Sondayı uyuşunca takıyorlar hissetmiyorsun onu. Ben uyuştum acı yoktu fakat his vardı. O an tedirgin olmayın şimdiden bilin bunu da. Ben bilmiyordum aşırı tedirgin olmuştum. Her doğum kendine özel. Burada yazılanlardan bambaşka geçebilir sizinki. Benimki maalesef pozitif değil ama bu demek değil herkesin böyle olacak. Size tavsiyem sakin kalın kendinizi rahat bırakın. Uyuşmayı kontrol etmeden başlamıyorlar.
Kontrol ediyorlar mutlaka. Ayaklarımı oynatıyorlardı, hiçbir şey hissetmiyordum, hayal gibi geliyordu ayaklarımın oynaması. Spinal olacağı için sondayı da sonra takarlar. Spinalde ben sadece bebek çıkarken hafif bir mide bulantısı hissettim. O da kısa sürede geçti.
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız ben zaten rahattım hiç korkum yoktu ama internetteki şeyleri okuyunca panik yapmaya başladım okuduğuma da pişman oldum zaten. Genel anestezi gibi 0 hissiyat olmayacağını biliyorum dokunuşları hissederim panik olmam ama canlı canlı kestiler vs yazan yorumları okuyunca insan bi düşünmüyor değil Tekrar hepinize teşekkürler kızlar Allah evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Ben uyusmadan olan o sanssiz tayfadanim sanirim. Daha sonra bazi ilaclarin bana etki etmedigini ogrendim. Ama internet yorumlari abartili. Yani evet islemleri hissettim aciyida hissettim ama ciglik atacak veya bayilacak kadar degil. Doktorum islem sirasinda sormustu genele gecelim mi diye. Red ettim. Kabul etmeme sebep olmayacak kadar bi agriydi oyle diyeyim. Kizim dogduktan ve onu gordukten sonra kapanisi genele gecip yapmislardi.
Ama diste uyusmama bununla birebir ortulu degil. Yani disiniz uyusmadi diye bunda da hissedeceksiniz diye bir sey yok.
Kızlar bebeğim dönmediği için cumartesi günü sabah Spinal anestezi ile doğum yapacağım inşallah. Yalnız bazı konularda korkularım var haliyle. Araştırdığımda bazıları uyuşmamış kesildiğini hissetmiş falan. Bende de genel anestezide direkt uyuyordum ama diş için lokal yapıldığında hissetmiştim dişimi 10 kere uyuşturmasına rağmen zor uyuşmuştu. Spinal anestezi alınca hisseder miyim? Kontrol etmeden başlamazlar sanırım. Bir de sonda takarken acıyor mu hissediyor muyuz?
Bazıları sondayı oda da takıyormuş bunu doktorunuza söyleyin. Mutlaka uyuştuktan sonra takılsın deyin. Çıkarırken zaten hafif bi his oldu acımadı bile, saniyelik bişey.
Ben de uyuşmadım başlamayın diye bağırıyordum ama uyuşmuşum farkında değilim. Yani şöyle oluyor, acı yok ama diğer şeyleri hissediyorsunuz zaten onlar hafif sallanma çekiştirme tarzı öyle korkunç şeyler değil