Soğudum bu meslekten.. :(

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.837
57.420
Artık gerçekten soğudum.
Sabah olsun istemiyorum okul var diye..

Bu ilçeye geldikten sonra böyle oldum ben işimi, çocukları çok seven bir öğretmendim.

Karşımda ilk kez bu kadar vurdumduymaz, rahat, şımarık çocuklar buldum.
Ve ilk kez bu kadar rahat, nankör velilerle tanıştım.

Hep öğretmenler mi şikayet edilecek..

Ben de bu akşam ilk kez velilerden yana ağlayacağım işte...:KK14:

Her gün çocuklarının saçlarını iğrenmeden toplarım, burnunu silerim, fermuarını çekemez çekerim,
düğmesini açamaz açarım kaparım.

Kaç ayakkabı bağcığı bağlıyorum günde sayamıyorum.

Bugün kusan çocuğumun masasını, kitabını ben temizledim ben! Annesi bile tiksinirdi belki.
Ben tiksinmedim, midesi mi iyi değil hasta mı çocuk diye üzüntüyle sildim.

Aynı anda 10 çocuğu dinlemekten kulaklarım uğulduyor.
Eve geldiğimde uyuyana kadar zonkluyor başım.

Çocuğunu almayı unutan veliler bilmiş bilmiş konuşabiliyor karşımda.
O kadar ki kaçını içim rahat etmediği için evlerine ben bıraktım tek tek, evime yarım saat 1 saat geç gittiğimi bilirim. Ne oldu? Allah razı olsun diyen mi oldu? Sana değer veren mi oldu?

Aynı kadın başka bir velinin anneliğine laf ediyor! Kendi anneliğini sorgulamaksızın..

Katlanamıyorum artık böylelerine.
Çalışıyorum ilgilenemiyorum diyen annenin, yarın gelip durumum yok aldırdım ama
set parasını ödeyemiycem hocam diyen o yüzsüzlüğüne katlanamıyorum..

5 yılım dolmadan midem bulandı, bulandırdılar..

Fedakarlıklarımın bir değeri yok..
O doğurdu hiç ilgilenmese de olur. O anne! Sen ne yapsan da kimsin ki?
İşlerine geldiğince yerden yere vururlar seni.
Çocuğuna emeği geçmiştir, hakkı geçmiştir kimin umrunda? Kaçının umrunda?

Bugün yüzüme gülenler yarın arkamdan ne diyecek kim bilir ola ki öğretmenleri değişirse..

Yine de burada okuyorum biri der hırslı öğretmen olsun aman iyidir, biri der aman yok hırslı olmasın sakın!
Diğeri hiç bir şey öğretmesin çocuğumu çok sevsin, hayallerini yıkmasın yeter!
Diğeri de hem her şeyi öğretsin ama bunaltmasın, sıkmasın, hiç kızmasın, sert olmasın, sonsuz güler yüzlü olsun.
Biz birine tahammül edemiyoruz o 20'sine 40 'ına sabırlı olsun. Dört dörtlük olsun canımmmm!

Sen sen!! Sana sesleniyorum?
Sen ne kadar dört dörtlük annesin,ya da insansın ondan haber ver önce?

Hala o sınıfa ağrıyan belimi tutarak geliyorsam, hasta halimle geri kalmasınlar diye devamsızlık etmeden geliyorsam o okula..
Senin için değil, masum yavruna kıyamadığım içindir!

Ama bizim de bir sabrımız var.. Yeter!!

Bir meslektaşınız olarak hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum. Özellikle bizim ülkemizde ne yazık ki öğretmenlik toplum tarafından da "3 ay yatıyorlar", "devlette çok az çalışıyorlar" gibi cümlelerle basitleştirilmeye, değersizleşirilmeye çalışılan bir meslek. Aslında bu işin tamamen gönül işi, sabır işi olduğunu idrak eden çok az insan var. Sanırım sınıfçısınız. Herşeye rağmen çok kutsal bir göreviniz var. Topluma kazandıracağınız bir tane faydalı birey bile mesleğinizin güzelliğinin bir parçasıdır. Biz insana emek veriyoruz, belki de kendi anne babalarının vermediği değeri veriyoruz. Bunu hiç unutmayın.

Gani gani insanla uğraşmayı gerektiren tüm meslekler zordur.
Yalnızca öğretmenler değil, emlakçısından call center elemanına kadar takdir ederim hakkıyla becerenleri.
Sana teselli veremeyeceğim, ben de aynı işi yapıyorum.
Her zamanki gibi tek yol kişisel devrim.

