- 24 Mart 2020
- 10.057
- 36.509
- 598
- 33
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Yani sizin memlekette kına olacak masraf sizin ailenize ait kınada sadece sizin taraf takı takacak ve sizde kalacak hepsi (içinden ailenize verecek misiniz masraf ettiler diye)burda sadece kına yapmayı düşünüyorum
ben aileme vermeyeceğim ama bizde ailede kalmasını isteyenler doğrudan anneme getirir bana takılanlar benim olur. ordaki düğünde de bana takılanlar benim olucak sadece damada takılanları ailesi alacak dediğine göre. bunu da bir lütuf gibi söylüyor sendekileri almazlar diye. ama damada takılanlar kaç kuruş olabilir ki neden alıyorlar diye düşünüyorum. hepsini biz saklarız diye almasınlar da düğünden sonra aklıma bu geliyorYani sizin memlekette kına olacak masraf sizin ailenize ait kınada sadece sizin taraf takı takacak ve sizde kalacak hepsi (içinden ailenize verecek misiniz masraf ettiler diye)
Sözlünüzün memlekette düğün olacak masraf ailesine ait onların taraf takı takacak ve hepsini ailesi alacak (Anne babasının takacaklari da dahil mi)
Doğru anlamış mıyım
bende oyle yaptim. esimin memlekete geldik burdaki dugun de altin ve para takildi dugun sonu borclar odendi. yani masaflari karsiladi taraflarHa bu arada şunu da ekleyeyim, benim memleketimde olan kına da kendi tarafımızdan gelen takı ve parayı da ben kendi aileme bıraktım. Çünkü sonuçta bütün masrafı onlar karşıladı. Eğer siz masrafı kendiniz yapıyorsanız alabilirsiniz. Ama biz bu şekilde yapmıştık.
Merak etme , es dost tembihlenir tum ceyrekler liralar erkege takilir. Zaten senin yasamadigin sehir. Gelen herkes erkek tarafı ve durumu biliyorlardir.kendilerinin bana taktıklarını almayacaklarımış sadece düğünde damada gelen takılar diyor ama bunu da iyilikmiş gibi söyledi sanki. bi de damada takılan kaç kuruş olabilir ki diye düşünmeden de edemiyorum :)
Bak bu durum farklıBen vermedim hiçte pişman değilim eltimi yollamış al diye bende onun elinden alıp sana düşmez deyip benim kuzenime vermiştimhiçbirşey yapmamışlar kendi annemle eşim yapmış bide altınları vercem onlara yok oyle yağma sonuç vermedim sonra ev aldık ona gitti hayırlı bir yere gitti zaten eşimin annesiyle eltimle abisiyle görüşmüyorum kayınpederim de özür dilemişti benden öyle yani..verme kavga çıkıcaktır veya tartışma yine de verme o eşinle senindir eşinin veya senin ailenin değil
bana düğünde saklayalım diyerek gelip hepsini alacaklarmış gibi geliyor ondan korkuyorumMerak etme , es dost tembihlenir tum ceyrekler liralar erkege takilir. Zaten senin yasamadigin sehir. Gelen herkes erkek tarafı ve durumu biliyorlardir.
Facebookun moda oldugu zamanlar es memleketinde dugun yapan arkadasim bir resim paylasmisti,cok dalgasini gecmistik giyabinda. Gelinde de damatta da altin kurdelesi var. Bizim kizda toplasan 3-5 çeyrek, birkac yüz lira var, damadin altin kurdelesi dolmus,tasmis paralarla,üstüste ignelemisler,yine de geline takmamislar
sizde de ayni olur muhtemelen.
Ama bence boyle konularin konusulmasi bile cok tatsiz. Benim ablam da evlendikten sonra bir torba altin getirdi annemlere, "masraf yaptiniz,biz borcsuz evlendik. Sizde kalsin" diye. Onu bile kabul etmek istemedi bizimkiler ama hem diger yarisini erkek tarafina vermisler hem "yarin bir gun ev alirsak isteriz"falan dediler,oyle aldik zorla.
O donem dugun borcu odemelerinde kullanildi mi birazi bilmiyorum ama gercekten de ev alma zamani icinden bir gram eksilmeden geri verdik - erkek ailesi de ayni sekilde.
Ailelere o zor zamanda yardim etmek guzel birsey. Ben buna karsi cikmam. hatta aile baglarini guclendirici , guzel bir hareket .
Ama gelini saf bulup hakkini gasp ederek degil. Genc ciftin oturup karşılıklı konusup tamamen isteyerek, kendi kararlariyla verirlerse ne ala . Ama boyle emrivakilerle, bir tarafin dayatmasiyla olursa kul hakki yemek ve yureklere kin nefret tohumu ekmekten baska bir seye yaramazm
Bak bu durum farklı
Tabiki vermeyeceksiniz
Hayır öyle olmuyor işteCanım yine de vermemeli tamam eşinin ailesi yapabilir ama eğer maddi yönden durumları iyise vermemeli ne bileyim ya
benim bu konuyu tekrar açıp konuşmam gerekiyor içime dert olduCanım yine de vermemeli tamam eşinin ailesi yapabilir ama eğer maddi yönden durumları iyise vermemeli ne bileyim ya
Aynen, bizde öyle yaptık. Birazda niyetle alakalı. Karşı tarafta kendi ailemde elinden geleni yaptı, bize zaten yeterince yardımcı oldular. O yüzden biz iç rahatlığı ile verdik.bende oyle yaptim. esimin memlekete geldik burdaki dugun de altin ve para takildi dugun sonu borclar odendi. yani masaflari karsiladi taraflar
icanadoluda hep oyle yapiyolar zaten sakaryaya gelin geldim bura da oyle sonucta dugun de kolay yapilmiyo yani bilezik kolye falan bende gerisi masaflar. kismetse onlarlada ev dusunuyoruz. kendi ailemiz nasilsa es aileaide oyle kuyumcu falan degiller herkez zorluk icin de. dediginiz gibi gercekten niyet onemliAynen, bizde öyle yaptık. Birazda niyetle alakalı. Karşı tarafta kendi ailemde elinden geleni yaptı, bize zaten yeterince yardımcı oldular. O yüzden biz iç rahatlığı ile verdik.
ben aileme vermeyeceğim ama bizde ailede kalmasını isteyenler doğrudan anneme getirir bana takılanlar benim olur. ordaki düğünde de bana takılanlar benim olucak sadece damada takılanları ailesi alacak dediğine göre. bunu da bir lütuf gibi söylüyor sendekileri almazlar diye. ama damada takılanlar kaç kuruş olabilir ki neden alıyorlar diye düşünüyorum. hepsini biz saklarız diye almasınlar da düğünden sonra aklıma bu geliyor
Ayol düğünü erkek tarafı yapar zaten. Eşyalarında yatak odasını bı de küçük ev aletlerini ki, tarafı alır, gerisini erkek tarafı karşılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?