"Size herşey müstehak"! Bunu söyleyen bir kadın öğretmen..!

MissPoine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
7.753
9.873
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni kız öğrencilere "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mübah" deyince veliler şikayetçi oldu.
Yeşilırmak Mahallesi’nde bulunan Halil Rıfat Paşa Ortaokulu’nda geçen pazartesi günü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ., yedinci sınıf öğrencilerinin seçmeli Kuran- ı Kerim dersine girdi. Öğretmen L.Y.İ., iddiaya göre sınıfta bulunan toplam 17 kız ve erkek öğrencinin ders sırasında kendi aralarında konuşmasına kızarak, “Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mübah kötülük de mubah” dedi. Ardından, Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan için kentte düzenlenen eyleme katılan öğrencilere de iddiaya göre “Siz koşarak eyleme gittiniz. O toprağın altında, Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan gibi olursunuz” ifadelerini kullandı.

VELİLER ŞİKAYET ETTİ

Kadın öğretmenin L.Y.İ.’nin kendilerine yönelik bu sözlerine üzülen kız öğrenciler okul dönüşü olanları ailelerine anlattı. Çocuklarının anlattıklarından şoke olan aileler ertesi gün okula giderek öğretmen L.Y.İ.’den şikayetçi oldu.

Okul Müdürü Mahmut Demirbağ ile görüşen veliler, bu konuda bilgi almak istedi. Okul Müdürü Demirbağ, bunun üzerine öğretmen L.Y.İ. ile görüştü, ardından velilere öğretmenin sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylediğini ve özür dilediğini bildirdi.

Müdür Demirbağ’ın açıklamalarından tatmin olmayan velilerden Fadime G. savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çocuklarımızın başı açık olduğu için ‘Size tecavüz mübah, siz de Özgecan gibi olacaksınız. Başınızı kapatacaksınız, açık olursanız elbette tecavüz ederler, siz bunu hak ediyorsunuz’ diye hakaret etmiş. Başları açık diye söylemiş. Yani 13 yaşındaki çocuğun başı açık diye böyle hakaret ediyor, seçmeli Kuran-ı Kerim dersinde. Ben de savcılığa gidip şikayette bulundum. Bu öğretmen bu okulda benim çocuğuma ders veremez.”

Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya, “Bu iddialar bize de geldi, inşallah doğru değildir. Savunacak hiç bir yanı yok, gerekli cezayı almasını biz isteriz” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ: ÖĞRETMEN ÖZÜR DİLEDİ

Bu arada Halil Rıfat Paşa Ortaokulu Müdürü Mahmut Demirağ, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, “Biz olayı velilerimizle kendi aramızda konuştuk, öğretmen kendilerinden özür diledi” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da olayı duyduğunu ve velilerin şikayeti sonrası inceleme başlatacağını kaydetti.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-...e-size-tecavuz-mubah-dedigi-suclamasi-768798/

bey amca saç gördüğünde tahrik oluyor olacak ki böyle bi laf atmış ortaya. ben kalkıp kapalı arkadaşıma sen yanlış yapıyosun çıkar kafandaki demiyosam o herifte bunu o öğrencilere diyemez saygısızlık başka bir şey değil. eskiden açığı kapalısı çarşaflısı aynı toplumda kardeşçe yaşarmış kudurmuş bunlar kardeşi kardeşe kırdırıyorlar.

daha geçenlerde öğretmenlerinin ettiği laflar yüzünden 12 yaşında bi kız intihar etti, bu yaşlar tehlikeli yaşlar, biraz dikkat edin ya
ne demek özgecan gibi olcaksın özgecan ne yapmış bunları hak edecekte... sanane çocukların başı açıkmış kapalıymış, ne hakkın var yargılamaya aşağılamaya, günahı mı senin sevabı mı senin, sanane ne yani.
ama bi din öğretmeni olarak der ki, kızım saçınızı kapatmanız dinin gereği dese ona bişey demem, konumu gereği kendini sorumlu hissediyor demiş olabilir diye yorum yaparım ama bunca hakaret, ölmüş bi insanın arkasından bu kadar hakaret bunlar çok mu dinle bağdaşıyor, kendisi dört dörtlük müslüman mı yani şimdi, bunlar sorulsun bence kendisine
özür dilemişmiş ha özür diledi herşey bitti tamam

