• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu bana mı düşer?

eunae

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
32
25
3
Kızlar merhaba,

3 yıllık bir ilişkimiz var, evlilik teklifi edildi ancak bazı şeyler rayına oturmadığı için söz-isteme-nişan vs henüz konuşulmuyor, benim ailem biraz soğuk bakıyor bu ilişkiye ve kendilerine göre haklı nedenleri var.

Onun ailesi de üsteleyip duruyormuş ne zaman olacak seni geçiştirip oyalıyor vs. aklına girip sürekli moralini bozuyor sevgilimin, aslında alakası yok ben sadece ailemi ikna etmeye çalışıyorum, ailem onun ailesini sevmiyor ki düşününce hak veriyorum onun ailesi ciddi anlamda evlat ayrımı yapan bir aile.

Sevgilim geçen gün ailesine bu ilerlemeyişle ilgili benim gelip açıklama yapmam gerektiğini istemesem de buna “mecbur” olduğumu söyledi, yoksa sürekli üstüne geliyorlarmış, böyle bir şey bana mı düşer kızlar Allah aşkına? ben hep geçiştiriyorum bunu dedikçe, ama bir gün patlak verecek yani.

Kızlar merhaba,

3 yıllık bir ilişkimiz var, evlilik teklifi edildi ancak bazı şeyler rayına oturmadığı için söz-isteme-nişan vs henüz konuşulmuyor, benim ailem biraz soğuk bakıyor bu ilişkiye ve kendilerine göre haklı nedenleri var.

Onun ailesi de üsteleyip duruyormuş ne zaman olacak seni geçiştirip oyalıyor vs. aklına girip sürekli moralini bozuyor sevgilimin, aslında alakası yok ben sadece ailemi ikna etmeye çalışıyorum, ailem onun ailesini sevmiyor ki düşününce hak veriyorum onun ailesi ciddi anlamda evlat ayrımı yapan bir aile.

Sevgilim geçen gün ailesine bu ilerlemeyişle ilgili benim gelip açıklama yapmam gerektiğini istemesem de buna “mecbur” olduğumu söyledi, yoksa sürekli üstüne geliyorlarmış, böyle bir şey bana mı düşer kızlar Allah aşkına? ben hep geçiştiriyorum bunu dedikçe, ama bir gün patlak verecek yani.
Ailen neden istemiyor detayli yazarsan daha dogru yorumlar alirsin. Boyle biraz havada kalmis.

Kusura bakmayın detaylandırayım biraz, benim ailem yüzünden ilerlemiyor, ben de gelip onun ailesine açıklama yapıcakmışım ailem böyle böyle yapıyor ama biraz zaman verin biz ciddiyiz tarzında.

ben anlamadım kim yüzünden ilerlemiyor ? neden ilerlemiyor ? siz kime neyi açıklayacaksınız ? hiç bir detay yok

Ailen neden istemiyor detayli yazarsan daha dogru yorumlar alirsin. Boyle biraz havada kalmis.

Bir de ailem onun ailesinin yaptığı ayrımcılıkları gördüğü için istemiyor, insan çocuğuna böyle davranır mı modunda ve annem ona rağmen onun anneci olduğunu düşünüyor.

Bir de ailesi hiçbir maddi destek olmadan sadece evlilik için dolduruşta paranız var mı oğlum demiyor

Kızlar merhaba,

Ailenizi haklı buluyorsanız hemen bitirin bu ilişkiyi. Belli ki yanlış bir şeyler görüyorlar ve siz de yok öyle değil diyemiyorsunuz. Kimseye açıklama yapmak zorunda da değilsiniz.

Hayır size düşmez. Dengeyi bulmak ve açıklama yapmak sevgilinize düşer. Yalnız siz de şimdiden ailenize hak veriyorsanız bu ilişkinin geleceği konusunda şimdiden düşünmelisiniz.
Ailenizi haklı buluyorsanız hemen bitirin bu ilişkiyi. Belli ki yanlış bir şeyler görüyorlar ve siz de yok öyle değil diyemiyorsunuz. Kimseye açıklama yapmak zorunda da değilsiniz.

