siz olsaniz ne yapardiniz? icim cok huzursuz...

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
Hemen konuya girmek istiyorum 5 yillik evliyim ve esimin memleketinde yasiyoruz ben ailemden uzaktayim.. alismak adina cok buyuk mucadeleleler ettim cok sikinti cektim ama simdi simdi kendi cabalarimla bi cevrem oldu esimin ailesi asla kol kanat germediler bana.. esim ve kaynim ortak bi dukkan isletiyolar kaynim yillardir kirada ev almamis ya da alamamis istese olurdu... benim dugun takilarim ve de ailemin yardimiyla bir ev aldik yarisi odendi yarisini da icinde oturup odiycez kredi cektik... bu olaydan sonra kaynim ve eltimle iyi olmayan iliskimiz hepten bitti.. evliligimin ilk 3 yili da kustuk zaten yeni barismistik ev aramizi tekrar acti...
kayinpederim ise ne hayirli olsun dedi ne de kapimizi acti... o da gayet mesefali. sikinti su: once abi ev sahibi olmaliymis.. biz danismamisiz sormamisiz filan. o kadar iletisimsizler ki cocuguna sormuyor bile oglum evi nasil alcaksin diye. ya da kiz say sov onunde abin var de... hem adma yerine koyup orali olmuyorlar hem de kusuyorlar arkamizdan dedikodu kazani kayniyor

simdi olayinin derinine inersek ev alinmadan once esim babaya diyor baba abinle konus diyor abiyle konusuyor odeyemezsin altin kalkamazsin diyor destek yerine kostek... tabi esimde dinlemedi bakti ki orali olan yok adim atti ve evimizi aldik tasindik soranlara da bizim haberimiz yok diyolarmis...

sizce bir haksizlik varmi buraya kadar benim dugunumden kalan takilarim olmasa ve babam yardim etmese zaten kalkamazdim bu ise... is ortakligida olsa 15 yildir eb sahibi olamayam bir abinin once ev almasini beklemem mi gerekirdi.. sizin elinize firsat gecse almaz miydiniz? ben kendi basima karar verip hareket edemez miyim?

Asil danismak istedigim ise su: ben uzaktan geldim asla maddi manevi desteklerini gormedim ustelik bebegimiz olmuyor 2 defa tup bebek yaptirdik kimse kilini kipirdatmadi o zaman bile yine kendi babam maddi destekte bulundu.. manevi zaten hakgetire.. her turlu sikintimizdan benim ailem yine anlarken onlar bu kadar vurdumduymazken birde babasinin cocugu ev sahibi oluyo diye sevinmesi gerekirken kizip ,kusup evine ayak basmamasini nasil karsiliyorsunuz... 4 ay oldu ben de cok yakin olmasina ragmen kapisini acmadim sizce ne olursa olsun buyuktur mu diyip kapisini acayim mi tepkimi koyup surdureyim mi?icim o kadar huzursuz ki bu kadar cirkin aile iliskisi olmamaliydi ..

bu arada kusura bakmayin cok uzun tutmusum okuyup yorum yapanlara tesekkur ederim

Son düzenleme:
Amaaan hiç dokunmayın kalsınlar böyle.. bir gün paraya sıkışınca kapınızı açarlar zaten :))
Ne yapacaktınız yani kendi düğün paranızı onlara verip, onların mı ev almasını sağlayacaktınız? Boşverin evinizin keyifiniz çıkartın ağzınızın tadını kaçırmayın.. Elticik de çatlasın :KK24:

Allah kardesi kardesi ayri yaratmis, kesesini ayri yaratmis. Derdiniz bu olsun.

Kiskanclik cidden cok kotu bi sey. Size karsi fesatlanmislar iste. Sanki, onlarin agiz kokusunu cekmeye mahkummussunuz gibi. Abi de eger cok istiyorsa ev, disinden tirnagindan biriktirip gitsin alsin. Sizin kendi paranizla aldiginiz eve, ne diye dil uzatiyorlar ki, hayret bir sey.

Oldu olacak, kendi paranizi abiye verip onun ev almasini saglasaymissiniz. Bu millet fesatliktan kuduruyo birbirine valla :)

Bence hic uzulmeyin. Ohhh guzel evim diye catir catir catlatin. :)

Siz kendi altınlarınızla ev alırken neden onlara sormalıymışsınız ki anlamadım. Sizin paraları abiye mi vermenizi bekliyorlardı onlar alsın önce ev diye. Ne güzel almışsınız evinizi anlamadım ne bekliyorlardı.

