Kizlar en son gittiginizde bebekleriniz kac kilo idi???
Benim bebi$im 20+5 haftalikken 390 gram dedi doktorum. Bu çok mu az mi sizce?
merhaba arkadaşlar...bebeğinizin kilosunu yazmışsınız..benim bebeğimde 23+4 te 563 gr çıktı..600 geçmiştir diye hesaplayarak gitmiştim üzüldüm..doktor bişey demedi gerçi..bide bebeğim kız..kızlar minyonmu oluyo acaba? 15 güne bi gidiyorum..inceki 15 günde 141 gr almıştı şimdi 136 gr almış..kilo alımı giderek artacak diye bişey yoktur dimi? şu alttaki takvimde hep daha fazla oluyo kilosubilginiz varsa beni aydınlatırmısınız...
birde geçenlerde burdan bi arkadaş yazmıştı bebeği idrarını geç boşaltıyomuş falan..benim bebeğiminde böbreğinde idrar varmış..bu olmamaı gereken bi durummuş ama sabit kalırsa(az mış çünkü)önemli değilmiş..artma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum..
5,5 aylık oldu bebeğim ama karnım bana küçük geliyo hala..böyle hisseden varmı?
biraz fazla sordum dimi....endişe ettim
merhaba arkadaşlar...bebeğinizin kilosunu yazmışsınız..benim bebeğimde 23+4 te 563 gr çıktı..600 geçmiştir diye hesaplayarak gitmiştim üzüldüm..doktor bişey demedi gerçi..bide bebeğim kız..kızlar minyonmu oluyo acaba? 15 güne bi gidiyorum..inceki 15 günde 141 gr almıştı şimdi 136 gr almış..kilo alımı giderek artacak diye bişey yoktur dimi? şu alttaki takvimde hep daha fazla oluyo kilosubilginiz varsa beni aydınlatırmısınız...
birde geçenlerde burdan bi arkadaş yazmıştı bebeği idrarını geç boşaltıyomuş falan..benim bebeğiminde böbreğinde idrar varmış..bu olmamaı gereken bi durummuş ama sabit kalırsa(az mış çünkü)önemli değilmiş..artma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum..
5,5 aylık oldu bebeğim ama karnım bana küçük geliyo hala..böyle hisseden varmı?
biraz fazla sordum dimi....endişe ettim
ahh kızlar ahh, sormayın neler oldu, yarına misafir çağırdığımız için mutfakta kek yapıyordum, küçük boy su bardağı lazım oldu, oda dolabın üst gözünde ve epey arkalardaymış o anda sandalye getirip almak yerine hızlı davranacam diye uzanarak almaya çalıştım kendimi epey zorladım taaaki göbeğimdeki incecik sızıyı hissedene kadar sonra aklım başıma geldi ama iş işten geçmişti, hemen eşimi aradım yukarı uzandım göbeğim çok acıyo dedim bebeğin hareketlerini hissetmeye çalış ben hemen geliyorum dedi, ben uzandım bebeğim hareket etsin diye ağlaya ağlaya bekledim ama hareket etmedi ki bebeğim çok hareketlidir. sonra eşim geldi birazda o elini koydu bekledi yine hareket yok, hemen apar topar giyindim acile gittik, orda hemşireye durumu anlatmaya başladım anlatırkende ağlıyordum, hemşire hemen 'dur yaa ne panik yapıyorsun bişeyi yoktur bebişinin gel bakalım' diye konuşa konuşa beni ultrasona götürdü yatırdı benimle konuşmaya devam ediyordu ama sonra bi anda sustu, uzun süre konuşmasını bekledim susuyordu herşey yolunda mı diye sordum cevap yok, sonra tekrar sordum yine cevap yok, az önceki şen şakrak hemşireden eser yokk... sonra bana 'sen yatmaya devam et ben doktor beyi çağırıyorum o baksın' dedi odadan çıktı. ben tabi sessiz sessiz ağlayarak doktoru bekliyorum sonra hemşire tekrar geldi elinde telefon doktoru aramış ' doktor bey 6,5 aylık hamile var bebeğin hareketlerini hissedememiş geldi bende baktım bulamadım gelebilirmisiniz' dedi benim artık bacaklarım titriyor. heyecandan kilodumu yarıya kadar indirmişim hemşire uyarıyor beni şunu biraz kaldır doktor bey geliyor diye... hemen kaldırdım, sonra doktor beyi beklerken kadın o aleti tekrar aldı eline ve 'hah buldumm' dedi ve ekranı baa çevirip gösterdi bebeğimin kalbini, nasılda atıyordu...meğer hemşire acemiymiş kalbin nerde olduğunu bulamamış, sonra doktoru aradı gelemenize gerek yok diye ama doktor yinede geldi birde o baktı herşey yolunda dedi, hatta sonra birde beni nst ye soktular göbeğim acıyor deyince, ama çokk şükür sorun yokmuş... şimdi eve geldim kızlar. Allahım bu yaşadıklarımı hiçbirinize yaşatmasın... o yarım saatte ömrümden ömür gitti
Baby and Kids Anakucağı Footmoof - e-bebek.com
E-bebekte günün fırsatı imiş. 49,90'dan 7,90'a inmiş...