Ben de keske atanabilsem diye cirpiniyorum.

Harbiden birinin sikayetci oldugu hayat, baska birisinin hayali olabilirmis diye bosuna demiyorlar. :KK43: Su an bunu cok iyi hissettim. Sizi bir de meslek lisesine alalim hem de soyle endusti olanindan ondan sonra sabri daha iyi anlarsiniz. :p

saka bi yana ogretmenlik zor is. size hak veriyorum ve maalesef tutku gerektiren bir meslek. Yani yapabilmek icin meslek aski gerekiyor. Su an egitim sistemimizin les halde olmasi da bu meslegi para icin yapanlar ya da ogrenciye hala eski bilgilerle donatma hatasina dusenler ile dolu.

Siz de gayet cirpinan bi ogretmensiniz anladigim kadariyla ama maalesef neyimiz duzgun ki? Anca alinan maasa laf edilmesini biliyolar. Sistem icin duzenleme yok.

İnsallah, velileriniz daha duyarli bir birey haline gelirler. isiniz zor. kolay gelsin. :)

Öğretmenlik yaptığım dönemde bende benzer düşünceler hissediyordum.
Anneleri çocuklarını o kadar pis gönderiyorduki okula. Haftada iki kere banyo yaptırmak , işeyen çocuğunun üzerini değiştirmek , leş gibi olmuş önlüklerini yıkamak , diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak bunlar zor şeyler değil. Veli toplantısına ojeli parmakları boyalı saçlarıyla gelen veliler ne yazıkki aynı özeni evlatlarına göstermiyor.

Ben merak ettim faat neresi o ilçe. Lakin bulunduğum yer gibi geldi bulunduğum şehir gibi geldi. Burada sadece çocuk yap geç git bakımı temizliği hak getire!!yazık çocuklara çok yazık.

sadece velisimi ,idarecisi,diğer meslektaşların hepsi ayrı bir dert ben ilk atandığımda sevincimi daha ilk aylarda kursağımda bıraktılar bana yaşattıklarıyla allaha havale ettım onları huzuru aradım hep gıttıgım yerlerde ilk atandığım zaman kı sevıncı barı başka yerde yaşayayım dedım ama yaşattılar mı ,yaşayabilmeme izin vermediler sevinç gömüldü kalbıme taşlaştı ve benide hıc gülmeyen bir ınsan yaptı.Artık daha temkinliyim artık daha soğuğum,yalnız ve yalnızca beni seven miniklerin yanında mutlu olabiliyorum o kapıdan dışarı çıktığımdaysa bana düşman olmuşçasına açığımı yakalamaya çalışan ,benı ezmeye çalışan ınsanlarla savaş veren bir ben ,hiç bir iş hayatı kolay degıl dayanmak tek çözüm.

Kutsal bir mesleğe sahipsiniz
sakın soğudum falan diye düşünmeyin
fedakâr bir öğretmensiniz ne mutlu
insan emeğine karşı bir tebessüm bile
alamayınca bazen böyle düşünce ve hislere
katılıyor haklısınız
elde değil

Öyle.. Teşekkür ederim.
Çok doluydum.
Yarın da veli toplantısı yapacağım, daha bir gergin hissediyorum.
Yazmak rahatlattı, sağolun..

Cocuklardan cok veliler yormus seni..

Insanla ugrasmak zor zanaat Allah yardimcin olsun..

Amin sağolun..
Bana beni dinleyen, laftan anlayan, yapmadan anlayan 80 çocuk versinler okuturum.
Bir tane sorunlu veli vermesinler ama.. Gerçekten 80 çocuktan beter oluyorlar.

Bir meslektaşınız olarak hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum. Özellikle bizim ülkemizde ne yazık ki öğretmenlik toplum tarafından da "3 ay yatıyorlar", "devlette çok az çalışıyorlar" gibi cümlelerle basitleştirilmeye, değersizleşirilmeye çalışılan bir meslek. Aslında bu işin tamamen gönül işi, sabır işi olduğunu idrak eden çok az insan var. Sanırım sınıfçısınız. Herşeye rağmen çok kutsal bir göreviniz var. Topluma kazandıracağınız bir tane faydalı birey bile mesleğinizin güzelliğinin bir parçasıdır. Biz insana emek veriyoruz, belki de kendi anne babalarının vermediği değeri veriyoruz. Bunu hiç unutmayın.

