Stresten saçlarımı kısacık kestim

esir27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
306
216
Merhabalar
30 yaşında, 4 çocuk annesiyim. Berbat durumdayım. Hep kaygı ile geçen hamileliklerim, hormon dengesizlikleri, alınan verilen kilolar, yyorgunluk, yetememe duygusu hepsi var.
Evlenmeden önce 8,9ayda bir adet görüyordum. Doğum kontrol hapları ile düzene giriyordu. Ama annem çocuğum olmaz kaygısıyla evlenmeden kullandırmadı. Evlenince daha ilk ay Dr gittim. Çocuğum olmayacak korkusu ile eşimle daha evliğimizin tadına varamadan çocuk da çocuk dedim. Tedavi başlamıştı. Dr aşılama yapalım bu arada iki yıllık evli olursun. Tüp bebek hakkını elde edersin aşılamayla olmaz, tüp bebek belki demiş. Beni iyice kaygılandırmıştı. Bir dizi tedaviden sonra 2009da kızım doğdu.
Dünyalar güzeli kızım doğdu. Ama annem 'Sel her zaman kütük getirmez'
İyi sahip çık der dururdu. İkinciyi acele ettim yine tedavi ile kızım 2yaş 4 aylıkken oğlumu kucağıma aldım. Ama amniyotik bant sendromu, yok bilmem ne rahatsızlığı ile doğacak deyip 15 günde bir randevuya çağıran, fetal MR vb çeken, olmazsa 6 aylık alır küvezde yaratırız diyerek geçirilen hamilelik bizi çok yıprattı. Eşim doğumda lohusa depresyonuna girerek annemi, kız kardeşimi kendinden uzaklaştırdı.
İyiydi hoştu. Bir kızım bir oğlum vardı. İkizlerim de gelmekte acele etti. İki oğlum daha olacaktı. . Şimdi de ikizler erken doğar mı? Prematüre mi doğar emer mi emmez mi kaygı dolu hamilelik geçirerek 2014 de ikizlerimi doğurarak 5 senede 4 çocuk doğurdum.
Şikayet etmiyorum. Rabbim uzun ömürler versin. Acılarını göstermesin
Her doğumda alınan onca kilo ıstırapla geri veriliyor. Ev borcumuz olmasına rağmen ücretsiz izine ayrıldım. Bir yandan maddi sıkıntı. Yetememe korkusu, yorgunluktan eşimle aramıza örülen duvar. Ne o benle ne ben onunla. Evimi temizleyemez oldum Sürekli dağınıklık hali. Veee yine hamile kalma korkusu
Sonunda eşim uzun saç sevdiğinden yıllardır uzattığım kalçama kadar uzanan saçlarımı banyoda k ökündenkestim . Mecburen kuaför salonunda erkek saçı kestireceğim yarın

