- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
Günlük yapmamız gereken hareketler listesi, her biri 5 ya da daha zor istiyorsanız 10 tekrar.
Ağırlık için iki tane su şişesi ya da iki tane 1 lt kutu süt kullanabilirsiniz. Aralarından bazılarını seçebilir, aletli kısımları aletsiz yapabilirsiniz.
Gaza getirsin diye yine eklemek istedim.
8 Dakika Kalça
8 Dakika Karın
8 Dakika Bacak
Hevesle başladınız spor ve sağlık dolu günlerinize. Günler geçti ve artık o ilk baştaki hevesiniz kalmadı. Sporu erteler, arada sağlıksız kaçamaklar yapmaya başladınız. Bunu nasıl engelleriz? İşte benim taktiklerim.
- Öncelikle sporu neden yaptığımızı hatırlatıyoruz kendimize. Bizi sağlıklı yaşama bağlayan ve spora başlatan nedenimiz geçici bir neden olmamalı. Çoğu kişinin hatası, özel bir güne odaklanarak sağlıklı yaşamaya başlamaktır.
- "Düğünüm yaklaşıyor", "1 ay sonra okullar açılacak", "45 gün sonra sevgilim geliyor, ona güzel görünmeliyim" gibi kısa dönemli motivasyonlar etkilidir ama o özel gün geçtikten sonra anlamlarını yitirdikleri için motivasyon düşüşüne sebep olurlar. Oysa hedeflerimiz daha uzun vadeli olmalı. Evet, kısa süreli motivasyonlar spora başlatma konusunda iyidir ama devam etmek için uzun vadeli motivasyonlara da ihtiyacımız olacak.
- Motivasyonumuz: sarkık olmayan, fit, sıkı, ince bir vücut. İnce derken zayıflamayı övmüyorum. İçinde memnun ve mutlu hissettiğiniz kiloda, sağlıklı ve diri bir vücut istiyoruz.
- Buzdolabına niye gidiyoruz? Sıkıldığımız için mi, yoksa gerçekten aç mıyız? Bunu çözmemiz gerekiyor. Acıktıysanız, bir bardak su için. Doymadıysanız, buzdolabındaki en kalorisi düşük yiyecekle geçiştirin can sıkıntınızı. Salatalık, marul, meyveler gibi. Ama gerçekten açsanız, kaçmak yok. Yemek yemelisiniz. Öğün atlamak, aç kalmaya çalışmak iyi değildir.
- Şeker, beyaz zehir diye geçer. Ondan uzak duruyoruz.
- Paketli tüm gıdalardan, öğle vakti atıştırmalık için yediğimiz bisküvi ya da kek paketinden, sabahları fırından alıp yediğimiz poğaçadan, asitli tüm içeceklerden, hatta satılan paketli meyve sularından, içeriğinde ne olduğunu anlamadığımız tüm yiyecek ve içecek ürünlerinden, kimyasal katılmış doğal olmayan gıdalardan uzak duruyoruz. Yaşasın doğal va sağlıklı beslenme!
- Düzene giriyoruz. Sabah sağlam bir kahvaltı, öğlen iyi bir öğle yemeği ve akşam vakti de fakir bir akşam yemeği yiyoruz. Akşam 7den sonra yememeye çalışıyor, bol su içiyor ve akşamları dışarı çıkıp yarım saat hava alıyoruz, yürüyüş yapıyoruz.
- Sporu hayatla bütünleştiriyoruz.
- Mesela sabah uyandınız. Kalkar kalkmaz 10 jumping jack hareketi yapın.
- Banyoya gittiniz, sırtınızı duvara dayayıp görünmez sandalyenize oturun ve bacak kaslarınız çalışırken dişleri fırçalayın.
- Mutfağa gidip bir bardak su için, hatta iki bardak.
- İşe gidecekseniz bugün merdivenleri kullanın asansör yerine ya da arabayla gitmek yerine durağa kadar yürüyün.
- Canınız yiyecek bir şey mi istedi, kendinizi 10 squat yaptıktan sonra yemek yemeye alıştırın.
- Saatinizi kurun, alarm her saat başını gösterdiğinde su için ve 20 mekik çekin.
- Akşam yemeğinden 1 saat sonra market alışverişi mi yapmanız lazım, alışverişi yapmadan önce yarım saat yürüyün, alışverişinizi ondan sonra yapın.
- Laptopla mı internete giriyorsunuz, laptopu plank pozisyonunda kullanın ve plank pozisyonunun süresini her oturumda arttırın.
- Yatma vakti geldiyse yatmadan önce su için, yatağınızın yanında seçtiğiniz bir spor hareketini 20 kez yapın.
Spor hareketlerini güne yayarsanız, spordan uzaklaşmazsınız.
- Genellikle mükemmeliyetçi olduğumuzdan "Yarın başlarım" der ve bir gün ara verdiğimizde spora küsüp uzaklaşırız. Oysa iki üç gün spordan uzaklaştığı için sporu bırakmak ya da "Bugün kötü beslendim, diyeti bozuyorum" demek; yere düşen telefona bakıp "Ne de olsa yere düştü, iyice kırılsın diye üzerinde zıplayayım" demek gibidir. Kaldığınız yerden kurtarabilirsiniz sağlıklı yaşamınızı.
- Kilolarınızı bir günde almadınız. Sağlıklı bir vücut da zaman ve sabırla gelecek. O yüzden tartıya sürekli çıkıp moralinizi bozmayın. Bunu bir yaşam tarzına dönüştürüyoruz.
Son düzenleme: