Erkek İnfertilitesi sperm hareketsizliği aşılama

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sebastianderki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
500
474
40
hormon sonç.PNG

Kızlar merhaba. Aranızda tecrübeliler vardır. Bizim ankarada aşılamamız yapıldı geçen ay ama malesef tutmadı. benim değerlerim normal ama doktor eşime vakit kaybetmeden tüp bebeğe geçelim demiş. yaşadığımız küçük şehirdeki doktora gittik o da tekrar aşılama yapalım dedi. sizce bu değerler nasıl

meraba ..bence aşılama yaparak kendinizi yıpratmayın bu değerlerle ..sayı iyi ama ileri harektlilik sıfır..ya iyi bir erkek kısırlık uzmanına gidin normal ürologa değil..ilaç vitamin takviyesiyle ileri hareket artarsa aşılama yaptırın derim ..yada hiç vakit kaybetmek istemiyorsan tüp bebek....rabbim inşalah bu yolda sizi uğraştırmasın bebeğine kavuşursun tez zamanda ..

Allah razı olsun canım. Vallahı kimseye de söyleyemedim. içime atmaktan mahvoldum aylardır. eşim üroloğa göründü ürolog varikosel olabilir demiş ve tekrar sperm testi istemiş. sonra hareket yine düşük çıkmış ama sayısı çok iyi çıkmış. bu değerlerle sana ameliyat yapamam demiş. tüp bebek yapıp kendinizi yıpratmayın demiş. kadın doğumcu da bir ilaç verdi proxeedplus diye şimdi onu kullanıyoruz. ne yapacağımızı şaşırdık.

sebastianderki sebastianderki varikosel ameliyatını sayı çok çok düşükse yapıyolar zaten ..birde sperm dna hasarı ve morfolojiye de baktırdın mı bilmiyorum ama dediğim gibi tecrübelerime dayanarak sana tavsiyem erkek kısırlık uzmanı yani andorolog doktoruna görünün konusunda uzman olan yani ...normal ürologlar sanki çok detaya inmiyor benim fikrim ..... proxed plus iyi gelebilir bence yanında keçiboynuzu kürü ve pekmezi falanda yedir faydasını görürsün inşhlah..

keçiboynuzu pekmezi de yediriyorum kürünü de yaptırıyorum. senin durumun ne canım Allah sana da nasip etsin inşallah bu kadar çok isterken kucaklarımızı doldursun Rabbim

Allah razı olsun canım. Vallahı kimseye de söyleyemedim. içime atmaktan mahvoldum aylardır. eşim üroloğa göründü ürolog varikosel olabilir demiş ve tekrar sperm testi istemiş. sonra hareket yine düşük çıkmış ama sayısı çok iyi çıkmış. bu değerlerle sana ameliyat yapamam demiş. tüp bebek yapıp kendinizi yıpratmayın demiş. kadın doğumcu da bir ilaç verdi proxeedplus diye şimdi onu kullanıyoruz. ne yapacağımızı şaşırdık.

Canım seninle aynı şeyi bizde yaşıyoruz.seni çok iyi anlıyorum hele etrafındaki herkesin inadına hamile kalması da yaraya tuz basmak misali canını yakıyor insanın.Eşime de Varikosel olabilir dedi fakat ameliyat yapmadı sperm sayısı iyi çıkınca .Şimdi pregnly kullanıyor eşim 3 ay sürecek tedavisi.Keçiboynuzu pekmezi yediriyorum bende inşallah faydası olur.Tüp bebek falan demedi bize ama 3 ayın sonunda 1 sene olacak korunmayalı.Sonrası Allah kerim..Rabbim hepimize de hayırlı zamanda hayırlı evlatlar versin inşallah.

