sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

rrosee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
57
8
selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...

tam kavga konusu burdan en az 10 ban cıkar :))
ben kendi görüsümü yazıım eger esinin durumu iise kadın calısmasın cocugunu neden yanlız bıraksın kı
esinin duurmu ii oldugu icinde kendini unutmasın esi kendine araba alırken her arabada bi bilezik istesin mesela ben öyle yapıyorum :)))
sonra altınlarıyla kendi adına arsa alsın eger evleri varsa daha uygun semtlerde eve girsin ayda 600 liraya kira öder gibi bi evi daha olur valla kadınlar kafalarını kullansınlar

böyle bir soru tipi yok arkadaşım. insan çalışması gerekiyorsa çalışır. herkesin ekmek alması lazım geldiğine göre neymiş? herkes çalışırmış. kadın diye çalşmaz çalışır diye birşey yok. kendi cinsiniz karşı cinsiyetçi olmayın.

selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
Bekarsa evet faakat evlendikten sonra bi doktor bi mühendis gibi üst düzey bi işi yoksa ben cocuklarının ve esinin hep eksik kaldığını düşünüyorum. Maddiyat için calısmak zorunda olanları tenzih ederek.

Elbette okumak, çalışmak, kendini geliştirmek çok guzel ancak bu konu tamdq bugun konuştuğumuz mevzunun uzerine geldi.. Bayanlar çalışıo,iyi hoşta çoluk çocuğa karışınca onları çok boşluyolar. Benim oturduğum sitede bi bayan benim alt katıma çocuklarını bırakıo çalıştığı için, vallahi gozlerimle gorduğum için çocukların o mağdurluklarını dedim ki kendi kendime çocuğum bu hale duşeceğine hiç çalışmam daha iyi.. Ancak yakın akrabasına bırakabilecekler ve bekarlar tabiki çalışabilir.. Bence şartlara gore değişir bu durum

Ben her kadının çalışmasından, üretmesinden yanayım. Ne zaman be olacağımız belli değil. Her kadın kendini geliştirmeli, ben çalışamam veya ben evime bakayım çocuğuma bakayım dememeli. Çalışma imkanı varsa çalışmalı. Bu devirde geçinmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bir ev geçimini tamamen erkeğe daha doğrusu tamamen bir bireye bırakmak haksızlık olur. Benim düşüncem bu yönde..

tabıykı calısması kendı aykalrının ustunde durması esıne bıle muhtac olmaması gerekıyor ...bu benım dusuncem tabıykı ben cok uzun yıllar calıstım evlenınce mecburen bıraktım sonra bı ara gene calıstım ama babamın vefatından sonra pıskolojıkman calısamadım bıde anne olmayı cok ıstedım tub bebek tedavısı vs derken calısmıyorum ama uzun yılllar calısıpta sımdı evde oturup koca elıne bakmak benım ıcın zor allah razı olsun esım cok ıyı ama bu benımle ılgılı ınsanın kendı parasını kazanması gıbısı yok kendı ayakları uzerınde durmsı evıne ve esıne maddı anlamda yardımcı olmak gıbısı yok...

Duruma göre değişir. Türkiye de çalışma şartları çok zor bence. Yurt dışında istersen 2 çocuklu bir kadın ol, o kadar güzel part time işler var ki.. öyle bir ortamda calismamak garip geliyor bana. Mesela haftada 3 gün çalışıyorsun, fena da bir para almiyorsun. Cocuguna, eşine, evine, hobilerine zaman kalıyor. Insan gibi yasayabiliyorsun.

Türkiye de ben çok öyle olduğunu sanmıyorum malesef. Belki de ben denk gelmedim bilmiyorum. Üni mezunuyum, son çalıştığım iş, haftada 6 gün full time çalışıyorsun aldığın para 1800 tl. Değer mi? O yüzden bir karar verdim böyle işlerle hayatımı başka insanlara para kazandırarak harcayacagima çalışmam ve kendime, evime, hobilerime harcararim zamanımı, ve inan artık daha mutluyum, huzurluyum..

Duruma göre değişir. Türkiye de çalışma şartları çok zor bence. Yurt dışında istersen 2 çocuklu bir kadın ol, o kadar güzel part time işler var ki.. öyle bir ortamda calismamak garip geliyor bana. Mesela haftada 3 gün çalışıyorsun, fena da bir para almiyorsun. Cocuguna, eşine, evine, hobilerine zaman kalıyor. Insan gibi yasayabiliyorsun.

Türkiye de ben çok öyle olduğunu sanmıyorum malesef. Belki de ben denk gelmedim bilmiyorum. Üni mezunuyum, son çalıştığım iş, haftada 6 gün full time çalışıyorsun aldığın para 1800 tl. Değer mi? O yüzden bir karar verdim böyle işlerle hayatımı başka insanlara para kazandırarak harcayacagima çalışmam ve kendime, evime, hobilerime harcararim zamanımı, ve inan artık daha mutluyum, huzurluyum..
haklısın şoyle sırf bayanlar için hatta sırf evli çocuklu bayanlar için part time işler olsada hepimiz mağdur olmadan çalışabilsek..

tam kavga konusu burdan en az 10 ban cıkar :))
ben kendi görüsümü yazıım eger esinin durumu iise kadın calısmasın cocugunu neden yanlız bıraksın kı
esinin duurmu ii oldugu icinde kendini unutmasın esi kendine araba alırken her arabada bi bilezik istesin mesela ben öyle yapıyorum :)))
sonra altınlarıyla kendi adına arsa alsın eger evleri varsa daha uygun semtlerde eve girsin ayda 600 liraya kira öder gibi bi evi daha olur valla kadınlar kafalarını kullansınlar

Mesela kadın çocuk yapmayacak, bu durumda ne olacak?

Ortada çok komik de olsa bir hesap var. Her arabaya bir bilezik istiyorsanız bayağı bayağı kazıklanıyorsunuz siz.

Çalışmalı. Elbette çalışınca belli sıkıntılar yaşanıyor ama bu zamanda, kadının çalışması, ayakları üzerinde durması çok önemli.

haklısın şoyle sırf bayanlar için hatta sırf evli çocuklu bayanlar için part time işler olsada hepimiz mağdur olmadan çalışabilsek..
Aynen, benim çocuğum falan yok ona rağmen haftada 6 gün çalıştığım zamanlar zorlaniyordum, evi mi temizleyim, dinleniyim mi o tek boş günümde bilemiyordum

neden ters cevaplar geliyor onu anlamıyorum... ben de tabiki çalışmaktan yanayım.. ama öyle şeyler gördüm ki?? erkek tarafı çalışacaksın diyor çalışmazsan kötüsün sana güvenerek düğün yapmışlar eşya almışlar yorulan çalışan sensin ama değerin de olmuyor sonra sen işten memnun değilsin çıkmak istiyorsun..sana mecbur çalışacaksın diye zora koşuluyorlar, köle muamelesi görmeye başlıyorsun kendi oğulları çalışmaktan aciz.. sonra arkandan deniliyor ki zaten işyerinde herkes ondan şikayetçiydi. bunları yaşamış biri olarak sordum..yani sonuç olarak çalışmak bi sorun halini alıyor.. artık hangisinin mantıklı olduğuna karar veremiyorum. azcık yardımcı olunsun diye açtım konuyu.

Bir kadının ailesi veyahut kocası karun kadar zengin olsa dahi çalışmalıdır.
Tüketim için önce üretim gerekir.
Koskoca evrene beyin ya da emek gücünle bir katkın olmuyorsa, yalıda yaşasan ne fayda insanlığa?...

X