- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 33
Hayırlı haberler ver inşallah yâwrum umuda ihtiyacım var benimde miniğin bana da umut olsunKızlar selam, kan verdim sonucu bekliyorum inşallah iki kat artışı görürüz
Doktorunla konuşabilirsin, en güzel bilgiyi o verecektir..Kızlar ben eylül 'ün üçünde tedavi için istambul a gidiyorum biletimi falan aldım. Beni hatırlarsınız ilaç almadan adet olamıyorum ben de hesapladım ilaç aldığım günden gidene kadar olan zamanı aslında tam denk geliyor ama uçak saatim biraz geç yani adetin 2. Gunu akşam 6 da istanbulda olcam.doktor olmaz dimi o saatte hastanede bide illa 2.gunu mu baslanmali iğnelere 3. Gün başlayan var mı aranızda çok panik oldum
Aaa ne güzel bir haber, inşallah kat be kat artar değerin :))Kızlaaaar şuan hayla şoktayımhayla ben daha sabah buraya yazdım 0 bekliyoruz derken değerimiz 191,89 çıktı . Yücel hoca düşmesini bekliyoruz derken bu da ney böle anlamadım . Yücel hoca hemen sonucu ögrenir ögrebmez yazdım hoca hemen döndü ve msj attı düzensiz arttı ve artmaya devam ediyor dedi ve hoca bile şoka girdi resmen beni görmek istedi hatta kan testini hastane de yapmak istedi kızlar Allahtan umut kesilmez ama ben 0 beklerken 191.89 çıktı ilk kan 32.07 2.kan 38.03 sizce neler oluyor ki
Yazarım tabii canım istersen burdan da yazayım herkese inşallah umut olur. 2016 3 Nisanda evlendik. İlk günden beri istedik ikimiz de 92 doğumluyuz. Benim reglim hep düzenliydi oldugunu bile hissetmem hatta. Ekime kadar denedik olmayınca paniklemeye başladım ve eşimi zorla ürologa yolladım spermiyogram verdi mlde 20 milyon sperm cıktı toplam hareket de fena değidli ama ileri hızlı hareket yoktu. Sonra bir de ultrason cekildi sol tarafta 2. Derece varikosel cıktı eşime doktoru ele gelmiyor önemli değil değerlerin güzel doğal yolla olur demiş yollamış. Ocak oldu ben ovulasyon testiyle takip ediyordum yumurtladıgım günleri değerlendiriyorduk yok yine olmuyordu. Sonra şubatta resmi evliliğimizin 1 yılı doldu ben hemen gittim zeynepkamile anlattım durumu. Orası zaten erkeğe hic bakmıyor direk kadınla uğraşıyor. Bana sebepsiz infertiliteden aşılama raporu cıkarmamı ve aşılama yapılacagını söyledi yumurta takibine gerek yok zaten yapmışsın dedi. Raporu cıkartcak evrakları topla rahim filmi hormonlar vs. Buarada stresten prolaktinim yüksek cıkmıs 64. Bir de tsh 5 cıkmıs yani troid hastasıymısım. Endokrine gittim tabi önce dahiliye sevki lazım sonra endokrine 15 gün sonraya anca yer buluyorsun filan.Bana dostinex verdiler ic diğer ay kesin gebesin dediler bu engeldir dediler yok yine olmadı. Troid haplarıma başladım yine yok.En son aşılamaya başladık haziranda beni 5 dk bile yatırmadılar kaldırıp sıradaki hastayı aldılar. Annem sasırdı bu kadarcıkmıydı. Kalktıgım an aktı zaten icimden. Sonra olumsuz oldu aşılamam görüşmeye gittim artık buraya gelmiceksin yeni tedavi görmeyeceksen dediler bildiğin yüzüne bakan ilgilenen bir allahın kulu yok hepimiz kurbanlık