Şu anda ağlayarak yazıyorum.

O cicegi seni sevdigi icin almis olamaz mi?

Maddi sikinti cekmis ve bunun uzerinden dusunuyorsun. Cicekle bile bagdastiriyorsun baksana. Sence sacma degil mi? Ayrica ne yasadiysan yasadin. Bosver. Bugun yeni bir gun.

Hem aile ici siddeti sevgiline anlatmayi onermem. Ki niye anlatiyorsun ki? Ne bekliyorsun ondan? Gecmisi geri mi getirecek? Belki o oyle seyler yasamadi ve ne diyecegini bile bilememistir.

Bak annen baban da barismis. Ki hos degil. Kendisine saygisi olan buna izin vermemeliydi ama annen bu yolu secmis kendi imtihani kendi karari. Senin sorumlulugun kendinsin. Ailen dahi olsa iyiliklerini istesen, garipsesen bile kimseyi degistiremezsin. Herkes ancak kendisini degistirir. O yuzden o konuda sal gitsin herkesin kendi secimi kendi kararlari. İcini ferah tut sende istedigins sekilde yasa hayatini.

İcinde ki nefreti de kabul et. O nefretin arkasinda yatan aslinda kirginlik, uzuntu vs yatiyordur. Kotu biri olduguna inanmam. Kotuluk aslinda incinmis iyilik dir.
Hayatta hersey basimiza gelebilir. Ama kotu birsey geldiginde bile ondan ders cikarabiliriz. Dusunup ahlanmak yerine veya katilasmak yerine.

Yani çocukluğunda şahit olduğun şiddet sende travmaya neden olmuş. Karakter olarak da unutmayan, kinci bir yapın varsa normal.
Ama erkek kardeşinden ne bekliyordun? Dertleşme amacın neydi? Ne yapsa iyi olurdu?

Aile için şiddet herkeste farklı izler bırakır. Ben yaşamadım ama yaşayan tanıdıklarım var. Bazıları ağlayarak hatırlar karakter olarak daha naiftir. Sen bazı şeyleri çok uçlarda yaşıyorsun bence.

Malesef bazı erkekler gençliklerinde çok hoyrat davranıyorlar orta yaşla birlikte bir sakinlik geliyor ve sanki evliliklerinin farkına varıyorlar. Çevremde en az 2 çift var böyle. Şimdi muhabbetlerine baksan eski karısını döven adam o demezsin. Bana da çok tuhaf geliyor tabi yaşayan bilir..
Bence psikiyatra gitmen şart.
Erkek arkadaşım kardeşim değil

Şükürsüz insan tipi.
Allah aşkına aç açıkta soğukta kalan insanlar napsın, ya da aldatılan en sevdiklerini kaybeden insanlar..
Mutluluk görünce sinirleniyormuş
Senin o sinirlendiğin mutluluğu bir kere tatmak için hergün Allaha dua eden insanlar var
Haline şükret.
Konu sahibinin belli ki piskolojik sorunları var. Bu durumda ki biri bunları düşünebilir mi sizce ?

Bu durumunun nedenini ancak sen bilebilirsin. biliyorsun da.
yüzleşmekten korma. destek almanı ve içini dökmeni öneririm.

Allah sifa versin. Sizin durumunuzda yatarak tedavi olan pek cok hasta var. Sizi de bir hastaneye yatirsinlar bence. Kisa surede duzelirsiniz

O cicegi seni sevdigi icin almis olamaz mi?

Maddi sikinti cekmis ve bunun uzerinden dusunuyorsun. Cicekle bile bagdastiriyorsun baksana. Sence sacma degil mi? Ayrica ne yasadiysan yasadin. Bosver. Bugun yeni bir gun.

Hem aile ici siddeti sevgiline anlatmayi onermem. Ki niye anlatiyorsun ki? Ne bekliyorsun ondan? Gecmisi geri mi getirecek? Belki o oyle seyler yasamadi ve ne diyecegini bile bilememistir.

Bak annen baban da barismis. Ki hos degil. Kendisine saygisi olan buna izin vermemeliydi ama annen bu yolu secmis kendi imtihani kendi karari. Senin sorumlulugun kendinsin. Ailen dahi olsa iyiliklerini istesen, garipsesen bile kimseyi degistiremezsin. Herkes ancak kendisini degistirir. O yuzden o konuda sal gitsin herkesin kendi secimi kendi kararlari. İcini ferah tut sende istedigins sekilde yasa hayatini.

