Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Günaydın Kate ))

Yumurta yediğimiz günler ekmek yemeyelim...
Eğer doymadığımızı düşünüyorsak sadece 1 dilim ekmek tüketelim şimdilik ))

Sevgilerimle

Günaydın canım ))

Harikasın her zamanki gibi ))
Az kaldı hedefine ! Çok istikrarlı gidiyorsun, deneyimlerini ailen için kullanarak onlarıda zayıflatırsın sen ))
Geçen gün teyzemin eşi de benden liste istedi (pek uyacağını sanmıyorum ama neyse)
Ona bir kaç küçük öneri de bulundum, ufak ufak önerilerime uyuyormuş ))
Zamanla diğer önerilerimi de söyleyeceğim...
Böyle durumlarda asla bir anda senin gibi olmalarını bekleme
Ufak tavsiyeler ver, zamanla onlar peşine düşecekler merak etme ))
Özellikle senin iradeni ve ne kadar güzel zayıfladığını görünce peşinde koşarak zayıflayacaklar )))

günaydın kızlar
şimdi kahvaltımı yapıyorum bende sabah hastaneye gittim kan vermeye yanıma aldım kahvaltımı
1 dilim tam buğday ekmeği
1 domates

dün öğle yemeği ile akşamı birleştirdim eşimle alışverişe çıkmıştık
piliç şiş yedim öncesinde de yarım kase ezo gelin çorbası
tavukları bitiremedim 5 tane kayası büyüklüğünde yedim kalanı eşime verdim
salata yedim daha çok

pazar olunca yemek düzeni bozuluyo
ayrıca 73,5 geldim ben bu sabah

Canım,

Geçmiş olsun..
Bilirim o atakları bilirimmmmm
İlaç kullanıyor musun?
Doktora görünüyor musun?
Eğer doktor kontrolünde değilsen lütfen hemen bir doktora görün, sakın kendince ilaçlar kullanma !
Migren ataklarını hafifletmenin yolları bol su içmekten geçer...
Biliyorsundur mutlaka ama pirinç, beyaz peynir, çikolata ve şarap yasaktır
Migren atağının gelecceğini anladığında 1 fincan kahve içmeni tavsiye ederim
Bir çok ağrı kesici kafein içerir, o sebepten ağrı öncesi kahve içmek atağı baskılar
Ve her ne olursa olsun ayda en fazla 10 adet ağrı kesici içmen lazım... Daha fazla ağrı kesici içersen kortizon tedavi uygularlar !
O yüzden ağrı kesiciyi ayda 10 taneden fazla kesinlikle içme !

Ve migreni engellemenin yollarından biride düzenli beslenme, düzenli uyku ve spordur...
Migren düzensiz hiç bir şeyi sevmez...
Sevgilerimle

günaydın kızlarrrrrrr

1 domates
1 yumurta
1 salatalık
kibrit kutusu peynir
1 dilim ekmek şekersiz çay

BUGÜN OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ YAVRUM İYİ Kİ DOĞDUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

Canımmmmm
YEni yaşında mutluluklar dilerim oğlunla sanaaa ))
Allah sağlıklı, hayırlı bir evlat olmasını nasip etsin, bahtını ve tahtını açık etsin ))
Sevgilerimle

Tam buğday ekmeğiyle yapılmış tostumu yedim çayımı içtim.Sabah kahvaltımı bitirdim.Bugün bende regl oldum karnım şiş.Keyfim yok.Öğlene sadece elma ve muz getirdim canım bişey istemiyor.Birazdan yeşil çay içicem.Öğlen arasıda gidip bir tartı alıcam artık kilomu söylemek istiyorum.Ne kadar ihmalkarım yaa

Söyleee söyleee söyleee ))

Eskiden kilomu kimseye söylemezdim biliyormusun ))
Spora giderdim, spor hocam bilmezdi kilomu....
en son uyku apnesi için hastaneye yattım, test için bir gece hastanede kalıcam hemşire geldi sorular soruyor bana...
Yaşım, adım vs sordu... Sonra kilomu sordu... "ben kilomu kimseye söylemem" dedim, peki dedi...
Kafama bir sürü kablo bağladı, gece yattım hastanede, sabah kalktım giderken raporu bir aldım ne göreyim ?!?
Raporda kocaman harflerle şöyle yazıyor "100 kilo - horluyor" Aklım uçtu yaaaa
Gerizekalı benim için 100 kilo yazmış !
100 kilo olabilirim de olmayabilirimde ama oraya öyle yazması beni acayip sinir etmişti...
Kilo bildirimi yapmadı yazsana ))))))))

Şimdi kilo veriyorum ya herkese söylüyorum, 88,6 kiloydum 75,300 kiloyum diye ))
Çok keyifli ))
Bekliyorum kilonu

Bir resim eklemeye çalıştım, oldu mu bilmiyorum, eğer olduysa hepiniz bu kaşıkla yemek yiyeceksiniz bundan sonra ))))))))
Artık kilo veremiyorum diyen kalmayacak ))))))))))))))))))))))))))

Eklentiler

• $diyet kaşığı.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 45
günaydın kızlarrrrrrr

