Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Yeliz cim aldıkalrınızı güle güle kullanın yalnız mothercare de neye elimizi atsak çin malı çıkıyordu aldıklarına dikkat derim

şeker yüklememe daha vardı evet ama randevum devlette öğleden sonraydı, bende öğleye kadar aç dayanamam diye dün sabahtan özele gittim vallahi yaa kilosu banada çok gibi geliyor bu doktora ilk defa gittim canım, ilk defa bi doktor içime sindi, gerçekten çok bilgili görünüyor, birdaha bırakmam bunu

amin canım inş. seninde sonucun güzel çıkar inş..

Canım hastane vermıyormukı eczaneden aldın şekeri sen normalde devletemı gıdıyordun? bu arada çok sevındım canım şeker çıkmamasına bebişinede maşallah

wallahi bende hastane veriyordur diye rahat rahat gitmiştim ama vermiyormuş, hemen hastaneden çıkıp koştur koştur nöbetçi eczane aradık imkanınız varsa hastanenize sorun gitmeden hazırlıklı olursunuz derim

kilo olayina hic takilma bence duyma soylenenleri benim bi tanidigim birbucuk yil arayla 2 dogum yapti ikisindede 30 kilodan sonrasina bakmadim son zamanlarda tartilmadim bile diyor okadar kilo almis yani ama emzirmis iki cocugunuda simdi genc kiz gibi hic kilosu yok ki bide 30 yasindan dan sonra yapmis iki dogumunuda emzirme sirasinda zaten kendiliginden gidiyor. emzirmek gunde 2 saat spor yapmis gibi enerji harcattiriyormus vucuda rahim kaslarini calistirip toparlanmayi kolaylastiriyormus. yeni dogun yapmis bir anne normal yedigi gibi abur cubura kacmadan normal oranda yemegini yerse haftada 1-1.30 kilo verebiliyormus. ayrica farzetki vermedin yada ugrasmadin yada nedense kaldi kilolar... hic birsey senin bebek sahibi olabilmenden daha onemli degil diye dusunuyorum. onca ugrastan sonra Allah sana nasib etmis bebegini canin ne istiyorsa onu yap. hamilelik cok guzel biseymis benimde ilk hamileligim ve insan hayatinda kac kez yasayacak ki bu donemi... en guzel sekilde degerlendir bence. kiloydu catlakti gibi gereksiz seylere takilma bence bebeginin saglikli olmasindan onemli degil hicbiri. yani benim fikirlerim boyle en azindan o icimde hareket ettikce ben sukrediyorum binlerce...

banada burda bir doktor iğne yapıcaz dedi, birisi yapmayız dedi, bu konuda kafam epey karışık canım, sana doktor yapmayacağım derken açıklama yaptı mı, zararlı yada gereksiz bişeyse bende olmak istemem tabi. doğumdan sonra iğneyi kesin olucaz evet, eğer bebeğin kan grubu bizimkinden değilde babasının kan grubuysa ve 48 saat içinde o iğneyi vurunmazsak Allah korusun çok kötü sonuçlar doğurabiliyor :18:

wallahi bende hastane veriyordur diye rahat rahat gitmiştim ama vermiyormuş, hemen hastaneden çıkıp koştur koştur nöbetçi eczane aradık imkanınız varsa hastanenize sorun gitmeden hazırlıklı olursunuz derim[/QUOTE]

tatlım sen doğudaysan vermeyebılır ıstanbulda özel hastanede zaten sıkıntı yokda devlette verıyordur mutlaka ilk defa duydum ben

kızlar şimdiye kadar gittiğim doktorlar bana gyno ferro dan başka ilaç vermiyorlardı, sorduğum halde gerek yok bol bol beslen diyorlardı bende vicdan azabı çekiyordum yediklerim yetmiyorsa diye, dün gittiğüm doktorum, gyno ferro nun yanına decavit verdi hergün olmasada haftada 2-3 kez iç dedi, belim çok ağrıyor deyince kalsiyum verdi (calcımax) birde yavaştan bacaklarım ağrımaya başladı dedim, kramp giriyormu dedi hayır sadece sızlıyor dedim yinede veriyim dedi magnezyum verdi (magvital) bende bunların hepsini kullanmamın bi zararı olur mu dedim, asla olmaz ben bile buraya geldikçe alıyorum evime kullanıyorum, hiçbişey olmaz kullan dedi.. şimdi biraz daha içim rahat.

