Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Devlet hastahanesinde psikologlar var gerekli görürlerse psikiyatriye yönlendiriyorlar.
Öyle mi bilmiyordum ben hep psikiyatri var diye okumuştum. Hatta burada da bir konunun altına şöyle bir şey yazılmış;
"Şöyle bir sorun var eğer psikologa görünmek istiyorsan, psikologlar doktor olmadığı için ilk önce psikiyatristin seni muayene etmesi gerekiyor psikolog istediğini söylersin ona onlar yönlendiriyorlar. Devlet hastanesi olduğu için biraz zor yalnız, ben ağustos başında gittim kontrole taa ekime randevu alabildim psikologtan malesef."
Ama eğer dediğiniz gibiyse iyice bir araştırayım o zaman.
Bu yorum doğru. Psikolojik şikayetlerin kökeninde biyokimyasal ya da anatomik bir bozukluk olabilir ve bu ihtimali elemek ya da gerekli ise tedavi etmek için öncelikle bir hekime(psiki-yatr (iatros=doktor)) başvurmak gerekir.Öyle mi bilmiyordum ben hep psikiyatri var diye okumuştum. Hatta burada da bir konunun altına şöyle bir şey yazılmış;
"Şöyle bir sorun var eğer psikologa görünmek istiyorsan, psikologlar doktor olmadığı için ilk önce psikiyatristin seni muayene etmesi gerekiyor psikolog istediğini söylersin ona onlar yönlendiriyorlar. Devlet hastanesi olduğu için biraz zor yalnız, ben ağustos başında gittim kontrole taa ekime randevu alabildim psikologtan malesef."
Ama eğer dediğiniz gibiyse iyice bir araştırayım o zaman.
Psikiyatriste gidin ve ilaç kullanmak konusundaki çekincelerinizi anlatın. Üniversite hastanelerinde psikoterapi için zaman ayırabilirler.
Benim naçizane görüşüm ise depresyonda olmadığınız yönünde. Yalnızca bir kayıp yaşamışsınız. Böyle hissetmeniz doğal. Bir uyum süreci yaşıyorsunuz. Hem sıcaktan da çıkmak istemiyor olabilirsiniz :) Kendinizi dışarı çıkmaya zorlayın. Arkadaşlarınızla, kardeşlerinizle kuzenlerinizle vs. plan yapın ve buna uyun. Sizi güldüren, size umut veren etkinlikler yapın.
Hastahaneye gittiğimde ilk olarak psikolog bir test uyguladı. Buna göre ya onunla devam edecektim ya ilaç için psikiyatriye yönlendirecekti. Psikiyatriye gittim. Sonra MR ve EKG çekildi.
Bu yorum doğru. Psikolojik şikayetlerin kökeninde biyokimyasal ya da anatomik bir bozukluk olabilir ve bu ihtimali elemek ya da gerekli ise tedavi etmek için öncelikle bir hekime(psiki-yatr (iatros=doktor)) başvurmak gerekir.
Bahsettiğim türden bir sorun yoksa o zaman klinik psikologlara yönlendirilir.
Ben olsam annemle bir tanıdığa gezmeye giderdim :) Çay-kahve içip yalandan iki fal bakabileceğiniz birileri yok mu? Anne tam bir joker. Anne ile yürüyüş, anne ile denize girmek, anne ile dizi izlemek...(Ben annemi özledim parazit yapıyorum afedersiniz)
Siz de belki babanızdan yana şanslısınızdır? Ya da teyze, amca, dayı vs. ... Uzun zamandır aramadığınız, ziyaret etmediğiniz kimseleri arayın, ziyaret edin. Mutlu olurlar, size de bulaşır :) Anladığım kadarıyla boş vaktiniz var, kıymetini bilin :)İşte keşke yapabilsek ama annemle aramızda pek öyle arkadaşmış gibi bir durumumuz yok. Asıl psikolojik destek alması gereken o aslında ama kesinlikle kabul etmiyor. Evdeki problemlerimin zaten en büyük nedeni ondan kaynaklı. Ah onları bir aşabilsek ben zaten ev hayatını da seven bir insanım ama bu şekilde olunca evde durmak da istemiyor insan. Anneniz sizle arkadaş gibi sanırım, çok şanslısınız o yüzden :)
Siz de belki babanızdan yana şanslısınızdır? Ya da teyze, amca, dayı vs. ... Uzun zamandır aramadığınız, ziyaret etmediğiniz kimseleri arayın, ziyaret edin. Mutlu olurlar, size de bulaşır :) Anladığım kadarıyla boş vaktiniz var, kıymetini bilin :)
merhaba
bence de ilaç kullanmana gerek yok. hiç o toplara girme. benim bildiğim kadarıyla sadece psikologları olan devletin merkezleri var. adını unuttum şimdi. ama randevu almak çok zormuş haberin olsun. sen bunu kendin de atlatırsın gibi geliyor bana.
evet erkek arkadaşından ayrılman tetiklemiş durumu. ama şöyle düşün;seni istemeyeni ,sen de isteme. kendini suçlama. sana değer vermemesi ya da sevmemesi kendi sorunu. bence zamanla geçer bu durum
şimdi yapacağın şey;temiz hava almaya çık,yanında kitabını götür. spora yazıl, dansa yazıl. yabancı dil öğren.müzik dinle( slow olmasın:) ) niye kendine "ölü toprağı serpilmiş" lafını yakıştırıyorsun ki? sen gençsin. at bu ağırlığı üzerinden