Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
cahilliğime verin de yenıdoğan bebek biberon kullanır mı?
ben almayı düşünmüyordum şahsen ;ama alayım dedim sizi okuyunca
bu dr Browns denilen adamın biberonlarıİZmir'de nerde vardır ki acep:26:

ben sütüm gelmezse mama gerekirse diye aldım. inşallah sütlerimiz akar, biberona gerek kalmaz da ne olur ne olmaz... izmirde nerede oturuyorsun bilmiyorum ama kemeraltındaki bebek mağazalarında vardır heralde.

canım sen kimseyi takma kafana. ben de başından beri 9 kilo aldım, bende de bulantı falan olmadı. çok kilo almışssın diyenleri hiççç takmıyorum dr. normal diyor. ben dr.umu dinliyorum. kilo alsan çok almışsın derler kilo almasan ye biraz derler.. herkesin bünyesi farklı sonuçta....

Ben bi yerde okumustum yeni dogan icin genis agizli gerekiyormus anne gogsune benzedigi icin diye ama yinede bi arastirmamiz lazim

ben bunu bilmiyordum. ben birde 125 ml avent aldım onun üzerinde biberon emzik numaraları yazıyor 0m+ 1 numaraymış ayı arttıkça numara ve genişlik derecesi artıyor. gerçekten bir bilene sormak lazım...

slm cnm senide görmek isteriz sık sık burada... Türkiyede de drlar ikiye ayrılmış durumda tetanoz konusunda...benimde aşı yaptırmamış birçok arkadaşım var bende hala yaptırmadım yaptırırmıyım bilmiyorum...bana 24. hafta dedi sağlık ocağı...çağırırlarsa giderim çağırmazlarsa gitmem diyorumkilo konusunda da sakın endişe etme benim çevremde kilolu hamile kalanlarda da hamilelik döneminde kilo kayıpları oldu. maş. bebekleride gayet sağlıklıydı...
evet cnm küçük biryer sosyal hayat sıfır dışarı çıkıp hava alabileceğin hiçbiyer yok.dr bile yok hatta geçen fatih portakala burada kadın doğumcu olmadığını yazmış biri... arkadaşların hepsi benim yazdığımı düşünmüş ama benimde aklımdan geçiyo açıkçası...Türkiyedeki doğum oranınnı en yüksek olduğu şehir ama dr yok malesef.benim eşimde konyalı:))valla bizim burada herkes istediği şehire gitti ama ilçe şehir merkezi istediğin gibi gelmeyebiliyor..çok şükür bizim ankara merkez oldu...Allah sizinde gönlünüze göre biyer verir inş..
cnm ben en son gittiğimdesordum dr.a tokta gelebilirsin dedi...açlık kan şekerine bakılmıyacakmış sadece şeker içtikten sonra bakacağız dedi...eğer ulaşabileceğin bir numara varsa sor derim yöntem değişebiliyor çünkü
bende dr browns düşünüyorum benim bebekliğim çok gazlı geçmiş umarım kızım bana çekmez

ben sütüm gelmezse mama gerekirse diye aldım. inşallah sütlerimiz akar, biberona gerek kalmaz da ne olur ne olmaz... izmirde nerede oturuyorsun bilmiyorum ama kemeraltındaki bebek mağazalarında vardır heralde.

sağol canım benım

canım öncelikle bende buraya ilk defa mesaj yazıyorum ama sende hoşgeldin. hamilelik boyunca alınan kilo kişiden kişye değişir ve kilosu fazla olarak hamile kalanlara zaten maksimum 7 kiloya kadar kilo alması öneriliyor ama alınırsada gebelikte alınan kilo çabucak verilebiliyor. ben hamile kalmadan önce 5 doza tamamlıcak şekilde tetanoz aşıma başlamıştım ama elime çivi batmıştı onun için hamileliğimde gerek kalmadı aşıya birde sadece tetanoz için olan özel aşılar var onların zararı yok ama içerisinde difteri aşısıda var sağlık ocaklarında yapılan aşıların ondan dolayı doktorlar istemeye biliyor aşının yapılmasını doktordan doktora değişiyor açıkcası... ayrıntılı ultrason dedikleri 3 veya dört boyutlu ultrasonla bebğin iç organlarının detaylı incelenmesini içeriyor sadece kontrol amaçlı türkiyede çoğu doktor istiyor ama bulunduğun yere göre prosedür değişir. şeker yüklemesi çok önemli çünkü gebelik şekeri hem annenin hemde bebeğin hayatını zorlaştıran ve tehlikeye sokan bir durum yapan bir yer varsa yaptırmanı tavsiye ederim canım...

bana dr um limonda getir yanında dedi

canım limonun şeker yüklemesine hiç bir zararı olmaz zaten şeker direkt kana karışır şekerli suya bir kaç damla damlatırnca daha rahat içersin suyu şekerin kana geçmesini önleyecek tek şey hormonlar ondan dolayı sonucun yanlış çıkacağını düşünme rahatlıkla içeceğin glikozlu karışıma limon suyu koyabilirsin...

