siz olsanız kabul eder miydiniz

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
uzun süredir işsiz olduğumu daha önce içimi dökmek için açtığım konumda yazmıştım. eşimin tayini geldi 3 5 aylık kimse iş vermek istemiyo zaten eşim polis dediğimde bi çok işveren yüzünü ekşitip aaa tayincisiniz yani neyse hayırlısı biz dönüş yapıcaz deyip gönderiyolar gersin geriye.
eşimin ailesini bilenler bilir ben yokmuşum gibi davranıyolar. geçen gün eşim olmadan gittiğimde kv ile kp sadece elimi uzattığımda kafa ssalladılar sonra biri namaz kılıcam diye bi odaya diğeri de yani kv dem de telefonda arkadaşıyla sohbet etti, ben eşimin babaannesiyle kalakaldım 85 yaşındaki kadın sen git bari şunlara hal hatır sor bunların konuşmaya niyeti yok dedi. ben bu harekete çok bozuldum. bi hafta öncede eşime arıyoruz arıyoruz ulaşamıyoruz demişler eşimde acembuseliği arasaydınız telefonum arızalı demiş onlarda aaa hiç aklımıza gelmedi valla demiş. ben telefon yeniledim. numaralar gitti iki gün önce biri aradı konuşmadan yüzüme kapadı allahtan eşimde yanımdaydı. eşim boşver arama kimse bi daha arar heralde tanımıyoruz dedi. meğer eşimin anneannesiymiş bugün güle güle geçen seni aradım oğlum kız açtı diye geri kapadım acembuselik hiç aklıma gelmedi dedi.. böyle yok sayılmalar zoruma giden hareketler söz konusu eşim şükür ki durumun farkında ve o da onlara tavirli.

bugün kp in bi arkadaşı büyük bi yer ve benimle alakalı bi yer için senin geline iş verebilir çok yakınım demiş. başka illerde de şubesi var tercihler açıklandıktan sonra gidecekleri il içinde konuşurz demiş kp eşimi arayıp söylüyo acembuseliğe böyle bi iş buldum şöyle mi böylemi ki eşim hiç bilmez aslında bizim sektörün ayrıntılarını söyle de bi ara gidelim görüşelim demiş tabi bana haber verme lutfunda bulunmuyolar eşim avukatım ya ona söylüyolar :))) elçi gönderiyolar her şeyde benle konuşurlarsa incileri dökülüyo çünkü.

bende bana hoşgeldin deyip yüzüme bakmaya gerek duymayan kişi kuura bkma baban da olsa yardımı istemem dedim. beni arayıp söyleyebilirdi benle ilgili bi durumda seni niye arıyolar her seferinde böyle dedim biraz içimi döktüm eşime o da haklısın ben gerek yok derim o zaman dedi.

sizce fazla mı gurur yaptım yoksa doğru mu davranışım. açıkçası iş olup olmayacağı belli değil ama eğer olursa beni yok sayan ailemi düğünden sonra 1 kez bile arayıp bana selam söyle ailen nasıl deme inceliğini göstermeyen kv ve kp re vefa borcum olsun istemedim. siz olsanız ne tepki verirdiniz?

Fazla gurur,gereksiz gurur.Zamansız gurur ....Eşinle aynı yerde iş imkanın var ve trip yapıyorsun.Senin yüzüne kötü konuşmuyorlar en azından.Yüzüne gülüp arkandan iş çevirmiyorlar.Vefa borcu da ne demek,illa karşılaşırsan teşekkür edersin,olmadı içinden ALLAH RAZI OLSUN demen bile yeterli.

Hep mi böyleydiler ?tabi para kazanan gelin olsan daha farklı olur sanırım

Fazla gurur,gereksiz gurur.Zamansız gurur ....Eşinle aynı yerde iş imkanın var ve trip yapıyorsun.Senin yüzüne kötü konuşmuyorlar en azından.Yüzüne gülüp arkandan iş çevirmiyorlar.Vefa borcu da ne demek,illa karşılaşırsan teşekkür edersin,olmadı içinden ALLAH RAZI OLSUN demen bile yeterli.

evet tam olarak yüzüme gülüp arkamdan iş çevirdikleri de oldu nişan zamanında eşime beni kötülediler falan fistan hepsini anlatamadım

Seninle alıp veremedikleri ne ? Neyden rahatsız oluyorlar?

İşe gerçekten ihtiyacınız varsa gereksiz olmuş. Ama iş olmadan olur derseniz ona bişey diyemem.

Bu aile büyüklerin maddi beklentisi hiç bitmez zaten , en iyisini yapmışsın ev almakla

Bu aile büyüklerin maddi beklentisi hiç bitmez zaten , en iyisini yapmışsın ev almakla

evi ben istemedim aslında tayinciyiz diye eşim şarktan döndüğümde bi birikimim olsun kenara koysak birikmez mantığıyla ev aldı ama nedense ev aldıran her şeyin en pahalısını alan (tüm evin eşyaları çeyizim hariç 10.000 tl) tuttu bu durumda bile her şeyin en iyisini isteyen doğru düzgün bi işi olmayan ben oldum. nasıl oldu anlamadım

X