- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
canım hoşgeldinselam kizlar ben sizin SIKI takipcinizim :)))
bir kac kere yazdim ama genelde okuyorum topigi. ben yurtdusindayim ve cok tanidim yok sizlerin neler yasadiginizi okuyarak bilgiler ediniyorum.
hepinizin masallah bebisleri kipir kipir. benimkini tam olarak hissetmiyorum hissediyorumda ben mi fark etmiyorum bilmiyorum.ben biraz kiloluyum sanirim o yüzden diyorum. ins baska problem yoktur.
cinsiyetimizi henüz ögrenmedik sali günü kontrol var o zaman ins.
bi kac sorum var aslinda deneyimlerinizle bana cevap vereceginizi umuyorum
ilk olarak tetenoz asisimi oluyosunuz burda ben böyle bisi duymadim iki dogum yapmis bir ablaya sordum asi falan olmadim hic dedi. bide bu seker yüklemesi falanda hic duymadim ben buralarda. bunlar cok gerekli seylermi ki.
ikincisi dedigim gibi ben azcik kiloluyum azcik dedigime bakmayin :)))
79 kilo ile hamile kaldim ilk iki ay iki kilo kadar verdim hemen hemen iki aydir da 79 da devam ediyorum burdaki arkadaslar kilo almislar bende korktum acikcasi acaba bebek büyümüyormu diye. hatta bebege birsey falan oldu diyede korktum iki hafta önce kontrol vardi sükür bebisimin kalbi atiyodu. kontrol detayli degildi doktor sadece basi ve kalbine bakti normal dedi. detayli olan sali günü ama merak iste kilo almamam benim icin iyi tabi bebis icin sorun yoksa. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
uzun yazdim kusura bakmayin
Bağlı olduğum sağlık ocağını aradım kızlar ve sağlık ocağında yapılmıyor dediler.
Bakanlığın yazısı varmış hastanelerde yapılması gerek diye.Çünkü gebelerde acil müdahale gerektirebiliyormuş...
Canım amcam bebişime çok tatlı polar battaniye almıştı geçen hafta hediye getirdi:) Benm almama gerek kalmadı, bana sorarsan al. Penye battaniye hastane çıkışında vardı, bir de örgü olandan alacam. 3 çeşit olsun,az mı çok mu bilemiyorum bebişin salgısı,süt vs bulaşıyor sonuçta. yedek olsunoyy kuzun iyi günlerde giysin canım
kızlar annem iki tane battanıye ördü bir tane hastane çıkışında penye var
polar alayım mı bir tane de?
İyiyiz Öyküm sen nasılsın, hoşgeldin:)merhaba hanımlar nasılsınız?
Ben de şimdi aradım yapılmıyormuş,hastaneye gidilmesi gerekiyormuş. Kendi hastanemi aradım muayeneyle beraber 52TL oluyor fiyatı. Bayramdan sonraki c.tesiye alsam geç kalmış olurmuyum bilmiyorm, 26.haftam oluyor. Muayene için de aynı gün gidicem de beraber hallederim diye düşündüm.
Canım amcam bebişime çok tatlı polar battaniye almıştı geçen hafta hediye getirdi:) Benm almama gerek kalmadı, bana sorarsan al. Penye battaniye hastane çıkışında vardı, bir de örgü olandan alacam. 3 çeşit olsun,az mı çok mu bilemiyorum bebişin salgısı,süt vs bulaşıyor sonuçta. yedek olsun
İyiyiz Öyküm sen nasılsın, hoşgeldin:)
selam kizlar ben sizin SIKI takipcinizim :)))
bir kac kere yazdim ama genelde okuyorum topigi. ben yurtdusindayim ve cok tanidim yok sizlerin neler yasadiginizi okuyarak bilgiler ediniyorum.
hepinizin masallah bebisleri kipir kipir. benimkini tam olarak hissetmiyorum hissediyorumda ben mi fark etmiyorum bilmiyorum.ben biraz kiloluyum sanirim o yüzden diyorum. ins baska problem yoktur.
cinsiyetimizi henüz ögrenmedik sali günü kontrol var o zaman ins.
bi kac sorum var aslinda deneyimlerinizle bana cevap vereceginizi umuyorum
ilk olarak tetenoz asisimi oluyosunuz burda ben böyle bisi duymadim iki dogum yapmis bir ablaya sordum asi falan olmadim hic dedi. bide bu seker yüklemesi falanda hic duymadim ben buralarda. bunlar cok gerekli seylermi ki.