Son düzenleme:
Merhabalar
30 yaşında, 4 çocuk annesiyim. Berbat durumdayım. Hep kaygı ile geçen hamileliklerim, hormon dengesizlikleri, alınan verilen kilolar, yyorgunluk, yeteneğe duygusu hepsi var.
Evlenmeden önce 8,9ayda bir adet görüyordum. Doğum kontrol hapları ile düzene giriyordu. Ama annem çocuğum olmaz kaygısıyla evlenmeden kullandırmadı. Evlenince daha ilk ay Dr gittim. Çocuğum olmayacak korkusu ile eşimle daha evliğimizin tadına varamadan çocuk da çocuk dedim. Tedavi başlamıştı. Dr aşılama yapalım bu arada iki yıllık evli olursun. Tüp bebek hakkını elde edersin aşılamayla olmaz, tüp bebek belki demiş. Beni iyice kaygılandırmıştı. Bir dizi tedaviden sonra 2009da kızım doğdu.
Dünyalar güzeli kızım doğdu. Ama annem 'Sel her zaman kütük getirmez'
İyi sahip çık der dururdu. İkinciyi acele ettim kızım 2yaş 4 aylıkken oğlumu kucağıma aldım. Ama amniyotik bant sendromu, yok bilmem ne rahatsızlığı ile doğacak deyip 15 günde bir randevuya çağıran, fetal MR vb çeken, olmazsa 6 aylık alır küvezde yaratırız diyerek geçirilen hamilelik bizi çok yıprattı. Eşim doğumda lohusa depresyonuna girerek annemi, kız kardeşimi kendinden uzaklaştırdı.
İyiydi hoştu. Bir kızım bir oğlum vardı. İkizlerim de gelmekte acele etti. İki oğlum daha olacaktı. Sevindim. Şimdi de ikizler erken doğar mı? Prematüre mi doğar emer mi emmez mi kaygı dolu hamilelik geçirerek 2014 de ikizlerimi doğacak 5 senede 4 çocuk doğurdum.
Şikayet etmiyorum. Rabbim uzun ömürler versin. Acılarını göstermesin
Her doğumda alınan onca kilo ıstırapla geri veriliyor. Ev borcumuz olmasına rağmen ücretsiz izine ayrıldım. Bir yandan maddi sıkıntı. Yetememe korkusu, yorgunluktan eşimle aramıza örülen duvar. Ne o benle ne ben onunla. Evimi temizleyemez. Sürekli dağınıklık hali.
Sonunda eşim uzun saç sevdiğinden yıllardır uzattığım kalana kadar uzanan saçlarımı banyoda k ökündenkestim . Mecburen kuaför salonunda erkek saçı kestireceğim yarın

ev borcunuz varken neden 4 çocuk?

yanlışlıkla mı oldular

Benim de bu aralar stresten saçımı kesesim geliyor,insan kesince rahatlıyor gibi hissediyor ama sonrası sanırım pişmanlık o_OBebeklerinize Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin de sanırım hepsi arka arkaya olunca iyice stres sahibi olmuşsunuz.

Üzülmeyin, bol dua edin. Saçlarınızı keşke kesmeseymişsiniz ama olmuş. Olsun, siz de evde tulbentvari seyler takarsiniz? Saçınızın yokluğunu belli etmeyen.

Zor bir donemdesiniz ama artik bir yerden düzeltmeye başlamak gerekmiyor mu? Kocanizdan başlayın ilk, onunla düzeltin aranizi. Çocuklarınıza ve kocaniza ozel ilgi gösterin. Mutlu olun kendinizle barışın. Stres stres diyip durmayın kendiniz uyduruyorsunuz stresleri. Yazdiginiz yazida bile belli bu. Karamsar gordum sizi. Ama hayata guzel bakmak gerek herseye

Ve ilk başta da dediğim gibi Allah a dönün. "Allah kuluna yetmez mi" diyor ayette. Inşirah suresinin anlamini da okuyabilirsiniz durumunuza cok uygun bence, icinizi rahatlatir.

Önce Allah hayırlı evlatlar nasip eylesin.Canım senin rahatlaman icin bi en az 10 senen var uzun deme seneler öyle çabuk geciyorki hepsi birden çıkar elinden sende rahata kavusursun cocuklarini gule gule buyut insallah :KK36:

Saclariniz için üzüldüm keşke sinirle kesmeseydiniz.
bazen bende eşime kizinca kesmek istiyorum
ama onun uzulmeyecegini bildiğim icin kiyamiyorum:KK12:
Benim de iki cocugum var ama üçüncü hamileligim ikiz olsa diye dua ediyordum ama artik etmem belki üçüncü cocugu hiiiç yapmam:KK17:

TE="Y post: 40451944, membeetsin r: 615742"]Benim de bu aralar ,insan kesince rahatlıyor gibi hissediyor ama sonrası sanırım pişmanlık o_OBebeklerinize Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin de sanırım hepsi arka arkaya olunca iyice stres sahibi olmuşsunuz. [/QUOTE]

Aslında saçlarımı kestiğime sadece eşim kısa saçtan nefret ediyor diye üzüldüm. Ama emzirdiğim için acayip dökülüyordu. Bir de banyo da vakit bile yok çok kolay olacak artık.
Üzülmeyin, bol dua edin. Saçlarınızı keşke kesmeseymişsiniz ama olmuş. Olsun, siz de evde tulbentvari seyler takarsiniz? Saçınızın yokluğunu belli etmeyen.