Peki ailesi yüzünden ondan vazgeçmem doğru olur mu yani sizce kendi tarafıma çekebilir miyim onu?

Peki ailesi yüzünden ondan vazgeçmem doğru olur mu yani sizce kendi tarafıma çekebilir miyim onu?
Maalesef bu kendi tarafına çekme işi hem mümkün değil hem de doğru değil. Kaldı ki bunu yapmanız durumunda sürekli sorunlu bir evliliginiz olacak. Siz daha net görüyorsunuz ama anlattiklarinizdan yola çıkarak sonunuz çok parlak görünmüyor diyebilirim

Bence ilerlemeyisinin sebebi sizin kararsız olmanız. Bir karar vermelisiniz. Neyi bekliyorsunuz peki ben pek anlayamadım.
Siz ailenizin tüm endişelerine rağmen evlenmeye kararliysaniz ailenizi ikna edeceksiniz.
Yok siz de bu endişeler nedeniyle evlenmek konusunda kararsizsaniz bunu sevgilinize açıklayacak ve çözüm bulmaya çalışacaksınız.
Evlilik teklifini kabul etmeden önce düşünülmesi gereken şeyler bunlar. Ama madem hala kafanıza oturmayan şeyler varsa bir an önce çözüm üretmelisiniz.
Sevgilinizin ailesine açıklama yapma konusuna gelince hayır bence yapmamalısınız. Çok saçma.
Ayrıca çocukları arasında ayrımcılık yapıyorlar ise bu sizin değiştirebileceğiniz bir tutum değil. Bu durumda ya bu deveyi gudecek ya bu diyardan gideceksiniz.

Hepimiz annelerimize düşkünüz ancak muhtemelen annenizin gördüğü ve sizin göremediğiniz bir şeyler var. Kendi tarafınıza çekip çekemeyeceğinizi biz bilemeyiz çünkü tanımıyoruz. Otur bir düşün davranışlarını artılarını eksilerini bir tart derim ben. Burada neler okuduk ve okumaya devam ediyoruz. Hiç kimse sevgilin de dahil senden önemli değil. Aşk bir gün biter sevgin nefrete döner.
Ayrıca senden ailesine açıklama yapmanı bekleyen bir insanın ileride senin yanında durabilecek kapasitede olduğunu pek sanmam...

Herkese tek tek çok teşekkür ederim.

Benim ailem istemeyip onun ailesi istediği için kötü olan aile bir anda benim ailem oldu, neden ailemin istemediğine odaklanılmadı, bununla çok güzel manipüle edildim, bizim engelimiz benim ailem şeklinde göründü.

Ailesinin yaptığı bu ayrımcılıkları yüzüne vurup ailesinden kendimi çektiğimde de sana yapılmadı sonuçta sen kendini çekemezsin yapılan bana yapıldı şeklinde tepki gösterdi

Bir de annesiyle defalarca görüşmedim diye bize kırgınmış haklıymış da, arayı ısıtmak için herhangi bir hamurişi yapıp bir anda gidersem çok mutlu olurmuş, hayır yani ben böyle bir kadını niye mutlu etmeye çalışıyorsam

Ne münasebetle gideceksin o eve. Ailenin henüz ikna olmadığı bir evliliğe karşı tarafa gidip de bir açıklama yapmak zorunda değilsin.
Sular tersine aktığında, sizin kızınız bizim eve gidip geliyordu derler. Sen bir kere açıklama yapmak için gittim dersin, onlar bin söylerler.
Gerek yok böyle anılmak istemezsin. Anneni dinle.

Bir de ailem onun ailesinin yaptığı ayrımcılıkları gördüğü için istemiyor, insan çocuğuna böyle davranır mı modunda ve annem ona rağmen onun anneci olduğunu düşünüyor.