Canım seninle aynı şeyi bizde yaşıyoruz.seni çokke iyi anlıyorum hele etrafındaki herkesin inadına hamile kalması da yaraya tuz basmak misali canını yakıyor insanın.Eşime de Varikosel olabilir dedi fakat ameliyat yapmadı sperm sayısı iyi çıkınca .Şimdi pregnly kullanıyor eşim 3 ay sürecek tedavisi.Keçiboynuzu pekmezi yediriyorum bende inşallah faydası olur.Tüp bebek falan demedi bize ama 3 ayın sonunda 1 sene olacak korunmayalı.Sonrası Allah kerim..Rabbim hepimize de hayırlı zamanda hayırlı evlatlar versin inşallah.

canım biz de 15. aya girdik bebeksiz:KK43: zor bir süreç gerçekten. Spermler 72 günde bir tamamen yenilendiğinden 3 aylık süre vermiştir doktor. ben bebekli birini görünce hem çok hoşuma gidiyor hem de biraz özeniyorum :oops: benim de yavrum olacak mı diyorum anne olmaya o kadar hazırım ki. bazen hayaller kuruyorum ilk öğrendiğimde ne yaparım. elim ayağıma dolaşır mı sakin mi olurum :) ayy neyse duygusallaşmıcam. keçiboynuzu kürü uyguluyoruz şimdi eşime. önümüzdeki ay tekrar aşılama denemeyi düşünüyoruz. olmazsa da tüp bebek artık. bebeğim gelsin de ben razıyım herşeye. İnşallah Rabbim duyar sesimizi.

merhaba , benimde 1 sene korunmasız ilişkinin ardından bebğimiz olmadı 15 aydır.bende herhangi bir problem çıkmadı eşimde hareketsizlik sorunu var toplamda hareketlilik %40-50 olması gerekirken %32 de .. Eşimin doktoru proxed plus ve klomen verdi.eşim 1 paket proxed plus dan 1 paket ve 2 kutuda klomen içti.yaptırdığı sperm testinden 1 ay sonra tekrar sperm testi yaptırması gerekiyordu. Başka sebeplerden dolayı ara verdi eşim ilaçlara testlere vs.Şimdi eşim önümüzdeki ay sperm testi yaptıracak ve ilaçlara devam edecek sperm testinden sonra.Eşiminde doktoru senin dediğin gibi içilen ilaçların 72 gün sonra etkisini gösterdiğini söyledi.Çocuğunuz olmayacak gibi bir şey söylemedi bize.Dediği şey şu yaşınız daha genç olur ama olması biraz zaman alır dedi.Bakalım bu yola nasıl devam edeceğiz bilmiyoruz.
Yukarda sonuçları yazmışsın ama pek anlamam ben anladığım hareketsiz spermin 0 olması.Doktorunuz hiç mi olumlu birşey söylemedi direk olarak aşılamaya karar verdi ya da tüp bebek.Değerler yükselmezmiymiş ilaçlarla ?
Biliyorum zor bir süreç fakat sabır lazım diye düşünüyorum..Bende çok istiyorum bebeğimin olmasını fakat kendimi bir şekilde teselli etmeye çalışıyorum.Öyle bir çağda yaşıyoruz ki ölümden başka herşeyin çaresi bulunur olmuş.Bizim mi bebeğimiz olamayacak ama normal yollarla ama tedaviyle..Emin ol bir gün gelecek bizimde kucağımız boş kalmayacak.Onun için bol bol dua edelim gerekli tedavi yöntemlerini deneyelim elimizden geleni yapalım yılmadan,pes etmeden..

