anlayışsızlıktan değil. Karşında dünyaca nam yapmış prof var gerek yok diyo tabi bana kızacak adam haklı. Neyse ki geç de olsa anladı. Hala anlamamakta ısrarcı olabilirdi. Buna da şükür diyorum. Biz geç evlendik. O bana Allah'ın lutfu. O da beni kendisi için öyle görüyor ne mutlu ki. Bu veya herhangi bir konu için tartışıp huzurumuzu bozmanın gereği yok diye düşünüyorum. Çocuk ya olacak ya olmayacak. Olmazsa olmayacak çocuklar için neden birbirimizi incitelim. Olursa zaten sağlam karakterli mutlu çocuklar uyumlu ailelerde yetişecek. Evliliğimiz mucize gibi oldu geç oldu ama güzel oldu. Allah beni seviyor dedim. Çocuk da olacak inanıyorum geç olsa da güzel olacak inşallah umudum var.
Al yaz dedin ne oldu yine destan yazmışım :)
Normalde regl günün ne zaman? Ay daha akşam yeni oldu haklısın gecmiyor. Ama sabır son 3 gün kaldı. Sabahtan gidelim kana 23ünde :)Geçmiyor diye soracaktın sanırım :) bugün ara ara regle benzer ağrılarım vardı hafif. Onun dışında hiçbirşey yok. Bekliyoruz teyzesiiii
Evet canım çok tatlı bi doktor onu tanıyan birine anlatsam inanmaz egosunu yeni farkettimbende bi kere de ikinci beta hcg için gittim sonuçları bekleyecek miyiz dedim yoksa mail mi gelecek tecrübesizim sonuçta bana dedi ki ölür müsün iki saatçik beklesen sonuca göre kontrole çağıracak bekle dedi ben şok olmuştum çok canım sıkılmıştı artı ayın 18ine randevu aldım iptal etti 24üne o günde eşim müsait değildi gelemem dedim zar zor 19una çağırdı ve o gün kalp atışını alamadık kaybetmiştim üstelik iki hafta önce durmuş dedi gelişmemişAaa çok şaşırdım kim bu doktor , azarlamak falan neden bu kadar egolular anlam veremiyorum gerçekten. Muayene etmemek ne demek. Bence de devam etme arkadaşım. Kendini güvende hissedecek Emin’im başka doktor da bulursun. Nerede oturuyorsun?
Yani dış gebelik yüzünden tüp zarar gördüğü için alıyorlarmış diğer tüp sağlam kalıyormuşDış gebelik olunca mı tek tüp alınıyormuş
İşte benim ikinci hsgde sol tüp temizdi ameliyatta da doktor çığlak gözle gördüm sağlamdı o yüzden almadım dedi ama ameliyattan sonraki hsgde berbat bi şekilde şişikti sonra tekrar ameliyat oldum dünkü dr da yan odasındanbenşm ameliyat yapan doktorumun galiba sevmiyorlar birbirini :)Günaydın arkadaşlar. Bu tüp olayıyla ilgili çok araştırdım. Şimdi şöyle eğer dış gebelik gibi bir durum varsa tek tüp alınıyor çünkü sadece dış gebelik geçirilen tüp zarar görüyor diğer tüple hiçbir bağlantısı yok. Fakat hidrosalpenks çok farklı bir durum. Tüpün içinde enfeksiyonlu bir sıvı birikiyor ve rahime sızıntı yapıyor. Doktorlarda bir tüpte varsa muhakkak diğerinde de olma ihtimalini göz önünde bulunduruyorlar ama buna ancak laparoskopi esnasında çıplak gözle karar verebiliyorlar. Benim sağ tüpüm felaket durumda olmasına rağmen Semra Hanım diğer tüp için ameliyat esnasında kesin teşhis koyulur ama bir tüp bu kadar hasarlıyken diğeri tertemiz pürü pak diyemeyiz diye söylemişti. Sonra ben ameliyatı cem demirel’de oldum. O da ameliyattan sonra şunu söyledi ; Çiğdem sağ tüp felaketti aldık böbreklerin ve uterusuna kadar ulaşmış yapışıklıkların vardı açtık. Sol tüp hidrosalpenks çok hafif vardı yapışıktı düzelttim sıvı verdim sıvı geçişide tamamlandı ama sol yumurtalığın olmadığı için ( benim sol yumurtalığım yok) o tüp orada ilerisi için risk oluşturuyordu aldım. Çünkü zaten o tarafta yumurta yok benim doğal gebelik şansım sağ tüpten sonra yok olmuştu zaten. Cem demirel’de tüp bebekçi. Tüp bebekçiler biraz daha bu konuda katı tüp bebekte tüpe ihtiyacımız yok tüm risk faktörlerini yok edelim mantığındalar eğer bir risk oluşturuyorsa tabi ! Ama yinede eğer bir tüpte bir problem yoksa almamayı tercih ediyorlad Semra hocada ha keza öyle. Fakat normal kadın doğumcular daha hassas tek tüp alma taraftıralar o riske girmek istemiyorlar bence ama tecrübeli doktor çok çok önemli. Doktorun karar verebileceği bir dırum. Ama şu bir gerçek ki bir tüpte ileri boyutta bir hidrosalpenks varsa ya diğer tüpte de hasar vardır ya da ileride olması Tırnak içinde söylüyorum muhtemeldir. Kesin diyemeyiz tabii.
