Sorunlar ve sevmedigim cozumleri

inceldigiyer

"Estoy enamorada de ti"
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
134
54
Seneye nasipse dugunum olacak daha 1 yildan fazla var ama bazi konular konusuluyor tabi.. konu dugun takisi
Nisanlimin ailesi durumlari cok kotu olmamasina ragmen biz alamayiz, oglum kendin al takilari dedi. Yazdigim cumlede virgule kadar sorun yok ama sonrasi .. Nisanlim alacak biz afedersiniz essek gibi borc odeyecegiz ama takilari onlar almis gibi dugunde gosteris yapacaklar, tamam. Ben dedim ki hic takiya gerek yok sizde almayin, nisanlimda almasin ne gerek var ki millet gosteris icin borc sikintisi cekmeye.. aaa havalara kalktilar olmaz elalem ne der vs vs
Sonuc, cozum nisanlim pasa pasa alacak takilari :)
Ailem birsey istemiyor, bende birsey istemiyorum ama illede ne istiyorsunuz soyleyin diye sorup duruyorlar, kendim odeyecegim seyin nesini soruyolarsa artik
Evet arkadaslar
Kendi odeyecek oldugum bilezikler kac tane olsun siz soyleyin
Ailem asla karismiyoruz birsey istemiyoruz sen soyle diyorlar, ben kendimiz odeyecek oldugum icin 1 bilezigi birak yarisini bile istemiyorum ama birsey demeliyim, herkes 4 bilezik diyor
Sizin aileniz veya size kac bilezik takildi? Aileniz kac bilezik istedi?

Edit: Arkadaslar parkbyull arkadas bana cok guzel akil verdi tekrar tesekkur ederim canim dedigi gibi 6 bilezik isteyecegim ve bilezikler alinip borclari bitene kadar dugun evlilik yok al borcunu bitir oyle evleniyoruz diyecegim

Son düzenleme:
Tanıdık kuyumcu var mı? Varsa düğün günü bilezikleri alın ertesi günü iade edin, bir şekilde belki bir kira vs ödemesi şeklinde kurtarırsınız durumu. Bunun dışında onların elaleme rezil olmaması için hayat boyu takmayacağınız bilezikler için çalışıp para ödemeniz saçma.

yok ben pes ettim kesinlikle alinacak emin oldum nisanlimda ailesi gibi dusunuyor cunku
en sonunda dugun falan yapmam kapat bu konuyu, dugun olacaksa takida olacak diyor

Ben bilezik istememiştim. Daha doğrusu hiç bir şey istememiştim.
Kayınvalidem 14 ayar kolye, bileklik, küpe taktı beyaz altından. Pahalı bir şey değildi.
Görümcem hiç bir şey takmadı.
Kaynım ve eltim düğünüme bile gelmedi.

Düğünden önce beğendiğim zümrüt taşlı bir takım vardı, annem teyzem ve kardeşim ortak o seti aldılar. Severek takıyorum. Babam 30 gr 22 ayar bilezik taktı.

Eşim hiç bir şey almadı. Ben de istemedim.

Sizin durumunuz kötü. Bence nişanlınız bilezikleri alsın, ödesin. Ondan sonra evlenin.

Seneye nasipse dugunum olacak daha 1 yildan fazla var ama bazi konular konusuluyor tabi.. konu dugun takisi
Nisanlimin ailesi durumlari cok kotu olmamasina ragmen biz alamayiz, oglum kendin al takilari dedi. Yazdigim cumlede virgule kadar sorun yok ama sonrasi .. Nisanlim alacak biz afedersiniz essek gibi borc odeyecegiz ama takilari onlar almis gibi dugunde gosteris yapacaklar, tamam. Ben dedim ki hic takiya gerek yok sizde almayin, nisanlimda almasin ne gerek var ki millet gosteris icin borc sikintisi cekmeye.. aaa havalara kalktilar olmaz elalem ne der vs vs
Ailem birsey istemiyor, bende birsey istemiyorum ama illede ne istiyorsunuz soyleyin diye sorup duruyorlar, kendim odeyecegim seyin nesini soruyolarsa artik
Evet arkadaslar
Ailem asla karismiyoruz birsey istemiyoruz sen soyle diyorlar, ben kendimiz odeyecek oldugum icin 1 bilezigi birak yarisini bile istemiyorum ama birsey demeliyim, herkes 4 bilezik diyor
Açık açık siz gosteriş yapacaksınız diye ben borç dolu bir hayata adım atamam kusura bakmayın diyebilirsin...eğer ısrar edeceklerse siz şan yurutecek başka birini bulun de..bak bakalım nişanlın sana sahip çıkıyor mu hem.

