Stresinizi nasil yeniyorsunuz?

Toprak ve su

Geçip giden zamanları bir yerlerde bulsam ;)
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
499
282
Merhaba hanimlar . Ilk etapta konu basligina bakip bu da dert mi diyebilirsiniz . Tabikide her derdin daha buyugu vardir ama su aralar en buyuk derdim bu :KK43: fazla uzatmadan kisaca ozet gecicek olursam, yasadigim butun olumsuzluklarin sebebi stres gosteriliyor. yaklasik 3yildir bebek istiyoruz hadi ilk iki yil olmadi kisim vardi ki kis olusma sebeblerinden biride stresmis . Son bir yildir yine olmadi doktor stres yuzunden yoksa hic bir tibi rahatsizliginiz yok diyor sakin olun hic kafaya takmayin (boyle bisi nasil kafaya takilmaz ) son alti aydir vucudum kafayi yedi zaten her ay farkli bir moda cikariyo basima artik esime oram aciyo buram agriyo demeye utaniyorum; ( kisaca sayayim 1. ay bir ayda ikikez adet gordum ve goguslerim ilk defa cok hassasti tabi ilk akla gelen bebek ama sonuc husran
2.ay sag gosumden kan geldi .ilk akla gelen kanser dunya basima yikildi Allahtan kotu bisi cikmadi .
3.ay asiri bel agrisi 4gunu bulan adet gecikmesi .ilk akla gelen gebelik ama sonuc husran
4.ay iki aydan fazla adet gorememe aklima gebeligi getirmeden bir ay dayana bildim ama nedeni asiri stresmis:KK17:
ve bu gun. Persembe gunu dreksiyon sinavina girecem ve bugun yarin ve persembe sabahi sabahi birer saatlik direksiyon derslerim var 40 saate yakin ara surmeme ragmen bu gun hic yapmadigim kadar hata yaptim dayanamadim hocanin yaninda sinirden agladim:KK42: ve bana ne dedi dersiniz uzulme sinav oncesi herkes boyle stresten cok hata yapiyor stres stres stres herkez ezbelemis gibi stres diyor baska bisi demiyor biri daha bana stres derse bogazi skip oldurcem:KK62: herharlde bu uzun yazimi okudugunuz icin ve guzel cevaplariniz icin hepinize cok tesekur ederim:KK15:

geçmiş olsun. Ben önce derin bi nefes alıp zihnimdeki her şeyi bi kenara bırakıyorum. Gözlerimi kapatıp kendimi sonsuzlukta hayal ediyorum. bi de kuş sesi efektleri ekleyip parlak bi gökyüzü canlandırıp kalıyorum öyle bir süre. ve ağrısız sancısız sağlıkla geçen her bi saniyenin binlerce şükür sebebi olduğunu hatırlayıp seyansımı kapatıyorum. Ve bana iyi geliyor.

Canımm bu çok süre gelen rahatsızlıklar vücudun beni dinle diye verdiği sinyallermiş bende çocuk için tedavi görüyorum ve bu stres lafını duymaktan nefret ediyorum ama bu bilinçaltının verdiği bi tepkiymiş kitapta okumuştum yanii kendini dinle içindeki negatif enerjiyi akıyçt diyo kitapta istersen istanbuldaysan dr adı verebilirim bu rahatsızlarının hepsi psikolojik çünki bende kitabın yalancısıyım not:KK43:kitabın yazarı da tüp bebek doktoru tedavilerindende bi çok örnek vermiş istersen kitabın adını da verebilirim)

o stres sinir bendede var ya olur olmadık sinirleniyorum başım ağrıyor tabiri caizse kimseye mahal vermeden kendi ağzıma ediyorum :KK51:

Hayatınızda stres unsuru neler var.. Bi kere bunları gözden gecırmek gerek..

Herseyın olacağına varacağını ve mukemmelı ıstememeyı ogrenın.. Siz elinizden geleni yapın tabi; gerısıne olursa olur, olmazsa olmaz tavrınız olsun.. Sureklı dusunceler kafanızı kurcalıyorsa sureklı başka seylere yönelerek dıkkatınızı dagıtabılırsınız.Munkun olduğunca dusunmemeye calısırsanız bıraz daha rahatlatır sızı..

Kafanızın ıcınde konuyu buyutmeyın.. Kendınızı telkın edın.. Hedefledıgınız seylerı yapabilmek adına herkesın yapabılecegı seyler olduğunu, ütopya yada ımkansız olmadığını oncelıkle kabullenın...

geçmiş olsun. Ben önce derin bi nefes alıp zihnimdeki her şeyi bi kenara bırakıyorum. Gözlerimi kapatıp kendimi sonsuzlukta hayal ediyorum. bi de kuş sesi efektleri ekleyip parlak bi gökyüzü canlandırıp kalıyorum öyle bir süre. ve ağrısız sancısız sağlıkla geçen her bi saniyenin binlerce şükür sebebi olduğunu hatırlayıp seyansımı kapatıyorum. Ve bana iyi geliyor.
Tesekur ederim cnm deniycem mutlaka :)

