Sizce hata mı yapıyorum?

Arzu:)

AYŞENUR,UM CANIM BENİM:))
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008
1.008
10
43
kızlar benim sorunum eşimin ailesi..onlara karşı çok soğudum..nedeni?ben 2 yıllık evli olucam yakında sorunlu bi hamilelik geçirdim..eltim ne ardı ne bi yardıma geldi..15 gün hastanede kaldım erken doğum riskiyla yine arayan yok..doğum yaptım geldim..kayınvalidem ilk günler geldi sonra fıs bebeğim prametüre doğdu 28 haftalık bakımı çok zordu..eltim bi üst sokakta oturuyo gelipte bişeye ihtiyacın var mı demedi..ben bu sorunlu hamilelik ve doğum sonrası sorunlarını yaşarken kayınvalidemde eltimin kendisi rahatsız olduğunda hiç yardıma gelmediğini söleyip bana dert yanarken.. eltimede beni atıyomuş.. ben kendime bakamazken sana nasıl bakıyım ki bana hep sana bişey demiyorum senin bahanen vardı derdi..bunlar içimde birikince ister istemez eşime devamlı onlardan soğuduğumu söleyip duruyorum..elimde değil gerçekten kırıldığım çok şey var..onlarla aramda hiç birşey geçmedi neden böle ilgisiz olduklarını anlamadım..sizce soğumakta haksızmıyım..ben onların içine girdim..insan bi sahiplenir..bu arada kızım 10 aylık oldu sevgili kayınvalidem gelipte görmez geldimide tv a dalar..eltimde onun oğlu doğduğunda hergün bi bahaneyle gelirdi diyo nispet yapar gibi gıcık..
 
ben pek anlayamadım ne yaptın da hata mı yapıyorum diye soruyorsun ?

onların yardımına mı ihtiyacın var ?? kendi ailenden uzakmısın ?

eğer kendi ailenden yardım göremeyecek durumdaysan bence tek başına bakmaya çalış bebeğine

hem yardıma gelseler bu seferde herşeyime karışıyorlar diye dert yanarsan ne olacak ?

bırak boşver gelmesinler aramasınlar eşin yardımcı olmaya çalışsın sana
 
canım sen niye hata yapasın haklısın tabii ama boşver kendileri bilir hiç düşünme bile bunları sen yuvana bebeğine bak isteyen gelir görür isteyen gelmez hiç umurun olmasına.s.
 
Bence onları boşver, snei sevmek zorunda değiller saygısızlık yapmasınlar yeter, saygısızlık yaparlarsa da eşin tepki gösteriyorsa onu da takma.. Önemli olan eşinin sana karşı tavrı seni sahiplenmesi bence.. Çoğu ailelerde erkek eşine sahip çıkmıyor sorunlar bundan çıkıyor..
 
sen resmi davran...zaten onlardan bişey de bekleme....beklersen üzülürsün...
kim ne derse desin sne kendi işini yapabiliyorsan bebeğine bakabiliyorsan ne ala boşver yaaa...
 
Haklisin...insan deger görmek istiyor...ilgi alaka bekliyor...lakin zorla güzellik olmuyorki arkadasim...:nazar:

Bir insan erken dogum yapmis gelinine eltisine gitmeyecek bir yardima ihtiyacin varmi diye sormayacak kadar düsüncesizse ne denirki?
Yeri geliyor 40 yilik yabancidan gördügün ilgiyi alakayi en yakin akrabandan görmüyorsun...insanlik cok baska birsey iste...:nazar:

Herkes ayibinla kalsin..bosver sen...takma böyle seyleri...kizini güle güle büyüt...:1hug:
Ve unutma...

Bugün sana yarin onlaraa.s
 
Ailen uzaktamı canım? Uzakta bile olsalar minnet etme bence, eşin sana yeter, bende iki kez doğum yaptım, ikincide sorunlu bir hamilelik geçirdim, ilk hamileliğimde de mide bulantılarından üç ay yattım, ikincide önce düşük tehlikesi, son 2 ayda ilaçlarla erken doğumu engellediler, büyük kızım bir rahatsızlığından dolayı hastanede yattı, büyük testler vs.ler yaşadı....bunların hepsini eşimle atlattık Allah razı olsun eşimden, o varken kimseye minnet etmem, sende öyle yap...Eltinde ayıp etmiş bence, bende büyük eltiyim her konuda korur kollarım, o küçük sonuçta aileye sonradan katıldığın için sahiplenmeyi beklemekte haklısın bence, ama olmayınca olmuyor be güzelim, insanlar çok farklı olmuş, boşver sevgiyi saygıyı sende görsünler, onlar yapmıyorsa sen onlara yap, babamın bir lafı var; ıyiliğe iyilik her kişinin karı, kötülüğe iyilik ER kişinin karı, Sevgiler....
 
