sizce ne yapmalıyım...

ahsen su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.629
965
selam arkadaşlar biz 7 kardeşiz 6 kız 1 erkek her zaman ailemdeki herkesle aramı iyi tutmak istemişimdir çünkü biz bir aileyiz ama abim ve ablam hariç diğer hiçbir kardeşimle konuşmuyoruz çok üzülüyorum her defasında olanı biteni görmezden geliyorum ama artık yıprandığımı fark ediyorum istediğim tek şey sevgi ama olmuyor annem çok soğuk evlat sevgisi bilmeyen hep başkalarının arkasından atıp tutan biri yalan yanlış konuşan herkezi bir birine düşüren bi kadın ama yine de benim için anne işte babam sessiz sakin kızlarına düşkün ama sevgisini çok belli edemeyen annemin yanında daha pasif bi adam kardeşlerim tam bir facia 4kardeş bir olup 3 kardeş bizi çekiştiriyorlar o onu aldı bu bunu yaptı şöyle böyle gereksiz şeyler bekar olan ablam bize resmen düşman annemlere gitmek istemiyorum annem babamla küs ablam babamla küs annem ablamla küs arada bir barışıyorlar falan saçma sapan bir durum barışınca babam ve annem bizden uzaklaşıyor hatta arayıp sormuyorlar bile her şeye rağmen ben abim ablam eniştem eşim yengem bayrama yanlarına gittik bize küs olmalarına rağmen ama hala bir kez ile arayıp sormadılar ameliyat oldum haberleri bile yok en zor günümde yanıma yoklar oysa 1 yıldır babam sürekli ameliyat olup doktora gidiyor her gün arayıp soran bizzat doktora götüren ilacına kadar ilgilenen bendim şimdi arayıp sormuyor bile annem her ihtiyacım var dediğinde koşup giden yine ben ama kötü olan ine ben annem dengesizdir ama babamın aramaması bana çok dokunuyo babam benim için çok başkaydı oysa şuan yorgunum hep o büyüm n olursa olsun annem babam ablamlar diyorum olanı biteni görmezlikten geliyorum ama yıprandım sizce ne yamalıyım

Son düzenleme:
Oncelikle gecmis olsun canim. Aile durumunuz cok karisikmis. Ama su sitede okuduklarimdan ogrendigim bir sey var ki herkes anne baba olamiyor. Herkes yapamiyor bu isi. Kan bagin var diye ayni anne babadan oldugun icin kardes de kardes olamiyor bazen. sen boyle dert ediyorsun, yipraniyorsun ama karsi taraf ne dusunuyor acaba. Ne kadar farkinda olayin, ne kadsr takiyor ya da takiyor mu... sen de kendine bi hayat kurmussun, et tirnaktan ayrilir mi diyeceksin, ayrilmaz belki ama iste anne babamizi kardesimizi biz secmiyoruz. Ortada olan durum buysa. Enerjini kendi hayatina, kendi ailene ver. Mutlu olmaya bak. Kim bilir belki bigun anlarlar yaptiklarini da hersey duzelir. Zamana birak derim. Tek tarafli cabayla olacak isler degil.

Allah allah çok şaşırdım yaa ne güzel kalabalık bir aile ama kopukluk var. üzüldüm. Ne bileyim annem kanserdi anne iyileş evine gel derdik ben zaten sizin için iyileşmek istiyorum derdi. Babam felç geçirdi evde ayağı takılıp düşerdi bizim içimiz giderdi babam o kadar canı yanardı kardeşim ağlamasın diye kahkaha atardı. Neler yaşadık biz. Allah bizi bunlarla sınadı sizi de böyle sınıyor demekki böyle düşün. Yapıcak birşeyin yok insanların huyunu değiştiremezsin böyle kabullen evlisin artık yuvan var. Sen bundan ders al aileni ona göre yetiştir.

Oncelikle gecmis olsun canim. Aile durumunuz cok karisikmis. Ama su sitede okuduklarimdan ogrendigim bir sey var ki herkes anne baba olamiyor. Herkes yapamiyor bu isi. Kan bagin var diye ayni anne babadan oldugun icin kardes de kardes olamiyor bazen. sen boyle dert ediyorsun, yipraniyorsun ama karsi taraf ne dusunuyor acaba. Ne kadar farkinda olayin, ne kadsr takiyor ya da takiyor mu... sen de kendine bi hayat kurmussun, et tirnaktan ayrilir mi diyeceksin, ayrilmaz belki ama iste anne babamizi kardesimizi biz secmiyoruz. Ortada olan durum buysa. Enerjini kendi hayatina, kendi ailene ver. Mutlu olmaya bak. Kim bilir belki bigun anlarlar yaptiklarini da hersey duzelir. Zamana birak derim. Tek tarafli cabayla olacak isler degil.

