- 13 Kasım 2010
- 166
- 275
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlk bebeğiniz tek miydi, ikiz miydi? Şu an ne kadarlık hamilesiniz?Canım benim ilk doğumum genel anesteziyle sezaryen olmuştu. Şimdi de bebeklerden biri baş aşağı diğeri ayak aşağı duruyor. İnşallah 37 leri görürüm. Şu haftalar riskliymiş. Dikkat ediyorum. Şimdiki doğumumu da epidural sezaryen düşünüyorum...
İlk bebeğim tekdi, şimdi ikizlerime hamileyim. 31.haftamın içindeyim...İlk bebeğiniz tek miydi, ikiz miydi? Şu an ne kadarlık hamilesiniz?
Benim de ilk bebeğim tekti, bir kızım var suni sancıyla normal doğum yapmıştım. Şu an 34 haftalık ikizlere hamileyim, ikisi de kız :) ve yine normal doğum istiyorum, umarım gönlüme göre olur. Benim de kızlar biri baş gelişi biri ayak gelişi duruyordu dün :) nst ye bağlandım kasılmalarım başlamış doktor ful yatış verdi, wc ve banyo dışında yataktan kalkmıyorum...İlk bebeğim tekdi, şimdi ikizlerime hamileyim. 31.haftamın içindeyim...
teşekkür ederim, gününü bekleyen tüm hamişlerin Allah yardımcısı olsun...ben spinal sezeryanla ikizlerimi dünyaya getirdim memnun kaldım epidural için fiyat farkı ödemeye değmez
yalnızca bir uyarım var eğer reflün varsa genel anestezi tercih et çünkü dümdüz ameliyat masası ve reflüsü olan arkadaşım çok zorlanmıştı Allah yardımcın olsun
Öncelikle hayırlı doğumlar dilerim, sağlıkla kucağına alırsın inşallah, ne kadarlık hamilesin? Benim doktorum da normal doğum için birinin bile baş gelişi gelmesi yeterli, diğeri ters bile olsa çeviririz onu dedi, açıkçası korkmuyorum normal doğumdan, bebeklerde veya bende hayati bir tehlike olmadığı sürece sonuna kadar gideceğim inşallah... Ve doktorum bana eğer şayet normal yaparsan galiba (kaç yıllık) hastanenin ilk normal ikiz doğumunu sen yapmış olacaksın dedi, çünkü artık gerçekten günümüzde ne anneler(istisnalar hariç) ne doktorlar ikizler de normal doğumu tercih etmiyorlar, ama herşey yolundaysa neden olmasın diye düşünüyorum bende...ben henüz doğurmadım ama genel sezeryan düşünüyorum. Normal doğum için iki ayrı doktorum da daha önceden yaptırdıkları doğumlarda normalle başlayan ameliyatın sezeraynle bittiğini anlatmışlardı.Ynai ilk bebek normal doğrtmuşlar ikinci bebek uzakta kaldığı için ya da döndüğü için mecburen sezeryan yapmışlar. o yüzden riske girmeye gerek yok direk sezeryan daha iyi ikizler için.
Allah uzun ömür versin yavrularınıza, sağlıkla büyüsünler inşallah...İlk doğumum genel anesteziyle olmuştu. İkizlerimide spinal anesteziyle kucağıma aldım çok şükür. Zaten bebeklerden biri başaşağı diğeri yan duruyordu. İkizlerde de genel anestezi istedim ama dr spinalin daha güvenli olduğunu söyledi.
Benim de ilki oğlan, bunlar da oğlanmış. Benim ikizler de seninki gibi biri baş gelişi, diğeri ayak gelişi. İnşallah Allah gönlüne göre verir normal doğum yaparsın. Ama ters duruyorlarsa doktorun riske atmayabilir normal doğumu. Bu arada sana doktorun 30-31.haftan da filan dikkat et iş yapma, istirahat etmeye çalış demiş miydi. Yani normal hayatına devam ederken mi nst de kasılmalar görüldü?Benim de ilk bebeğim tekti, bir kızım var suni sancıyla normal doğum yapmıştım. Şu an 34 haftalık ikizlere hamileyim, ikisi de kız :) ve yine normal doğum istiyorum, umarım gönlüme göre olur. Benim de kızlar biri baş gelişi biri ayak gelişi duruyordu dün :) nst ye bağlandım kasılmalarım başlamış doktor ful yatış verdi, wc ve banyo dışında yataktan kalkmıyorum...
Teşekkür ederim, umarım hepimizin gönlüne olur, sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız. Şöyle bir durum var benim doktorum çok rahat biriydi, kızımın hamileliğinde beni hiç sıkmayan, zora sokmayan herşey yolunda gidiyorsa bi sorun yok, sen hasta değil hamilesin diyen bir doktordu, herşeyi yapmama izin veriyordu ve çok da rahat bir doğum geçirip kızımı 3670 kg kucağıma almıştım. Ama ikizlerde ilk günden beri çok pipirikli davranıyor, o eski doktorum yok sanki şimdi. Ya benim ilk hamileliğime güvenerek dikkatsiz davranmamdan korkup gözümü korkutmak istiyor, ya da gerçekten ikizlerde extra dikkatli olmak gerekiyor bilmiyorum. Mesala 28 haftadan itibaren kontrollerim iki haftaya düştü, 28. Haftadan itibaren yürüyüşü yasakladı. 30. Haftada alttan muaynelerim başladı. 34. Haftada nst ye bağladı kasılmalar başladı mı bakmak lazım dedi ki başlamış zaten, başladığı için de bana ful yatış verdi, wc ve banyo dışında kalkmıcaksın yemeğini bile yatakta yiceksin dedi ve kontroller bir haftaya düştü... Durumum bundan ibaret yaniBenim de ilki oğlan, bunlar da oğlanmış. Benim ikizler de seninki gibi biri baş gelişi, diğeri ayak gelişi. İnşallah Allah gönlüne göre verir normal doğum yaparsın. Ama ters duruyorlarsa doktorun riske atmayabilir normal doğumu. Bu arada sana doktorun 30-31.haftan da filan dikkat et iş yapma, istirahat etmeye çalış demiş miydi. Yani normal hayatına devam ederken mi nst de kasılmalar görüldü?