Zor bir donemdesiniz ama artik bir yerden düzeltmeye başlamak gerekmiyor mu? Kocanizdan başlayın ilk, onunla düzeltin aranizi. Çocuklarınıza ve kocaniza ozel ilgi gösterin. Mutlu olun kendinizle barışın. Stres stres diyip durmayın kendiniz uyduruyorsunuz stresleri. Yazdiginiz yazida bile belli bu. Karamsar gordum sizi. Ama hayata guzel bakmak gerek herseye

Ve ilk başta da dediğim gibi Allah a dönün. "Allah kuluna yetmez mi" diyor ayette. Inşirah suresinin anlamini da okuyabilirsiniz durumunuza cok uygun bence, icinizi rahatlatir.
İnanın vakit yok. İkizleri eemzirmek, uyutmak, alt değişmek vs vs geceli gündüzlü uyumuyorum. Büyüklere hiç olmasa bir çorba, temiz kıyafetler, yatarken bir masal bir bardak süt. Eşim işten geliyor ikimiz birlikte yatana kadar bir dk oturmuyoruz. Büyüklerin kavga kıskançlıkları. Evde sürekli çişim geldi, susadım. Kızımın kreşten ödevi, oyun zamanı, yatma zamanı, yemek zamanı. Mesela bugün kocama yaptığım en büyük iyilik5:30 da uyuyanbebekleri alıp oturma odasına gitmek. 3 yyaşında olan oğlanı doyurmak. Kahvaltı sofrasını ancak o kalktıktan sonra İkizleri ona bırakarak hazırladım. .
Önce Allah hayırlı evlatlar nasip eylesin.Canım senin rahatlaman icin bi en az 10 senen var uzun deme seneler öyle çabuk geciyorki hepsi birden çıkar elinden sende rahata kavusursun cocuklarini gule gule buyut insallah :KK36:
Amin rabbim isteyene nasip

Sadece saçlarınız için yorumda bulunacağım umarım bu biraz olsun moralinizi yerine getirir.
Eğer saçları atmadıysanız onları da kuaföre götürün ve kendi saçınızdan kendinize postiş yaptırın, saçlarınız yine sizinle olur.
Ay dört çocukla nasıl uğraşayım derseniz onda da haklısınız, sadece nacizane tavsiyem.
Allah kolaylık versin.

kamilst: 40452267 .!.:
niz için üzülm keşkle kesmeseydiniz.
bazen bende eşime kizinca kesmek istiyorum
ama onun uzulmeyecegini bildiğim icin kiyamiyorum:KK12:
Benim de iki cocugum var ama üçüncü hamileligim ikiz olsa diye dua ediyordum ama artik etmem belki üçüncü cocugu hiiiç yapmam:KK17:

Aslında
Aslında ikiz mumuhteşem . Ama çocuklar arasındakin yaş farkı bunaltıyor

Yaş farkı çok az. Ve doğum kilolarını veremedim. Kendimi çirkin, yetersiz, sinirli, akılsız buluyorum

yükünüz çok ağır. allah yardımcınız alsun. ama yaşları yakın okula gitöeye başlayınca rahatlarsınız. aileniz yardımcı oluyor mu bakmanıza ?

yükünüz çok ağır. allah yardımcınız alsun. ama yaşları yakın okula gitöeye başlayınca rahatlarsınız. aileniz yardımcı oluyor mu bakmanıza ?

Sağolun tek başına bakıyorum. Annem babamhhasta ona bakıyor ve kardeşimin oğluna. Bana gel bizim evde beraber bakalım dedi. Ama 4 çocukla nasıl gideyim. Birde kkardeşimin 5.

eşiniz de yardımcı olmaya çalışıyor sanırım. Burda nasıl sıkıntılar okuyoruz eşlerinden çekiyorlar bırakın şuan sizinki yorgunluk olsun . bebişler büyünce eşinizle de sakin mutlu yaşantınıza devam edersiniz. isterseniz çalışmaya başlayıp maddi anlamdada rahatlarsınız .Eşin bu konularda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geçici bir dönem şuan sizinki. Allah sabır versin

