Siyasi konuda fikir ayrılığı ve tartisma

rosssi

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
467
133
Herkese Günaydın, erkek arkadaşımla sürekli belli aralıklarla siyasi açıdan tartışıyoruz. Bu beni çok yoruyor. Artık siyaset konuşmayalım dedik konu dönüyor dolaşıyor malum seçim gündemi var siyasete geliyor. O da sabit fikirli ben de. Zaten bu hayata karşı farklı bakış açısı durumu patlak veriyor arada. ama birbirimizi çok seviyoruz. genelde de anlasiyoruz herkes kadar yani. Düşünceli ve ilgilidir.
Neyse son tartışmamızı dün gece telde yaptık havadan sudan konuşurken ülke gündeminden falan, konu yine partilere geldi. Erkek arkadaşımla fakli uclarda iki partiyi destekliyoruz.. o kendi partisini anlattı ben kendimin kini.en sonunda sen benimkini degistiremezsin ben seninki hiç, boşuna uğraşmayalim dedi. Bence de öyle dedim ama ben ilerde çocuk lari olursa o lari etkilemek isterim ama tabii kendi düşünceleri kendi kararları ama ben etkilemek için çabaların dedim.
her zaman ki gibi sinirlendi ve çocuğun olursa yaparsın dedi ve iyi geceler dedi kapatti

Siyasi düşünce hayatınız da çok çok önemli bir yer tutmuyorsa eğer, aynı düşünmek zorunda değilsiniz bu konuda ..
Yeri geliyor aynı aile de büyümüş bireyler bile farklı görüşlere sahip olabiliyorlar ..
Sadece anlamadığım nokta neden birbirinizin görüşünün doğruluğunu birbirinize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz?

boşuna gizli oylama yapılmıyor. madem fikrini değiştiremeyeceksin sen haklısın de geç.

Siyasi düşünce hayatınız da çok çok önemli bir yer tutmuyorsa eğer, aynı düşünmek zorunda değilsiniz bu konuda ..
Yeri geliyor aynı aile de büyümüş bireyler bile farklı görüşlere sahip olabiliyorlar ..
Sadece anlamadığım nokta neden birbirinizin görüşünün doğruluğunu birbirinize kabul ettirmeye çalışıyorsunuz?
Siyasi düşünce yaşam tarzına da yansıyo bazen kısıtlamalar yapabiliyoruz sonra konu muhafazakarlar açıklık kapalıdır olayina geliyo ordan da ho ppp siyasete ama Dünkü konu haberlerle alakali yorumlar yaparken çıktı ama ben sevgilimle her konuda konuşabil mek isterim onun fikrini değiştirmeye calismiyorum

Cok ucta siyasi fikir ayriligi varsa bu hayat/dunya görüşlerinizin de uymadigi anlamina gelir. Baska konularda anlasabiliyor musunuz?
kendi adima dusundugumde siyasi olarak taban tabana zit gorusler benimsedigim insanlarla zaten anlasamiyorum. Yani hangi partiye oy verdiginden kimi desteklediginden ote yasama bakis, algilayis sekillerimiz farkli. O yuzden birakin iliskiyi arkadasliklarimi bile yurutemiyorum.

:))
Tartışmak istemiyorsan he he diyip geç, Yada o konuyu açınca sen farklı şeyden bahset.
Diyosun ki ben neden haklısın diyim o desin. İşte bu yanlış canım. İkiniz de inatçısınız madem, ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.
Siyaset konusunda bugün sen alttan al, yarın o alsın. Bişey kaybetmezsiniz merak etmeyin.
Bende eşimle öyleyim. Farklı parti taraftarıyız. Hoş ben siyaset konuşmayı sevmem, her ortamda da konuşulmasından da çok hoşlanmam, sıkıldığım zaman başka bişeyden konu açıyorum, siyaset konusu kapanıyor.

Sende öyle yapmayı dene.

Biz de eşimle farklı partileri destekliyoruz ama hiç bu konuda tartışmadık.
Uç 2 parti diyorsunuz. Bu diğer konulara da yansır.
Bilemedim.

