Sosyal güvence sahibine bu durum nasıl yansır ?

ayca241

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
26
2
Hanımlar merhaba.
Sorunum başlıktan anlaşılacağı gibi demeyeceğim, nitekim ben bile ne demek istediğimi anlamadım.
Sorunumu anlatmaya çalışayım.
Şimdi kadın bireyler olarak evlenmediğimiz sürece babamızın sosyal güvencesi üzerinden ( yeni kanunla okuduğu sürece veya 25 yaşına kadar oldu sanırım ), evlendikten sonra çalışmıyor isek eşimizin sosyal güvencesi üzerinden sağlık hizmeti alıyoruz ya ben muayene, ilaç, cerrahi operasyon gibi durumlarda güvence sahibine bunun nasıl yansıtıldığı hakkında bilgi almak istiyorum.
Mesela özel bir hastahaneye gittiğimizde devletin bunu karşılamadığı kısım muayene için, ileri seviye tetkikler için veya cerrahi operasyon için ekstra ücret olarak alınıyor. Özele gitmeye de gerek yok bazı ilaçlar devlet tarafından karşılanmıyor ve bunu dahi eczanelerde fark biçiminde ödüyoruz. Ben bunun güvence sahibine nasıl yansıdığını merak ediyorum.
Maaştan kesinti oluyor mu ? Ya da işte ne bileyim muayene olmuştur, operasyon yapılmıştır gibilerinden bilgi veriliyor mu ?

Hanımlar merhaba.
Sorunum başlıktan anlaşılacağı gibi demeyeceğim, nitekim ben bile ne demek istediğimi anlamadım.
Şimdi kadın bireyler olarak evlenmediğimiz sürece babamızın sosyal güvencesi üzerinden ( yeni kanunla okuduğu sürece veya 25 yaşına kadar oldu sanırım ), evlendikten sonra çalışmıyor isek eşimizin sosyal güvencesi üzerinden sağlık hizmeti alıyoruz ya ben muayene, ilaç, cerrahi operasyon gibi durumlarda güvence sahibine bunun nasıl yansıtıldığı hakkında bilgi almak istiyorum.
Mesela özel bir hastahaneye gittiğimizde devletin bunu karşılamadığı kısım muayene için, ileri seviye tetkikler için veya cerrahi operasyon için ekstra ücret olarak alınıyor. Özele gitmeye de gerek yok bazı ilaçlar devlet tarafından karşılanmıyor ve bunu dahi eczanelerde fark biçiminde ödüyoruz. Ben bunun güvence sahibine nasıl yansıdığını merak ediyorum.
Maaştan kesinti oluyor mu ? Ya da işte ne bileyim muayene olmuştur, operasyon yapılmıştır gibilerinden bilgi veriliyor mu ?

Kesinti oluyorda çok fazla değil. Özelde olursanız zaten sizden baya bir fark alıyorlar en basit işlem için 400 lira istediler bizden ve babamın maaşından çok fazla kesilmedi. O zamanlar çalışmıyordum.

Kesinti oluyorda çok fazla değil. Özelde olursanız zaten sizden baya bir fark alıyorlar en basit işlem için 400 lira istediler bizden ve babamın maaşından çok fazla kesilmedi. O zamanlar çalışmıyordum.

Bu kesintilerin ayrıntısı nasıl görülüyor peki ?
Bir de mesela size işte sosyal güvencenizden xxx operasyonu için kesinti olacaktır bilginiz dahilinde midir gibi bir dönüş istediler mi ??

Bu kesintilerin ayrıntısı nasıl görülüyor peki ?
Bir de mesela size işte sosyal güvencenizden xxx operasyonu için kesinti olacaktır bilginiz dahilinde midir gibi bir dönüş istediler mi ??

Yok öyle bir şey olmadı bazen eczanede ilaç alırken fark istiyorlar muayene olmuşsunuz diye onuda ilaç alırken sorarsınız her zaman olmuyor.

Fark ücretini cebinizden peşin ödersiniz.
Sanırım yapacağınız şey gizli ve ortaya çıkmasından çekiniyorsunuz.
Mesela özel hastaneye gidersiniz devlet 10 lirasını sigortadan karşılar, kalanını sizden alırlar.

Fark ücretini cebinizden peşin ödersiniz.
Sanırım yapacağınız şey gizli ve ortaya çıkmasından çekiniyorsunuz.
Mesela özel hastaneye gidersiniz devlet 10 lirasını sigortadan karşılar, kalanını sizden alırlar.

Kısmen gizli diyelim.
Dövme sildireceğim de ben sildirdikten sonra anlaşılsa da olur tabi anlaşılmasa daha iyi olur. :KK53:
Bilgi için teşekkür ederim.

Eczaneden ilaç alırken muayene ücreti çıkıyor sadece. O kağıdın dökümünü verirseler nerede hangi tarihte muayene olduğunuz çıkar

Hanımlar merhaba.

babanız yada eşinizi kimin sigortasından yararlanıyorsanız çalışıyorsa
ilaç muayne ücreti farkları direk reçeteyle elden ödersiniz
sigortasından yararlandıgınız kişi emekliyse ilaç muayne maaşından kesilir
ancak ilaç farkları elden reçeteden alınır
özel muaynede çalışandan yararlanıyorsanız tüm ücretler elden
emekliyse hastane ücreti elden sigorta ayı maaştan kesilir
bunları ancak eczane sisteminden eczacı görür
muayne ücreti olarak eczane sistemine düşer
devlette yaptırdıgın tahlilerde bunun içine dahil
operasyon olarak düşmez
ancak özelde operasyon parasını elden ödersin sisteme düşmez
devlette zaten öyle bişey yok
devlettekiler tahliller vsşeyler hepsi muayne ücreti olarak karşına çıkar

emekliyse maaştan kesilir çalışan ssk ise para verirsin ama sadece muayene ücreti olarak onuda eczanede fark cıktı diyorlarya o işte ama hastanede yapılan işlemler tahlil rötgen vs vs onları ssk hastaneye senin adına yatırıyor senin haberin bile olmadan anlatabildimmi bilmiyorum

X