kpyun gibi bekliyoruz orda. Sonra ben en azından eşimin spermiyogram sonucunu alayım dedim. Aldığım an şok oldum toplamda 100 milyon spermden sadece 13 milyon kalmış yıkama sonrası. Tabii muhattap bulup soramadım neden böyle diye bahceciye gittim sonucla. Bana morfoloji ve sperm dna hasarı yaptırmamızı söyledi. Morfolojiye hic bakılmamıstı aşılama döneminde de neyse yaptırdık yüzde 2 normal sperm. Kalan yüzde 98in yüzde 96sı baş anomalisi. Bana bunun en ciddi sıkıntı oldugunu ama cözümünün de olmadıgı söylendi. Sperm dna hasarı yaptırdık yüzde 37 cıktı yüzde 15 üstü kötüymüs. Tüp bebek bile döllenme yeteneğini bozuyormus bu hasar. Başladık Eylül 2017de kaan aydosla tedaviye. 9 ay sürdü tedavi bazen hasar yüzde 50lere yükseldi en sonunda yüzde 2 ye düştü hasar. Nisan 2018de. Bize doğal da bekleyebilirsin dedi istemedik ve tüpe gectik canım benim hikayem bu :) 2,5 yılda hic gebe kalamadım bu ilk oldu inşallah sağlıkla sonuca ulasırızHayırlı haberler ver inşallah yâwrum umuda ihtiyacım var benimde miniğin bana da umut olsunbana özelden hikayeni yazarmısın, önceki yaptıklarından bir şeyler öğrenip yaparım belki test falan
Buarada ben embriyolara pgt istedim genetik testlerimiz temiz olmasına ragmen, ayrıca pıhtılaşma da yaptırdım ailede kimsede yok gebelik kaybı ama benim 4 gnde pıhtılaşma cıktıKızlar yücel hoca aradı, tatildeymiş sanırım 1-2 gün . Embriyo 5aa ydı, rahim iyiydi transfer güzel geçti falan Dedi Negatifin sebebini embriyonun genetik bozukluğuna bağladı, pgt yapılmamıştı az embriyo ve yaşımdan dolayı, bir sonraki adette gelmemi önerdi. 1 siklus dinlenme yani dondurulmuşlardan transfer için . Pgt Yine önermedi, benim yaş grubumda tüm embriyolar bozuk olmazmış (öyle dior ama 33 yaşındayım daha ne olsun ya gayette genç değilim bence bunlar istatiksel şeyler, korelasyonlarsan bahsetti, bozuk da olabilir sonuçta dimi ya) dondurulmuşları çöz pgt yap embriyoları gereksiz strese sokmaya gerek yok dedi. Pıhtılaşmayı sordum ona da isterseniz yapın dedi ama biz onu tekrarlayıcı düşüklerde ve ailesinde 40 yaş altı damar sorunları olan kalp krizleri yaygın olanlara öneriyoruz dedi tutunmaya engel değilmiş . Öyle olsa herkesten o testi de isteriz dedi. Bir sonraki transfer için de doğal siklus falan dedi naturel olan sanırım yumurta takibi yapıp çatlatacak sonra transfermiş. Belki böyle durumda olan arkadaşlar olur diye detaylı yazdım . Anlayacağınız 2. Transfer daha da korkulu bekleyiş daha da belirsiz olacakmış gibi görünüyor gözüme, hiç bir zaman net olmayacak ama yine pgt yapılmayacağı için acaba bu da mı bozuk dicem. Siz olsanız ne yapardınız
hayir dogmadi suan 16.haftasinda hamileliginin ilk zamanlar doktor hep 2 hafta geriden gekiyo bebek adet tarihine gore dedi neyse sen bi hocaya gorunde yarin yine kan vericekmisinHoca hafta içi gelmemizi istedi . Canım kan ve muayne için galiba . Olabilirmi yani öyle bişey şuan bebek nasıl doğdumu peki belki de öyle oldu bizimkiside belki .