Amaaan hiç dokunmayın kalsınlar böyle.. bir gün paraya sıkışınca kapınızı açarlar zaten :))
Ne yapacaktınız yani kendi düğün paranızı onlara verip, onların mı ev almasını sağlayacaktınız? Boşverin evinizin keyifiniz çıkartın ağzınızın tadını kaçırmayın.. Elticik de çatlasın :KK24:
catlamak ki ne catlamak sagda solda dedikodu yapip duruyor biz sanki dukkandan ev aldik gibi yansitiyolar dogruyu bildikleri halde haksizlik varmis gibi yansitiyolar.. dukkanin borcu Var ev aldilar diyomus.. dukkani ev icin borca mi soktuk fazladan para mi cekiyoruz ev Ldik diye... sikarim disimi icinde oturur oderim borcumu.... 15 yillik evliliginde sen de yapsaydin sonradan geldim ev aldim ya..

siz bugün bunu halletseniz dahi yarın öbür gün başka bi sıkıntı ile karşılaşacaksınız diye düşünüyorum,
ev almanın büyüğü küçüğü olduğunuda ilk defa duyuyorum,:63:

iste sorun is ortagi olmamiz.. dukkanda ortaklar niye ev almisiz... arkadasim alirim altinlarim vardi babm ustune koydu aldim.. gerisini icinde oderim kiraya da oduyordum simdi daha fazla odiycem ama yedigimden keyfimden kisicam size ne? kayinpederim de taraf tuttu evimizin kapisini acmadi siz olsaniz napardiniz asil sorum bu

amaannn hiiç kurcalamayın, dertsiz başa dert açmayan, isteyen gelir tıpış tıpış, kapınız açık,,,kötü davranmayın tabıkı ama artık saygısızlığın buyugu küçüğü kalmadı, herkes haddini bilsin. sizi eşiniz ilgilendirir. aranız bozulmasın, siz mutluluğnzu bozmayın yeter. gerisi teferruat.. hıç susmayıp kavga gurultu kapınızı calsalardı, ya da eşinz kolunzdan ttup evlerıne zorla götrseydı daha mı ıyıyydı?? dua edin, takmayın, eşinizi sevin sayın gülümseyin :) sizin dunyanız hayat bu salak seylere zaman ayrılmayacak kadar cook kısa.. sevgiler...

catlamak ki ne catlamak sagda solda dedikodu yapip duruyor biz sanki dukkandan ev aldik gibi yansitiyolar dogruyu bildikleri halde haksizlik varmis gibi yansitiyolar.. dukkanin borcu Var ev aldilar diyomus.. dukkani ev icin borca mi soktuk fazladan para mi cekiyoruz ev Ldik diye... sikarim disimi icinde oturur oderim borcumu.... 15 yillik evliliginde sen de yapsaydin sonradan geldim ev aldim ya..
Bence onun bu durumu daha çok hoşunuza gitsin. Üzüldüğünüzü belli etmeyin sakın eşinizde size destek ne güzel :) Onun kocasıda afedersiniz de neyse demiyim yine insan 15 yılda hiç mi bir şey etmez :)
Dediğim gibi kendinizi toparlayın duruşunuzu dikleştirin ve taviz vermeyin yoksa zamanla eşinizede yansır huzursuz olursunuz onlar da mest olur.

anlam veremedigim zaten su: biz dukkanin parasi vardi da onu mu cekip kullandik kimseden para istemedik... dukkan ortak ya asla mal sahibi olamayiz sanki.. ev aldik diye farkli bir harcamamoz olsa ordan diycem ki hakkilar once buyuk olana duserdi ona ev alinsin odensin sonra bize alinsin... oyle bisey yokki en buyuk avantajim dugun takilarim ve babamim destek cikmasi... obur turlu zaten alamazdik.. millete hirsiz ilan ettiler resmen allaha havale ettim

Para sizin altin sizin ev sizin siz sikinti cekip almayi goze almissiniz onlara ne
... zar zor oduyormussunuz destek yerine kostek oluyorlarmis kiskanmaktan baska bisi degil... benimde firsatim olsa alirdim kendinizi suclu hissetmeyin mutlu huzurlu yasamaya bakin kimselerde acmasin kapinizi acip huzursuz etseler dahami iyi elleme gelmesinler baksana niyetleri belli durduk yere huzurunu kacirma gelsinler falan diye bos ver

Bence onun bu durumu daha çok hoşunuza gitsin. Üzüldüğünüzü belli etmeyin sakın eşinizde size destek ne güzel :) Onun kocasıda afedersiniz de neyse demiyim yine insan 15 yılda hiç mi bir şey etmez :)
Dediğim gibi kendinizi toparlayın duruşunuzu dikleştirin ve taviz vermeyin yoksa zamanla eşinizede yansır huzursuz olursunuz onlar da mest olur.
aynen oyle canim cok sukur huzurum var... ben uzaktan geldim tutundum buraya ev aldim evet sikinti da cekicem ama hayatin bir ucundan tuttum iste o olgunluk onlarin zoruna gitti...