ikincisi dedigim gibi ben azcik kiloluyum azcik dedigime bakmayin :)))
79 kilo ile hamile kaldim ilk iki ay iki kilo kadar verdim hemen hemen iki aydir da 79 da devam ediyorum burdaki arkadaslar kilo almislar bende korktum acikcasi acaba bebek büyümüyormu diye. hatta bebege birsey falan oldu diyede korktum iki hafta önce kontrol vardi sükür bebisimin kalbi atiyodu. kontrol detayli degildi doktor sadece basi ve kalbine bakti normal dedi. detayli olan sali günü ama merak iste kilo almamam benim icin iyi tabi bebis icin sorun yoksa. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
uzun yazdim kusura bakmayin
anım hoşgeldin
ülkelerde uygulamalar farklı oluyor
TÜrkiye'de bunlar rutin olmuş ama şeker önemli
gebelik şekeri sinsi bir şeymiş
ama orada yapmıyorlarsa tabı ki oranın kurallarına uymak zorundasın başka şansın yok
kilo mevzuna gelince,kilolu hamile kalmışsın zaten senın kilo almaman süper bir şey sen merak etme bebeğin büyüyor
Selam canım bikaç kez gördüm seni,okuyorsun doğru.Yazılarını da bekliyoruz,severiz biz paylaşımları:) Ben gerçi çok anlamam ama gözlemlediğim kadarıyla zayıf hamile kalanlar çok alıyor, diğerleri çok almıyor.Canını sıkma bebeğinin kilosu iyidir bence. Bir de arkadaşların dediğine katılıyorum her doktorun tarzı farklı, sağlık kuruluşlarının işleyişi de farklıdır.
tesekkür ederim canim hos buldun haklisin farkli buranin sistemi ama burdaki sistemide bilmiyorum iste :)
her doktora gittigimde yeni birsey ögreniyorum. ilk detayli ultrasonu 12. haftada olmustum. o zaman kollarini bacaklarini ensekalinligini falan baya detayli incelemislerdi.cok sükür bütün herseyi tamdi. cok hareketliydi o zaman doktor ölcerken bile zorlanmisti. dedim cok hareketli olcak ama kac haftalik olduk hisetmeyince üzülüyorum. sali günü ins bi terslik cikmaz. kilo konusunda haklisin aslinda seviniyorum bi yandan. kesin 100e ulasirim diyodum. böyle olmasi bana moral oluyo bi yandan. burdanda cok seyler ögrendim aslinda ne güzel herkes deneyimlerini anlatiyo birbirine fikir veriyo.
özellikle bebek esyalari konusunda baya fikir aldim burdan :)
cünkü ne kayinvaldem burda ne annem ne bir büyügüm ne almam gerektigini burdan fikir ediniyorum.
canımmmm benimmmmm ♥ bir ara , bu iğrenç kötü insanlarla dolu dünyaya neden bir melek getiriyorum ki neden hayatını zindana çevireyim ki amma bencil bir insanım diye kafayı yemek üzere olduğum bi dönem geçirdim.. hayat bomboş gibi gelmişti.. ama birsüre sonra öyle umut doluyor ki için ..
tüm olumsuzluklara rağmen bebeğini düşün o senin umudun. birilerinden yaşam gidiyor evet ve sana bir yaşam bahşediliyor. bu öyle güzel bir nimet ki.başka hiçbirşeyi düşünüp boğulmamaya çalış
rahat gezemiyorsun, doğum hazırlığını rahat yapamıyorsun ama tüm bu olumsuzluklara rağmen sıkı sıkı kucakla göbüşünü. o kötülüklerin ortasında bir melek veriyor Allah sana. Nasıl ki eşini bağışladı sana , meleğini de bağışlayacak inşallah ve kazasız belasız memleketinize döneceksiniz.
hepsi geçecek inşallah herşey düzelecek..
inş canım. anlaşılan senin yaşadığın yer benimkindende sıkıntılı, daha küçük ve daha gelişmemiş... ankara çok güzel canım ben konyalıyım yakın şehir olduğu için çok iyi bilirim. bizde o kadar iyi bir yere gidebiliriz inş.. bizde 1. derece terör bölgesindeyiz, bu dediğini duymuştum daha önce, bi söyleyim eşime inş dediğin gibi olur istediğimiz yer çıkargünaydın kızlar herkes iyidir umarım...