Maşallah canım Allah tamamına erdirsin, bizlerde dua et işallah hepimiz yaşayalım bu sevinciKızlar değerim 618 cıkmısyücel hocayı gördük tam o sırada bana artık gebesin hersey cok güzel lekelenmeleri kafana takma Eylül 15i gel kalp atısına dedi
İnşallah inşallah hepiniz duamdasınız artık tüm bayramları anneler gününü evlat hasretiyle gecirenler evladıyla gecirsinMa
Maşallah canım Allah tamamına erdirsin, bizlerde dua et işallah hepimiz yaşayalım bu sevinci
Ayyy hadi inşallaj sağlıkcakla al kucağına tatlım tebriklerKızlar değerim 618 cıkmısyücel hocayı gördük tam o sırada bana artık gebesin hersey cok güzel lekelenmeleri kafana takma Eylül 15i gel kalp atısına dedi
Yaaa yaptırsam mı yine de pıhtılaşma testi tam adı neydi onun? Elimde 2 embriyo var dondurulmuş pgt yaptırırsam kalite düşmez mi? senin taze transferdi sanırım . Dondurulmuş hiç denedin mi? senden istemedikleri halde mi ısrar ettin pgt ve pıhtılaşmayı? Bir de senin de embriyolar 3 taneydi dimi hepsine yapıp mı dondurdun ?Buarada ben embriyolara pgt istedim genetik testlerimiz temiz olmasına ragmen, ayrıca pıhtılaşma da yaptırdım ailede kimsede yok gebelik kaybı ama benim 4 gnde pıhtılaşma cıktı
Yazarım tabii canım istersen burdan da yazayım herkese inşallah umut olur. 2016 3 Nisanda evlendik. İlk günden beri istedik ikimiz de 92 doğumluyuz. Benim reglim hep düzenliydi oldugunu bile hissetmem hatta. Ekime kadar denedik olmayınca paniklemeye başladım ve eşimi zorla ürologa yolladım spermiyogram verdi mlde 20 milyon sperm cıktı toplam hareket de fena değidli ama ileri hızlı hareket yoktu. Sonra bir de ultrason cekildi sol tarafta 2. Derece varikosel cıktı eşime doktoru ele gelmiyor önemli değil değerlerin güzel doğal yolla olur demiş yollamış. Ocak oldu ben ovulasyon testiyle takip ediyordum yumurtladıgım günleri değerlendiriyorduk yok yine olmuyordu. Sonra şubatta resmi evliliğimizin 1 yılı doldu ben hemen gittim zeynepkamile anlattım durumu. Orası zaten erkeğe hic bakmıyor direk kadınla uğraşıyor. Bana sebepsiz infertiliteden aşılama raporu cıkarmamı ve aşılama yapılacagını söyledi yumurta takibine gerek yok zaten yapmışsın dedi. Raporu cıkartcak evrakları topla rahim filmi hormonlar vs. Buarada stresten prolaktinim yüksek cıkmıs 64. Bir de tsh 5 cıkmıs yani troid hastasıymısım. Endokrine gittim tabi önce dahiliye sevki lazım sonra endokrine 15 gün sonraya anca yer buluyorsun filan.Bana dostinex verdiler ic diğer ay kesin gebesin dediler bu engeldir dediler yok yine olmadı. Troid haplarıma başladım yine yok.En son aşılamaya başladık haziranda beni 5 dk bile yatırmadılar kaldırıp sıradaki hastayı aldılar. Annem sasırdı bu kadarcıkmıydı. Kalktıgım an aktı zaten icimden. Sonra olumsuz oldu aşılamam görüşmeye gittim artık buraya gelmiceksin yeni tedavi görmeyeceksen dediler bildiğin yüzüne bakan ilgilenen bir allahın kulu yok hepimiz kurbanlık kpyun gibi bekliyoruz orda. Sonra ben en azından eşimin spermiyogram sonucunu alayım dedim. Aldığım an şok oldum toplamda 100 milyon spermden sadece 13 milyon kalmış yıkama sonrası. Tabii muhattap bulup soramadım neden böyle diye bahceciye gittim sonucla. Bana morfoloji ve sperm dna hasarı yaptırmamızı söyledi. Morfolojiye hic bakılmamıstı aşılama döneminde de neyse yaptırdık yüzde 2 normal sperm. Kalan yüzde 98in yüzde 96sı baş anomalisi. Bana bunun en ciddi sıkıntı oldugunu ama cözümünün de olmadıgı söylendi. Sperm dna hasarı yaptırdık yüzde 37 cıktı yüzde 15 üstü kötüymüs. Tüp bebek bile döllenme yeteneğini bozuyormus bu hasar. Başladık Eylül 2017de kaan aydosla tedaviye. 9 ay sürdü tedavi bazen hasar yüzde 50lere yükseldi en sonunda yüzde 2 ye düştü hasar. Nisan 2018de. Bize doğal da bekleyebilirsin dedi istemedik ve tüpe gectik canım benim hikayem bu :) 2,5 yılda hic gebe kalamadım bu ilk oldu inşallah sağlıkla sonuca ulasırız[/QU
