• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız...

bende bunu anlamıyorum soruyorsun eşin birşeyler anlatıyor kendince açıklama yapıyor anlamıyorsun ve gelip burada yazarak sorarark ne yaptığını anlamaya çalışıyorsunuz. Bazı arkadaşlarda hiç birşey bilmeden direk kesin öle yapmıştır böle yapmıştır diye durup dururken ithamlarda bulunuyor (ne gariptir)

Arkadaşım siz olsanız demişsin ya ben olsam tamamen olayı anlayana kadar -ki anlamam demek inanmış olmam demektir, eşime sorarım eşim bişeyler anlattığında he deyip geçmem içimde o konuyla alakalı 1 gr bir şüphe kalmayacak. sen hala şüphe duyuyorsan inanmadığın yerleri varsa bu akşam sorarsın sohbet niteliğinde sor ne kadar borcumuz var bu ay ne kadar bankaya ödüycez de ordan konuya dal ya hayatım ben anlamadım o gün kafam çok doluydu de sen ne kadar çekmiştin aldın mı o neyse artık alacağı şey onu sor ne kadar para kaldı kredide onu nereye ödeyecektin başka nereye borcumuz var vs bu şekilde sen sor o cevaplasın haa bunları yaparkende sorguya tutmuşun gibi değil.

ne kadar borcun var değil ne kadar borcumuz var ne kadar ödeyeceğiz bu ay biz olarak konuşursan o da ihtimalen seni konuya dahil etme sorumluluğunda hissedecektir burada böyle düşünerek gereksiz kururntulara girme:)

kesınlıkle arkadaşa katılıyorum.Senin eşini senden iyi biz tanıyamayız.Bende bankacılık sektoründeyim ve alt limit üst limit yada çalıştiği iş koluna ait uygulamalarla düşük faiz uygulaması kullanılabılıyo.
kredi çektiği bankaya gider sorarsın faiz oranı ne kadar su kadar para cekince ne kadar ödeme gelir gibisinden ordan bi ıpucu yakalarsan yakalamazsın.ama önce eşini dinle.Bunu tatlı dille yap "bi derdin sıkıntın mı var ben senin yanındayım beni üzecek birsey yapmazsın ama sende sonunda üzülme" tarzında konusursan sana açıklayacagını umuyorum

kesınlıkle arkadaşa katılıyorum.Senin eşini senden iyi biz tanıyamayız.Bende bankacılık sektoründeyim ve alt limit üst limit yada çalıştiği iş koluna ait uygulamalarla düşük faiz uygulaması kullanılabılıyo.
kredi çektiği bankaya gider sorarsın faiz oranı ne kadar su kadar para cekince ne kadar ödeme gelir gibisinden ordan bi ıpucu yakalarsan yakalamazsın.ama önce eşini dinle.Bunu tatlı dille yap "bi derdin sıkıntın mı var ben senin yanındayım beni üzecek birsey yapmazsın ama sende sonunda üzülme" tarzında konusursan sana açıklayacagını umuyorum

mağdem banka sektöründesin bişey sorucam eşim neden kredi çektiğini açıklıyo fakat fazladan çektiği mikdarıda o az faiz sisteminden yararlanmak için en az okadar çekmeliydim diyo sence mantıklımı yani banka en az şu kadar çekince bu az faizden yararlanabilirsin gibi bi sınırlama koyuyormu canım ?

bencede kesınliklee ne amaçla o parayı cektği önemli...belki bi problemi var sizi üzmemek için söylemiyordur...genelde esim bu tarz bişey sakladgnda benden altından çok üzlecegım bişey cıkıyor...yada eger borsa gibi baska seylerden şüphelenıyorsanız kesınlıkle ciddi bi şekilde konusmalısınız....siz eşiyseniz oda size dürüst açıklama yapmak zorunda....napıp edip doğru sebebini öğrenmelisiniz bu da birazcık size kalmış bi durum...

söyle olur canım olay. krediyi ıhtıyaç kredisi olarak çekmiştir yada tüketici kredisi atıyorum derlerkı 10 bin tlye kadr dosya masrafı almıyoruz dosya masrafıda 250 ylden baslar 500e kadar cıkar aşabilir bile.
çiftciye özel esnafa göre özel kredi faizleri ıle atıyorum normal birine 0,79dan verılen kredi 0,49dan verebilir.ama banka derkı en az 10 bın tl cekeceksın. cunku 10 bın tl cekınce aylık faiz oranını az tutan banka yuksek meblaa para ile düşük faizle verdiği parayı ancak çıkartacaktır.

buna takılma ama ben sadce bayram olayına takıldım acil bir odeme yada borcunuz yoksa neden kredi çekiyor??
hani günlük ödemesi vardır borç gırtlağa kadardır çekerde anlarım.Sana mahçup olmayım diye çektiyse saklayarak 100 katı mahçup durumda...