Hala devam ediyorsam, çabalıyorsam bunlar uğrunadır zaten..
Teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Gani gani insanla uğraşmayı gerektiren tüm meslekler zordur.
Yalnızca öğretmenler değil, emlakçısından call center elemanına kadar takdir ederim hakkıyla becerenleri.
Sana teselli veremeyeceğim, ben de aynı işi yapıyorum.
Her zamanki gibi tek yol kişisel devrim.

Kendini eve kapatmış, insanlarla görüşmeden sadece telefonda ya da yazışarak kısa iletişim kurarak
evden yazarlık yaparak parasını kazanan biri vardı izlediğim bir dizide.

Ne güzel bir iş diye düşünmekteyim:KK14:

Ben de keske atanabilsem diye cirpiniyorum.

Harbiden birinin sikayetci oldugu hayat, baska birisinin hayali olabilirmis diye bosuna demiyorlar. :KK43: Su an bunu cok iyi hissettim. Sizi bir de meslek lisesine alalim hem de soyle endusti olanindan ondan sonra sabri daha iyi anlarsiniz. :p

saka bi yana ogretmenlik zor is. size hak veriyorum ve maalesef tutku gerektiren bir meslek. Yani yapabilmek icin meslek aski gerekiyor. Su an egitim sistemimizin les halde olmasi da bu meslegi para icin yapanlar ya da ogrenciye hala eski bilgilerle donatma hatasina dusenler ile dolu.

Siz de gayet cirpinan bi ogretmensiniz anladigim kadariyla ama maalesef neyimiz duzgun ki? Anca alinan maasa laf edilmesini biliyolar. Sistem icin duzenleme yok.

İnsallah, velileriniz daha duyarli bir birey haline gelirler. isiniz zor. kolay gelsin. :)

Atanmadığım ilk yıl ben de yeter ki atansam diyordum.
Atanınca da belli sıkıntılarla karşılaşıyor insan tabi..
Her yıl bir öncekinden daha zor çocuklar ve veliler geliyor karşımıza..

Allah yardımcımız olsun, sabır versin.
Gerçekten ilk kez bu kadar tükenmiş hissediyorum..

Artık idealist öğretmenler kalmadı diye düşünürken sizi burda tanımış olmak ne güzel sakın moralinizi bozmayin yukunuz çok ağır ama inanin çok kutsal bir mesleginiz var degerinizi bilmeyenler kadar bilenlerde çoktur bellimi olur belki benim oglumunda öğretmeni siz olursunuz inanin ben sizin kiymetinizi bilirim :))

Ay gözlerim doldu sebepsiz okurken.
Yaşamayan bilmez arkadaşım, öğretmenlik rahat meslek falan değil valla
O kadar tatili de hak ediyorsunuz açıkçası
Her gün 30 tip insanla uğraşıyorsun en az, insanı nasıl çıldırtır biliyorum ya :KK47:

çook iyi anlıyorum sizi 1 sene ücretli öğretmenlik yaptım ben öğretmen olmam diye yemin ettim , köydeydim ben çocuklar o kadar pistiler ki üst baş köy çocuğu deyip geçemedim velileri o kadar uyarıyordum şu çocukları temiz yollayın okula diye yok yok, yine aynı her gün baş agrısıyla gidiyordum lojmana, seslerinden kafam uğulduyordu, baş edemiyordum bi tane öğretmen vardı orda kadrolu o bile uğraşıyordu gitmek için müdür yardımcısı olmak istiyordu tayin istiyordu, bir kız öğrencim vardı sınıftan atmıştım baktım velisiyle gelmiş kadın bas bas bağırıyo seni şkayet edicem diye buyur git şikayet et dedim kavga ettik, kesinlikle bu mesleği seven yapabilir ben sevmedim öğrencilerin her hali batıyordu bana, ancak mesleğine aşık olan biri katlanır bu mesleğe, diğerleri sırf iş olsun diye gider gelir okula.

Öğretmen değilde bakıcı gibi davrandığınız için saygınlığınız yok bence. Kusura bakmayın meslektaşınız olarak yaptıklarınızı yanlış buluyorum.

Haklısınız.. 1. sınıf okuttuğum için de bu kadar hassasım aslında.
Ama yapı olarak da rahat biri değilim.
Annesi düşünsün bana ne diyemiyorum.
Ben evi biliyorum kendim giderim diyen o minicik çocuğa tamam git hadi diyemiyorum işte.
Ya da git müdür yardımcısının yanında bekle de diyemiyorum.
Benim yanımda, elleri benim elimdeyken daha güvende hisseder diye düşünüyorum.
Ya onunla birlikte bekliyorum annesini ya da ben götürüyorum evine kadar.