kaynanadan ve eltiden birşey beklememek gerek diye
düşünüyorum
ama işte insan yinede umuyor.
sanki onlar diğer komşularmış gibi bakmaya çalışsan.
belki üzülmezsin.
 
çok teşekkür ederim kızlar..geç cevap veriyorum kusura bakamyım..eşim erken geldi eve..haklısınız..onlara minnetim yok şükür ama ne olursa olsunun..bi ilgi bekliyorum..göremeyince sinir oluyorum..doğum sonrası hassaslığıda var tabii..kendi ailem uzak değil sağolsun annem yapabileceğinin fazlasını yaptı..dün yine eşimle tartıştık..bi krediyle ev biz aldık ve şu an ödemede çok zorlanıyoruz..bu konudada abisinin payı var..eşimle abi ortak açmış işi işler tutmayınca abisi başka bi yerde çalışıyor ve eşim çok zor bi dönemden geçerek işi ilerletiyor..abisi baktı iş iyi gidiyor hemen damladı tabi o öle görüyor...benim eşim gelme bu iş iki aileyi kaldırmaz deyince inanmadı...artı abisinin evi var biz kiradaydık..ev alıcam diye tutturdu beyefendi..bu aylarca sürekli söyledi..siz almazsanız ben alıcam diyerek..aynı şekilde kayınvalidemde abisi için alın diyodu evi..evi aldık hepsi bi köşeye çekildi..işler kötü malum kriz..ben eşimi suçluyorum..abisinin ağzını kapayamadı..şimdi pişman..bilirsiniz erkek dışarda yaşadığı zorlukların ceremesini eşinde çıkarır.. bizim ki o hesap oldu..eşim bu kadar sıkıntı içinde mücadele ediyor..annesi hala eşimin abisi için üzülüyor..yok elin işinde çalışıyomuş..ben o işi ikisi için açtım bilseydim açmazdım..yazık oldu paralarıma diyo..bende ona dedim ki senin diğer oğlun ekmek yiyiyor oradan..zamanında ev alcam araba alıcam sevdasına düşmeseydi oğlun şirkete yatırım yapsaydı..sonbları bu olmayacaktı..şimdi kızımın ihtiyaçlarını zor karşılıyorum ama düşünen kim..kızlar bana kalsa daha uzatıcam..içimi döktüm valla dinlediğiniz için sağolun kızlar.a.s.:enbuyukkk:
 
bence hıc takma bosver kımsenın kımseye faydası yok su devırde
esın ve bebegınle mutlumusun gerısı hıc önemlı degıl kım ne derse desın
benımde 2 eltım var asla görusmeyız böylesı en ıyısı ne kadar uzak o kadar rahat
yakın zamanda dogum yapıcam kayınvalıdem hıc dogru durust aramaz
zaten benı hıc aramıyo yıne esımı arada bır arıyo toplasan 5 kere anca aramıstır 8 aydır
bısey desen sen benı arıyomusun der hemen uste cıkmaya calısır
keyfı bılır yarın bugun dogum yaptıgımda benımle annem ılgılenırken o uzaktan bakınmakla yetınıcek ancak boşverrr:1hug:
 
soğumakta haklısın tabii.k.validende kendi torununa karşı nasıl bu kadar ilgisiz olabiliyo hayrettt
 
tatlım haksız olduğun bir durum yok ortada.kaynananla eltinden de bişeyler ummak seni üzer,sen üzüldüğünle kalırsın.nedense evlatlardan biri hep ağır basar anne baba gözünde,durumu gelinler abartır kıskanç ve haset olunur bişey söyleyince.canım sen daha çok bebişinle ilgilen kendinide fazla üzme bak sütün kesilir sonra:1hug:sevgiler
 