Allah razı olsun tatlım üşenmemiş anlatmışsın mutlu ol inşşalah . Bayağı stresli zor şeyler yaşamışsın mükafatını aldın inşşalah sırayla bizlerde alırız umarım doğru yolda . Yaşında bayağı gençmiş. 2. Denemen miydi bu tüp bebek olarak.Yazarım tabii canım istersen burdan da yazayım herkese inşallah umut olur. 2016 3 Nisanda evlendik. İlk günden beri istedik ikimiz de 92 doğumluyuz. Benim reglim hep düzenliydi oldugunu bile hissetmem hatta. Ekime kadar denedik olmayınca paniklemeye başladım ve eşimi zorla ürologa yolladım spermiyogram verdi mlde 20 milyon sperm cıktı toplam hareket de fena değidli ama ileri hızlı hareket yoktu. Sonra bir de ultrason cekildi sol tarafta 2. Derece varikosel cıktı eşime doktoru ele gelmiyor önemli değil değerlerin güzel doğal yolla olur demiş yollamış. Ocak oldu ben ovulasyon testiyle takip ediyordum yumurtladıgım günleri değerlendiriyorduk yok yine olmuyordu. Sonra şubatta resmi evliliğimizin 1 yılı doldu ben hemen gittim zeynepkamile anlattım durumu. Orası zaten erkeğe hic bakmıyor direk kadınla uğraşıyor. Bana sebepsiz infertiliteden aşılama raporu cıkarmamı ve aşılama yapılacagını söyledi yumurta takibine gerek yok zaten yapmışsın dedi. Raporu cıkartcak evrakları topla rahim filmi hormonlar vs. Buarada stresten prolaktinim yüksek cıkmıs 64. Bir de tsh 5 cıkmıs yani troid hastasıymısım. Endokrine gittim tabi önce dahiliye sevki lazım sonra endokrine 15 gün sonraya anca yer buluyorsun filan.Bana dostinex verdiler ic diğer ay kesin gebesin dediler bu engeldir dediler yok yine olmadı. Troid haplarıma başladım yine yok.En son aşılamaya başladık haziranda beni 5 dk bile yatırmadılar kaldırıp sıradaki hastayı aldılar. Annem sasırdı bu kadarcıkmıydı. Kalktıgım an aktı zaten icimden. Sonra olumsuz oldu aşılamam görüşmeye gittim artık buraya gelmiceksin yeni tedavi görmeyeceksen dediler bildiğin yüzüne bakan ilgilenen bir allahın kulu yok hepimiz kurbanlık kpyun gibi bekliyoruz orda. Sonra ben en azından eşimin spermiyogram sonucunu alayım dedim. Aldığım an şok oldum toplamda 100 milyon spermden sadece 13 milyon kalmış yıkama sonrası. Tabii muhattap bulup soramadım neden böyle diye bahceciye gittim sonucla. Bana morfoloji ve sperm dna hasarı yaptırmamızı söyledi. Morfolojiye hic bakılmamıstı aşılama döneminde de neyse yaptırdık yüzde 2 normal sperm. Kalan yüzde 98in yüzde 96sı baş anomalisi. Bana bunun en ciddi sıkıntı oldugunu ama cözümünün de olmadıgı söylendi. Sperm dna hasarı yaptırdık yüzde 37 cıktı yüzde 15 üstü kötüymüs. Tüp bebek bile döllenme yeteneğini bozuyormus bu hasar. Başladık Eylül 2017de kaan aydosla tedaviye. 9 ay sürdü tedavi bazen hasar yüzde 50lere yükseldi en sonunda yüzde 2 ye düştü hasar. Nisan 2018de. Bize doğal da bekleyebilirsin dedi istemedik ve tüpe gectik canım benim hikayem bu :) 2,5 yılda hic gebe kalamadım bu ilk oldu inşallah sağlıkla sonuca ulasırız
Benim ilk tüp denememdi. Genetik tanı bölümüne gittim hasekide. Aslında eşimden test istemişlerdi sperm dna hasarı var kromozomlarında da bişey olabilir diye. Sonra ben de onun yanındaydım hadi ben de genetik tanıyla görüşeyim dedim ve bana mutlaka test yaptırmamı söylediler sonuc 2 ay sonra cıkıyor ben martta verdim mayısta cıktı. Pıhtılaşmayı orda gördüm eğer başka türlü sıkıntı varsa kromozomlarda o da görülebilir orda. Embriyolara pgt yapılmasını cok arastırdım aslında pgtli kesin tutar diye bişey yok ama icime öyle daha cok siner diye haziranda başladım tüp bebeğe ama 6 embriyo 5.güne gelince 6sını da pgtye yolladık ve sadece 3ü sağlıklı geldi düşün genetik bir sıkıntımız da yok. Ama benim embriyo haziranda pgtye gönderilip donduruldu yani cöz tekrar dondur olmadı. Temmuzda dinlendim ağustos regliyle de transfer süreci başladı naturel transfer oldu zaten sadece folik asit ictim bir de catlatma iğnesi vurulacaktım ki yumurtam kendiliğinden catlamıs diye o da olmadı. Ama transferden sonra iğneye başladım kan sulandırıcı cünkü bende pıhtılaşma cıktı.Yaaa yaptırsam mı yine de pıhtılaşma testi tam adı neydi onun? Elimde 2 embriyo var dondurulmuş pgt yaptırırsam kalite düşmez mi? senin taze transferdi sanırım . Dondurulmuş hiç denedin mi? senden istemedikleri halde mi ısrar ettin pgt ve pıhtılaşmayı? Bir de senin de embriyolar 3 taneydi dimi hepsine yapıp mı dondurdun ?
