İnşallah canım allah razı olsun,sen de sağlıklı bir sekilde bebeğini kucagina al inşallah,sana kan can olsun,hayırlı evlat olsun inşallahŞu aşamada moralini bozma Canım inşallah dondurulmuş embriyoların sana evlat olur. Güzel haberlerini duymayı bekliyorum inşallah, Rabbim yardımcınız olsun hayırlı evlatlar versin
Bende biraz araştırmıştım bu yazıyı okudum. En önemli kromozomlara bakılıyormuş.Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) Kimlere Yapılmalıdır
36 yaş ve üzeri yaştaki anne adaylarına
İki veya daha çok tüp bebek uygulanmasına rağmen gebelik elde edilememiş çiftlere
Tekrarlayan erken gebelik kayıpları (düşükleri) olan çiftlere (translokasyon taşıyıcılığı dışı sebepli)
Dengeli translokasyon taşıyıcısı çiftlere
Ailevi Akdeniz anemisi, Orak Hücre Anemisi, Kistik fibrozis, SMA gibi tanısı mümkün olan bazı tek gen hastalıkları yönünden risk taşıyan eşlere
Aile bireyleri ile HLA uyumlu embriyonun seçilmesi
Önceki gebeliklerinden genetik hastalıklı bir çocuk sahibi olan çiftlere
Anöploidili (kromozom bozukluğu bulunan) gebelik öyküsü olan annelere
Gonadal mozaism (İki yada daha çok aynı anormalliğe sahip doğum ürününe rağmen eşlerin genetik test sonuçlarının normal olması) olgularına
TESE olguları (şiddetli erkek infertilitesi ile birlikte olan olgular)
Poor responder'lar (hiperstimulasyon protokolüne yetersiz cevap veren olgular)
X kromozomuna bağlı geçiş gösteren hastalıkların tanısında
Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yönteminin bazı endişe ve dezavantajları bulunmaktadır:
Hazırlık ya da biyopsi aşamasında bazı teknik problemler yaşanabilir
Başarılı bir IVF ve PGD işlemi yapılsa bile transfer sonrası gebelik oluşmayabilir.
Tek bir hücrenin analiz sonuçları mozaisizmden kaynaklı olarak teşhis edilememiş ya da sınırlı olabilir (embriyonun blastomerlerinde farklı içerikler olmasından dolayı). Bu nedenle prenatal teşhis ile sonuç onaylanmalıdır.
Sadece belirli sayıda kromozom kontrol edilebildiğinden tüm kromozomal ve genetik anormallikler PGD ile teşhis edilemez.
Sonuç olarak biyopsisi yapılmış hücrede sadece belirli bir test yapılabilmektedir. Test için alınmış tek bir hücre ile de genetik sorunların tümü taranamaz.
HAtırlamazmıyım, unutmam ne mümkün. O benim gerçek mucizem. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah herkese.Evet zaman ne hızlı geciyor değil mi O ozlemygt ☺ Benden bikac saat önceydi transferin listede adını görmüştüm. Seninkini semra hoca yapmıştı hatta. Ama Allah bi kapıyı kapatınca daha güzel bi kapı acıyor. Hatırlıyomusun yeni denemeye başlamadan adetin bi türlü gelmek bilmemişti meğer meleğin gelmişAllah tüm evlatlarımıza sağlık uzun ömür versin. Bekleyenlere de annelik duygusunu hayırlısıyla tattırsın.
Sağol canım bende seni merak ediyordum nasılsın doğum yaptın mıAHhhhStrongmom_ şimdi gördüm , kayıtsız kalamadım. Arkadaşım çok geçmiş olsun. Umarım minik kelebeğin çok çabuk toparlar o ameliyattan gülücükler saçarak çıkar. Bir yerde okumuştum. Sonuçta doğal olmayan yollarla deneyerek yapılıyor tüp bebek. Dolayısıyla hata oranları genetik anomali olma riski doğala göre çok çok daha riskli. Allah sana ben eşine güç kuvvet versin. İlk zamanlarını hatırlıyorum ben de hem senin hem @Eylul41213 in. Hatta @Eylul41213 denememiz aynı anda olmuştu sanki, ben negatif almıştım ağustosta. İkinizi de evlatlarınızı size bağışlasın. Buradaki tüm arkadaşların da Çifter Çifter olsun inşallah. Onlara tavsiyemiz her ihtimali inçe inçe düşünsünler atlamadan adım adım yapsınlar. Bu yola girildiyse benim başıma gelmez demesinler. Kalın sağlıcakla ❤
Ben henüz tedaviye başlamadım ama elimde olsun diye yaptırmak istedim geçen hafta normal bi dahiliye doktoruna gittim rica ettim durumumu anlattım yaptılar tahlili farklı doktorlarda dene bence zaten tedavi çok masraflı tahlilleri devlette yapmış oluruz bariEki Görüntüle 2308584 Kizlar ya şu testler çok mu önemli ya ,üç doktor gezdim( genetik,dahiliye,kadindogum) hepsi başka yere gönderiyor en son hematoloji dendi ama ordan da bakilacagindan emin degilim,ilk defa devletten ücretsiz yaptırayım dedim ama olmayacak gibi özelde çok pahalı mı bu testler bilginiz var mı? Ya da illede yaptırmak gerekiyor mu yaptırmasam olmaz mı ya
Yok cnm daha değil, son 10 gün. Kendi gelmezse sezeryanla alacağızSağol canım bende seni merak ediyordum nasılsın doğum yaptın mı
Çok iyi yapmışsınız ben biraz rahat davrandim sanirim simdide her bir doktor başkasına gönderiyorBen henüz tedaviye başlamadım ama elimde olsun diye yaptırmak istedim geçen hafta normal bi dahiliye doktoruna gittim rica ettim durumumu anlattım yaptılar tahlili farklı doktorlarda dene bence zaten tedavi çok masraflı tahlilleri devlette yapmış oluruz bari
Yani anladığım şu, eğer embriyoda bozukluk varsa tutmama ya da düşük olma şansı daha yüksek ama tutup hasta doğum da olabiliyor değil mi?Bende biraz araştırmıştım bu yazıyı okudum. En önemli kromozomlara bakılıyormuş.