aynen aynen cnm kardeşim kadar sevdiğim bir arkadaşımda tuncelide kkarı koca polisler o da dertli aynı konuda demekki herkes aynı sorunu yaşıyor...burada lojmanda yok doğru düzgün ben lojmanda değilim o yüzden.evet burada bir arkadaşta öğretmenlik yapıyo genelde öğretmenlerle görüşüyo o da..ben mutlu olacağım şehire gidiyorum cnmankaraya çıktı aslında bizim tayin ama durdurma verdik 1 sene. 2. şark durumundan dolayı...eşimin burada 4. benim 2. senem.2. şarkımızı yapmış oluyoruz böylece...1. derece terör bölgesinde olanlar ilk tercihlerine gidebiliyor haberin olsun...burada herkes istediği yere gitti...inş sizinde istediğiniz yer olur...
Hem her ikinize bu ozel durumunuzu bu sekilde buruk yasatan hem de tum ulkemizin canini yakan teror illetinden tez zamanda kurtulalim insallah.. Allah hem size sabir ve esleriniz ile onlar gibi gorevde olan tum kutsal meslek sahiplerine guc kuvvet nasip etsin ve Allahim hepsini korusun insallah.. Insallah sizde hayirlisiyla oralardaki gorevlerinizi sag salim tamamlayip donersiniz insallah tez zamanda. Allah yardimciniz olsun hepimiz duaciniziz ..
Ben de şimdi aradım yapılmıyormuş,hastaneye gidilmesi gerekiyormuş. Kendi hastanemi aradım muayeneyle beraber 52TL oluyor fiyatı. Bayramdan sonraki c.tesiye alsam geç kalmış olurmuyum bilmiyorm, 26.haftam oluyor. Muayene için de aynı gün gidicem de beraber hallederim diye düşündüm.
Canım amcam bebişime çok tatlı polar battaniye almıştı geçen hafta hediye getirdi:) Benm almama gerek kalmadı, bana sorarsan al. Penye battaniye hastane çıkışında vardı, bir de örgü olandan alacam. 3 çeşit olsun,az mı çok mu bilemiyorum bebişin salgısı,süt vs bulaşıyor sonuçta. yedek olsun
İyiyiz Öyküm sen nasılsın, hoşgeldin:)
şeker yüklemesine kesin aç gitmek gerekiyormuş yani öyle mi.. birde sabah gitmek gerekiyor anlaşılan, ben ayın 16 sına saat 14.00 a randevu aldım internet üzerinden. o saate kadar nasıl aç dayanırım bilmiyorum, çalışıyorum birde... dahada önemlisi sabah olmadığı için doktor yapmazmıki şeker yüklemesini, zaten şeker için gittiğimi bilmiyor şuan normal internet üzerinden randevu aldım. odasına girince söylücem şeker için geldiğimi.. ayy kafam çok karıştı yaa.
Bende aynı gün gideceğim 03 kasıma aldım randevu.26+3 oluyor.Fiyatı sormakla iyi yapmışsın.
Sen hangi hastaneye gidiyordun canım.
canım keşke sabah erken saate alsaydın randevunu.o saate kadar nasıl aç dayanıcan ki.ben yaptırdım şeker yüklemesini sabah erken saatlerde alıyolar zaten kanı bir gece önceden 9 dan sonra birşey yeme dediler önce kanı aldılar yine birşey yemeden sadece 1 bardak suya glikoz 50 gr mı ne ondan koyup veriyolar ve bir saat daha aç duruyorsunsonra tekrar kan veriyon.düşün sen 14.00 da gitsen kanı versen bile bir saat daha aç kalıcan
MEdicalpark Göztepe ye sordum bende ilk doz için 55TL dedi.
Acaba devlete mi gitsem :S
şeker yüklemesine kesin aç gitmek gerekiyormuş yani öyle mi.. birde sabah gitmek gerekiyor anlaşılan, ben ayın 16 sına saat 14.00 a randevu aldım internet üzerinden. o saate kadar nasıl aç dayanırım bilmiyorum, çalışıyorum birde... dahada önemlisi sabah olmadığı için doktor yapmazmıki şeker yüklemesini, zaten şeker için gittiğimi bilmiyor şuan normal internet üzerinden randevu aldım. odasına girince söylücem şeker için geldiğimi.. ayy kafam çok karıştı yaa.
canım devlet hastanesiyse doktor istek kağıdını verir ertesi gün tekrar gıder kan verirsin yada 40-50 tl verip özelde yaptırırsın
ben de düşündüm ama geç zamanlara randevu vermesinler, bir de oraya gidip randevu alınıyor galiba,netten alınca sadece muayene için veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?