canım sen üzme kendini herkesin aldığı kilo bünyesiyle ilgili çoğu kadın doğumdan sonraki ilk altı ayda aldığı kilonun çok büyük bir kısmını veriyor benim hastalarımdan 38 kilo alan olmuştu ama şimdi tığ gibi tabiri kullanılarbilir hiç başkalarının söylediklerini umursama sen bebğine ve kendine sağlıklı olmanıza odaklan hele ki bu kadar beklemişsin bebek için bu gebeliğn güzel taraflarını gör boş ver başkalrının...

merhaba ben bebişimle alakalı ne almam gerekir diye siteleri dolaşırken şubat anneleri diye sayfanızı gördüm ve bende bir şubat annesi olacağım inşallah aranıza katılmak istedim çok fazla yazdıklarınızı okuyamadım ama sanırım vakit bulup girdiğimde çok güzel paylaşımlar görebileceğim burda....
birde ankarada ya da istanbul anadolu yakasında 4 boyutlu ultrason olan hastanelerden tavsiye edebileceğiniz var mı arkadaşlar ben ankaraya daha yeni taşındım ve birazda merkeze uzak ondan dolayı ankaraya dair hiç bir şey bilmiyorum istanbulada bayram tatiline gideceğin araştırmaya fazla vaktim kalmıyor sanırım hemen randevu almam gerkir şimdiden teşekkürler...

kızlar
biz eşimle biraz bebek şekeri bakmıştık hep aynı şeyler var
bir tane çerçeveli gördük
tüylü,tüllü istediğin gibi süslüyorlar ,çerçevesi gümüş rengi gerçek çerçeve ve bebeğin kendi resmini çekip veriyoruz onlar hazırlıyor
eşimle çok beğendik
bebeğimize ait gerçekten özel bir parça olacağını düşünüyoruz,
eşim de güzel foto çeker
kısmetse zaten doğuma da girip çekecek(tabi doktor izin veririse)
mevlitine kadar büyüdüğünde foto çekeceğiz öyle sipariş vereceğiz şekere
hastaneye de normal çikolata paketinde bebğimizin ismi yazacak
daha erken ama kaç tane şeker yaptırmak gerekir acaba?

slmm kızlarrr.. bugün sabah şeker yüklemem yapıldı. aç gitmiştim önce kanımı aldılar sonra o şekerli suyu içtim, 1 saat bekliyceksin dediler. bizde o arada pazar alışverişini yaptık sonra tekrar kanımı aldılar 13,30 gibi sonucumu aldım, hamile şekerim yokmuş çok şükür, çok sevindim, benim biraz karnım çabuk büyüdü gibi geliyordu, malum birde 10 kilo alınca bende şeker mi varki diye düşünüyordum içten içe. şimdi çok rahatladım. ayrıca o şekerli sudan hiç korkmayın kızlar çok rahat içiliyor, limon felan götürmenize gerek yok bence. biz eczaneden glukozu aldıktan sonra hastaneye gittik, eşim kafeteryadan 1 şişe su aldı, küçüklerden. suyun yarısını içti, yarısına tozu döktü, şişenin kapağını kapatıp bir güzel çalkaladı bende fondip yaptım inş hepinizin sonucu güzel çıkar..

bu arada muayenemide oldum, özel hastaneye gitmişken, herşey yolunda görünüyor çok şükür bebeğimin yüzünü ilk kez bu kadar net görebildik eşimle, ağzını kapatıp kapatıp açıyordu, yavrum açlıktan herhalde.. hatta bi arada dilini çıkardı, doktorda espri yaptı babası sana dilini çıkarıyor diye ağırlığı 725 gram olmuş boyunu ne demişti tam hatırlayamıyorum herhalde 30 cm di, eşimde hatırlayamıyor, ama doktor boyu uzun dedi, tüm gelişimi ve kilosu 24 haftayı boyuda 25 haftayı gösteriyor dedi, uzun olacak herhalde oğluşum yalnız doktorum hiç düşük tehlikesi yaşadın mı dedi, bende evet ilk 3 ay düşük tehlikem vardı nasıl anladınız dedim içinde kan pıhtıları görüyorum dedi, sorun olurmu dedim olmaz dedi ama yinede hoşuma gitmedi bu durum yaa, birde bizim kan uyuşmazlığımız var eşimle sanırım 7. ayda bir iğnesi vardı vurunmam gereken ama ben onuda söylemeyi unuttum doktora

Son düzenleme:
hoşgeldin cnm aramıza. inş senide devamlı görürüz aramızda.bazı topikler amacından çıkıp gereksiz sayfa yığınlarıyla doluyor arkadaşların sorunları arada kaynayıp gidiyor o yüzden seviyorum burayı..cnm ankarada nereye gidiyorsun doğum için nereyi düşünüyorsun...bende ankaralıyım ama şuan şırnaktayım doğuma ankaraya gelecem ama dr.a daha karar vermedim bi de ankaranın neresindesin belki sana yakın bikaç hastane söyleyebilirim ama 4 boyutlu varmıdır bilemem...