Bende 4 tane gönderdim. 2 sağlıklı 2 mozaik geldi. Benim pgtli embriyolarım çözülürken bozuldu. Semra hoca daha pgt yapmayacağız dedi. Bazı hastalara pgt uygun olmayabiliyor. Bazı embriyolar pgtye uygun olmayabiliyor. Bazen de maddi yetersizlik olabiliyor. Lütfen pgt çok önemli deyip moralinizi bozmayın. Pgt sağlıklı gelip tutunamayanda var. Pgt iç rahatlığı sağlayabilir.
Tüp bebek tedavisi anomali olan bebekler demek değil. İstatistik yapılmış mı bilmiyorum ama bayanda sorun olmayıp kaliteli olan embriyoların tutmadığı vakalar da var. Çünkü öyle bir sistem var ki anormal olan embriyolar ya tutunmuyor ya kendini bırakıyor. Drlar rahim bile kabul etmiyor diyor. İçini rahatlatıyorsun diyebilirsiniz. Eksik bildiğim muhakkak bilgiler vardır fakat araştırıp okuyan biri olarak edindiğim bilgileri paylaşmak istedim çünkü herkes pgt yaptıramayabiliyor. Ya da benim gibi yaptırsada sonu gelmiyor olabiliyor. Benim pgt yaptırmamadaki neden de sağlıksızlıklar elensin. Onlar için transfer masrafı yapmayayım düşük Yada negatif olma olasılığını en aza indirgeyeyim ama nasip değilmiş olmadı. Başa döndüm ve istesem de pgt yaptıramıyorum.
Dawn sendromu olan embriyoların gelişimini tamamlama olasılığı var evet hatta en çok onun var ama bu da bildiğim kadarıyla çok yüksek bir oran değil. Düşünle sonuçlanıyor genelde. Sağlıklı doğup sadece bir yüksek ateş sonucu problem yaşayan bebekler biliyorum. Doğum esnasında Dr veya hemşirenin bir ters işlemi sonucu sorun yaşayan bebekler biliyorum. O yüzden pgt yaptıramıyor olan arkadaşlarım lütfen içiniz rahat olsun keşke önlem alabilsek taktiri Allah’a bırakabilsek ama biz dua edip taktiri Allah’a bırakalım. Başa gelecekse her türlü gelecek zaten. Ama vücudumuzdaki düzen buna önlem alıyor almasa sanırım bu tarz vakalar daha çok olurdu.
Tutunmama ya da düşme olasılığı çok çok yüksek. Genelde eğer embriyo tutunmuyorsa kromozom sorunu vardır diye açıklama yapıyorlar. Ben 1 tane göndermemiştim kimyasalla sonuçlandı. Semra hoca 5 embriyomdan kimyasal da dahil 3 embriyomun sorunlu olarak pgtden geldiğini ifade ederek değerlendirme yaptı. Bu kez pgtye göndermeyeceğiz ama 5 embriyondan 3 ü sağlıksızmış transfer olup negatif alırsan üzülmek Yok sağlıklıyı buluruz muhakkak gibi bir konuşma yaptı.Yani anladığım şu, eğer embriyoda bozukluk varsa tutmama ya da düşük olma şansı daha yüksek ama tutup hasta doğum da olabiliyor değil mi?
