şeker yüklemesi yaptıran arkadaşlardan bilgilenmiş oldum gerçekten. ilk hamileliğimde yani 9 sene önce böyle bişey yapılmamıştı bana. şimdi izmirde sağlık ocağı daha ben demeden hemşiremiz kendisi randevuyu verdi. sonuçları güzel çıkanlara sevindim umarım benimde iyi çıkar. daha zamanımız var ama insan dayanamıyor ya alışveriş için cuma günü mothercare mağazasına girdik eşimle bi sürü yazlık kıyafet ve de bebek karyolası aldık.umarım iyi günlerde kullanmak nasip olur. biberon seçimi zor gerçekten ama eğer süt gelmez ya da yetmezse (umarım böyle bişey olmaz tabii) ilk başlarda gerekli olabilir . ben kızımda chicconun küçük boy cam biberonunu almıştım ama hiç kullanmadım. biraz büyüyüncede bebedorun plastiklerini eline vermiştim camı taşımaları zor oluyordu. umarım bol bol sütümüz olur ve hiç mamaya gerek duymayız .
Mothercare Addington Cot Bed - White - cot beds - Mothercare aldığımız yatak bu 549 tl ye aldık..
aaa senin daha yok muydu şeker yüklemene sana sabah cvp yazdım diye hatırlıyorum :)) hadi gözün aydın güzel çıkmış sonucunmaşallah kuzuya bencede gelişimi gayet iyi...tosun olacak sanırım senin oğluşun bu arada düşük olayınıda kafana takma şuan öle bişi söz konusu dememiş ayrıca ne kadar bilgili olduğunu düşün dr.un bence geçmişte olan bişiyi görebilmiş ultrasonda...bir dahaki kontrolüne not al bence unutma kan uyuşmazlığınıda
amin canım inş. seninde sonucun güzel çıkar inş..canım yükleme testi sonuçlarının güzel çıkmasına sevindim darısı bizim başımıza nasipse bende istanbula gidince yaptırıcam ben hamile kalmadan 3 ay öncede yaptırmıştım ondan biraz bu konuda tecrübeliyim birde 75 grmlık yapmıştılar o zaman ama benim reaktif şekerim vardı umarım gebelikte tetikleyip hamillelik şekerine dönüştürmez... bu arada maşallah allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini inşallah hiç bir sorun yaşamadan hepimiz sağlıkla alırız kucaklarımıza miniklerimizi...
Canım hastane vermıyormukı eczaneden aldın şekeri sen normalde devletemı gıdıyordun? bu arada çok sevındım canım şeker çıkmamasına bebişinede maşallah
8 yıldan sonra 3. tüp bebekle hamile kaldım iğneler ilaçlar korunma derken 9 kilo aldım insanlar çok kilo almışsın diyip canımı sıkıyo vitamin ve demir ilacıda kullanıyorum ilk üç ayda fazla mide bulantım olmadı bu insanlar canımı sıkıyo sanki şişko olmak hoşuma gidiyo
canım maşalah oğluna
bizde de kan uyuşmazlığı var
28.haftada indirect coombs testini yineleyeceğiz ;ama benım doktorum gebe iken iğne yapmayacak
doğumdan sonra bebğin kan grubuna göre olacaksın dedi
her doktorun uygulaması farklı oluyor işte
wallahi bende hastane veriyordur diye rahat rahat gitmiştim ama vermiyormuş, hemen hastaneden çıkıp koştur koştur nöbetçi eczane aradıkimkanınız varsa hastanenize sorun gitmeden hazırlıklı olursunuz derim
kızlar şimdiye kadar gittiğim doktorlar bana gyno ferro dan başka ilaç vermiyorlardı, sorduğum halde gerek yok bol bol beslen diyorlardı bende vicdan azabı çekiyordum yediklerim yetmiyorsa diye, dün gittiğüm doktorum, gyno ferro nun yanına decavit verdi hergün olmasada haftada 2-3 kez iç dedi, belim çok ağrıyor deyince kalsiyum verdi (calcımax) birde yavaştan bacaklarım ağrımaya başladı dedim, kramp giriyormu dedi hayır sadece sızlıyor dedim yinede veriyim dedi magnezyum verdi (magvital) bende bunların hepsini kullanmamın bi zararı olur mu dedim, asla olmaz ben bile buraya geldikçe alıyorum evime kullanıyorum, hiçbişey olmaz kullan dedi.. şimdi biraz daha içim rahat.
canımm çok geçmiş olsunmerhaba arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim ama maalesef hala geçmedi yorgun hissediyorum kendimi. dün doktoruma gittim bebeğimin kordonu boynuna iki kez dolanmış( çok canım sıkıldı. böyle durum yaşayan var mı aranızda. dualarınızı bekliyorum. inşallah sağlıcakla doğar evlatlarımız.
