sizce bekaret nedir? niye bu kadar önemlidir?ya da önemsiz midir?

dimple2015

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2013
353
140
kızlar bir başka konuda bir arkadaşla baya bir komuyu tartıştık.

dini açıdan zina olarak kabul görmüş, günah olan bir durum, evlilik harici cinsel ilişki. türkiye de genel toplum yapısı itibariyle bekaret tam bir tabu ve tüm ortadoğu ülkelerinde durum böyle hatta bu yüzden kızlık zarını diktirenler, erkek egomanyası tarafından hayatına son verilenler, fiziken ve ruhen aşağılananlar bile var...

ama benim kanımca bekaret bir tabu olmamalı , gençlere gerekli cinsel eğitim verilmeli, erişkin bireylerin kendi özgür istekleri doğrultusunda cinselliklerini yaşamaları özgür bırakılmalı ve kimse kimseyi namussuzlukla vs yargımamalıdır. namus iki bacak arasında değil beyindedir.ve kadının bedeni hakkında sadece kendisi söz sahibi olmalıdır.

sizler ne düşünüyorsunuz?

kızlar bir başka konuda bir arkadaşla baya bir komuyu tartıştık.

dini açıdan zina olarak kabul görmüş, günah olan bir durum, evlilik harici cinsel ilişki. türkiye de genel toplum yapısı itibariyle bekaret tam bir tabu ve tüm ortadoğu ülkelerinde durum böyle hatta bu yüzden kızlık zarını diktirenler, erkek egomanyası tarafından hayatına son verilenler, fiziken ve ruhen aşağılananlar bile var...

ama benim kanımca bekaret bir tabu olmamalı , gençlere gerekli cinsel eğitim verilmeli, erişkin bireylerin kendi özgür istekleri doğrultusunda cinselliklerini yaşamaları özgür bırakılmalı ve kimse kimseyi namussuzlukla vs yargımamalıdır. namus iki bacak arasında değil beyindedir.ve kadının bedeni hakkında sadece kendisi söz sahibi olmalıdır.

sizler ne düşünüyorsunuz?
Bunun kesin ve net bir cevabı olabilir mi sizce? Kimine göre tabudur kimine göre değildir, bize ne? Bunu insanların yetiştirilme tarzları, çevresi, eğitimi gibi bir çok faktör etkiler. Kimseyi bu konuda yargılayamayız...

Tamamen olay çıkarmak içşn açılmış bir konu gözüyle bakıyorum ve bir ata sözüyle noktalıyorum; herkesin hayatına kimse karışamaz.

Şu konulardan nefret ettim artık ya. Bekaret dediğin önemli değildir. Her kadın isterse tekrar tekrar olur yani. iki dikişe bakıyor. Eskiden yok evlendiğin gün yapman lazım derlerdi, şimdi aylar öncesinden yapıyolar. Kaç arkadaşın yaptı, ama artık onlara kızmıyorum. Hele şu siteye üye olup bazı kendini bilmez hadsiz kadınların bile bakire olmayanları yerden yere vurduğunu görünce hiç kızmamaya başladım. Yaptıkları doğru mu, değil...

Bu konu çok baydı
hayır önemli değil önemli olmamalı
ben eşya mal falan değilim seks objesi değilim et yığını değilim
şu konuları burada açmayın ya. Hem bu soruyu bir kadına sorsan ne olacak sormasan ne olacak?
sürekli tartışma çıkıyor bu konularda
bu konu kültür, eğitim, yetiştirilme tarzına göre değişir.

Bekaret, kişinin kendine yakışanı giymesidir.

Bu ne Allah aşkına, bıkmadınız mı bu konulardan? Bi rahat bırakın bekareti de kızlık zarını da evlilik öncesi cinsel ilişkiyi de.

Erkek yapar milli olur
Kadın yapar ors... olur
daha öncede böyle yazmıştım.Bana kalsa ben yapmıyorsam erkekte yapmamalı,yaparsamda değecek insan ile yapacaksın ve pişman olmayacaksın.Erkek ve kız çocuğunu düzgün yetiştireceksin büyüdüğünde zar gibi bir konuya takılı kalmasın.Hayatta çok daha önemli konular varken kadının br tarafını kurcalamaktan öteye geçemedik.

