merhaba arkadaşlar, ben sivilcelerle uzun zamandır mücadele eden biriyim bunun için antibiyotik ve çeşitli sivilce kurutucu ilaçlar kullandım fakat hiçbir sivilce kurutucu kantaron yağının yanına bile yaklaşamadı bir çok kişi bilir aslında kantaron yağının yaraları iyileştirme özelliği vardır bir arkadaşım sayesinde sivilcelere de iyi geldiğini öğrendim ve denedim gerçekten de en geç üç gün içinde sivilceyi kuruttuğunu gördüm, sivilceye hiç dokunmadım iltahabı bile kuruttu. benim gibi internette tırım tırım ilaç arayanlara yardımcı olmak istedim malesef sivilce çıkmasını engellemiyor ve lekelere iyi gelmiyor sadece çıkan sivilceyi kurutuyor ama sivilce kurutucu ilaç kullananlara kesinlikle tavsiye ederim deneyip görün o ilaçları çöpe atacaksınız. kantoron çiçeği aktarlarda satılıyor fakat yağı satılıyormu bilmiyorum. biz kendimiz yapıyoruz sarı kantoron çiçeği haziran ortalarında kırlık yerlerde ormanlarda çıkıyor yaprakları hafif yağlı bir bitkidir bunu toplayıp bir kavonoza koyun varsa orjinal zeytinyağı ekleyin muhtemelen çok fazla çiçek bulamasınız küçük bir kavanoza koyup yarısını biraz geçecek kadarda yağ koyun bir hafta içinde hazır olur. bu yağı yaralarda, bebek pişiklerinde, uçuklarda vs birçok yerde de kullanabilirsiniz umarım birilerinin derdine derman olabilmişimdir.