Sivilceli Ciltler sivilce için diane 35i bırakınca?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

sarihperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
1.605
762
hormon değerlerim normal,tüylenme problemim yok,pko hastası değilim adetlerim düzenli,sadece sivilce problemim var yıllardır geçmeyen,kadın doğum doktoru ultrasonla muayene ettikten sonra kist olmadığını ama siyahlıklar olduğunu onların kiste dönüşebileceğini söyledi bu nedenle sivilcelerim içinde diane 35 verdi kan değerlerim normalken bu hapı kullanmam bozmaz mı bu değerlerimi?vücudumdaki değişimler tamamen psikolojimi bozacak yıllardır aynı şekilde olan adetim bu hapla beraber bozulursa ya da bırakınca çok korkuyorum ve de tüylenme yaparsa?bıraktıkan sonra kesinlikle sivilceler geri çıkıyor mu ya da eskisinden daha mı çok çıkıyor kullanıp bitirenler varsa ya da kullanmakta olanlar lütfen paylaşın okuyup geçmeyin sadece

U
hormon değerlerim normal,tüylenme problemim yok,pko hastası değilim adetlerim düzenli,sadece sivilce problemim var yıllardır geçmeyen,kadın doğum doktoru ultrasonla muayene ettikten sonra kist olmadığını ama siyahlıklar olduğunu onların kiste dönüşebileceğini söyledi bu nedenle sivilcelerim içinde diane 35 verdi kan değerlerim normalken bu hapı kullanmam bozmaz mı bu değerlerimi?vücudumdaki değişimler tamamen psikolojimi bozacak yıllardır aynı şekilde olan adetim bu hapla beraber bozulursa ya da bırakınca çok korkuyorum ve de tüylenme yaparsa?bıraktıkan sonra kesinlikle sivilceler geri çıkıyor mu ya da eskisinden daha mı çok çıkıyor kullanıp bitirenler varsa ya da kullanmakta olanlar lütfen paylaşın okuyup geçmeyin sadece
Umarm diana 35 e baslamamissindir ben 5yil kullandm bu sure zarfinda cildm superdi her yil bi kaç ay birakiyodm belki adetm duzwlmistr DİE bu arada ben pko im. Ama her biraktiktan iki ay sonra sivilceler ilk günkünden daha beter cikiyodu. Şuan evliyim çocuk için ilaci biraktm yüzüm sivilce dolu arti insanlar sende eskiden yoktu simdi nie böle diyorlar. Keşke o ilaci hic icmeseydm birakinca her defasında dahada kotu oldu. Uzgunm ama sadece geçici cozm

canım ben daha önce kullandım ve son 1 yıldır sürekli kullanıyorum adet ve kistlerden ötürü. Hormonlarımın düzelmesi içinde. Ben bıraktığım zaman hiçbir sıkıntı yaşamadm ne sivilce ne de farklı bir şey. tabi kişiden kişiye değişebilir

minPKK post: 39677748 .!.:
canım ben daha önce kullandım ve son 1 yıldır sürekli oynamayaıyorum adet ve kistlerden ötürü. Hormonlarımın düzelmesi içinde. Ben bıraktığım zaman hiçbir sıkıntı yaşamadm ne sivilce ne de farklı bir şey. tabi kişiden kişiye değişebilir
Canm sende pko misin.bu arada dediğin gibi bünyeye gore değişir ama bence sivilce için hormonlarla oynamak çok doğru değil gibi. belkide ben uzun yillar kullanım birakinca dengemi bozdu :)

Canm sende pko misin.bu arada dediğin gibi bünyeye gore değişir ama bence sivilce için hormonlarla oynamak çok doğru değil gibi. belkide ben uzun yillar kullanım birakinca dengemi bozdu :)

Tabiki söylediğin doğru ama ben yalnızca deneyimi paylaştım kesinlikle kullansın yada kullanmasın diyemem

ilacı kullanmadım bir sonraki ay başka bir doktora gidicem,bu doktor sırf ilaçtan performans almak için yazdı gibi hissettim çünkü,cvplar için çok teşekkür ediyorum

minPKK post: 39677748 .!.:
canım ben daha önce kullandım ve son 1 yıldır sürekli oynamayaıyorum adet ve kistlerden ötürü. Hormonlarımın düzelmesi içinde. Ben bıraktığım zaman hiçbir sıkıntı yaşamadm ne sivilce ne de farklı bir şey. tabi kişiden kişiye değişebilir
Canm sende pko misin.bu arada dediğin gibi bünyeye gore değişir ama bence sivilce için hormonlarla oynamak çok doğru değil gibi. belkide ben uzun yillar kullanım birakinca dengemi bozdu :) se
ilacı kullanmadım bir sonraki ay başka bir doktora gidicem,bu doktor sırf ilaçtan performans almak için yazdı gibi hissettim çünkü,cvplar için çok teşekkür ediyorum[/QUOT gecmis olsn canm.Bende seni yanlis yönlendirmek istemiyorum istersen biraz daha arastr bi kaç doktora git dediğin gibi .

Merhaba, Ben diana 35 e 5 yil once basladim ciddi anlamda adet duzensizligim oldugu icin ama yuzumde ne sivilce ne de tuylenme gibi bir sorunum yoktu. Kullandigim sure boyunca bir sorun olmadi ama biraktiktan sonra isyerinde yasadigim stresin de etkisiyle yuzumde cok fazla sivilcelenme ve tuylenme oldu. En son zoratanin kullanmak zorunda kaldim ve ilaci da gecen ay kendiligimden biraktim. Ilac bende pek fazla kilo degil ama basen ve selulite neden oldu.
Sana tavsiyem doktor onerdiyse 6 aya kadar kullanabilirsin ama ileride cocuk acisindan bir problem yaratmamasi ve vucudunun bu ilaca fazla alismamasi icin ozellikle farkli bir doktora da danisarak birakabilirsin.