İcinde ki nefreti de kabul et. O nefretin arkasinda yatan aslinda kirginlik, uzuntu vs yatiyordur. Kotu biri olduguna inanmam. Kotuluk aslinda incinmis iyilik dir.
Hayatta hersey basimiza gelebilir. Ama kotu birsey geldiginde bile ondan ders cikarabiliriz. Dusunup ahlanmak yerine veya katilasmak yerine.
"Kotuluk aslinda incinmis iyiliktir.. " cok guzelmis.

Neden böyleyim ben yani sinir oluyorum her şeye sinir oluyorum ya bıktım ama çok biriktim inanki yani beni hiç anlamıyor dinlemiyor sorun çözme kapasitesi yok bende ufacık bir şeyde nefret saciyorum

Ayril kardesim o zaman zorla mi?
Bulunmaz hint kumasi misin?
Elin oglu senin stres topun mu?
Azcik hudut bil sen ve senin gibiler.
Sizin serideki tipler Allaha havale edilmelik cinsten, etrafimda da var boyleleri.
Ne saniyorsunuz kendinizi topluca bi anlasak.
Nefret sactigin kisi de bi ana evladi.
Gozu kor kulagi sagir galiba oyuzden hala cekiyor seni.
Gercekten sizin gibilere benim alerjim var, oyle boyle degil hemde.
Deli deliyi gorunce comagini saklarmis, oyle atarli birine denk gelirsen napcaksin?
Birbirinizi nefretle zehirleyerek oldurursunuz.

Ayril kardesim o zaman zorla mi?
Bulunmaz hint kumasi misin?
Elin oglu senin stres topun mu?
Azcik hudut bil sen ve senin gibiler.
Sizin serideki tipler Allaha havale edilmelik cinsten, etrafimda da var boyleleri.
Ne saniyorsunuz kendinizi topluca bi anlasak.
Nefret sactigin kisi de bi ana evladi.
Gozu kor kulagi sagir galiba oyuzden hala cekiyor seni.
Gercekten sizin gibilere benim alerjim var, oyle boyle degil hemde.
Deli deliyi gorunce comagini saklarmis, oyle atarli birine denk gelirsen napcaksin?
Birbirinizi nefretle zehirleyerek oldurursunuz.
ben ayrılmak istiyorum ama o istemiyor

Buraya konu açabilecek bilinçte yani derdini anlatabiliyor o halde söylediklerimi anlayabilir hatta kendini sorguladı benim yorumumdan sonra.
Anlık sorgulamalar onlar. Ayni yollardan bende gectim ordan biliyorum. Ofke kontrol sorunu var. Olay bittikten suur yerine geliyor yani.

Bir parça hak veriyorum sanırım.
Şiddet gördüğümü söylediğimde herhangi bir üzüntü belirtisi göstermiyorsa onda bir değerim yoktur, çiçek de almasın.

Yine de genel olarak öfkenizi yanlış kişilere ve yanlış biçimde yansıttığınızı düşünüyorum, şımarıklık olarak görülmesi normal.

Bunalmışsın tükenmişlik sendromu olabilir psikoloğa gitmende fayda var içini dök anlat en azından yabancı birine rahatlarsın. Bende bazen senin gibi oluyorum ama mutluluktan nefret edemem onun için çabalıyorum aksine. Yapmacıklığı sevmiyorsun içinde boşluk hissi var gerçek mutluluk istiyorsun belkide yapmacık sıradan mutluluklar sana göre değil zorla dayatılan şeyleri kabullenemiyorsun eleştiri duymak istemiyorsun sadece dilediğin gibi olmak yaşamak istiyorsın doğru mu

İyi ki doğdun ve iyi ki varsın :)
Özelsin, hepimiz özeliz ve bu dünyada tekiz.
Hepimizin zamanı bu dünyada kısıtlı bunu da biliyoruz.
Hayat bunları yaşamak için çok çok kısa.
Psikiatriste değil.
İyi bir psikologla konuş.
Ne anlatacağım deme her şeyi anlatacaksın. Deli gibi ağlayacaksın. Sorular soracaksın.
O da senin bu halinin altında yatan meseleyi çözmende yardımcı olacak.
Bunu es geçme.
Gençliğini harcama.. İlerde kahrolursun.

şurdan başlayabilirsin.Çocuk esirgemeye git ve o çocukların seni gördüğündeki ışıltılı gözlere bak,kendine her sabah gülümse ve günaydın de.Allah a şükret,sabret gerisi gelir

Back
X