Sorumsuz Arkadaş :/ bi bakın lütfen

pearlpearl

🌿
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
1.195
1.220
Merhabalar herkese. Benim sorunum oda arkadaşım. Aslında bu bir sorun mu benim için bilmiyorum. 3 yıldır arkadaşız. Kendisi biraz bencil bir insan ama severdim yine de. Sonuçta hiçbirimiz kusursuz değiliz. Fakat kendisi son dönemlerde daha da bencil olmaya başladı. Ve hep başkalarından geçinmeyi adet edindi. Hiçbir iş için uğraşmaz oldu. Son birkaç aydır da sevgilisinde kalıyor. Ailesi ise onu yurtta sanıyor. Bir yandan kızgınım bir yandan da uyarmak istiyorum ama emin değilim. Çünkü hiç kendisini düşünmüyor dersleri çok kötü. Kendine hiç bakmıyor. Ben sadece okulda görüyorum ders bitince hemen çıkıp gidiyor. Daha once uyarmıştık, haklı olduğumuzu söylemişti ama dinlemedi yine. Sizce uyarmalı mıyım?

sen arkadaşını uygun bir dille uyar ama ailesini filan karıştırma, senin üzerine vazife değil. biz buna kabak çiçeği sendromu diyoruz, baba evinde, memleketinde istediği rahatlıkta yaşayamamış kızlar bazen böyle bir başına kaldıklarında kantarın topuzunu kaçırabilirler. belki bir dönemdir, geçer. belki hep böyle devam eder. bilemeyiz ama senin çok fazla bir etkin olabileceğini sanmıyorum. anası değilsin, babası değilsin. o kadar sorumluluk sahibi hissetme, sadece arkadaşlığınızın seviyesinin izin verdiği ölçüde uyarını yap, gerisi ona kalmış.

Kendini kullandırttığı düşünüyorum ve bunu göre göre susmak zor geliyor. Sevgilisine de hiç guvenmiyorum. Ama haklısınız kendi düşen ağlamaz.

Kötü veya farklı bir dönemden geçiyor olabilir. Herkesin hayatında inişler çıkışlar olur. Uyarsanız ne olacak?

sen arkadaşını uygun bir dille uyar ama ailesini filan karıştırma, senin üzerine vazife değil. biz buna kabak çiçeği sendromu diyoruz, baba evinde, memleketinde istediği rahatlıkta yaşayamamış kızlar bazen böyle bir başına kaldıklarında kantarın topuzunu kaçırabilirler. belki bir dönemdir, geçer. belki hep böyle devam eder. bilemeyiz ama senin çok fazla bir etkin olabileceğini sanmıyorum. anası değilsin, babası değilsin. o kadar sorumluluk sahibi hissetme, sadece arkadaşlığınızın seviyesinin izin verdiği ölçüde uyarını yap, gerisi ona kalmış.
Yok yok ailesini karıştırmam zaten. Umarım anlar yanlışını. Kendine yazık ediyor

Üniversitede çok vardı böyle arkadaş bozuntuları...hic Karışma bi kere uyarmissin yeter artar bile..herkes istediğini yapacak tabiki sevgiliside olabilir kime ne ama bu karakterdeki insanlar işi düşünce yanına gelir ,sevgilisi olunca aklı burnuna kaçar, yarın öbür gün tırs tırs gelir yanınıza. Ailesi biraz daha dikkatli olursa böyle orda burda kalamazdi..
Boşver sen çok takma kafana

Kötü veya farklı bir dönemden geçiyor olabilir. Herkesin hayatında inişler çıkışlar olur. Uyarsanız ne olacak?
Kendi başına doğruyu yanlışı pek ayırt edemiyor. Biri onu yonlendirsin istiyor. Böyle bir insan kendisi. O çocugun elinde kendi hayatını karartacak. Ben sadece kendisini düşünmesi için uyarmak istiyorum.

Bence uyarin,insanlik sizde kalsin.Allah korusun yarin obur gun basina bisey gelirse,en azindan ben elimden geleni yaptim dersiniz.Vicdaniniz rahat uyursunuz.
Merhabalar herkese. Benim sorunum oda arkadaşım. Aslında bu bir sorun mu benim için bilmiyorum. 3 yıldır arkadaşız. Kendisi biraz bencil bir insan ama severdim yine de. Sonuçta hiçbirimiz kusursuz değiliz. Fakat kendisi son dönemlerde daha da bencil olmaya başladı. Ve hep başkalarından geçinmeyi adet edindi. Hiçbir iş için uğraşmaz oldu. Son birkaç aydır da sevgilisinde kalıyor. Ailesi ise onu yurtta sanıyor. Bir yandan kızgınım bir yandan da uyarmak istiyorum ama emin değilim. Çünkü hiç kendisini düşünmüyor dersleri çok kötü. Kendine hiç bakmıyor. Ben sadece okulda görüyorum ders bitince hemen çıkıp gidiyor. Daha once uyarmıştık, haklı olduğumuzu söylemişti ama dinlemedi yine. Sizce uyarmalı mıyım?

Tamam da uyarmışsın zaten ben onun değişeceğini sanmıyorum o çocuktan ayrılmadan
İçim rahat etsin diyorsan bir kere daha uyar ama daha fazlasını yapma

Yorumlarınız için teşekkürler. konuşmaya pek gerek kalmadı ama ufak bi konuşma yaptım :) geldi yurda artık gitmeyeceğini söyledi. Bana karşı davranışları için de özür diledi.

X