Merhaba, Ben diana 35 e 5 yil once basladim ciddi anlamda adet duzensizligim oldugu icin ama yuzumde ne sivilce ne de tuylenme gibi bir sorunum yoktu. Kullandigim sure boyunca bir sorun olmadi ama biraktiktan sonra isyerinde yasadigim stresin de etkisiyle yuzumde cok fazla sivilcelenme ve tuylenme oldu. En son zoratanin kullanmak zorunda kaldim ve ilaci da gecen ay kendiligimden biraktim. Ilac bende pek fazla kilo degil ama basen ve selulite neden oldu.
Sana tavsiyem doktor onerdiyse 6 aya kadar kullanabilirsin ama ileride cocuk acisindan bir problem yaratmamasi ve vucudunun bu ilaca fazla alismamasi icin ozellikle farkli bir doktora da danisarak birakabilirsin.
cvp için teşekkür ederim tüylenmeye sebep oldu mu gerçekten?benim bu ayda adet sonrası ara kanamam oluyor yani sanırım istemesemde kullanıcam bu ilacı

cvp için teşekkür ederim tüylenmeye sebep oldu mu gerçekten?benim bu ayda adet sonrası ara kanamam oluyor yani sanırım istemesemde kullanıcam bu ilacı
Ben ilaci biraktiktan sonra tuylenme oldu, hormanlarımı ölçtürdügümde testesteron hormonumun yukseldığini görmüştük hala da öyle. Sen de sorun farklı olabilir. Adet düzensizliklerinin rahim içini cok yıprattıgını söylemişti bana da doktorum. O nedenle evet kullan ama buna yol açan şey stres ise başta ona engel olmaya calış ve sakın benim gibi 4-5 yıl gibi bir süre bu ilacı kullanma.

Ben de bu ilaci 4 yildir kullaniyorum ,her biraktigimda yeniden akneler çıkıyor, ve ben ilacsiz regl olamadigim için kullaniyorum pcos var.eger adetiniz düzenli ise kullanmayın bir de yanina selülit derdi eklenmesin

Kızlar bugün gittiğim doktorda diana 35'in Avrupa'nın bir çok yerinde yasaklanmış olduğunu öğrendim. İnternetten yaptığım araştırmada da Avrupa'da diana 35 nedeniyle meydana gelen ölüm vakalarıne denk geldim. Nedeni uzun süre kullanımda kanın pıhtılaşıp damar tıkanıklığına neden olması yazıyor. Özellikle bir arkadaş yazmıştı burada bacağımda ağrıya neden oldu diye. Kullanırken lütfen dikkatli olun.

TÜRKÇE HABER DETAYI DA AŞAĞIDA
Yapılan araştırmaların ardından yan etki araştırma merkezi Lareb tarafından konuyla ilgili bir açıklama geldi. Merkez 18 kandının ölümü ile Diane-35 hapı kullanımı ile bağlantılı olduğu bildirildi.

Diane-35 hapının yan etkileriyle ilgili Nisan ayına kadar toplamda 621 kullanıcı tarafından başvuru yapıldığı ve bu 621 kişiden 388’inin basında çıkan haberlerin ardından başvuru yaptıkları kaydedildi.

Bir çok Avrupa ülkesinde doğum kontrol hapı olarak kullanılınan Diana-35 hapı, Hollanda’da akne ve aşırı tüylerin tedavisi için kullanılıyor.

Yapılan başvurularda en çok dikkat çeken nokta ise başvuru yapan 122 Diane-35 kullanıcısının, hapın doğum kontrol hapı olarak doktorları tarafından verildiğini belirtmesi. Resmi olarak Hollanda’da Diane-35’in doğum kontrol için kullanılması yasak.

Diane-35 haplarından dolayı yaşanan yan etkilerle ilgili yapılan başvuruların 25 yılı kapsadığı belirtiliyor. Yapılan başvurularda dikkat çeken bir diğer konu ise, hapı kullananların çok daha önce sorun yaşadıkları fakat konunun basında yer almasının ardından daha fazla şikayetin gelmesi.

Lareb, yaşananları endişe verici olarak değerlendirirken, sağlık sektöründe çalışanları da eleştirdi.

Diane-35 hapları hastalara doktorlar tarafından verilebiliyor fakat hastaların hapın semptomları hakkında ve damar içinde oluşabilecek kan pıhtısıyla (tromboz embolin) ilgili bilgilendirilmesi gerekiyor.

Bu şekilde hastalarda alınacak olan erken önlem ile sonucun ölümle sonuçlanması engellenmiş oluyor.

Fransa’da 25 yıl içerisinde hayatını kaybeden dört kadının kullandıkları Diana-35’ten dolayı kan pıhtılaşmasının ardından damarlarının tıkandığı ve bu nedenle kadınların hayatlarını kaybettikleri saptanmıştı.

Avrupa ilaç güvenliği komitesi, Diane-35 hapını kullananların aynı zamanda başka bir doğum kontrol hapını kullanmalarını tavsiye etmiyor. Sebep olarak ise tromboz-emboli hastalığına neden olacağı belirtiliyor.

Emboli rahatsızlığında oluşan kan pıhtılaşması damar veya atar damarın tıkanmasına yol açıyor. Damarların tıkanmasından dolayı ciğerlere kan ve oksijen gitmemesi, kişilerin hayatını kaybetmesine neden oluyor.

© SONHABER.NL

X