zaten dkabcıların din kültürü öğretmenliği yapmasına çok sıcak bakmıyorum

sonuçta sadece eğitim fakültesi mezunu bunu dkabcı bi tanıdık bizzat kendiside söyledi

ilahiyatcılar daha uygun diye

tanıdıklarımda var

alan bilgisi yok malesef çoğunda

bey amca saç gördüğünde tahrik oluyor olacak ki böyle bi laf atmış ortaya. ben kalkıp kapalı arkadaşıma sen yanlış yapıyosun çıkar kafandaki demiyosam o herifte bunu o öğrencilere diyemez saygısızlık başka bir şey değil. eskiden açığı kapalısı çarşaflısı aynı toplumda kardeşçe yaşarmış kudurmuş bunlar kardeşi kardeşe kırdırıyorlar.

Bunu söyleyen kadın canım, bu daha kötü.

zaten dkabcıların din kültürü öğretmenliği yapmasına çok sıcak bakmıyorum

sonuçta sadece eğitim fakültesi mezunu bunu dkabcı bi tanıdık bizzat kendiside söyledi

ilahiyatcılar daha uygun diye

tanıdıklarımda var

alan bilgisi yok malesef çoğunda

Yeğenimin öğretmenine birşey sormam gerekti, sordum doğru düzgün cevap bile alamadım. Bilmiyordu çünkü, geveledi durdu, sonuçta bu çocuklarda birşeyler soracak değil mi?
Arkadaşımın uzaktan ilahiyatçı ondan yardım istedim Allah razı olsun çok rahatlattı beni... Hatta anlattım bu olayı güldü sadece. Onlar öğretmenlik yapamıyor mu?

Bu tarz olaylar münferittir ve heleki şu dönemde hemen ortaya çıkar çünkü iktidar da muhalefette aportta bekliyor bu tğr haberleri.Geçenlerde başlıkta bir arkadaş komsusunun cocuguna seçim öncesi çocukların okulda odalara alınıp X partiye oy vermemelerini ailelerine söylemeleri konusunda baskı yapmışlar ve tehdit etmişler'' demişti.O anda konu uzamasın diye fakat inanmayarak araştıracağım demiştim ve sordum soruşturdum.Ya bu arkadaş başlığın gazıyla böyle birşey kafasından yarattı ya da bizlere farklı aksettirdi olayı zira böyle bir olayın duyulmamasının(Olay adli boyuta geçtiğini söylemişti) özellikle seçim döneminde hepimizin okullarına siyasi hiçbir şekilde paylaşım yapılmaması konusunda üst yazı gelmişken imkanı yok.Heleki basına yansımamasının hiç imkanı yok...Herneyse,öğretmene muhtemelen soruşturma açılacaktır..

Bir kadın nasıl bunu der anlamıyorum, erkek söylese sapıklık ruhunda var diyeceğim. Allah akıl fikir versin.
Erkeklere o Sapıklığı aşılayan kim? İşte böyle size herşey müstehak diyen, kızları her bulduğu fırsatta ayıplayan, kınayan, sokak aralarında arkalarından laf edip o kızların dedikodularını yapan, kızları oğullarına eğlencelik gören, o kızlarında bir ana babası olduğunu unutan, iftira etmekten sakınmayan kadınlar.
Bana bir Erkeğin anasını, eşini gösterin, size o erkeğin kim olduğunu söyleyeyim. Çocuklar ailelerin aynasıdır, bir erkek çocukken hangi zihniyetle büyürse karakteri, ruhu o zihniyeti yansıtır.