Canımm bu çok süre gelen rahatsızlıklar vücudun beni dinle diye verdiği sinyallermiş bende çocuk için tedavi görüyorum ve bu stres lafını duymaktan nefret ediyorum ama bu bilinçaltının verdiği bi tepkiymiş kitapta okumuştum yanii kendini dinle içindeki negatif enerjiyi akıyçt diyo kitapta istersen istanbuldaysan dr adı verebilirim bu rahatsızlarının hepsi psikolojik çünki bende kitabın yalancısıyım not:KK43:kitabın yazarı da tüp bebek doktoru tedavilerindende bi çok örnek vermiş istersen kitabın adını da verebilirim)
Istanbulda degilim fransadayim :KK43: kitabin adini ve yazarini verirseniz bir sekilde temin edip okumaya calisicam msajiniz icin tesekur ederim insallah kisa zamanda evlatlarimiza kavusuruz beklemek cok sancili bir surec .

Merhaba hanimlar . Ilk etapta konu basligina bakip bu da dert mi diyebilirsiniz . Tabikide her derdin daha buyugu vardir ama su aralar en buyuk derdim bu :KK43: fazla uzatmadan kisaca ozet gecicek olursam, yasadigim butun olumsuzluklarin sebebi stres gosteriliyor. yaklasik 3yildir bebek istiyoruz hadi ilk iki yil olmadi kisim vardi ki kis olusma sebeblerinden biride stresmis . Son bir yildir yine olmadi doktor stres yuzunden yoksa hic bir tibi rahatsizliginiz yok diyor sakin olun hic kafaya takmayin (boyle bisi nasil kafaya takilmaz ) son alti aydir vucudum kafayi yedi zaten her ay farkli bir moda cikariyo basima artik esime oram aciyo buram agriyo demeye utaniyorum; ( kisaca sayayim 1. ay bir ayda ikikez adet gordum ve goguslerim ilk defa cok hassasti tabi ilk akla gelen bebek ama sonuc husran
2.ay sag gosumden kan geldi .ilk akla gelen kanser dunya basima yikildi Allahtan kotu bisi cikmadi .
3.ay asiri bel agrisi 4gunu bulan adet gecikmesi .ilk akla gelen gebelik ama sonuc husran
4.ay iki aydan fazla adet gorememe aklima gebeligi getirmeden bir ay dayana bildim ama nedeni asiri stresmis:KK17:
ve bu gun. Persembe gunu dreksiyon sinavina girecem ve bugun yarin ve persembe sabahi sabahi birer saatlik direksiyon derslerim var 40 saate yakin ara surmeme ragmen bu gun hic yapmadigim kadar hata yaptim dayanamadim hocanin yaninda sinirden agladim:KK42: ve bana ne dedi dersiniz uzulme sinav oncesi herkes boyle stresten cok hata yapiyor stres stres stres herkez ezbelemis gibi stres diyor baska bisi demiyor biri daha bana stres derse bogazi skip oldurcem:KK62: herharlde bu uzun yazimi okudugunuz icin ve guzel cevaplariniz icin hepinize cok tesekur ederim:KK15:

Strese girersem kocisim var ona sararim:)) biseyim kalmaz.yada seni iyi gormedim alisverise gotureyim der canim isterse giderim istemezse baska bisey yapariz gecer gider.cogunluklada dua ederim.

canım aynı sorunu bende yaşıyorum sen 3 yıldır benim 8 yıl oldu bundan 1 ay önce terapiye başladım hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ben Ankara dayım stres yüzünden çocuk sahibi olamayan lar için eğitim almış türkiyede tek olan tek olan isim Ceren Pakman okadar tatlı bir insanki daha önce 4 ayrı psikolağa gittim bu çok farklı 2 seans yaptık şimdilik ama faydasını göreceğime inanıyorum once bedenimi rahatlatmayı öğrendim bedenimi artık kasmıyorum tupbebekterapi.com bi bak youtube dende video ları var bi göz at derim ben umarım faydalı olur

Bi psikologdan duymustum. Sinav stresi olusunca rock tarzi bi muzik ac, volume sona kadar ac kulakliklarla bagira bagira sarkiya eslik et diyordu.
Tabi sinav stresi degil bu, hergun olan strese her swferinde son ayar muzik acmak kullaklari felc edebilir.:eek:.

Diger ornek, gece yatmadan once mutlu oldugunuz bi resmw bakin. Guzel bi aniniza dahil. Dugun resmi olur, cok sevdiginz birinin resmi olabilir. Bu resme bakin ve o ani hatirlayin. Sonra youtube a girip doga muzikleri yazin ve o muzikle uyuyun.
Boylece ruhunuz dinlenir, positif yatarsniz yataga, guzel ruyalar gorursunz, uykunuzu guzel alirsniz.
Sabah kalkinca dinamik olursunz ve baska bi penceredn bakarak baslarsinz gune.

Deneyin, nasil bi zarari olabilirki?

Bu tavsiyeyi dr psikolog zafer akincidan duymustum. Isin asli diye bi progrma cikmisti gecen gunler. Dr bey cok eglenceli ve komik sekilde onemli konulari ele aliyor. Tavsiye ederim.

X