Şu an yaşamak istediğim hayatı mı yaşıyorum?

Tabiki tercihler ve sonuçları bizim eserimiz ama bazı durumlar tamamen şans.
Lise yıllarımda bildiğin inek diye tabir edilen tiplerdendim. Tam 3 defa üniversite
sınavına girdim ve üçünden de aynı sonucu aldım. Kapasite demek istiyorum
ama dersanede ilk 3teydim hep. Her sınav günü mü hasta olunur? Grup terapisi,
ilaçlar, heyecan yatıştırma teknikleri bir sürü angarya ve komik durumla uğraştım
ilk sınavdan sonra, yok, olmuyor. O puanla tercih yaptım, istediğim ve o dönem
rahat iş bulunan mesleklerden birini seçtim. Gel gör ki biz mezun olana kadar mevzuat
değişti, etkinlik kalmadı. Mezun olduğumda KPSS bile yılda 10 atama yaptı. Özel sektör
istihdamı, en ünlü iş bulma sitesinde bile iki elin parmağı kadar. Bu nedir inan hiç bilmiyorum.
Ama arada aklımı kaçıracak gibi oluyorum :35::27::35::27:

Şans mevzusundan öte kader bence..
Yani aslında tercıhlerımızı belırleyen yada yonlendıren kader..( bence )
Kendı hayatıma bakınca yaptıgım yanlış seçimlerin arkasında elımde olmayan sebeblerın sorumlusunu ( kader) olarak goruyorum..

geriye dönüp bakınca ardımca çok şey bırakmışım..:6:
çok üzülüp,kırılmışım...2004 de ilk iş deneyimimi yaşarken
kan kusturan bir patroniçem (!) vardı.hergün ağlayarak giderdim.:25:
şimdi bakıyorum geç gelmişim erken çıkmışım kime ne,çok şükür tabi ki..:nazar:
ama çok azmettim,ne sıkıntılardan geçtim..en son geçen yıl umarsızca
müdürüm tarafından işten çıkartıldım öyle...:41:ama çok şükür Rabbim bunca
sıkıntının meyvelerini verdi,kimseyi araya koymadan,kendi çabamla iş sahibi
olabildim..Allah 'ım tüm isteyenlere nasip etsin...:16:hergün dua ederim,etmeye
çalışırım..zaman zaman beni bunalıma soksalarda ailemi de seviyorum.biz birlikte
o sıkıntılara göğüs gerdik..:38:

hiç bir şey 4x4 olamıyor maalesef,olduğu gibi kabul etmek gerekiyor..
bir arkadaşında dediği gibi ne istediğimi biliyorum ve taa lise yıllarımdan
beri gerek aileme gerekse hayata karşı çook mücadele gösterdim..
adım adım istediğim hayata doğruda akıyorum..tek eksiğim sevdiğim:17:

Kendı hayatıma bakınca yaptıgım yanlış seçimlerin arkasında elımde olmayan sebeblerın sorumlusunu ( kader) olarak goruyorum..

zordur iş arama süreçleri...
yeri gelir hiç olmadık işler yaparsınız..
inşallah nasibinizi tez zamanda bulursunuz...

HAYIRRRR hiçde istediğim bir hayatı yaşamıyorum ilerde yaşarım inşş benim hala umudum var .:)

Başkalarına verecek umut dolu sözlerim var, ama kendimde uygulayacak güce sahip değilim...
Denedim, çabaladım...her kapı aralığından girmeye çalıştım belki doğru yol bu diyerek...
Baktım değişen hiç bir şey yok... Hep daha dibe gidiyorum...
Sonunda hayatı oluruna bıraktım...Benim de kaderim buymuş diyorum...
Yaşamak istediğim hayat bu değil...
Kimbilir (34 yaşımda üniye başladım) belki okul bitince bi baltaya sap olur, kendi hayatımı kurabilecek güce erişebilirim ....
Sabah benim uyanmamı sağlayacak, yataktan enerjiyle ayağa kalkmamı sağlayacak umudum yok artık...
Yapılması gerekeni bilip, yapamamak belki de "yapmamak" aciziyettir bana göre...
ve kabul ediyorum ben "acizim".. Hayatta kalıp, boşu boşuna oksijen tüketip, insanların hakkını gasp eden bi aciz...