merhaba , benimde 1 sene korunmasız ilişkinin ardından bebğimiz olmadı 15 aydır.bende herhangi bir problem çıkmadı eşimde hareketsizlik sorunu var toplamda hareketlilik %40-50 olması gerekirken %32 de .. Eşimin doktoru proxed plus ve klomen verdi.eşim 1 paket proxed plus dan 1 paket ve 2 kutuda klomen içti.yaptırdığı sperm testinden 1 ay sonra tekrar sperm testi yaptırması gerekiyordu. Başka sebeplerden dolayı ara verdi eşim ilaçlara testlere vs.Şimdi eşim önümüzdeki ay sperm testi yaptıracak ve ilaçlara devam edecek sperm testinden sonra.Eşiminde doktoru senin dediğin gibi içilen ilaçların 72 gün sonra etkisini gösterdiğini söyledi.Çocuğunuz olmayacak gibi bir şey söylemedi bize.Dediği şey şu yaşınız daha genç olur ama olması biraz zaman alır dedi.Bakalım bu yola nasıl devam edeceğiz bilmiyoruz.
Yukarda sonuçları yazmışsın ama pek anlamam ben anladığım hareketsiz spermin 0 olması.Doktorunuz hiç mi olumlu birşey söylemedi direk olarak aşılamaya karar verdi ya da tüp bebek.Değerler yükselmezmiymiş ilaçlarla ?
Biliyorum zor bir süreç fakat sabır lazım diye düşünüyorum..Bende çok istiyorum bebeğimin olmasını fakat kendimi bir şekilde teselli etmeye çalışıyorum.Öyle bir çağda yaşıyoruz ki ölümden başka herşeyin çaresi bulunur olmuş.Bizim mi bebeğimiz olamayacak ama normal yollarla ama tedaviyle..Emin ol bir gün gelecek bizimde kucağımız boş kalmayacak.Onun için bol bol dua edelim gerekli tedavi yöntemlerini deneyelim elimizden geleni yapalım yılmadan,pes etmeden..

canım benim ne güzel ifade etmişsin.sizin hareket çok daha iyi çıkmış. biz iki farklı doktorla görüştük biri tekrar aşılama dedi diğeri direkt tüp bebeğe yönlendirdi. eşim 2. kutu proxeed plusa geçti. sperm testinde önemli olan hızlı ileri hareketli spermlerin yüzdesi. bizde o sıfır çıktı. aşılamada yıkanıp spermlerin hareketi artırılıyor. yaşınız kaç acaba ben 31 yaşıma gireceğim o yüzden sabırsız davranıyorum. en kısa zamanda bebeğine kavuşman dileğimle..

merhaba arkadaşlar eşim tahlil yaptırdı doktor neofortil kullan 2ay demiş sonuçlardan hiç birşey anlamadım yardımcı olurmusunuz
SPERM KONS:18
TOPLAM HAREKETLI:38
İLERİ HAREKETLİ:26
YERİNDE HAREKETLİ:12
HAREKETSİZ:62
MORF NORMAL FROMLAR:5
TOPLAM SPERM:90
HAREKETLİ SPERM:35
YIKAMA SONRASI DIYE AYRI BI SONUC VAR ORDA DA
SPERM KONSANTRASYONU:14
İLERİ HAREKETLİ:75
YERİNDE HAREKETLİ : -
HAREKETSİZ:25

HİÇBİRSEY ANLAMADIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ LUTFEN?

Merhaba buralara biraz yabancıyım yeni üye oldum:KK22: bir yıllık evliyim,6 ay denedik olmadı ben doktora gittim bir sıkıntım yokmuş,eşimde sprem hareketsizliği çıktı 70 gün boyunca proxeed plus kullanmasını söyledi kasımda gitcez durumda değişiklik olmazsa aşılama düşünüyoruz.bu durumda olanınız varmı olumlu sonuç alabildiniz mi? Aşılamada olumlu sonucunu yazanları görmedim daha :KK42:

Merhaba buralara biraz yabancıyım yeni üye oldum:KK22: bir yıllık evliyim,6 ay denedik olmadı ben doktora gittim bir sıkıntım yokmuş,eşimde sprem hareketsizliği çıktı 70 gün boyunca proxeed plus kullanmasını söyledi kasımda gitcez durumda değişiklik olmazsa aşılama düşünüyoruz.bu durumda olanınız varmı olumlu sonuç alabildiniz mi? Aşılamada olumlu sonucunu yazanları görmedim daha :KK42:[/QUOTE

eşiminde ileri hareket sayısı düşük doktoru proxeed plus vermişti 4.kutunun bitmesine yakın tekrar sperm testi yaptır dedi.bakalım önümüzdeki hafta eşim tekrar sperm testi yaptıracak sonuçları paylaşacağım.

X