Erkeklere o Sapıklığı aşılayan kim? İşte böyle size herşey müstehak diyen, kızları her bulduğu fırsatta ayıplayan, kınayan, sokak aralarında arkalarından laf edip o kızların dedikodularını yapan, kızları oğullarına eğlencelik gören, o kızlarında bir ana babası olduğunu unutan, iftira etmekten sakınmayan kadınlar.
Bana bir Erkeğin anasını, eşini gösterin, size o erkeğin kim olduğunu söyleyeyim. Çocuklar ailelerin aynasıdır, bir erkek çocukken hangi zihniyetle büyürse karakteri, ruhu o zihniyeti yansıtır.

Doğru söylüyorsun Mune, ben yeğenimi almaya gitmiştim, anaokulunda seminer vardı, pedagog vardı , velinin birisi konuşuyor benim oğlum çok canlar yakacak falan diye. Pedagog kızdı, çocuklarını bu şekilde büyütmeyin benim oğlum çok canlar yakacak, göster oğlum amcaya dedeye pipini, vs. vb. bunları yapmayın dedi. Ben Özgecan için "kuyruk sallamıştır, adam boşu boşuna tecavüz etmez" diyeni gördüm. İşte onlar böyle anaların çocukları.

Doğru söylüyorsun Mune, ben yeğenimi almaya gitmiştim, anaokulunda seminer vardı, pedagog vardı , velinin birisi konuşuyor benim oğlum çok canlar yakacak falan diye. Pedagog kızdı, çocuklarını bu şekilde büyütmeyin benim oğlum çok canlar yakacak, göster oğlum amcaya dedeye pipini, vs. vb. bunları yapmayın dedi. Ben Özgecan için "kuyruk sallamıştır, adam boşu boşuna tecavüz etmez" diyeni gördüm. İşte onlar böyle anaların çocukları.
Aynen öyle, çocukları nasıl yetiştirirsen o kimliğe bürünür, bu sadece erkek çocuğu için geçerli değil, kız çocuğunu da daha minnacıkken rujlarla, allıklarla süsler benim kızım Büyüyünce gelin mi olacakmış, kime aşıksın söyle bakalım dersen, o çocuk hayattaki tek amacın gelin olmak olduğunu sanar.

O kuyruk sallamıştır zihniyetindekileri Allah'a havale ediyorum zaten, onlara göre 11-12 yaşındaki çocuklarda kuyruk sallıyor.

Seneler önce bir arkadaş grubu içerisindeyim, kızcağızın biri tecavüze uğramış:KK43: hamiledir değildir dedikodusu yapıyorlardı:KK12: size ne dedim, size ne kız hamileyse, isteyerek olmamış tecavüze uğramış, size mi kaldı bir Kızın arkasından laf söylemek, dedikodu yapılan yeri terk ettim, valla 10-15 sonraydı sanırım o dedikoduculardan biri beni yolda gördü, baaak kız hamileymiş dedi, bana ne dedim, sordum mu sana Kızın gebeliğini, hem sen bu kadar konuşma o kız hakkında, oğlum var diye de gerinme, gün gelir kızın olur, kızın olmazsa kız torunun olur, kınama, ayıplama ve dedikodularının acısı çocuklarından çıkar dedim ama kadın bana bir hışımla baktı ki sormayın:-)

İşte bizim korkumuz buydu da anlatamıyoruz. Kendilerinde bu lafı deme cüretinde bulunan çok kadın var bugün. Bir de öğretmen olacak. Yalaka.

Yahu bu ülkede keçiye, ördeğe hatta damacanaya bile tecavüz edildi..Onlar da mı kuyruk salladı..Türbansız diye mi tacavüze uğradılar ya da?

Böyle zihniyetler en ağır cezaya çarptırılmalı. Ama nerde bizde o adalet sistemi.

Nicin ismi gizleniyor boylelerinin...
Bunu bende merak etmişimdir hep, sadece böyle bir olayda değil, bir insan mağdur olur, haber yaparlar, mağdur olanın adı çarşaf çarşaf yayınlanır, zanlının adı x.x diye geçer, yazın adını, yazında yanımızda yöremizde biriyse şöyle okkalı iki çift laf söyleyelim kendisine.

X