Allah allah çok şaşırdım yaa ne güzel kalabalık bir aile ama kopukluk var. üzüldüm. Ne bileyim annem kanserdi anne iyileş evine gel derdik ben zaten sizin için iyileşmek istiyorum derdi. Babam felç geçirdi evde ayağı takılıp düşerdi bizim içimiz giderdi babam o kadar canı yanardı kardeşim ağlamasın diye kahkaha atardı. Neler yaşadık biz. Allah bizi bunlarla sınadı sizi de böyle sınıyor demekki böyle düşün. Yapıcak birşeyin yok insanların huyunu değiştiremezsin böyle kabullen evlisin artık yuvan var. Sen bundan ders al aileni ona göre yetiştir.

en çokta can acıtan bu biliyor musun ben hiçbir zaman annemden sevgi ilgi görmedim babam severdi ama gizli severdi pek belli edemezdi ama anlardık daha doğrusu hiçbirimiz görmedik kendi evlatlarını bile bir birine karşı dolduran bi kadın ama yine de anne işte hep canım acımıştır anne eksikliğinden dolayı annesinden ayrılıp özleyen annesiyle konuşmadan duramayan insanlar bana çok tuhaf gelmiştir içimde hiçbir şekilde aramasam konuşmasam bir eksiklik olmuyor.dediğin gibi kendi kendime söz vermiştim eğer bir gün anne olursam hiç bir şey veremezsem sevgimi ilgimi asla esirgemicem diye ama rabbim evlat nasip etmedi:KK61:

selam canım yazıklarında okadar haklısın ki ama ne olursa olsun ailen işte bayramda arada bir arayıp sesini duyup birilerinin seni özlediğini merak ettiğini bilmeye okadar çok ihtiyacın oluyor ki çok zor günler geçirdim hiçbirinde yanımda olmadılar evlenirken bile bedduayla çıkardı annem kapıdan ama ben herşeyi görmezden geldim çünkü evlenince gitmek istiyorsun birilerinin senin arkanda olduğunu sahip çıkıldığını bilmek istiyorsun ama nafile çok şükür ki ablam ve abim yanımda her zaman destekleri üzerimde tek tesellim bu

selam canım yazıklarında okadar haklısın ki ama ne olursa olsun ailen işte bayramda arada bir arayıp sesini duyup birilerinin seni özlediğini merak ettiğini bilmeye okadar çok ihtiyacın oluyor ki çok zor günler geçirdim hiçbirinde yanımda olmadılar evlenirken bile bedduayla çıkardı annem kapıdan ama ben herşeyi görmezden geldim çünkü evlenince gitmek istiyorsun birilerinin senin arkanda olduğunu sahip çıkıldığını bilmek istiyorsun ama nafile çok şükür ki ablam ve abim yanımda her zaman destekleri üzerimde tek tesellim bu

tek çözüm var,ailem diye beklentiye girmeyeceksin,ben öle çözdüm

bu çok zor olsa gerek geçen sene tam bir yıl konuşmadılar nedeni bile yok nasıl insanlar bu kadar kalpsiz olabilir aklım almıyor gerçekten bir arkadaşını bir tanıdığını bile merak edip arıyorsun evlat ya kardeş ya ötesi yok hiç mi merak etmez insan hiçç mi için yanmaz ben anne olmama rağmen haklı olmama rağmen konuşmadıkları için aramadıkları için üzülüyorum ama onlarda hiçbir şekilde bir üzüntü yok öyle olsa ararlardı=( artık anlıyorum ki aile eşinden başkası değil en kıymetlim o rabbim birde evlat nasip ederse artık kimse için kafa yormayacağım

en çokta can acıtan bu biliyor musun ben hiçbir zaman annemden sevgi ilgi görmedim babam severdi ama gizli severdi pek belli edemezdi ama anlardık daha doğrusu hiçbirimiz görmedik kendi evlatlarını bile bir birine karşı dolduran bi kadın ama yine de anne işte hep canım acımıştır anne eksikliğinden dolayı annesinden ayrılıp özleyen annesiyle konuşmadan duramayan insanlar bana çok tuhaf gelmiştir içimde hiçbir şekilde aramasam konuşmasam bir eksiklik olmuyor.dediğin gibi kendi kendime söz vermiştim eğer bir gün anne olursam hiç bir şey veremezsem sevgimi ilgimi asla esirgemicem diye ama rabbim evlat nasip etmedi:KK61:

Canim insallah esin iyi biridir. Insallah evliliginizde hersey yolundadir. Ve insallah Allah sana da hayirli zamanda, hayirli ve saglikli bir cocuk nasip eder. Kendi ailen soz konusu olunca eksikligini daha az hissedersin. Elinden geldigince gormezden gelmeye calis. Stresten uzak dur.

Canim insallah esin iyi biridir. Insallah evliliginizde hersey yolundadir. Ve insallah Allah sana da hayirli zamanda, hayirli ve saglikli bir cocuk nasip eder. Kendi ailen soz konusu olunca eksikligini daha az hissedersin. Elinden geldigince gormezden gelmeye calis. Stresten uzak dur.

amin inşallah inan tek çarem bir evladın bana herşeyi unutturacak olması çok şükür ki eşim çok iyi biri 5 yıllık evliyim kayınvaldem annemden bin kat iyi bir kadındı ama vefat etti ölmeden önce bile eşime gelinimi sakın üzme hakkımı helal etmem dedi bu anneyse benim ki ne acaba ama artık kendimi yıpratmıcam rabbim inşallah evlat kokusuyla tüm acılarımı unutturur

amin inşallah inan tek çarem bir evladın bana herşeyi unutturacak olması çok şükür ki eşim çok iyi biri 5 yıllık evliyim kayınvaldem annemden bin kat iyi bir kadındı ama vefat etti ölmeden önce bile eşime gelinimi sakın üzme hakkımı helal etmem dedi bu anneyse benim ki ne acaba ama artık kendimi yıpratmıcam rabbim inşallah evlat kokusuyla tüm acılarımı unutturur

Kv nur icinde yatsin. Hani ilk mesajda da dedim ya o vasfa herkes sahip olamiyor diye. Sen cok iyi bir anne olursun, ben oyle dusunuyorum. Umarim dualarin kabul olur. Hersey yoluna girer.

Bır kere bu acı değil,Hayat sana iyi bır Eş ve kayınvalide nasip etmiş,burayı oku,annem süper ama eşim kayınvalidem kötü dıyen hanım çok,sana abla tavsıyesı,çocuğa çok tutunma,sen hep bıseye tutunup mutlu olmak istiyorsun,oysa asıl mutluluk kendınsın

Anne, baba, kardeş de olsa gördüğün kadar değer göstereceksin.
Mutsuz olmamanin tek yolu bu.
Haa mutlu da olmazsın evet ama kara kara da dusunmezsin neden böyle oluyor diye..

Bır kere bu acı değil,Hayat sana iyi bır Eş ve kayınvalide nasip etmiş,burayı oku,annem süper ama eşim kayınvalidem kötü dıyen hanım çok,sana abla tavsıyesı,çocuğa çok tutunma,sen hep bıseye tutunup mutlu olmak istiyorsun,oysa asıl mutluluk kendınsın

çok şükür allah rahmet eylesin çok iyi kadındı eşimde çok ii biri her zaman şükür ediyorum ama çevremde herkes ailesinden bahsedince insanın iç parçalanmıyor dersem yalan olur neden bilmiyorum ama artık hiçbirşeden zevk lmıyorum mutlu olamıyorum acaba bu çok küçük yaştan beri sıkıntılarla boğuşmamdan mı kaynaklanıyor

Anne, baba, kardeş de olsa gördüğün kadar değer göstereceksin.
Mutsuz olmamanin tek yolu bu.
Haa mutlu da olmazsın evet ama kara kara da dusunmezsin neden böyle oluyor diye..[/QU

belki de tek çözüm bu zor zamanlar geçiriyorum çok istememe rağmen evlat sahibi olamadık hala neden arayıp destek olmak yerine arkalarını dönüyorlar oysa ben hep zor günlerinde yanlarındaydım en zoru da bu kullanılmış gibi hissediyorum kendimi ameliyata giriyorum başımda sadece eşim arayan abim ablam amcamın çocukları oysa ilk araması gereken annem babam kardeşlerim değil mi haberleri bile yok

X