miniğin mışıl mışıl uyusun yatağındaşeker yüklemesi yaptıran arkadaşlardan bilgilenmiş oldum gerçekten. ilk hamileliğimde yani 9 sene önce böyle bişey yapılmamıştı bana. şimdi izmirde sağlık ocağı daha ben demeden hemşiremiz kendisi randevuyu verdi. sonuçları güzel çıkanlara sevindim umarım benimde iyi çıkar. daha zamanımız var ama insan dayanamıyor ya alışveriş için cuma günü mothercare mağazasına girdik eşimle bi sürü yazlık kıyafet ve de bebek karyolası aldık.umarım iyi günlerde kullanmak nasip olur. biberon seçimi zor gerçekten ama eğer süt gelmez ya da yetmezse (umarım böyle bişey olmaz tabii) ilk başlarda gerekli olabilir . ben kızımda chicconun küçük boy cam biberonunu almıştım ama hiç kullanmadım. biraz büyüyüncede bebedorun plastiklerini eline vermiştim camı taşımaları zor oluyordu. umarım bol bol sütümüz olur ve hiç mamaya gerek duymayız .
Mothercare Addington Cot Bed - White - cot beds - Mothercare aldığımız yatak bu 549 tl ye aldık..
canım doktorum bana uzun uzun anlattı ,anlatıyorum sanabanada burda bir doktor iğne yapıcaz dedi, birisi yapmayız dedi, bu konuda kafam epey karışık canım, sana doktor yapmayacağım derken açıklama yaptı mı, zararlı yada gereksiz bişeyse bende olmak istemem tabi. doğumdan sonra iğneyi kesin olucaz evet, eğer bebeğin kan grubu bizimkinden değilde babasının kan grubuysa ve 48 saat içinde o iğneyi vurunmazsak Allah korusun çok kötü sonuçlar doğurabiliyor :18:
canım ben elevit içiyorum ilk günden beri + 3 aya kadar folik asit aldım yanında
kan ilacı alıyorum + magnezyum 2 günde 1 alıyorum
balık yağı alıyorum birde canım normal yani verdikleri
doktor bana bunlar doğum arkadaşın dedi. Hatta geçen test yaptırdım folik asit 3 - 20 değer arasında olması gerekiyor benim 25,2 çıktı düşün doktorum genede eleviti bıraktırmadı devam dedi.
2 senedir folik asit içiyorum
canım doktorum bana uzun uzun anlattı ,anlatıyorum sana
10.haftada indirect coombs testimiz yapıldı negatif dedi
yani benım kanımla bebeğin antikorları mı ne karşılaşmamış ,güzel dedi
aynı test 28 .haftada tekrarlanacak yine negatif çıkması gerekiyor
ALah korusun pozitif çıkarsa ne olur bilmiyorum
28.haftada iğne yapacak mısınız dedim?
2 görüş var dedi
bir kısım doktor yapıyor,bir kısım doktor yapmıyor
ben yapmam ,çünkü bu ilk gebelik için değil ikinci gebelik içn önlem dedi
eğer bebğn kanı senin grubundan yani negatif çıkarsa gebe iken yediğin o iğneyi boşuna yiyeceksin dedi
doğumdan sonra bebğin kanına göre 72 saat içinde yapacağız dedi
benım görümcemin görümcesi de bu durumdaydı ve o da gebe iken olmadı
ablalarımın doktorunu arattım anneme o da aynı uygulamayı yaptığını söylemiş
doktoruma güvenmek zorundayım ve güveniyorum da zaten
ama son kez yine de konuşacağım canım
ama yapmayacak gibi iğneyi gebeyken
balık yağı ne içiyorsun canım. bildiğim kadarıyla devlet ödemiyor, eczaneden alıyım bende bir tane, arada içerim
ne güzel doktorun sana uzun uzun anlatmış, benimle paylaştığın için teşekkür ederim canım. ikinci gebelikte önem kazandığını bende okumuştum internette, sadece testin yapılacak yani senin. bakalım bana ne yapacaklar :18:
ne demke canım benım
paylaşım için burdayız
şimdilik görünen o yani 28.haftada test doğumdan sonra iğne
kızlar ben de bir şey sormak istıyorum
bana gebelik ilk haftalarında kan tahlilleri yapıldı daha da yapılmadı
arada baktırmak gereken değerler var mı?
canım ben her ay yaptırdım nerdeyse sağlık ocağıda tam kan sayımı yapıyor ücretsiz hemde oraya ayda bir yaptır derim ben bundan sonra en azından
kızlar bebelerin kıyafetlerini neyle yıkayacağız
hacı şakırın tozu varmış bebekler için çok övüyorlar ama bilemedim ki:26:
Yeliz cim aldıkalrınızı güle güle kullanın yalnız mothercare de neye elimizi atsak çin malı çıkıyordu aldıklarına dikkat derim
kızlar bebelerin kıyafetlerini neyle yıkayacağız
hacı şakırın tozu varmış bebekler için çok övüyorlar ama bilemedim ki:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?