Bu konu sadece kadinlarla degil erkeklerle de ilgili bir konu ve kisisel bir tercih. Kişi muslumanligi secmişse ve dini inanclarina gore yasiyorsa, yine kendi tercihiyle o dinin kurallarina uyar.
Uymazsa da Allah'la arasindadir, mudahale etmek kimseye dusmez.
Ama kendi iradesiyle bir kadin da erkek de evlenmeden kimseyle iliskiye girmemeyi tercih edebilir.
Etmeyedebilir, etmezse de ederse de kimsenin kimseyi yargilamaya hakki yok.
Bekarete kizlik zari olarak bakmak da yanlis. Zaten kizlik zari diye bir sey de yok, şaka yapmiyorum. İnsanlar kendini kastigi icin ilk iliskide zedelenme ve kanama oluyor vajinada hepsi bu. Ortada yirtilan delinen bir yapi da yok.
Bosuna zar yirtilacak korkulariyla vajinismus oluyoruz hepsi bu. Bu konuda soylenecek cok cok fazla sey var.

Bekaret üzerine yüzlerce konu var forumda
Üzerinde bu kadar durulursa önemli olur tabi
Herkesin hayatı kendine, bunun bir standardı yok
Tartışmanınsa hiç gereği yok

Ya arkadaşlar "bu konu ortalığı karıştırmak için açıldı veya çok baydı" diye cümleyi kullanmayı bırakın Allah aşkına. Sizi zorla yorum yap zorla yanıt ver diyen yok. Eğer duymak görmek istemiyorsan 'tıklamayacaksın' bu konuya bu kadar basit! bazıları öğrenmek istemiş veya merak etmiş ve size sormuş...bunda uzatacak ne var. Bırakın böyle konuşmayı...Ilginizi çekmiyorsa bakmayın veya sizi sinir ediyorsa...hayret birşey ya :KK57:.

Bekaret ilk geceye saklanmalıdır. Eskiler ne derlerdi. Ilk göz ağrım. O gece ilk göz ağrısında görmeli her iki tarafta. O zaman bu kenetlenme bir ömür boyu sürecektir. Olaya sadece bir zar olarak bakmamalıdır. Aslında burada tartışılması gereken erkeğinde bekaretinin olduğu niçin kadının ki gibi üstüne gidilmediği olmalıdır.

valla ben kendi fikrimi söyleyeyim,bir Türkiye de hiçbir aileyi bu fikre yönelik bir eğitime ikna edemezsin ya linç edilirsin ya öldürülürsün,iki evet bekaret bir tabu olmamalı ben kendi adıma bunu istediğim gibi yaşamak istiyor olsam bile Türkiye'de asla yapmam bunu çünkü Türkiye'de bir erkekle beraber olmak demek kaşar olman,ucuz olman,değersiz olman demek yani kimse seni sevdiği aşık olduğu için birlikte olup daha önceki birlikteliğini kafaya takmadan devam etmiyor kolay kolay neden kendimi uçkur düşkünlerine meze edeyim ki?

Bu forumda evlilik disi iliskiyi normal gostermeye calisan cok sorun bu!!!

cunki müslümanim diyene göre normal degildir...üstelikte büyük gunah ise..

Cünki Allahin haram dedigine kimse normal diyemez ...ha inanmiyorsa dipnot düşsun ona gore yorum yaptim yapilsin desin..

Dıpnot:müslüman bir kişinin bir harami yada helali inkar etmeside dinden cikmasina yeter dinim boyle soyluyor ben degil...

Bence bı kadın kendını evlenecegı erkeğe saklamalı her anlamda İslam dinim bır seye yasak koyuyorsa mutlaka kulların ıyılıgı ıcındır ben şaşıyorum kısının secımıdır istegıyle cınsellık yasar falan sözlerine yapmayın genc bekar kardeslerım uzak durun zınadan rabbımın vardır bır bıldıgı örnek verecek olursak seviyosun cınsellık yasıyosun sonra ne oluyo adam senden ayrılıyor bıde hamıle kalıyorsun akabinde cocuğu aldırıyorsun taviz tavizi doğuyor sonuc mutsuz bır gençlik kaybolmuş hayatlar

X