Sosyal fobi?

rezzan12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
224
23
Önceden tanıştığım insanlarla konuşurken sorun çekmem çok rahatımdır ama yeni bir ortama girince kendimi çok kasıyorum hatta arkadaşım hep kızıyor bana seni birileriyle tanıştırdığımda somurtup duruyosun diye aslında istemsiz oluyor. Konuşmaya çekinince haliyle sıkılıyorum. Üçüncü dördüncü görüşmemizde konuşmaya başlıyorum ama ilk kez tanıştığınız insan size somurtup durursa çoğu kişi bir daha o kişiyle görüşmek istemez öylede bir gerçek var.. İlk tanıştığım kızlarla da konuşamıyorum fazla ama karşı cinsle hiç konuşamıyorum yani çok saçma ama olmuyor işte.. Sizce bi psikologa görünmeli miyim yoksa normal mi? 17 yaşındayım

Gerek yok normal böyle olman ilk defa gördüğün bi insana zaten pat diye isinamazsin.

Sosyal fobi bence ilaç sektörünün oluşturduğu sanal bir hastalık. Çekingenlik demek daha uygun olur bence. Herkes aynı rahatlıkta olmak zorunda değil, yaşınızda küçük normal yani.

yol yakınken tedavi gör. 35 yaşıma geldim hala uğraşıyorum. erken tedavi hayat kurtarır. terapiste git ama ilaçlı tedavi vs alma.

X