- 1 Ocak 2017
- 2.110
- 904
- 73
- 32
- Konu Sahibi Combativeenemy
-
Yok çalışıyorum kıyafeti sürekli yeni bişeyler alan birisiyim o yüzden zor oluyor biraz da kıyafeti geçtim makyaj çok oyalıyor beniÇoluk çocuk da yok hızlı olmayı öğrenin
Anladığım kadarı ile çalışmıyorsunuz
Size Zaman bol geliyor
Sabah eşim ve oğlum yataktan kalktıktan 10 dakika sonra ayakkabıları bağlamaya başlarlar mesela
Ben de ne giyeceğimi jet hızı ile düşünebilirim ya da eş ile gezmeye giderken ne giyilebilir ki bir pantolon bir üst değil mi
Yani şu hazırladığınız kombini bir yazsanıza biz de öğrenelim saatler alan şeyleri
Yok çalışıyorum kıyafeti sürekli yeni bişeyler alan birisiyim o yüzden zor oluyor biraz da kıyafeti geçtim makyaj çok oyalıyor beni
Sabit bir makyajınız yok mu, çat çat yapmaya alıştığınız, sizi en iyi hissettiren bir makyaj?
Ne sürmeden çıkamam-ne sürmezsem sorun değilleriniz belli mi?
Abartmıyorum, makyajım taş çatlasın 10 dk. O da hani bir yandan çocuk çekiştiriyordur, öyle 10 dk.
Çünkü bellidir yani ne yapacağım. Her makyaja sıfırdan makyaj gibi başlarsanız olmaz. Misal ağır makyaj yapacağım, yüzümü yıkayıp bazı hemen bi sürer yüzün emmesini ayna karşısında beklemem, diğer işleri hallederim, fondöteni sürer, yine başka bir işi aradan çıkarırım, sonra da hemen üzerine yerleştiririm gibi gibi..
Sorununuz pratik olamamak ve pratik olmayı istemekse, işinizin zaman alan-sizi bekleten kısımlarını başka işle doldurun.
Hadi ben kombin makyaj yapıyorum da eşiniz ne yapıyor Merak ettim :)Eşimle sizdeki halin tam tersiyiz ve eşinizin nasıl sinire kaldığını anlayabiliyorum diyeyim gerisini siz anlayın, üstelik her oyalamayı ben çözerek anahtar elimde, fişler çekilmiş, pencereler ayarlanmış, çocuk giydirilmiş ışıl ışıl, ben makyajıma kadar tamam vb. kapıda adamın hazırlığının bitmesini bekliyorum.
Eşinizi savunurum şimdi, derdinize derman olamam, size de haksızlık ederim. Çok bir şey diyemiyorum.
Belki birazdan derim ama
DeneyeceğimEn kolay çözümü beğenmediniz....
Ben her sabah işe giden bir insanım ve 1 dk geç kalmamam lazım, çözümüm kombinimi akşamdan hazırlamak, ama si beğenmediniz bu çözümü yapacak bir şey yok.
Bence çantayı siz hazırlayın daha hızlı olur:))Ohoo o başlı başına olay zaten. Çocuk olunca hazırlanırken evde aceleden ayaklarım k.ıma vuruyor..
Takmıyorum dedim ama ben eşimden hızlıyımdır. Bazen çanta toparlama işini ona bırakıyorum ben de rahatça giyinip makyaj yapayım diye. 17 aydır hala koyulacakları bana soruyor. En sonunda gidiyorum çocuğun dolabını açıp şunları şunları koy diye eline veriyorum. O da elimden alıp çantaya koyuyor.
Dur dur bitmedi..
Başka ne koyulacak diye soruyor mutfağa gidip çocuğun suluğunu dolduruyorum, yemeğini kabına koyuyorum, emziğini ve kabını falan arayıp buluyorum, meyvesini alıp tezgaha bırakıyorum bunları da koy diye..
Ne oldu? kocam çanta yerleştirdi..Bazen yorulup makyaj yapmadan çıkıyorum..
Çocuğu kucaklar kapıya çıkarım adam çöpü falan çıkarır. Evi, ocağı falan son kez kontrol eder.
Yani sen asıl çocuktan sonra gör..
Sabit bir makyajınız yok mu, çat çat yapmaya alıştığınız, sizi en iyi hissettiren bir makyaj?
Abartmıyorum, makyajım taş çatlasın 10 dk. O da hani bir yandan çocuk çekiştiriyordur, öyle 10 dk.
Çünkü bellidir yani ne yapacağım. Her makyaja sıfırdan makyaj gibi başlarsanız olmaz. Misal ağır makyaj yapacağım, yüzümü yıkayıp bazı hemen bi sürer yüzün emmesini ayna karşısında beklemem, diğer işleri hallederim, fondöteni sürer, yine başka bir işi aradan çıkarırım, sonra da hemen üzerine yerleştiririm gibi gibi..
Sorununuz pratik olamamak ve pratik olmayı istemekse, işinizin zaman alan-sizi bekleten kısımlarını başka işle doldurun.
Hazırlanma tarzımız çok benziyor. Böylelikle ben de bekleten değil, bekleyenlerden oluyorum. Çünkü eşim nasıl beceriyorsa, hiç benden önce hazır olamıyor.
Bence çantayı siz hazırlayın daha hızlı olur:))
Valla ne yalan söyleyim her defasında ayni makyaj ama bekliyorum tabi bazımın emilmesini bazıydı fontoteni pudrası allığı eylineri sürüyor bayağıSabit bir makyajınız yok mu, çat çat yapmaya alıştığınız, sizi en iyi hissettiren bir makyaj?
Nereye gidiyorsunuz ki bu kadar bazlı eyelinerlı makyaj yapıyorsunuz merak ettim cidden?Valla ne yalan söyleyim her defasında ayni makyaj ama bekliyorum tabi bazımın emilmesini bazıydı fontoteni pudrası allığı eylineri sürüyor bayağı
İnşallah bir sonraki denemem o şekilde olacak :)Böyle zamanlar için en az 2- 3 kombin önceden hazırlayın.
dolabınızda hazır bulunsun. giyinmeniz maksimum 5 dk.
makyajda 10 dk desek en fazla 15 dk içinde hazır olursunuz.
başınız da ağrımamış olur
Valla ne yalan söyleyim her defasında ayni makyaj ama bekliyorum tabi bazımın emilmesini bazıydı fontoteni pudrası allığı eylineri sürüyor bayağı
Valla ne yalan söyleyim her defasında ayni makyaj ama bekliyorum tabi bazımın emilmesini bazıydı fontoteni pudrası allığı eylineri sürüyor bayağı
İişte normal herzamn ki yerlere bazen ufak bir il dışı sinema awmler normal bir yemeğe ama şu var ben eşimle bakkala gitsem bu şekilde hazırlanıyorum keşke böyle olmasamNereye gidiyorsunuz ki bu kadar bazlı eyelinerlı makyaj yapıyorsunuz merak ettim cidden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?