Off çok canım sıkılıyor düşündükçe gerçekten.. Şiddetli erkek infertilitesi olduğu için normalde yumurtaya erişemeyecek ve dölleyemeyecek spermleri zorla yumurtanın içine sokup döllüyorlar dolayısıyla sağlıksız olan çok oluyor içlerinde.. İnşallah sağlıklılara denk geliriz ne diyim canım..Tutunmama ya da düşme olasılığı çok çok yüksek. Genelde eğer embriyo tutunmuyorsa kromozom sorunu vardır diye açıklama yapıyorlar. Ben 1 tane göndermemiştim kimyasalla sonuçlandı. Semra hoca 5 embriyomdan kimyasal da dahil 3 embriyomun sorunlu olarak pgtden geldiğini ifade ederek değerlendirme yaptı. Bu kez pgtye göndermeyeceğiz ama 5 embriyondan 3 ü sağlıksızmış transfer olup negatif alırsan üzülmek Yok sağlıklıyı buluruz muhakkak gibi bir konuşma yaptı.
Doğma ihtimali en çok dawn sendromlu bebeklerde var ama onlarda düşükle sonuçlanabiliyor.
Bu konuyu dr konuşup buraya yazarım. Sizde danışabilirsiniz. Düşük yapıp genetiğe gönderen hastaların yorumlarına da baktım bir değerlendirme yapılmış. Sendromlu bebek olarak çıkan çok hastalar var. Hepsi de doğmuyor.
Off çok canım sıkılıyor düşündükçe gerçekten.. Şiddetli erkek infertilitesi olduğu için normalde yumurtaya erişemeyecek ve dölleyemeyecek spermleri zorla yumurtanın içine sokup döllüyorlar dolayısıyla sağlıksız olan çok oluyor içlerinde.. İnşallah sağlıklılara denk geliriz ne diyim canım..
Bizde de erkek infertilitesi var genel spermler hep haraketsiz. Bebekler taşıyıcılık konusu da kadınlardan daha çok etkileniyormuş yani anne taşıyıcıysa anomali olasılığı daha yüksekmiş. Genetik testleri yapıp tevekkül edeceğiz. Rahim de bir o kadar koruyucu anomali bebekleri kabul etmiyormuş.Kızlar bu genetik olayında özellikle erkek infertilitesi olduğu zaman sanki daha çok uygulanıyor genelde forumlarda buna denk geliyorum kadınlarda sadece yaş 35 i aşınca öneriliyor
Aaa ilk defa duydum bunu genellikle şiddetli erkek kısırlığında pgt isteniyor diye okudum ama yanlış bir genelleme olmuş.Bizde de erkek infertilitesi var genel spermler hep haraketsiz. Bebekler taşıyıcılık konusu da kadınlardan daha çok etkileniyormuş yani anne taşıyıcıysa anomali olasılığı daha yüksekmiş. Genetik testleri yapıp tevekkül edeceğiz. Rahim de bir o kadar koruyucu anomali bebekleri kabul etmiyormuş.
Hemde çok karışık. Burada genetiğe gidip sağlıklı gelen embriyoların da negatif olduğunu gördüm. Belki bir kaç negatifimiz olur ama sonra bebeklerimize kavuşuruz inşallah.Aaa ilk defa duydum bunu genellikle şiddetli erkek kısırlığında pgt isteniyor diye okudum ama yanlış bir genelleme olmuş.
Bu işler gerçekten çok karışık benim kürtajda parçayı gebetige yolladık 46 XY geldi yani genetiği düzgün ama sağlıklı olmayabilirmis ondan kalbi durmuştur dendi,ama ben onu embriyo halinde genetige yollasaydim sağlıklı gelecekti demekki her kromozomu düzgün embriyo da sağlıklı olmayabiliyor,hatta doktorum 46 XX gelseydi sonucun şüphe edilirdi ama senin sonucunda hiç hata yok genetigi düzgün ama sağlıksız olabilir dendi anlamadık karışık işler yani
Hayırlısı canım artik çok düşünmüyorum Allah'a bıraktim Olacağı varsa her şekilde olur daha zamanı varsa en iyi embriyo bile tutmazHemde çok karışık. Burada genetiğe gidip sağlıklı gelen embriyoların da negatif olduğunu gördüm. Belki bir kaç negatifimiz olur ama sonra bebeklerimize kavuşuruz inşallah.
Rezervi iyi durumda olup embriyolar arasında en kalitelileri belirlemek amacıyla 5. Güne bekletiliyor bir de genetik tanı istenecekse onun dışında çoğu merkez 3. Gün transferini tercih ediyor ve pozitif alan da çok,yani kisinin durumuna göre belirleniyor ama Memorial rezerv azda olsa 5. Günü zorluyorArkadaşlar 3. Gün ve 5. Gün embiryo arasındaki fark ne
Eşimden genetik testler istediler ama benden istemediler bende yaptırayım diyorum. İstek kağıdını bana yollar mısın? Neler istemişler.Kızlar sonunda yaptırdım testleri,tekrar genetik bölümüne gittim rica ettim biraz da dil doktum sonunda hallettik şükür 9 tüp kan verdim amasizden de mi o kadar kan alınmıştı,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?