eşim aşırı derecede ii niyetli..ii niyetli olmak güzel ama?en yakınların bunu su istimal ettimi ben sinir oluyorum..dün eşimi annesine karşı savundum..oğlun bu yaşta ne sıkıntılar yaşıyor..bi kerede onun için üzülsen dedim..hep diğer oğlum böle sabahlara kadar uyumuyorum vs......eşim hala toz kondurmaz biliyo kendi ve çevredekiler ayrımcılığın farkında ama benim eşim adam olmaz...yüzlerine karşı içindekileri dökmez..korkum içine ata ata sağlık probleminin çıkması..zaten kalbini tutar en ufak bi tartışmada..o yüzden üstünede gidemiyorum..ama sağlık olsun ne diyeyim..Allah yardımcımız olsun..:Saruboceq::Saruboceq:
 
arkadaşlar lütfen bana yardım edin ben 17 yaşındayım bir çocuktan hoşlanıyorum akrabamızın komşusu gitar çalıyor onu gördüğüm zaman kalbim atıyor ve o duyduğuma göre bana teklif etmeye kakmış ama ben ciddi düşünüyorum evliğe kadar sürer bende nebileyim ona yüz vereyimmi o benden ışık bekliyormuş bugün gördüm heyecandan dilim tutuldu. oda arkasını dönüp bana bakıyordu. yanında bi arkadaşı vardı bişeyler söyledi. iyimi kötümü olduğunuda bilmiyorum akrabamdan sordum bi terbiyesizliğini görmedim dedi. kafam çok karışık lütfen yardım edin. tşkürler şimdiden
 
arkadaşlar bide benim ailem biraz baskılı babam iyi ama annem çok sinirlenir bunlarıda göz önünde bulunduruyorum fikrinizi söylerseniz çok sevinirim gerçekten.
 
canım ayrı bir konu ,açmalısın.
bu başka bir arkadaşın konusu.....
 
Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar bide benim ailem biraz baskılı babam iyi ama annem çok sinirlenir bunlarıda göz önünde bulunduruyorum fikrinizi söylerseniz çok sevinirim gerçekten.

sen kendıne yenı bı konu ac ordan yarımcı olsunlar canım

konu sahbı arkadasım cok uzucu bı durum uzulmekte ılgı beklemekte cok haklısın

annende allah razı olsun yardımcı oluyomus
bısey bekleme onlardan beklentın ne kadar az olursa hayal kırıklıklarında o kadar az olur canım
eşine destek olmaya calıs guzelkle dıs etkenlerın evlılıgını bozmasına ızın verme

allah evladınızı sıze bagıslşasın gule gule buyutun kaydirigubbakcemile5
 
aman arkadaşım,bebeğini büyütmüşsün bak alnının akıyla,ne dert ediosun. işte mesele elti-kaynana meselesi de değil bi yerde, yani insan var insan var. benim öz teyzem,hemen alt katımızda oturur, nişanlandım,evlendim. iki cemiyetimizde de ya 1 kere gelmiştir bi işiniz var mı ucundan tutayım demeye, ya da hiç:KK43: benim de kaynanam dünya tatlısıdır maşallah, canım benim, nişan için bizim eve başka bi şehirden geldi, nişandan önceki gece annemle beraber sarma sardılar, düşün kaynanam bizde sarma sarıyo, teyzem ve biri 18 biri 28 yaşındaki kızları piyasada yok. teyzem geldiğinde de 10 dakka içinde kaçmak için bi bahanesi vardır muhakkak, yok enişten aç,yemek vercem, yok eniştenin bilmemkiminin bilmemkimi hastanede,onu ziyaret etcez...her cemiyetimizde bi küslük çıkarır, işten kaçmak için bahane ararlar.

bi de ananemi fitliyolar, seni niye götürmediler çarşıya, bizi niye çağırmadılar çarşıya die. sen kapımızı çaldın mı ki biz seni peşimize takalım???düşünsene teyzemin büyük kızı düğünüme bile gelmedi.
ama annem de öyle bi beddua etti ki, iki yetişkin çocuğun var, cemiyetleri peşpeşe olsun, benim gibi sıkış die, 1 ay içinde kızı evlendi,oğlu sözlendi,annem de inmedi yardıma.

velhasılı kelam,insan var, insancık var. hiç takma kafana, eşinle iyi geçin, sürekli de anan şöyle yengen böyle deme,sen kötü olursun.40 sene sürer belki ama o da görür gerçek yüzlerini.
 
X