1 domates
1 yumurta
1 salatalık
kibrit kutusu peynir
1 dilim ekmek şekersiz çay

bugün oğlumun doğum günü yavrum iyi ki doğdunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

mutlu yıllar

canım oğluşunun doğum günü kutlu olsun
allah onu bütün kötülüklerden korusun

DR GİTTİM
mr lar çekildi
migren ötesi yok

ama uzun süredir böyle atak geçirmemiştim
2 saat arayla 3 tane ağrı kesici içtim kahve içtim
civanperçemi içtim
banamısın demedi
akşama doğru biraz rahatladım şimdi iyiyim şükür

slm kızlar. sizleri uzun zamandır takip ediyorum harikasınız... ben başka topikteyim pek yazmak istemiyorum buraya. sizleri demotive edecek bişey söylerim diye. çünkü ben kilo vermeye çalışan ve bunun için çabalayan insanlara son derece saygılıyım ve hayranım. yaptığınız beslenme stili benimkiyle aynı. yaklaşık 2 aydır diyetteyim ve 1 gün bile kaçamak yapmadım. yediğim her şeyin doğal olmasına çok dikkat ediyorum. cnm neler neler istiyor ama aklıma hemen yaz ayını ve tartıyı getiriyorum. tekrar toparlanıyorum hemen. ilk diyete başladığımda diyetimi kırmaya çalışan o kadar insan vardıki anlatamam. sanırım bana inanmadıkları için böle yapıyorlardı. işte olsun evde olsun hep bol kalorili(isim vermeyeyim) ikramlarda bulunuyorlardı. hepsine hayır demeyi başardım. birgün eşim işyerime gelmişti ve şekerli bi ürün vardı önümüzde tabi ben değil eşim yiyordu. oda arkadaşım geldi hemen hani sen böle şeyler yemiyordun noldu dedi dalga geçer gibi. hemen yapıştırdım cevabı. ben yemiyorum dedim. eşim de ben yiyorum dedi. sus oldu adam. ve onlarda artık kabullendiler asla ikramda bulunmuyorlar. anladılar ne kadar kararlı olduğumu. bazen tartıda + görünüyorum ama hiç moralimi bozmuyorum. biliyorum ki onlar kilo değil şişkinlik. çünkü diyetime çok sadık davranıyorum. sizleri her daim takip edeceğim ve ben hepinize inanıyorum harika kilolar vereceksiniz. yolunuz çok güzel görünüyor. ayrıca soya tebrik ediyorum seni canı gönülden..

mersi canım

valla neler neler ufuk büyük bazen sinirlik bir şekilde söylüyorum

ablam ayda 1kg verirsen eğer yılda 12kg gider
ee ben düzenli beslenemiyorum
kendinin düzenli bir şekile getireceksin
cumartesi kermeste allahım neler neler yedi ben önünden alıyorum oda başkasından öünüden alıyor demekki içi canı bu kadar istiyor sanmıyorum karnın aç olduğunu sadece gözünü doyurmak istiyor
dün kahvaltıda dışardaydık çok güzel köy pazarı vardı ben 2 kg salatalık aladım bak bunun kalorisi düşük canım birşek çektikçe az az ye dedim
(allahım artık zayıflama hapları pazarlara kadar düşümüş insan sağlığı bu kadar...artık )alcak dı şimdiye kadar haplara verdiğin parayla spor salonuna gitsen zayıflamasan bile incelirdin dedim aldırmadım adam bir ısrarcı anlatamam kesin bacım ayda 10kg verir bende 1 ayda almadı bu 10 kg dedim
olur dedi kendine bir kahve yanında 1 paket çikolatasöyledi buna benzerşeyler ama pes etmiyeceğim onu bir şekilde doktora götüreceğim bakalım ne olacak

Canım,

Ben 17 yıl önce ilk migren atağımla tanıştım, o günden beri deli gibi ağrı çekiyordum... (2 sene öncesine kadar)
Bir sürü doktora gittim, mr çektirdim, denemediğim ilaç kalmadı, bir sürü tedavi şekli denedim, yok geçmedi...
Sen 2 saat arayla 3 tane ilaç almışsın ya, ben 2 gün içinde 20 tane ağrı kesici içer duruma geldim...
Hele bir gün 14 tane ilaç yuttum ağrım geçsin diye, geçmedi kafamı duvarlara vurdum...
Bilirim o ağrının nasıl olduğunu, hatta seni şu anda en iyi ben anlarım desem yalan olmaz...
Ve yaklaşık 5-6 yıl boyunca günde 7-8 tane ilaç yutar hale geldim...
En son beni doktora götürdüklerinde adımı söyleyemiyordum...
Öyle bir atak geçirdim yani... Ve bir sürü test yapıldı üzerimde...
O kadar mr çekilmişti o güne kadar hepsi temiz çıkmıştı son mr'da beynimde 4 tane kiste rastlandı...
Kötü huylu değil merak etmeyin, sadece takip ediliyor, eğer beyne baskı yapacak derece büyürse ufak bir operasyonla alınacak o kadar...
Ağrı kesiciler ise vücudumda tahribata yol açtığından kortizonla tedavi başlattılar...
Ve ağrı kesici kullanmayı kesinlikle yasakladılar !
Kullandığım takdirde hastaneye yatıracaklarını, çünkü ağrı kesicinin vücudumda tiryakilik yaptığını söylediler...