Sanırım ben kaderi sorumlu tutmak istemiyorum. Daha doğrusu kaderi
karşımıza çıkan seçenekler olarak görüyorum. Senin dediğin gibi, bunlardan
birini tercih ediyoruz. Karışık durumlar.

İnsan herşeye göğüs gerebiliyor, yeter ki umudunu kaybetmesin işte.
E ama insan olunca da bazen yılgınlık yaşıyoruz ister istemez. Beterinden
saklasın diyoruz ama ( bize göre ) beterini yaşayanlara da haksızlık ediyoruz
o zaman. Onların üzülmesine ses çıkarmamak, isyan etme dememek gerek
o durumda. Ama öyle değil. Sanırım en güzeli Allah'ım herkese taşıyabileceği
kadar yük ver demek. Ben diyorum ki, şu anki durumum demek ki benim
taşıyabileceğim bir durum, belki de bir sınav, o zaman sakin davranabiliyorum.
İş yüzünden yaşadığım sıkıntıyı ayrı tutuyorum, bu konuda kendimi ne yapsam
sakinleştiremiyorum. Çözüm yolu bulamıyorum. Ama inşallah sen, seni üzen,
sıkan her durumu bir an önce aşarsın. Hep huzurlu, mutlu , sağlıklı olursun.

İstediğim hayatı yaşıyorum.Tek hoşlanmadığım şey yaşadığım şehir...:28:

yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum amaa.. herşeyin bir bedeli var güzel yaşayabilmek için bazen bedeller ödedim bazen haksızlığa uğradım bazen yenildim bazen üzüldüm bazen ağladım ama sonuç umudumu kaybetmedim vazgeçmedim.. yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum çok şükür yapmak istediklerimi yapabiliyorum.. bunun için en önemlisi emek vermek sabretmek cesur olmak kararlı olmak çok önemli diye düşünüyorum..

öyle kararsız bir insanım ki,şu soruda bile kararsız kaldım ..

ama şöyle birşeyde vardır ki,kimse istediği ayatı yaşayamaz ,yani istisnalar kaideyi bozmaz,ama her zaman halimize şükretmeliyiz...

Ailem yanımda sağlıklıyım huzurum var aç değilim açıkta değilim sevgilimle evleniyorum.
evet çok sorunlarda var bunların yanında moralimi bozan değiştiremediğim şeyler.
ama biçok mutsuz insanı dusununce evet yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum daha ne isteyebilirimki..
sadece şu bir gerçek. motosikleti ömrümün sonuna kadar kullanmak isterdim.
evlendikten sonra halim ne olur bilinmez. sevgilimle benim verebileceğim bi karar.
bende motorcuyum oda motorcu ama kıskanç bir motorcu:27::27:

evet bende yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum.
sevdiklerim yanımda, sağlıklıyız çok şükür.
nişanlanmak üzereyim ama sorunlar var. üstteki arkadaşın dediği gibi değiştiremiyceğimiz şeyler. tek yapmam gereken takmamak. boşvermeyi öğrenmek.
inşallah bundan sonrada herşey güzel olur.

yaşamak istediğim hayatı şu an yaşayamıyorum ama yaşamak için çok çaba sarfediyorum... ve çaba sarfettikçe o akşam eve geldiğimdeki yorgunluk bana o kadar tatlı geliyor ki :) dünyanın en büyük işini başarmış gibi bile hissedebiliyorum bazen hehe :):) muhakkak tatsızlıklar var, ama sevdiğimi okul dolayısı ile her gün gördüğümden ekssstra bi uçuyorummmm :69::69::69:

şuan sadece mutlu olduğum evde yaşamıyorum.
sevgılımle yaşadığımız evımızı özlüyorum, kendı yatağımızı, düzenımızı :5:
ya ben onun yanında olmayınca zevk alamıyorum hayattan
mutsuz oluyorum :43:

:9::9::9: Bir şey dicem :9::9::9: ben de yönetici asistanıyım, işmi klas kendisi berbat.
Yönetici hizmetçisi bence durumu özetliyor. :9::9::9: Yani benim durumumu, hatta
ofis hizmetçisi :51::51::51:

aynen canım.. ayrıca ruh hastası bi. patronum var sanırım.. insan her konuda, her şeye NEDEN,NİÇİN,NASIL mı der yaa... :53: oooooof kesin karararım ruhsal sorunları var bu adamın.. :41:

İstediğim hayatı yaşayıp yaşamadığım hususunda nankör olmak istemiyorum..Keşkelerim çok hayata karşı ama pişmanlık duymak istemiyorum..

Herşeyin başı sağlık diyerek gül gibi bir kıza ve dunyanın en tatlı eşlerinden birine sahip olduğumu bilerek nefes alıyorum.

İstediğim bir işte mi çalışıyorum ? Kesinlikle hayır ! İşsizlik boyutunu düşünerek hem evime hem kızımın kreşine yakın olmasının tadını çıkarıyorum..Evden çıkınca 2 dakika sonra işteyim düşünebiliyor musunuz ? :ssz:

Son 1 aydır muhasebe depertmanına geçtim ve kendimi deli gibi geliştirip birşeyleri başarmayı planlıyorum..Patronlarım iyi insanlardan oluşuyor buda bir şans, Mali muşavir olma planlarım var :8:

Eşim ise inşaat sektöründe mühendis temiz kıyafet giydiği günü gördüğüm neredeyse yoktur :) İsyanlardayım ! çamurlu ayakkabılarından tozlu kıyafetlerinden usandım :41: Ama olsun ona da şükür..

Hepimizin sorunları var ve olacakta..Sıkıntı olmadan rahatlığın kıymetini bilemeyeceğiz..İnsanoğlu nisyandır yani unutan..Nankörlüğümüz ise fıtrattan..Mutsuz da oldum mutlu da ve mutsuzluğumu mutlu olduğum anlarımla kapatmaya uğraşıyorum..Kendimi şikayet eder bulduğumda hemen susup sorguya alıyorum hayatımı ve en vurucu soru geliyor aklıma ? Daha ne istiyorsun be kadın ?

İşte o zaman susuyorum..Sağlık, huzur ve iyi bir evlat yetiştirmek diyorum..

gazeteci ya da avukat olmak istemiştim hep, ama memurum, çünkü nişanlım polis ben de memur olmalıydım ilerde tayin işinde sıkıntı olmasın diye, pişman mıyım, hayır, diğer yarımla evlenicem kısmetse, annem babam kardeşim sağlıklı, yanımdalar, çok cici arkadaşlarım, özellikle bu aralar kıpır kıpır olan bi yüreğim var, Allah bu günlerimizi aratmasın gönlümüze göre versin...

Bazen hayir degil diye düsünüyorum.Ama bazi insanlarin halini görünce , üzülüyorum.Ve halime sükrediyorum.

Ne desem ki, bilemedim :26:
Eger gercekten seni mutlu edebilecegini dusunuyorsan ve eminsen, sonuna kadar savas. Bir sure sonra, bikip razi olurlar.
Allah yardimcin olsun, insallah ailen sevdigini kabul eder ve mutlu, huzurlu bi yuvaya sahip olursun.

Sağolasın hayat zor cidden... :25:

Bazen hayir degil diye düsünüyorum.Ama bazi insanlarin halini görünce , üzülüyorum.Ve halime sükrediyorum.

Amin tabii ben de şükrediyorum ama aklımda bu deli sorularla yaşam da zor. :26:

Back
X