tatlım sen doğudaysan vermeyebılır ıstanbulda özel hastanede zaten sıkıntı yokda devlette verıyordur mutlaka ilk defa duydum ben[/QUOTE]

valla doğru söylüyorsun burdaki kadınlara yetiştirmek zor malum doğurgan şehirlerden birindeyim. istanbulda veriliyor evet

canım ben elevit içiyorum ilk günden beri + 3 aya kadar folik asit aldım yanında

kan ilacı alıyorum + magnezyum 2 günde 1 alıyorum

balık yağı alıyorum birde canım normal yani verdikleri

doktor bana bunlar doğum arkadaşın dedi. Hatta geçen test yaptırdım folik asit 3 - 20 değer arasında olması gerekiyor benim 25,2 çıktı düşün doktorum genede eleviti bıraktırmadı devam dedi.

2 senedir folik asit içiyorum

canımm çok geçmiş olsun
miniklerimiz gerçekten bir doğslardı sağ salim
ALlah hepimizin bebekelrini bizlere bağışlasın

miniğin mışıl mışıl uyusun yatağında
canım doktorum bana uzun uzun anlattı ,anlatıyorum sana
10.haftada indirect coombs testimiz yapıldı negatif dedi
yani benım kanımla bebeğin antikorları mı ne karşılaşmamış ,güzel dedi
aynı test 28 .haftada tekrarlanacak yine negatif çıkması gerekiyor
ALah korusun pozitif çıkarsa ne olur bilmiyorum
28.haftada iğne yapacak mısınız dedim?
2 görüş var dedi
bir kısım doktor yapıyor,bir kısım doktor yapmıyor
ben yapmam ,çünkü bu ilk gebelik için değil ikinci gebelik içn önlem dedi
eğer bebğn kanı senin grubundan yani negatif çıkarsa gebe iken yediğin o iğneyi boşuna yiyeceksin dedi
doğumdan sonra bebğin kanına göre 72 saat içinde yapacağız dedi
benım görümcemin görümcesi de bu durumdaydı ve o da gebe iken olmadı
ablalarımın doktorunu arattım anneme o da aynı uygulamayı yaptığını söylemiş
doktoruma güvenmek zorundayım ve güveniyorum da zaten
ama son kez yine de konuşacağım canım
ama yapmayacak gibi iğneyi gebeyken

balık yağı ne içiyorsun canım. bildiğim kadarıyla devlet ödemiyor, eczaneden alıyım bende bir tane, arada içerim

ne güzel doktorun sana uzun uzun anlatmış, benimle paylaştığın için teşekkür ederim canım. ikinci gebelikte önem kazandığını bende okumuştum internette, sadece testin yapılacak yani senin. bakalım bana ne yapacaklar :18:

balık yağı ne içiyorsun canım. bildiğim kadarıyla devlet ödemiyor, eczaneden alıyım bende bir tane, arada içerim

Canım ben Solgar 700 içiyorum doktorum bunu verdi en kalitelisi bu piyasada benhatta daha ucuzları vardı
400 lük falan doktora telefon açtım Solgar mı olacak kesin diye evet lütfen en iyisi o dedi bende içiyorum ama onun etkisimi bilmiyorum 4lü. tarama testinde 50.000 de bir çıktı risk faydası çok diye düşünüyorum balık yiyemiyoruz çünkü devlet ödemiyor 72,5 tl 60 tane var içinde 30 luklarıda var ama internettende sipariş verebilirsin.

Kızlar aşağıda 2 sayfalık yazı faydalı okumanızı tavsiye ederim.