Cok ucta siyasi fikir ayriligi varsa bu hayat/dunya görüşlerinizin de uymadigi anlamina gelir. Baska konularda anlasabiliyor musunuz?
kendi adima dusundugumde siyasi olarak taban tabana zit gorusler benimsedigim insanlarla zaten anlasamiyorum. Yani hangi partiye oy verdiginden kimi desteklediginden ote yasama bakis, algilayis sekillerimiz farkli. O yuzden birakin iliskiyi arkadasliklarimi bile yurutemiyorum.
[/QUO
Genel olarak anlasabiliyoruz bilmiyorum sürekli sorgulama durumundayım aslında böyle olaylarda patlak veriyor bişeyler sinyal veriyor olmuyo iste

Fikrini degistirmek istemiyorum zaten ama neden sen haklısın diyeyim o desin
neden biri haklı olmak zorunda. ikinizin de kendine göre doğuları olabilir. ben zaten benim partim 4 4 lük diyeni anlamam. sadece benim için kötünün iyisine oy veririm. mükemmeli yok ne yazıkki....

:))
Tartışmak istemiyorsan he he diyip geç, Yada o konuyu açınca sen farklı şeyden bahset.
Diyosun ki ben neden haklısın diyim o desin. İşte bu yanlış canım. İkiniz de inatçısınız madem, ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.
Siyaset konusunda bugün sen alttan al, yarın o alsın. Bişey kaybetmezsiniz merak etmeyin.
Bende eşimle öyleyim. Farklı parti taraftarıyız. Hoş ben siyaset konuşmayı sevmem, her ortamda da konuşulmasından da çok hoşlanmam, sıkıldığım zaman başka bişeyden konu açıyorum, siyaset konusu kapanıyor.

Sende öyle yapmayı dene.
Hayatınızın diğer alanlarına yansımiyor mu

biz de eşimle aynı durumdayız...ne zaamn siyaset açılsa birbirimize giriyoruz.....
konu açıldığında akıllı ol konunun tartışmaya gideceğini düşünerek hı ho ha DE GEÇ.....

Siyasi düşünce yaşam tarzına da yansıyo bazen kısıtlamalar yapabiliyoruz sonra konu muhafazakarlar açıklık kapalıdır olayina geliyo ordan da ho ppp siyasete ama Dünkü konu haberlerle alakali yorumlar yaparken çıktı ama ben sevgilimle her konuda konuşabil mek isterim onun fikrini değiştirmeye calismiyorum

Kendi düşüncenizin doğrulunu tartışmak ayrı şey, konuşmak ayrı şeydir .
Benim de eşimle yetiştiriliş tarzımız, aile yapılarımız, siyasi düşüncelerimiz, açıklık ve kapalılıkla alakalı düşünce ve
yorumlarımız çok farklıdır .
Ama hayatımızda tartışmamayı becerebildiğimiz tek konu bu .
Düşünce yapılarınızı, görüşlerinizi tabikide konuşun ama doğruluğunu idda edip sert eleştirilere girmeyin .

biz de eşimle aynı durumdayız...ne zaamn siyaset açılsa birbirimize giriyoruz.....
konu açıldığında akıllı ol konunun tartışmaya gideceğini düşünerek hı ho ha DE GEÇ.....
Zaten tartışa tartışa öğrendik biz de konuyu kapatmaya çalışıyoruz. Hatta komik bir hal aldi beni kizamanım tarzda verdi veristirdi benim partiye hatta taaa derinkere indi ataturk zamanina sonra da ama boyle de olsa bitanemm ben seni cokk seviyorummm dedi...yumuşatmak için bilmiyorum of

Diger konularda anlasabiliyorsaniz ikiniz de o kadar uc degilsinizidir diye dusunuyorum.
Gercekten uc ayrilik diyince aklima benim arkasindan agladigim bir cenazeye, "iyi oldu geberdi, bi pislik eksildi" diyen tipler geliyor. E boylesini evladim olsa sevmem :KK53:
bu durumda en iyisi yav he he diyip gecmek.

Iki uc partiyi desteklemek aslinda pek cok dusuncenizin de farkli oldugu anlamina gelir anlasmak zor oyle bir durumda dediginiz gibi hadi simdi konustunuz gectiniz ileride evlenirseniz cocuklariniz olursa onlari elbette her iki taraf da kendine gore yetistirmek isteyecektir bence buyuk problem

Bizde esimle bambaşka siyasi görüşleri destekliyoruz ama asla birbirimizi degistirmeye hele hele dogmamis cocugun siyasi görüşünü etkileme cabasina hic girmiyoruz. Bu ne yahu? Cocuk olursa onu kendi istedigim gibi etkilerim Derdi? Bırakın cocuklariniz yolunu kendi secsin ve evdede mumkunse siyaset bu kadar gundeme oturmasin

Şu an aramiyor mesaj da yok ben de aramak istemiyorum kırıcı olarak kapatan oydu telefonu çocuğun olursa ne demek ya hep böyle bel altından vurur.yaşıma vurgu yapiyo

X