Anladım cnm , peki memorialda pgt süreci nasıl oluyor? 5. Güne giden embriyoları pgt yaptıklarında kaç günde sonuç geliyor ve transfer olunuyorBenim ilk tüp denememdi. Genetik tanı bölümüne gittim hasekide. Aslında eşimden test istemişlerdi sperm dna hasarı var kromozomlarında da bişey olabilir diye. Sonra ben de onun yanındaydım hadi ben de genetik tanıyla görüşeyim dedim ve bana mutlaka test yaptırmamı söylediler sonuc 2 ay sonra cıkıyor ben martta verdim mayısta cıktı. Pıhtılaşmayı orda gördüm eğer başka türlü sıkıntı varsa kromozomlarda o da görülebilir orda. Embriyolara pgt yapılmasını cok arastırdım aslında pgtli kesin tutar diye bişey yok ama icime öyle daha cok siner diye haziranda başladım tüp bebeğe ama 6 embriyo 5.güne gelince 6sını da pgtye yolladık ve sadece 3ü sağlıklı geldi düşün genetik bir sıkıntımız da yok. Ama benim embriyo haziranda pgtye gönderilip donduruldu yani cöz tekrar dondur olmadı. Temmuzda dinlendim ağustos regliyle de transfer süreci başladı naturel transfer oldu zaten sadece folik asit ictim bir de catlatma iğnesi vurulacaktım ki yumurtam kendiliğinden catlamıs diye o da olmadı. Ama transferden sonra iğneye başladım kan sulandırıcı cünkü bende pıhtılaşma cıktı.
21 günde sonuc geldi benim. Yani bir sonraki adet dönemine yetişir ama çöz dondur durumu sakıncalı olabilir sanki öyle duymuştum burdaAnladım cnm , peki memorialda pgt süreci nasıl oluyor? 5. Güne giden embriyoları pgt yaptıklarında kaç günde sonuç geliyor ve transfer olunuyor
Gözün aydınnn canımmmm rahat bir nefes al artıkKızlar değerim 618 cıkmısyücel hocayı gördük tam o sırada bana artık gebesin hersey cok güzel lekelenmeleri kafana takma Eylül 15i gel kalp atısına dedi
Ay cok sükür aynenGözün aydınnn canımmmm rahat bir nefes al artık
Canım stres yapma iyi düşünelim bu iyi bir mucize olsun inşallah. Ben de açıkçası böylr bir artış yaşamadım ama Allah ol derse bunlar o kadar basit şeyler ki O'nun için. Haydi hakkında hayırlısı canım dört gözle devam eden iyi haberlerini bekliyoruzBende inanamıyorum hayla korkuyorum da hatta yanlışlık mı oldu desem bu sefer devlet hastanesinde verdik bide ben zaten sonucunoluösuz beklerken . Allah gördü galiba o ağlamamazı asla isyan etmedim ama çok üzüldüm . 3 dü işte sanırım bugünde ararlar tekrar yücel bey görelim dedi 4.cüyü de memorial da vericez herhalde tam da bilmiyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olur .
Canımmm ya temiz kalbinden kaynaklanıyor neden inanmayayyım ben zaten inanmasam sizlerle paylaşamaz ,böyle sevinemez üzülmezdim.Acaba artması böle iyi mi hiç bilmiyorum ilk defa tüp bebek denememiz daha önce hiç gebelik yaşamadım zaten hiç bi tecrübem yok korkmuyor değilim . Eşim ve en büyük destekçilerim ailem oldu ve sizler .en önemlisi dediğin gibi sağlıklı gebelik mi değilmi diyede bi an düşünüyorum inşallah bebeğime bişey olmaz .doktor gel bakarız dedi ama hani arıyorlar bence bugün yine arıyacaklarını umuyorum .hayırlısı hakkımızda Allah büyüktür .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?