Hamile eşinizle konuşun... - Forum - Başlığı Görüntüle - Benim Gibi Anneler

Son düzenleme:

ne demke canım benım
paylaşım için burdayız
şimdilik görünen o yani 28.haftada test doğumdan sonra iğne

kızlar ben de bir şey sormak istıyorum
bana gebelik ilk haftalarında kan tahlilleri yapıldı daha da yapılmadı
arada baktırmak gereken değerler var mı?

canım ben her ay yaptırdım nerdeyse sağlık ocağıda tam kan sayımı yapıyor ücretsiz hemde oraya ayda bir yaptır derim ben bundan sonra en azından

kızlar bebelerin kıyafetlerini neyle yıkayacağız
hacı şakırın tozu varmış bebekler için çok övüyorlar ama bilemedim ki:26:

Yeliz cim aldıkalrınızı güle güle kullanın yalnız mothercare de neye elimizi atsak çin malı çıkıyordu aldıklarına dikkat derim

uyarın için sağol ışılaycım. sen dedikten sonra nettede bi araştırayım dedim en azından benim bulduğum yerlerde avrupa standartlarına uygun diyordu. kıyafetlerde de çin malı yazmıyordu. inşallah iyi günlerde kullanmak nasip olur. ilgine çok teşekkürlerbugün bi de yataştan uyku seti aldık maviş maviş insanın aldıkça alası geliyor ...

ahh kızlar ahh, sormayın neler oldu, yarına misafir çağırdığımız için mutfakta kek yapıyordum, küçük boy su bardağı lazım oldu, oda dolabın üst gözünde ve epey arkalardaymış o anda sandalye getirip almak yerine hızlı davranacam diye uzanarak almaya çalıştım kendimi epey zorladım taaaki göbeğimdeki incecik sızıyı hissedene kadar sonra aklım başıma geldi ama iş işten geçmişti, hemen eşimi aradım yukarı uzandım göbeğim çok acıyo dedim bebeğin hareketlerini hissetmeye çalış ben hemen geliyorum dedi, ben uzandım bebeğim hareket etsin diye ağlaya ağlaya bekledim ama hareket etmedi ki bebeğim çok hareketlidir. sonra eşim geldi birazda o elini koydu bekledi yine hareket yok, hemen apar topar giyindim acile gittik, orda hemşireye durumu anlatmaya başladım anlatırkende ağlıyordum, hemşire hemen 'dur yaa ne panik yapıyorsun bişeyi yoktur bebişinin gel bakalım' diye konuşa konuşa beni ultrasona götürdü yatırdı benimle konuşmaya devam ediyordu ama sonra bi anda sustu, uzun süre konuşmasını bekledim susuyordu herşey yolunda mı diye sordum cevap yok, sonra tekrar sordum yine cevap yok, az önceki şen şakrak hemşireden eser yokk... sonra bana 'sen yatmaya devam et ben doktor beyi çağırıyorum o baksın' dedi odadan çıktı. ben tabi sessiz sessiz ağlayarak doktoru bekliyorum sonra hemşire tekrar geldi elinde telefon doktoru aramış ' doktor bey 6,5 aylık hamile var bebeğin hareketlerini hissedememiş geldi bende baktım bulamadım gelebilirmisiniz' dedi benim artık bacaklarım titriyor. heyecandan kilodumu yarıya kadar indirmişim hemşire uyarıyor beni şunu biraz kaldır doktor bey geliyor diye... hemen kaldırdım, sonra doktor beyi beklerken kadın o aleti tekrar aldı eline ve 'hah buldumm' dedi ve ekranı baa çevirip gösterdi bebeğimin kalbini, nasılda atıyordu... meğer hemşire acemiymiş kalbin nerde olduğunu bulamamış, sonra doktoru aradı gelemenize gerek yok diye ama doktor yinede geldi birde o baktı herşey yolunda dedi, hatta sonra birde beni nst ye soktular göbeğim acıyor deyince, ama çokk şükür sorun yokmuş... şimdi eve geldim kızlar. Allahım bu yaşadıklarımı hiçbirinize yaşatmasın... o yarım saatte ömrümden ömür gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…