Hemen konuya girmek istiyorum 5 yillik evliyim ve esimin memleketinde yasiyoruz ben ailemden uzaktayim.. alismak adina cok buyuk mucadeleleler ettim cok sikinti cektim ama simdi simdi kendi cabalarimla bi cevrem oldu esimin ailesi asla kol kanat germediler bana.. esim ve kaynim ortak bi dukkan isletiyolar kaynim yillardir kirada ev almamis ya da alamamis istese olurdu... benim dugun takilarim ve de ailemin yardimiyla bir ev aldik yarisi odendi yarisini da icinde oturup odiycez kredi cektik... bu olaydan sonra kaynim ve eltimle iyi olmayan iliskimiz hepten bitti.. evliligimin ilk 3 yili da kustuk zaten yeni barismistik ev aramizi tekrar acti...
kayinpederim ise ne hayirli olsun dedi ne de kapimizi acti... o da gayet mesefali. sikinti su: once abi ev sahibi olmaliymis.. biz danismamisiz sormamisiz filan. o kadar iletisimsizler ki cocuguna sormuyor bile oglum evi nasil alcaksin diye. ya da kiz say sov onunde abin var de... hem adma yerine koyup orali olmuyorlar hem de kusuyorlar arkamizdan dedikodu kazani kayniyor

simdi olayinin derinine inersek ev alinmadan once esim babaya diyor baba abinle konus diyor abiyle konusuyor odeyemezsin altin kalkamazsin diyor destek yerine kostek... tabi esimde dinlemedi bakti ki orali olan yok adim atti ve evimizi aldik tasindik soranlara da bizim haberimiz yok diyolarmis...

sizce bir haksizlik varmi buraya kadar benim dugunumden kalan takilarim olmasa ve babam yardim etmese zaten kalkamazdim bu ise... is ortakligida olsa 15 yildir eb sahibi olamayam bir abinin once ev almasini beklemem mi gerekirdi.. sizin elinize firsat gecse almaz miydiniz? ben kendi basima karar verip hareket edemez miyim?

Asil danismak istedigim ise su: ben uzaktan geldim asla maddi manevi desteklerini gormedim ustelik bebegimiz olmuyor 2 defa tup bebek yaptirdik kimse kilini kipirdatmadi o zaman bile yine kendi babam maddi destekte bulundu.. manevi zaten hakgetire.. her turlu sikintimizdan benim ailem yine anlarken onlar bu kadar vurdumduymazken birde babasinin cocugu ev sahibi oluyo diye sevinmesi gerekirken kizip ,kusup evine ayak basmamasini nasil karsiliyorsunuz... 4 ay oldu ben de cok yakin olmasina ragmen kapisini acmadim sizce ne olursa olsun buyuktur mu diyip kapisini acayim mi tepkimi koyup surdureyim mi?icim o kadar huzursuz ki bu kadar cirkin aile iliskisi olmamaliydi ..

bu arada kusura bakmayin cok uzun tutmusum okuyup yorum yapanlara tesekkur ederim
Canim bizde evimizi aldık ve eşimin abisin evi yok hayırlı olsun dediler saolsun bizde kimseye bide demwdik uygun gördük aldık bide esin ağırlığını koymuyormu sen araya girme esin mutahbat olsun bence

Canim bizde evimizi aldık ve eşimin abisin evi yok hayırlı olsun dediler saolsun bizde kimseye bide demwdik uygun gördük aldık bide esin ağırlığını koymuyormu sen araya girme esin mutahbat olsun bence
canim ben zaten asla muhatap olmadim yuzumuze bisey diyen yok iliskiyi kestiler zaten cok zayif olan iliskimiz vardi.. tamam elti kayin kiskanir dedik baba da taraf tuttu kapimizi acmadi aylardir hayirli olsun oglum da demedi.. bende gitmedim evine..

canim ben zaten asla muhatap olmadim yuzumuze bisey diyen yok iliskiyi kestiler zaten cok zayif olan iliskimiz vardi.. tamam elti kayin kiskanir dedik baba da taraf tuttu kapimizi acmadi aylardir hayirli olsun oglum da demedi.. bende gitmedim evine..
baba ogul bir oldular etrafa bizi danismayan kafalarinin dikine giden saygisiz olarak gosteriyolar... niye isimiz bir ve abi dururken niye kucuk ev alacakti... dukkanda borc varken niye ev almaya kalkiyoruz... sanki dukkani borca sokup ev aldik... dukkkandan para cekip kullandik.. ortagiz diye elimiz kolumuz bagli olacak illaa.

Eşin senin yanında mı?
Sana sahip çıkıyor mu?
Seni sewiyor mu?
Bunlar varsa çok aferdersin ama s...tir et yuvana huzuruna bak sen...

Kardeş kıskançlığı çok fenaaa... Ama babaya ne oluyor ki???
altınları dükkana verip borcu kapatmanızı beklediler herhalde...
Ben olsam boşverirdim, kim ne derse desin, asıl olanı siz biliyorsunuz...

Eşin senin yanında mı?
Sana sahip çıkıyor mu?
Seni sewiyor mu?
Bunlar varsa çok aferdersin ama s...tir et yuvana huzuruna bak sen...
artik oyleyim bende... ama iste esim huzursuz cunku ayni isyerinde abiyle konusmuyolar cok zoraki... babayla da gayet limoni... ister istemez evime yansiyor o huzursuzluk esim mutsuz nasil mutlu olsun ki... babaya da kizgin tabi..kapisini acmiyoruz suanda bu konudaki tavrimiz yerinde mi onu soruyorum icimizi huzursuz eden o...

X