Hayırlısı canım nasip kısmet yaşayacağımız varmış yaşamışız inşâAllah bundan sonra herşey güzel olacak inşâAllahBenim sorunum hidrosalpenksti , acıbademdeki ile tedavimde transfere yarım saat kala son ultrasonumda açıkça görülmüştü. yinede transferim yapıldı. memorialda istenen 2. hsg mdede acık olarak teşhis kondu. semra hoca narkozdan hemen önce biliyorsun degilmi diğer tüpündede sorun varsa alacagız dedi. bende evet biliyorum dedim. narkozdan cıkar çıkmaz diğer tüpümün alınmadığını sıvı verdiklerini ve rahat geçiş olduğunu söylediler. Aslında bende bir tüpte bu sorun varsa diğeri sağlam olamaz tezini okumuştum internette. biyopsi yapıldı fakat ben doktorlarıma o kadar güvendiğim için biyopsimin sonucunu bile öğrenmedim. aramadım sormadım ve takip etmedim. belkide 3 embriyonun tutunamamasının nedeni bu olabilir.
Çok sağol canım amin inşâAllahCanım geçmiş olsun enfeksiyonu hemen atlatırsın inşallah merak etme. Her doktor farklı bir şey söylüyor insan kime inanacağını şaşırıyor. Hep diyorum Allah işini doğru yapan doktorlarla karşılaştırsın hepimizi .
Evet canım elimiz kolumuz boş Rabbim doldursun en kısa zamanda inşâAllahCanım benim de uzun süren 2 gebeliğimde de çok çıkardım, serum aldım sürekli, kilo verdim ama hiç biri çekilmeyecek şeyler değildi keşke minnoşlarım sağlıkla benimke olsaydılar şimdi. Senin de öyle biliyorum o kadar çıkarma vs çektin ama ellerin bomboş. Bu çok üzücü. Allah sağlıklı gebelikler yaşamayı sağlıklı minnoşlar almayı nasip etsin inşallah en kısa zamanda sana da.
Evet canım değiştirmek istiyorum doktoru bu doktor şimdilik içine sindi güven verdi bu hastane eşimin şirket anlaşmalı bilindik bi hastane tam teşekküllü o yüzden hastaneden vazgeçemedim amin hayırlısı olsunCanım zaten değiştirmek istiyordun bu enfeksiyon sürecini bu yeni doktorla bi dene istersen birazgit gel hatta arada şimdi bi sabrını, yaklaşımını da dene. İnternetten de araştırmuşındur. Sorabileceğin birileri varsa sor. Eski doktorunda çok ısrar etme bence de. Açıkçası ben soğudum mu güvenim de azalıyor. Hayırlısı olsun hakkında canım.
Ya ciddi misin 4000₺ mi biz en son konuştuğumuzda 3200 civarıydı ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ayrıca bahçeciden ağzı yanan ben değilmişim demek ki orada bi tane doktor vardı Aylin Pelin çil oda Amerikan hastanesine geçmiş beni ücretsiz muayene etmişti ön görüşmede çok başka birisi gerçekten hidrosalpenksi o dr keşfetmişti şimdi Prof olmuş keşke memorialegelseAcıbadem'i de aynen böyle duydum ama Bahçeci'ye ben de bir kere ilk görüşmeye gitmiştim. Çok rahatsız bir yer. Doktor bizi 1 saat bekletip sonra yüzsüz şekilde gelip paralardan bahsetmişti. Bi de terbiyesiZce bu kadar bilgiyi de kimse size bedava anlatmaz demişti. Eşimle ordan iğrenerek kaçtık ve büyük konuşmayayım ama Allah mecbur bırakmasın önünden geçmem ben de bir daha. Memorial o anlamda bana biraz daha güven veriyor. Gerçi en son 2. Transferin 4000 liraya yakın olması ve 60 tl lik gebelik testini kapsamıyor demeleti hiç ama hiç hoşumagitmedi ya neyse..