Ağrı vücutta şöyle bir sistem oluşturuyormuş
Sen ağrı geldiğinde ağrı kesici yutuyorsun ya, vücut daha sonra ağrı kesici yutman için ağrı oluşturmaya başlıyormuş..
Yani yalancı ağrılar başlatıyor... Aslında ağrı yok, sadece ağrı kesici ihtiyacı var vücudunun...
İlk 1-2 ay benim için çok zor geçmişti, şu an 2 senedir devam eden ilaç tedavim var (ağrı kesici değil)
Ayda en fazla 2-3 kere migrenim tutuyor ama ilaç almadan geçiyor
Bunları yazmamın sebebi, ağrı kesici kullanmamanı tavsiye etmek...
Ağrı kesiciler ciddi anlamda vücuduna tahribat veriyor ve sana yalancı ağrılar oluşturuyor
Bir tane iç ve geçmesini bekle, sıcak suyla duş al, yat, kahve iç, mutlaka migrenini geçirecek bir şeyler vardır bunları bul...

Sevgilerimle

Teşekkür ederiz grup olarak ))

Böyle motive edici sözler duymak bizi çok mutlu ediyor ))
İnsanların bu dönemi kabullenmeleri uzun sürüyor malesef... Ben 3 aydır bu şekilde beslenmeme dikkat ediyorum ama hala bana da teklif edenler var )) kibarca geri çevirip hatırlatıyorum ve hemen şöyle diyorlar "bir tanecik canımmm ne olacak, zaten güzel kilo verdin" ))
O bir tane verdiğim tüm kilolara ihanet canım ))
Umarız sende karar verdiğin hedefe sağlıklı bir şekilde ulaşırsın, ekip olarak güzel dileklerimiz seninle ))

Sevgilerimizle ))

güzel temennileriniz için çokkkkkkkkkkkkkkk saolun

soyacım ben dün alışveriş yaptım eve işte aylık eşim bazı şeyleri almak istedi mısır patlağı işte burda yasak olan bi kaç bişi adama bir çıkışmısım ki hayırrrrrrrrr biz anlaştık yiyemem ben onları die şok oldu

ve bana yüzün falan ne kadar inceldi değişiosun göbeğin su gibi olmuş erio gercekten dio çok sevindim

bide ben artık şeker kaşığı varya onunla yemek yemeye karar verdim ve evdeki en küçük kaseye koyarak doğru bi adım mı sizce çarşamba 3. haftam olucak diyete başlayalı

Canımmm,

Daha bunlar başlangıç, hele 1-2 ay geçsin seni tanımayacak )))))))
Seni tebrik ederim, gayet istikrarlısın ki alışverişte bile hedeflerini şaşırmıyorsun ))

Bu tip sözler bizleri ne kadar motive ediyor değil mi ))
Valla bana söylenmiş gibi motive oldum, spor yapıcam diycem ama belim hala çok ağrıyor bugünlük izin verdim kendime )))))))

bak aklıma geldi ben 20 dk olan sporumu 1 ayı tamamlayınca mı artırıyım 30 yada daha fazlaya porsiyonda küçülmeye falan yoksa böle devam mı olsun

bide ben artık şeker kaşığı varya onunla yemek yemeye karar verdim ve evdeki en küçük kaseye koyarak doğru bi adım mı sizce çarşamba 3. haftam olucak diyete başlayalı

Doğru adım neden biliyor musun?
Hep söylerler ya, beyin 20 dakikada doydum sinyalini gönderir diye...
Bizler genelde yemeği hızlı hızlı arkamızdan kovalayan varmış gibi yeriz...
Bu yüzdende yediğimiz şeyler doymamızı sağlamıyormuş gibi gelir bize...
Eğer kaşık küçük olursa yeme süremiz uzar ve 20 dakika gibi bir süre yemek yemiş oluruz
Bu da beynimizin sinyal göndermesine yetecek bir süredir ))
Yani ne kadar yavaş yersek o kadar iyi

Bende yaparım bunu genelde ))

bak aklıma geldi ben 20 dk olan sporumu 1 ayı tamamlayınca mı artırıyım 30 yada daha fazlaya porsiyonda küçülmeye falan yoksa böle devam mı olsun

sporunu her hafta yavaş yavaş artır ama günlük asla 1 saati geçmesin...
Yani şimdi 20 dakika yapıyorsan sonraki hafta 30 dakika yap
Bir sonraki hafta 40 dakika gibi...

Porsiyon küçültme ise sadece akşamları olsun
Akşamları metabolizman daha az çalışır, o sebepten akşamları ekmek yeme,
Sebze ağırlıklı beslenmeye özen göster ve mutlaka yoğurt ye
Eğer acı seviyorsan yoğurtun içine pulbiber ekle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…