Çok geçmiş olsun, dilerim gönlünüze göre bir doğum geçirir sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız. Ne kadarlıksınız, bebişler kız mı erkek mi?Ben hem kendi saglik sorunlarim hem de ikizlerin sagligi icin sezeryanla
Dogum yapacagim. Hem kadin dogumcu
Hem de surekli takibi yapan doktorum sezeryanim nasil olacagina karar verecekler.
Benim saglik sorunum olmasaydi bile normal dogum yapmazdim. Bebeklerimin sagligini riske atmam. Sezeryan dogum nedeniyle saglik sorunu olan hicbir bebek yok fakat normal dogumda olusabilecek bir suru risk var. en agri serebral palsi. Allah korusun ama bu riski alamam.
Anladim canim gecmis olsun yeniden. bana da doktorum 28 ve 30 olmak uzere 2 kez akciger gelisimi icin igne yapti. 30.haftamda nst ye girdirdi ve 30 dan itibaren de cok dikkay edeceksin is yapmayacaksin vs dedi. bu arada nst neden 34 de yapildi. normal tekil gebeliklerde bile 32 de baslaniyor.Teşekkür ederim, umarım hepimizin gönlüne olur, sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız. Şöyle bir durum var benim doktorum çok rahat biriydi, kızımın hamileliğinde beni hiç sıkmayan, zora sokmayan herşey yolunda gidiyorsa bi sorun yok, sen hasta değil Ahamilesin diyen bir doktordu, herşeyi yapmama izin veriyordu ve çok da rahat bir doğum geçirip kızımı 3670 kg kucağıma almıştım. Ama ikizlerde ilk günden beri çok pipirikli davranıyor, o eski doktorum yok sanki şimdi. Ya benim ilk hamileliğime güvenerek dikkatsiz davranmamdan korkup gözümü korkutmak istiyor, ya da gerçekten ikizlerde extra dikkatli olmak gerekiyor bilmiyorum. Mesala 28 haftadan itibaren kontrollerim iki haftaya düştü, 28. Haftadan itibaren yürüyüşü yasakladı. 30. Haftada alttan muaynelerim başladı. 34. Haftada nst ye bağladı kasılmalar başladı mı bakmak lazım dedi ki başlamış zaten, başladığı için de bana ful yatış verdi, wc ve banyo dışında kalkmıcaksın yemeğini bile yatakta yiceksin dedi ve kontroller bir haftaya düştü... Durumum bundan ibaret yani
Bana hiç iğne yapılmadı işte, hatta lafını bile etmedik hiç iğnenin, niye bilmiyorum, dikkat ve iş yapmama konusun da o da hep uyarıcı davrandı, nst ise kızımda da 36 da başlamıştı, ikizlerde de 34 de başladı ve ilk muaynede de kasılmalar çıktı. Sizin nst de bişi çıkıyor mu, var mı kasılmalar?Anladim canim gecmis olsun yeniden. bana da doktorum 28 ve 30 olmak uzere 2 kez akciger gelisimi icin igne yapti. 30.haftamda nst ye girdirdi ve 30 dan itibaren de cok dikkay edeceksin is yapmayacaksin vs dedi. bu arada nst neden 34 de yapildi. normal tekil gebeliklerde bile 32 de baslaniyor.
ne kadar cesursunuz doktorun da sen de :) Maşallah inşallah istediğin gibi sağlıkla doğurursun ama ben o riske girmeyeceğim.Öncelikle hayırlı doğumlar dilerim, sağlıkla kucağına alırsın inşallah, ne kadarlık hamilesin? Benim doktorum da normal doğum için birinin bile baş gelişi gelmesi yeterli, diğeri ters bile olsa çeviririz onu dedi, açıkçası korkmuyorum normal doğumdan, bebeklerde veya bende hayati bir tehlike olmadığı sürece sonuna kadar gideceğim inşallah... Ve doktorum bana eğer şayet normal yaparsan galiba (kaç yıllık) hastanenin ilk normal ikiz doğumunu sen yapmış olacaksın dedi, çünkü artık gerçekten günümüzde ne anneler(istisnalar hariç) ne doktorlar ikizler de normal doğumu tercih etmiyorlar, ama herşey yolundaysa neden olmasın diye düşünüyorum bende...
Teşekkür ederim, nasip olurda normal doğum yapabilirsem büyük bir keyifle sizinle burdan paylaşacağım olan bitenine kadar cesursunuz doktorun da sen de :) Maşallah inşallah istediğin gibi sağlıkla doğurursun ama ben o riske girmeyeceğim.
Ben henüz 24+6 dayım
Canım ben şu an 32. haftamdayım. NST yapıldığında 31. haftamdaydım. O zaman çıkmadı şükür. 1 hafta sonra muayenem var. İnşallah o zaman da kasılmalar olmaz.Anladim canim gecmis olsun yeniden. bana da doktorum 28 ve 30 olmak uzere 2 kez akciger gelisimi icin igne yapti. 30.haftamda nst ye girdirdi ve 30 dan itibaren de cok dikkay edeceksin is yapmayacaksin vs dedi. bu arada nst neden 34 de yapildi. normal tekil gebeliklerde bile 32 de baslaniyor.