söyle olur canım olay. krediyi ıhtıyaç kredisi olarak çekmiştir yada tüketici kredisi atıyorum derlerkı 10 bin tlye kadr dosya masrafı almıyoruz dosya masrafıda 250 ylden baslar 500e kadar cıkar aşabilir bile.
çiftciye özel esnafa göre özel kredi faizleri ıle atıyorum normal birine 0,79dan verılen kredi 0,49dan verebilir.ama banka derkı en az 10 bın tl cekeceksın. cunku 10 bın tl cekınce aylık faiz oranını az tutan banka yuksek meblaa para ile düşük faizle verdiği parayı ancak çıkartacaktır.

buna takılma ama ben sadce bayram olayına takıldım acil bir odeme yada borcunuz yoksa neden kredi çekiyor??
hani günlük ödemesi vardır borç gırtlağa kadardır çekerde anlarım.Sana mahçup olmayım diye çektiyse saklayarak 100 katı mahçup durumda...

ben araba alırken altınlarımı vermiştim oda bayramdan önce bikaçtane alayım tak demişti,evet daha mahcup oldu.eline gözüne bulaştırdı.zorlamadımda anlatabilirdi.zaten alıcam diyen kendisi.bide 4.sayfada yazdığım gibi ilk sorduğumda "hayır yaa kredi çekermiyim"diye rahaaatça yalan söyleyebilmesi artık ona karşı iyice güvensizleşmeme neden oldu canım..

Eşiniz en başından beri kredi çektiğini saklıyor,
hatta ortaya çıktığında bir de çekmedim olur mu diye yalan söylüyor.
Madem yapmış bir hata ve bunu abuk subuk bir nedenle yapmamış diyelim,
kendine göre mantıklı bir açıklaması var diyelim,
peki nerede bu açıklama.
Ortaya çıktığında bile hayır çekmedim diyebiliyor.
Bu da bu paranın pek iyi bir yerde kullanılmayacağı
ve gayet açık bir amaçla çekildiği izlenimi veriyor.
Ve hala ne için çektiği net değil.
İnsan ne için o kadar kredi çektiğini bilmez mi?

walla canım konuşacaksın.hatta kredi çektiği bankaya git araştır.Yanliş birsey yapıyordur demiyorum ama saklaması hata. 10 bin tlnın odemesi 10 aylık odeme planına gore 1300 denaz degıldır. yanı 10 bın tlye 13.000tl ödeme yapacaktır.eşın kısa yoldan zengin olma hayalleri var galiba.
kesinlikle konuş benden birsey saklama de sana güvenımı sarsma de... hatta çirleşleşşakkıdı

söylede olabilir eşiniz "erkek adam sözunu tutar" fikrindeyse söz vermiş ya supriz etmekte istiyor olabılır.kredi çektiğini reddetmeside sadece ve sadece bu şekilde açıklanabiliryerimseniben

bilmiyorum kızlar,aslında bana sürpriz yapması beni,rahatca yalan söyleyebildiğini gördükten sonra ne derece sevindirirki bilmiyorum.

ben zaten takmıyorum aldığı şeyi,bi anlamıda kalmadı,zaten yatırım amaçlıydı alış şeklimiz,borçla yatırımmı olur yaa.

Size önerebileceğim tek şey:
Bu durumu bir an önce eşinizle konuşun,gerekirse sert çıkın.
Bahanelerle sizi geçiştirmeye hakkı yok, sizin kızacağınızı bilerek borsaya da yatırdıysa,
başka birşey de yaptıysa bunu söylesin. Söylememesi,saklaması,yalan söylemesi
sizi çok daha fazla kızdırır.

İçinize atmayın,nedir-ne değildir diye beyninizi yormayın sakın.
Neyse derdi anlatsın yoksa gerçekten düşün düşün sinir hastası olursunuz.
Kendi sağlığınız, eşine olan güveniniz ve evliliğinizin sağlığı için tatlı-sert bir şekilde konuşturun.
Bankaya gidip araştırmak,tabiri caizse ajanlık yapmak; sadece sizi çok yıpratır.
Şu dünyada en önemli şey fiziksel,özellikle de ruhsal sağlığımız, yıpratmayın kendinizi,
konuşturun eşinizi,ya konuşacak ya konuşacak başka yok bırakmayın.

Size önerebileceğim tek şey:
Bu durumu bir an önce eşinizle konuşun,gerekirse sert çıkın.
Bahanelerle sizi geçiştirmeye hakkı yok, sizin kızacağınızı bilerek borsaya da yatırdıysa,
başka birşey de yaptıysa bunu söylesin. Söylememesi,saklaması,yalan söylemesi
sizi çok daha fazla kızdırır.

