merhaba, bende ilk defa tüp bebek yaptıracagım. ikinci tüp bebek öncesi bu söylediğim testleri yaptırmanızı tavsiye ederim.
benim yaptırdıgım testler;
1 - normal hormon testleri ve cinsel yolla bulaşabilen hastalıkların testi ( doktorum istedi.hepsi temiz, ama bnde pcos var )
2 - tsh,t3,t4 ( doktorum istedi. troid hastasıyım, ilaç kullanıyorum. değerim şuan 2-2,5 arasında, devlettte yaptırdım. )
3 - rahim filmi ( doktorum istedi. 1 adet 3mm olan polip var. doktorum büyüklüğü ve yeri itibariyle gebeliğe engel değil dedi - ecomar cevat bey çekti )
4 -kromozom analizi (kendi isteğimle yaptırdım- temiz çıktı - devlette tıbbı genetik bölümüne randevu alarak yaptırdım. )
5 -trambofili 6 lı panel ( kendi isteğimle yaptırdım. pıhtılaşma testim iki yerde homozigot çıktı. doktorum transfer günüde dahil olmak üzere ,24 saat etkili hıbor isimli iğneyi vurmam gerektiğini söyledi. -devlette tıbbı genetik bölümüne randevu alarak yaptırdım. )
6- cd56 testi ( cd56 değerim 10,21 çıktı, ben bunu kadınlar kulubunden okuyarak öğrendim - 1000 tl ye yaptırdım. devlette yapılan bir test değil.)
7- flow sitometrik kır testi ( doktorum yönlendirdi. sonuç bekliyorum, rahimdeki katil hücrenin varlığı bu testle belli olurmuş, yada rahimden parça alarak en kesin sonuçmuş mikrogen isimli lab 3800 e yaptırdım. normalde 4800 tl idi. doktorum yönlendirdiği için indirimli yaptırdım.)
eşimin yaptırdıgı testler;
1- normal hormon testleri ( kendi isteğimizle yaptırdık temiz çıktı)
2- erkeğe yapılan ultrason ( kendi isteğimizle yaptırdık. varikosel oldugu ortaya çıktı - devlette çekildi.)
4- spermiyogram ( doktorum yönlendirdi .en başta ml başında 21 milyon sperm vardı. asta life + maxigo +keçiboynuzu ile 39 milyona değer çıktı- morfoloji ve hareketlilik en başta kötü idi düzeldi - düzen lab. 480 tl verdik.)
5- sperm dna hasarı ( varikosel oldugu için kendi isteğimizle yaptırdık. % 4,2 hasar çıktı. buda her erkekte olabilen bir değermiş. % 30-40 üstü için tedavi şartmış. - düzen lab. 1400 tl verdik )