Valla canım bizim hiç takı konusunda bir talebimiz olmadı.Ben sevmem öyle şeylerin konuşulmasını çünkü.Sağolsun eşim ve ailesi gerektiği gibi aldılar yaptılar.Ama maddi olarak nişanlına yüklenmeleri çok yanlış.Sonra onlar bozulsa bile değerinden düşecek gene zarardasın.Yeni evli çiftken bi de o borçları ödemek zorunda kalacaksınız.Bence sen mantıklı yaklaşıyosun istemem diyerek.Nişanlında biliyor borçtan çekinerek istemediğini.Zaten onlar nasılsa para ceplerinden çıkmayacak diye millete laf vermemek için nişanlına aldıracaklardır.

Açık açık siz gosteriş yapacaksınız diye ben borç dolu bir hayata adım atamam kusura bakmayın diyebilirsin...eğer ısrar edeceklerse siz şan yurutecek başka birini bulun de..bak bakalım nişanlın sana sahip çıkıyor mu hem.
nisanlim onceleri tatli dille yanasiyordu bana askim soyle boyle diye
simdi ayriliga gelsek ayriliriz, ve bende boyle bir sacmalik yuzunden kac yillik askim emegimi cope atamam

Yaptiklari hic adil degil almalari yani ogullarini evlendirmeleri boyunlarinin borcu analik babalik gorevi bu allah katinda bu boyle sende hic istemiyom etmiyom deme cok pisman olursun sonucta onlar senin az bucuk guvencen kitu gun paran mihrin hakkin yani adi ustunde gelinsin icinde ukte kalir sonra cunku omrunde bir kere yasiyosun sekerim sonra bedavaya gitti derler :KK48::KK48:isi esprisi iste tabi makul oranda

Bu erkek aileleri ne ara bu kadar belesci oldular? Cogun kisi bu problemler nedeniyle konu aciyorlar.

benim bildigim, insan borc bulur eder cocugunu evlendirir yaa nebileyim
daha 3 ay once kendisine 20 milyara arsa aldi kayinpeder, olunce cocuklarina kalacakmis
simdi lazim bize para napayim ben kuru arsayi

simdi ayriliga gelsek ayriliriz, ve bende boyle bir sacmalik yuzunden kac yillik askim emegimi cope atamam

Emeğimi çöpe atamam diyorsun ama nianlında ailesinin yanında farkındaysan senin tarafını tutmuyor düğün yok diyor eğer bilezik olmazsa diye , bu sadece takı işinde olan bişey , birde başka konularda olduğunu farzet , bence se nişanlını gözlemlemelisin , kaç yllık emek diyorsun da şu an flört döenmi , nişanlılık dönemi oluyor asıl evlilik dönemi önemli olan ilerde sorun yaşayıp ayrılacağına şimdi ayrıl daha iyisi yani , iyice tart , ölç , emek deyip de sineye çekme herşeyi.

Oooo
O zaman duğune kadar alsın borcunu bitirsin ama ..altınların borcu bitmeden evlenme..birde o altınlara el koymayacaklardan da emin ol...bu durumda 6 tane iste bence...

benim bildigim, insan borc bulur eder cocugunu evlendirir yaa nebileyim
daha 3 ay once kendisine 20 milyara arsa aldi kayinpeder, olunce cocuklarina kalacakmis
simdi lazim bize para napayim ben kuru arsayi
Bizim akrabalardada cevredede hep oyle. Herkes elinden gelen her imkani fazlasiyla yapar.
Boyle konular okuyunca cok sasiriyorum. Kendi halime sukrediyorum.

Oooo
O zaman duğune kadar alsın borcunu bitirsin ama ..altınların borcu bitmeden evlenme..birde o altınlara el koymayacaklardan da emin ol...bu durumda 6 tane iste bence...

evet cok cok tesekkur ederim canim cok iyi fikir verdin
6 bilezik istiyorum ve onlari alip borcunu bitirene kadar dugun evliligi unut diyecegim
sagol :)

Evet arkadaslar

Benimkileri de esim aldı.

Benimkileri de esim aldı.
Benimkileri eşim aldı duğunden sonra da kayın ailem el koydular ustune para istediler ustune o karambolde eşimin aldığı evin tapusunu üstlerine yaptılar sonra gittiler kendilerine ev aldılar...o yüzden dikkat etmek lazım..ben memurum eşim memur bizim imkanımız var onlara artık eyvallahımız yok kayıpları manen kotu oldu..tekrar ediyorum bu sebeple kotu olmamak kaydıyla dikkatli olmak lazım

Benimkileri eşim aldı duğunden sonra da kayın ailem el koydular ustune para istediler ustune o karambolde eşimin aldığı evin tapusunu üstlerine yaptılar sonra gittiler kendilerine ev aldılar...o yüzden dikkat etmek lazım..ben memurum eşim memur bizim imkanımız var onlara artık eyvallahımız yok kayıpları manen kotu oldu..tekrar ediyorum bu sebeple kotu olmamak kaydıyla dikkatli olmak lazım

canim benim neler diyosun .. bu yaptiklari cok yanlis Allah var kimseye iyi gelmez ki bu ..
Ben birsey demiyorum dahada, yukarida Allah var herkes hakettigini bulsun diyorum

X