Mezeler - Ordövrler Su Böreği ve Kırmızı lahana mezesi-Uğur böceğimin ilk yaş günü sponsorlugunda :)

Sarayca

🐞🐝🐞🐝
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
28.138
69.424
Öncelikle fotoğraf yükleyemediğim için özür dilerim, birazdan tekrar deneyeceğim, sevgili@nevreste, sanırım düzenleme sana kalacak :) cepten yüklemek hakikaten çok zormuş, tariflerimi öncelikle yazacağım, malzemelerin resimlerini paylaşmasam, çünkü çok fazla resim oluyor ve zorlandım yükleme konusunda...

Su böreği
Fotoğraf Kolajlayıcı_vjr9wp.png

malzemeler
hamuru

4 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı yağ
2 çorba kasesi un
1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı

Fotoğraf Kolajlayıcı_t1agJo.png

Bir tutam maydanoz
Yaklaşık 80 gr. peynir (ben köy peyniri kullandım, iç anadoluda kelle peynir diyorlar)

Üstüne
yaklaşık 50 gr. eritilmiş tereyağı

Yapılışı

Öncelikle yumurtaları geniş bir kap içerisine kırıp, elimizle yoğuruyoruz, sırasıyla tuz yağ, un ve sütü yumurtanın üzerine koyup, hamurumuzu yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz,

Fotoğraf Kolajlayıcı_VdjCBv.png

Hamuru 8 eşit parçaya bölüp, önceden unlanmış tepsi içerisine koyuyoruz ve yaklaşık 2 mm. kalınlığında ve 30-40 cm. çapında 8 adet yufka hazırlıyoruz

Fotoğraf Kolajlayıcı_4NHQdA.png

Daha sonra, önceden yağladığımız dikdörtgen fırın tepsisi (mini fırın tepsisi) ne ilk yufkamızı hiç bir işlem yapmadan düzgün bir şekilde yayıyoruz, diğer yufkamızı ise önceden hazırladığımız 2-3 adet limon tuzu ve 1,5 tatlı kaşığı tuz katılmış kaynayan suyun içine koyup 2-3 dk. pişiriyoruz, piştikten sonra yine önceden hazırladığımız soğuk suyun içerisine yufkamızı alıp soğutuyoruz, yufkamızı elimize alıp, nazikçe suyunu süzdürüyoruz ve tepsimize döşüyoruz, 4. yufkadan sonra hazırladığımız peynirli içi tepsiye yayıyoruz,

Fotoğraf Kolajlayıcı_XspDZ9.png

5. yufkamızı yine hiç bir işlem yapmadan peynirli harcın üzerine yayıyoruz, 6-7 ve 8- yufkalarımızı da gene önce sıcak suda pişirip sonra soğuk suda soğutup, suyunu süzüp, tepsiye yerleştiriyoruz.

Fotoğraf Kolajlayıcı_8Cg6Lw.png

En sonunda erittiğimiz tereyağını tepsinin üzerine eşit bir şekilde döküp, 220 derece fırına veriyoruz, yaklaşık 45-50 dk. da üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra, fırından alıp, soğutup, servis yapıyoruz... afiyet olsun :)

Fotoğraf Kolajlayıcı_Bu1xqQ.png

Kırmızı Lahana Mezesi

Malzemeler

Kırmızı lahana
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon suyu
2 diş sarımsak
1 bardak yoğurt

Hazırlanışı

Fotoğraf Kolajlayıcı_ZhM9XO.png

Yıkayıp, büyük parçalara ayırdığımız kırmızı lahanamızı ve 2 diş sarımsağımızı rondoya koyup eziyoruz, bir kap içerisine lahanamızı tuzumuzu, limon suyumuzu ve yoğurdumuzu koyup kaşıkla karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz, ben mısır ve havuç ile süslemesini yaptım, afiyet olsun.

20150220_162130.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
çok özür dilerim, acemiliğime verin ancak bu şekilde ekleyebildim, birde başıma gelenleri yazsam, inanamayacaksınız, aksilikler bu kadar üst üste gelebilir, ancak böyle diyeyim ve bebişlerimin yanına gideyim, iyi geceler :)

Ellerine sağlık baya ugtastırır ama tadına değer. Bende bayılırım kışın yenecek en guzel börek zira yazın yapılması daha zor:KK76:

Canım ellerine,emeğine sağlık :kk77:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:

Resimler fazla olunca bu şekilde düzenledim. Umarım beğenirsiniz :KK68:
Benimde net yok cepten duzelttim. Sonra net duzelince tekrar duzenleyebilirim eksik olursa:KK19:

Elinize sağlık. Gece vakti bir sürü is cikarttim. Ama cok guzel duzenlemissiniz. Iyiki varsiniz . Her şey için çok teşekkür ederim :)

X