aaa senin daha yok muydu şeker yüklemene sana sabah cvp yazdım diye hatırlıyorum :)) hadi gözün aydın güzel çıkmış sonucunmaşallah kuzuya bencede gelişimi gayet iyi...tosun olacak sanırım senin oğluşunbu arada düşük olayınıda kafana takma şuan öle bişi söz konusu dememiş ayrıca ne kadar bilgili olduğunu düşün dr.un bence geçmişte olan bişiyi görebilmiş ultrasonda...bir dahaki kontrolüne not al bence unutma kan uyuşmazlığınıda

canım ben daha yeni taşındım ankaraya elmadağdayım doğumu inşallah istanbulda annemlerin yanında yapmaya niyetim var ama doktor burdan bulmam şart çünkü doğum işi biraz muamma ne olacağı belli değil daha yeni 32 haftalıkkken bir arkadaşım doğum yaptı açıkcası benide biraz korku sardı ankarayı hiç bilmiyorum ben bu benim ankarayı ilk görüşüm ama bir sene ben atanana kadar buradayım inşallah...bende ankarada doktor arıyorum aslında doktor adı vermeksizin daha önceki doktorum zekayi tahir burak kadın doğum hastanesine gitmemi söyledi çok güzel ilgilenirler özel gibi olmaz ama güvenilirdir dedi eşimin halası oturuyor o tarafta mecbur kalırsam oraya gitmeye niyetim bilmiyorum durum ne olacak ama istanbuldaki doktorum özel hastanede...

canım yükleme testi sonuçlarının güzel çıkmasına sevindim darısı bizim başımıza nasipse bende istanbula gidince yaptırıcam ben hamile kalmadan 3 ay öncede yaptırmıştım ondan biraz bu konuda tecrübeliyim birde 75 grmlık yapmıştılar o zaman ama benim reaktif şekerim vardı umarım gebelikte tetikleyip hamillelik şekerine dönüştürmez... bu arada maşallah allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini inşallah hiç bir sorun yaşamadan hepimiz sağlıkla alırız kucaklarımıza miniklerimizi...

Hadi gecmis olsun canim, insallah sonuclarda iyi cikar

bizim aile hekimliği yapmıyor tokluk şekerini ya hayret
Bizimki de yapmiyooo
Canim masallah azicik kilo almissin ben fici gibi oldum masallahimiz var oglusumla beraber 11.kilomuzu almis bulunuyoruz hiiiccc kagamiza takmiyoruz cok sukur Allah bebegimize saglik versin nssilsa bi sekilde verilir Allahin izniyle dogum sonrasi alinan kilolar

Gozun aydin canim insallah bizimkilerde guzel cikar aminn

Canım hastane vermıyormukı eczaneden aldın şekeri sen normalde devletemı gıdıyordun? bu arada çok sevındım canım şeker çıkmamasına bebişinede maşallah

arkadaşlar herkese mrb.umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir...benim sizlere bir sorum olacak cevaplandırırsanız sevinirim.detaylı ultrasona ne zaman girdiniz tam olarak ben randevu almakta geciktim 23+4 olduğum gün gireceğim sizce çok mu geç telefondaki bayan yooo sorun olmaz falan dedi ilgisizce ama benim kafama takıldı bebişim bir hafta falanda önden gidiyordu en son sizce çook mu geç olur ??

Ben 22 + 6 da gireceğim sanırım senınde çok geç olmaz 5 gun sonra gıreceksın benden

Herkese merhaba, epeydir yazamıyorum. 3-4 gündür grip yüzünden yatıyorum. İlaç kullanmadan limonlu ballı su ve ıhlamurla atlattım çok şükür. Sayfalar ilerlemiş yine güzel haberlerinizi okudum hep. Bugün resimdeki takımın karyola, şifonyer ve gardropunu aldık oğlumuza. Bunun dışında kasım ayında oyun parkı almayı düşünüyoruz. Bebek odası almak istemedim çok fazla kullanılmıyor diye. Dolap da lazım olduğu için böyle bir genç odası aldık. Mobilyanın üzerindeki kuşlar çıkabiliyor, ilerde çıkarıp kullanırız büyüyünce. Bellonadan aldık, kampanyadaymış. Siz de bakabilirsiniz, sitesinde de var. Diğer ihtiyaçlarımızı da kasımda alacağız kayınvalidemle birlikte. Alışveriş konusunda uzmandır kendisi. Aldıklarımızı yazarım yine.

canım maşalah oğluna
bizde de kan uyuşmazlığı var
28.haftada indirect coombs testini yineleyeceğiz ;ama benım doktorum gebe iken iğne yapmayacak
doğumdan sonra bebğin kan grubuna göre olacaksın dedi
her doktorun uygulaması farklı oluyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…