Cocuklariniz küçük böyle hissetmeniz cok normal yarın gidin bi kuafore duzelttirin saçlarınızda dert etmeye degmez rabbim yavrulariniza ömür versin cocuklarinizi bi kac saat birakacaginiz birleri yok mu biraz kendinize zaman ayirin esinizle basbasa yemeğe cikin mesela sonra diyet yapin belki psikolojik yardim da alabilirsiniz

Sağolun tek başına bakıyorum. Annem babamhhasta ona bakıyor ve kardeşimin oğluna. Bana gel bizim evde beraber bakalım dedi. Ama 4 çocukla nasıl gideyim. Birde kkardeşimin 5.
maddi durumunuz nasıl gündüz bir bakıcı yada yatılı bir bakıcı yanınıza yardımcı olacak birini tutabilirmisiniz. yabancılar 600 dolara çalışıyor benim oğlumun vardı yatılıydı ve ev temizliği yemek çocuk bakımı her şeyi yapıyordu. yükünüz hafifler. biraz kendiniza zaman ayırmaya ihtiyacınız var. en kötü günlük gelenler var haftada bir tutsanız bir günde olsa kendinize ayırırsınız. onlarında günlüğü 100 liraydı bir arkafaşım tutmuştu.

Bu kadar gencecik yaşta çocuk korkusuna kapılmanızı, jinekolog olmayan annenizin tavsiyesiyle hap bırakmanızı, artık evli ve de çocuklu bilinçli bir kadın olacakken 'Ne de olsa olmaz' mantığıyla 2 bebeğe daha sahip olmanızı anlayamadım. Saç uzar merak etmeyin, ilerde saçtan daha fazla sorununuz olacakmış gibi duruyor. Sabır dileyebilirim sadece. :KK14:

maddi durumunuz nasıl gündüz bir bakıcı yada yatılı bir bakıcı yanınıza yardımcı olacak birini tutabilirmisiniz. yabancılar 600 dolara çalışıyor benim oğlumun vardı yatılıydı ve ev temizliği yemek çocuk bakımı her şeyi yapıyordu. yükünüz hafifler. biraz kendiniza zaman ayırmaya ihtiyacınız var. en kötü günlük gelenler var haftada bir tutsanız bir günde olsa kendinize ayırırsınız. onlarında günlüğü 100 liraydı bir arkafaşım tutmuştu.
Maddi olarak çok şükür
Ama iikizlerim planlı olmadığından ev almıştık. Onun taksidini ödüyoruz ve ben mecburen ücretsiz izne ayrıldım. Tek maaşa düştük. Yardımcı tutmak çok zor şimdilik ancak işe başlayınca

Maddi olarak çok şükür
Ama iikizlerim planlı olmadığından ev almıştık. Onun taksidini ödüyoruz ve ben mecburen ücretsiz izne ayrıldım. Tek maaşa düştük. Yardımcı tutmak çok zor şimdilik ancak işe başlayınca
yardımcı tutunca işe dönebilirsiniz o gündüz bakar hem iş hayatı sizede iyi gelir. önce bir ay deneyin güvenin. zaten şirketlerden referanslarıyla sertifikalarıyla geliyorlar ve şirket arada garantör oluyor.

Bu kadar gencecik yaşta çocuk korkusuna kapılmanızı, jinekolog olmayan aşkın izin tavsiyesiyle hap bırakmanızı, artık evli ve de çocuklu bilyetmezse r kadın olacakken 'Ne de olsa olmaz' mantığıyla 2 bebeğe daha sahip olmanızı anlayamadım. Saç uzar merak etmeyin, ilerde saçtan daha fazla sorununuz olacakmış gibi duruyor. Sabır dileyebilirim sadece. :KK14:

İkinci çocuktan sonra
EElbette korudum. Ama çok itina göstermedi. İyki annemin sözünü dinlemişim. Tüp bebeğe gerek olmadan hamile kaldım. şuan çocuklarımın varlığı değil hamileyken ve onlar ı büyütürken yaşadığım kaygı.

X