Bencede ele canım ben bahçeci ve memoriale aynı gün gittim görüştüm daha doğrusu bahçeciden görüşmeden çıkmıştım sinirlendim :)Bahçeçiyi çıkardım kafamdan, tecrübe önemli benim için
Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Bekleşenlerin arasına hoş geldin :)Kızlar transferim oldu hayırlısıyla dualarınızı bekliyorum
Hadi az kalmış senin heyecanlı anne adayı :) benim daha 6 gün var. Ama seni sabırsızlıkla güzel haberlerini bekliyorum inşallahNormalde regl günün ne zaman? Ay daha akşam yeni oldu haklısın gecmiyor. Ama sabır son 3 gün kaldı. Sabahtan gidelim kana 23ünde :)
Sağlıklı sorunsuz bir sekilde bebegini kucagına alırsın inşallah. Allah emeklerini boşuna çıkarmasınKızlar transferim oldu hayırlısıyla dualarınızı bekliyorum
Canım 3850 şu anda en sonEvet canım çok tatlı bi doktor onu tanıyan birine anlatsam inanmaz egosunu yeni farkettimbende bi kere de ikinci beta hcg için gittim sonuçları bekleyecek miyiz dedim yoksa mail mi gelecek tecrübesizim sonuçta bana dedi ki ölür müsün iki saatçik beklesen sonuca göre kontrole çağıracak bekle dedi ben şok olmuştum çok canım sıkılmıştı artı ayın 18ine randevu aldım iptal etti 24üne o günde eşim müsait değildi gelemem dedim zar zor 19una çağırdı ve o gün kalp atışını alamadık kaybetmiştim üstelik iki hafta önce durmuş dedi gelişmemişbi hafta daha ölü bi bebekle yaşayacaktım kontrollerimi sık yapmıyordu 20 günde bi çağırıyordu bizim durumumuzdaki hastaları aslında daha sık kontrol etmeleri lazım
Yani dış gebelik yüzünden tüp zarar gördüğü için alıyorlarmış diğer tüp sağlam kalıyormuş
İşte benim ikinci hsgde sol tüp temizdi ameliyatta da doktor çığlak gözle gördüm sağlamdı o yüzden almadım dedi ama ameliyattan sonraki hsgde berbat bi şekilde şişikti sonra tekrar ameliyat oldum dünkü dr da yan odasındanbenşm ameliyat yapan doktorumun galiba sevmiyorlar birbirini :)
Hayırlısı canım nasip kısmet yaşayacağımız varmış yaşamışız inşâAllah bundan sonra herşey güzel olacak inşâAllah
Çok sağol canım amin inşâAllah
Evet canım elimiz kolumuz boş Rabbim doldursun en kısa zamanda inşâAllah
Evet canım değiştirmek istiyorum doktoru bu doktor şimdilik içine sindi güven verdi bu hastane eşimin şirket anlaşmalı bilindik bi hastane tam teşekküllü o yüzden hastaneden vazgeçemedim amin hayırlısı olsun
Ya ciddi misin 4000₺ mi biz en son konuştuğumuzda 3200 civarıydı ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ayrıca bahçeciden ağzı yanan ben değilmişim demek ki orada bi tane doktor vardı Aylin Pelin çil oda Amerikan hastanesine geçmiş beni ücretsiz muayene etmişti ön görüşmede çok başka birisi gerçekten hidrosalpenksi o dr keşfetmişti şimdi Prof olmuş keşke memorialegelse
Bencede ele canım ben bahçeci ve memoriale aynı gün gittim görüştüm daha doğrusu bahçeciden görüşmeden çıkmıştım sinirlendim :)
Cok sağolun allah hepimizi muradına erdirsin inşallahSağlıklı sorunsuz bir sekilde bebegini kucagına alırsın inşallah. Allah emeklerini boşuna çıkarmasın
Sağol canım beklemek zor olacak belliHayırlı uğurlu olsun inşallah. Bekleşenlerin arasına hoş geldin :)
Kızlar transferim oldu hayırlısıyla dualarınızı bekliyorum
İnşallah hayırlı olur cok sağol canımHayırlı uğurlu olsun canım ne güzel mübarek bir güne denk gelmiş. Bugün yapılan duaların kabul olsun inşallah arkadaşım. Hadi güzel haberler inşallah.
Etiket bildirimini gorunce cok sevindim ❤Ön görüşmelerde arkadaşlarla aynı kanıya vardım . Bahceci ve acıbademe gittim nasıl çıkacağımı şaşırdım resmen.
AcıbademDe ki Dr adını hatırlamıyorum şuan resmen "hallederiz kadir"modundaydi.
Sonra semra hanımla görüşünce aradaki fark o kadar hissettirdi ki .. Ayrıca Hiç de olumlu şeyler soylememisti halbuki.
Ama gerçekten merkez ve dr önemli doğru kararlar da çok önemli ama işin sonunda yine nasip var vakit saat gelince engel tanımıyor mucizelerle bile karşılaşıyoruz.
Burada bi arkadaş vardı yanlis hatırlamıyorsam tedaviye başlayacağı zaman hamile olduğunu öğrenmişti kendiliğinden.
cycas mesela transferden sonra negatif olduğunu söyledi bir ay sonra doğal gebelik oluştu.
Rabbim hepimizı mucizesine sağlıkla hayırla kavuştursun inşallah .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?