İçinize atmayın,nedir-ne değildir diye beyninizi yormayın sakın.
Neyse derdi anlatsın yoksa gerçekten düşün düşün sinir hastası olursunuz.
Kendi sağlığınız, eşine olan güveniniz ve evliliğinizin sağlığı için tatlı-sert bir şekilde konuşturun.
Bankaya gidip araştırmak,tabiri caizse ajanlık yapmak; sadece sizi çok yıpratır.
Şu dünyada en önemli şey fiziksel,özellikle de ruhsal sağlığımız, yıpratmayın kendinizi,
konuşturun eşinizi,ya konuşacak ya konuşacak başka yok bırakmayın.

zaten birdahaki konuşmamada eğer "çok üstüne düştün bu konunun"gibi bişeyler söyleyecek olursa ona bu sayfayı açıp okutturucam,görsün herkez susucakmı,tepkisizmi kalıcak.

zaten birdahaki konuşmamada eğer "çok üstüne düştün bu konunun"gibi bişeyler söyleyecek olursa ona bu sayfayı açıp okutturucam,görsün herkez susucakmı,tepkisizmi kalıcak.

ya böyle birşey demeye hakkı yok ki:olmaz:
ne demek çok üstüne düştün bu konunun
tabi ki düşeceksin sen onun eşisin
sana hesap vermeyecekde kime verecek
zaten senden gizlemesi en büyük hata bir de suçunu bastırmaya çalışıyor
izin verme buna canım aklinialirimsmile

Canım kimse susmaz tabi ki, hangi kadın ister ki eşi saklı gizli para işleriyle uğraşsın...
Üstüne düşmek de öğrenmek de en doğal hakkın.
Belki kötü bi işler için harcamıyordur parayı, günahını da almamak lazım,
belki cidden önemli bir ihtiyaçtır, özeldir sizden saklama yoluna gitmiştir,
belki de sizi üzmemek adına, size anlatmayıp; anlatmamakla çok daha fazla üzdüğünün farkında değildir.
Sevgili felan diyenler olmuş,hemen aklınızı bulandırmayın sakın.
Sizin güveninizi kaybetmek istemiyorsa; eşinize olan sevginizin azalmasını istemiyorsa her neyse derdi anlatacak.

Bu akşam konuşun eşinle, yarın da inşallah güzel haberlerini duyalım senden, inşallah güzel bir açıklama yapar ve sizi bu sıkıntıdan kurtarır.
Ama şuna da eminim ki; eşiniz diyelim parayı sizin kızacağınızı bile bile borsaya yatırdı,
bunu öğrenmek bile hiç öğrenmemekten çok daha fazla sıkamaz sizi.

Feyza var mı bir gelişme, eşinizle konuştunuz mu?
Nasıl bir açıklaması var ben de merak ettim.

konuştum canım..dediğim gibi çektiği kredinin bi miktarını bana aldığı takıya harcamıştı,ödemeyi bayramdan önce yapacaklarını düşünüp bana alıcam dediği için ve ödeme yapılmadığı için kredi çektim diyor..fazla çekmesinin sebebi ise bayram kredisi olduğu için en az o miktarda çekmesi gerekiyormuş.konuştuk bundan sonra inşallah böyle gizli saklı işler olmuyak...buraya konu açmamım sebebide zaten tepkimi normal görmediği takdirde ona her kadının benim gibi tepki vereceğini göstermekti.neyseki konuştuk ve inşallah hallettik gerek kalmadı yani.

Bence söylemesi konusunda ısrar etmelisin...
Senden gizlediğine göre pek hayırlı birşey gibi gelmedi bana doğrusu...

konuştum canım..dediğim gibi çektiği kredinin bi miktarını bana aldığı takıya harcamıştı,ödemeyi bayramdan önce yapacaklarını düşünüp bana alıcam dediği için ve ödeme yapılmadığı için kredi çektim diyor..fazla çekmesinin sebebi ise bayram kredisi olduğu için en az o miktarda çekmesi gerekiyormuş.konuştuk bundan sonra inşallah böyle gizli saklı işler olmuyak...buraya konu açmamım sebebide zaten tepkimi normal görmediği takdirde ona her kadının benim gibi tepki vereceğini göstermekti.neyseki konuştuk ve inşallah hallettik gerek kalmadı yani.

Hmm sorun hallolmuş zaten, sevindim...

Canım konuşmak çok önemli tabi ki, hallettiğinize sevindim.
İnsan kafasındaki şüphelerle yaşayamıyor, şüpheler yiyip bitiriyor insanı.
Açıklığa kavuşmuşunuz ne güzel.

Back
X