Bir de ailesi hiçbir maddi destek olmadan sadece evlilik için dolduruşta paranız var mı oğlum demiyor
Bunu ailesine değil ama eş adayınıza söylemeniz gerekmiyor mu? Hiçbir sebep sunmadan öylece ertelemeniz tabii ki eleştirilir. Kendilerince sebep üretiyorlar.

Sevgilinizle konuşun bunu belirtin duruma göre hareket edersiniz. Böyle pasif şekilde çözüm üretmeden beklemeniz saçma zaten.

Herkese tek tek çok teşekkür ederim.

Benim ailem istemeyip onun ailesi istediği için kötü olan aile bir anda benim ailem oldu, neden ailemin istemediğine odaklanılmadı, bununla çok güzel manipüle edildim, bizim engelimiz benim ailem şeklinde göründü.

Ailesinin yaptığı bu ayrımcılıkları yüzüne vurup ailesinden kendimi çektiğimde de sana yapılmadı sonuçta sen kendini çekemezsin yapılan bana yapıldı şeklinde tepki gösterdi

Bir de annesiyle defalarca görüşmedim diye bize kırgınmış haklıymış da, arayı ısıtmak için herhangi bir hamurişi yapıp bir anda gidersem çok mutlu olurmuş, hayır yani ben böyle bir kadını niye mutlu etmeye çalışıyorsam
Baya manupule olmussun bence ayril. Bu evlilikte mutlu olma şansin yok. Malesef.

Kazık kadar adam kim daha kuvvetli çekerse o tarafı mı tercih edecek? Gel aileme açıklama yap mecbursun ne demek? Biz uygun zamanda size haber vereceğiz demek yerine gel açıklama yap beni kurtar diyor. Aynı şey sizin için de geçerli, durumunuz belli aileleriniz belli, neyi bekliyorsunuz? Pek evlenilecek biri değil, çok uğraşırsınız bu adamla ve ailesiyle. Sakın ola iş resmiyete binince değişir düzelir hatasını yapmayın. Ayrıca evlat ayrımı yapılmasından kendisi rahatsız olmuyorsa sesini çıkaramıyorsa onun için de gel sen hallet mi diyecek? Anamla babamla konuş da evlatlarını ayırmasınlar mı diyecek?

cnm ailenin ertelemesinden sende memnunsun gibi anlıyorum ben. bekleyip sende birşeyleri oturtmak istiyor gibisin. ailenin geçerli mazeretleri varsa onlara hak veriyorsan ayrıl, kendi yanıma çekerim şu bu hikaye, kaldıki annen eş adayının anneci olduğunu gözlemlemiş, yanılmamıştır gibi geliyor bana. öte yandan açıklama yapman onlara laf anlatman sana düşmez, sen sevgiline anlatırsın o ailesine anlatır. ama sebepsiz beklemekte oyalamak gibi anlaşılır buda doğal karşıya aktarmalısın ciddi meseleler bunlar

Evlenme teklifini kabul etmeden kendi aile içindeki sorunlarınızı çözmeniz gerekirdi sizin yanlışınız bu, ikincisi ise çözemediğiniz halde ve ailenizi haklı bulmanıza rağmen ayrılmamanız,
karşı tarafı oyalamaya gerek var mı?
Sevgiliniz ve ailesi sadece oyalanma/erteleme noktasında haklılar diğer bütün konularda haksızlar, hiç kimseye açıklama yapmak gönül almak zorunda falan değilsiniz ama net olmak zorundasınız.

Kızlar merhaba,

1) aileniz o cocugun aielesinin icini, ozelini evlat ayirdiklarini falan nereden biliyor? eger siz soylediyseniz evlilige hazir degilsiniz demektir.
2) istemedigin hicbir seye mecbur degilsin. kendi ailesiyle ugrasamayip seni ortaya atan adamla mutlu evlilik yapamazsin

Back
X