Ben de böyle bakıcı kıvamında bir öğretmenim işte..
5 yılda görmüş olduğum nankör veliler bile beni gaddarlaştıramadı, bencilleştiremedi.
Belki de ondandır değersizliğim haklısınız..

Bu ülkenin Size ve güzel, sevgi dolu çocuklara çok ihtiyacı var. Geleceğimiz için pes etmeyin, lütfen..

Etmemeliyim.. İstesem de edemiyorum zaten sitem ede ede devam ediyorum bakıcı gibi tavırlarıma... Teşekkür ederim..

Öğretmenlik yaptığım dönemde bende benzer düşünceler hissediyordum.
Anneleri çocuklarını o kadar pis gönderiyorduki okula. Haftada iki kere banyo yaptırmak , işeyen çocuğunun üzerini değiştirmek , leş gibi olmuş önlüklerini yıkamak , diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak bunlar zor şeyler değil. Veli toplantısına ojeli parmakları boyalı saçlarıyla gelen veliler ne yazıkki aynı özeni evlatlarına göstermiyor.

Öylesi de ayrı dert evet..Çeşit çeşitler.. Off off..

tayin isteyin idealist olmanın bir anlamı yok kadir kıymet bilmezlere
sizi başının üstünde taşımaları gerek

Eşimden ötürü tayin isteyemiyorum şuan ama gerçekten doğu görevimiz gelse de gitsek diyorum.
Bu çevreden çok soğudum 1,5 yılda..

Meslektaşiz seninle canım ben de soğudum malesef ... bizim okulunda veli potansiyeli bir garip hatta geçen yıl öğretmeni dövdü birisi

Burda da adam geldi gencecik bayan öğretmenin üstüne yürüdü.
Sebepse neden öğretmenler günü korosuna onun çocuğunu seçmemiş.
Öğretmene bırakılan bir karar kaldı mı acaba?
Ne zaman bu kadar ayak altına düştük?

Ben merak ettim faat neresi o ilçe. Lakin bulunduğum yer gibi geldi bulunduğum şehir gibi geldi. Burada sadece çocuk yap geç git bakımı temizliği hak getire!!yazık çocuklara çok yazık.
Ankara Çubuk canım..:KK14:

sadece velisimi ,idarecisi,diğer meslektaşların hepsi ayrı bir dert ben ilk atandığımda sevincimi daha ilk aylarda kursağımda bıraktılar bana yaşattıklarıyla allaha havale ettım onları huzuru aradım hep gıttıgım yerlerde ilk atandığım zaman kı sevıncı barı başka yerde yaşayayım dedım ama yaşattılar mı ,yaşayabilmeme izin vermediler sevinç gömüldü kalbıme taşlaştı ve benide hıc gülmeyen bir ınsan yaptı.Artık daha temkinliyim artık daha soğuğum,yalnız ve yalnızca beni seven miniklerin yanında mutlu olabiliyorum o kapıdan dışarı çıktığımdaysa bana düşman olmuşçasına açığımı yakalamaya çalışan ,benı ezmeye çalışan ınsanlarla savaş veren bir ben ,hiç bir iş hayatı kolay degıl dayanmak tek çözüm.

Hepsi zor hepsi..
Anlayışsız idarecisi, bencil meslektaşı, nankör velisi..
En masumu çocuklar işte. Beni de tutan onlar..
Bir sarılmaları, iki öpmeleri getiriyor ayaklarımı sınıfa..

Artık idealist öğretmenler kalmadı diye düşünürken sizi burda tanımış olmak ne güzel sakın moralinizi bozmayin yukunuz çok ağır ama inanin çok kutsal bir mesleginiz var degerinizi bilmeyenler kadar bilenlerde çoktur bellimi olur belki benim oglumunda öğretmeni siz olursunuz inanin ben sizin kiymetinizi bilirim :))

Zaten hepsinin gönlüne göre olmak imkansız, hepsi süper sevsin beklemiyorum ama
saysınlar istiyorum. Çünkü ben hepsinin çocuğuna emek veriyorum.
Kabul etsinler ya da etmesinler. Bunu ben biliyorum, bir de çocuğu.
İnanın çocuklar daha farkında emeklerimizin, fedakarlıklarımızın..

X