çok iyimiş pembe var sanırım ben tulum ve battaniye olabilen polar tarzında birşey almıştım 30 tl ye
kızlar iyi dilekleriniz için hepinize çokk teşekkür ediyorum, kendimi yalnız hissetmiyorum sayenizde, bende artık misafir çağırmamaya karar verdim, bugün son, gerçekten artık işkenceye dönüşüyor. benim bu yaşadığım ikinci büyük tehlike oldu, birindede anasınıfında bir çocuğu uzun yol kucağımda taşımak zorunda kalmıştım, burdada anlatmıştım.. zaten ilk 3 ayda düşük tehlikem vardı... yani benimki epey nazlı geliyor kıymetini bildirdi çoktan... gelsin soracam ona benn
ahh kızlar ahh, sormayın neler oldu, yarına misafir çağırdığımız için mutfakta kek yapıyordum, küçük boy su bardağı lazım oldu, oda dolabın üst gözünde ve epey arkalardaymış o anda sandalye getirip almak yerine hızlı davranacam diye uzanarak almaya çalıştım kendimi epey zorladım taaaki göbeğimdeki incecik sızıyı hissedene kadar sonra aklım başıma geldi ama iş işten geçmişti, hemen eşimi aradım yukarı uzandım göbeğim çok acıyo dedim bebeğin hareketlerini hissetmeye çalış ben hemen geliyorum dedi, ben uzandım bebeğim hareket etsin diye ağlaya ağlaya bekledim ama hareket etmedi ki bebeğim çok hareketlidir. sonra eşim geldi birazda o elini koydu bekledi yine hareket yok, hemen apar topar giyindim acile gittik, orda hemşireye durumu anlatmaya başladım anlatırkende ağlıyordum, hemşire hemen 'dur yaa ne panik yapıyorsun bişeyi yoktur bebişinin gel bakalım' diye konuşa konuşa beni ultrasona götürdü yatırdı benimle konuşmaya devam ediyordu ama sonra bi anda sustu, uzun süre konuşmasını bekledim susuyordu herşey yolunda mı diye sordum cevap yok, sonra tekrar sordum yine cevap yok, az önceki şen şakrak hemşireden eser yokk... sonra bana 'sen yatmaya devam et ben doktor beyi çağırıyorum o baksın' dedi odadan çıktı. ben tabi sessiz sessiz ağlayarak doktoru bekliyorum sonra hemşire tekrar geldi elinde telefon doktoru aramış ' doktor bey 6,5 aylık hamile var bebeğin hareketlerini hissedememiş geldi bende baktım bulamadım gelebilirmisiniz' dedi benim artık bacaklarım titriyor. heyecandan kilodumu yarıya kadar indirmişim hemşire uyarıyor beni şunu biraz kaldır doktor bey geliyor diye... hemen kaldırdım, sonra doktor beyi beklerken kadın o aleti tekrar aldı eline ve 'hah buldumm' dedi ve ekranı baa çevirip gösterdi bebeğimin kalbini, nasılda atıyordu...meğer hemşire acemiymiş kalbin nerde olduğunu bulamamış, sonra doktoru aradı gelemenize gerek yok diye ama doktor yinede geldi birde o baktı herşey yolunda dedi, hatta sonra birde beni nst ye soktular göbeğim acıyor deyince, ama çokk şükür sorun yokmuş... şimdi eve geldim kızlar. Allahım bu yaşadıklarımı hiçbirinize yaşatmasın... o yarım saatte ömrümden ömür gitti
Baby and Kids Anakucağı Footmoof - e-bebek.com
E-bebekte günün fırsatı imiş. 49,90'dan 7,90'a inmiş...
İyi akşamlar kızlar, cumartesi gününden beri çok ağır grip yaşıyorum yataklara düşürdü beni.Çarş.ya kadar raporluyum, okuldan beri hep bilg.başında olduğum için nefret ediyodum.evde asla elime laptobu almıyordum ama sizleri merak ettim.Hem yatıyorum hem de yazdıklarınızı okuyorum İyidir inş. herkes.
İyi akşamlar kızlar, cumartesi gününden beri çok ağır grip yaşıyorum yataklara düşürdü beni.Çarş.ya kadar raporluyum, okuldan beri hep bilg.başında olduğum için nefret ediyodum.evde asla elime laptobu almıyordum ama sizleri merak ettim.Hem yatıyorum hem de yazdıklarınızı okuyorum İyidir inş. herkes.
Eşimiseviyorum geçmiş olsun canım,dikkatet kendine. Bende aynı senin gibi 2 haftadır misafirler yüznden neler yaşadım.Geçen hafta kendi amcalarımı babannemi vs ağırladım.Kuran filan da okumuştu amcam güzel geçti ama yorulmuştum. Geçen cuma da arkadaş grubumuzu çağırdım 4 kişi gelecekti,aynı gün kalacaklarını öğrendim.Ve en önemlisi aynı gün eşimin halası eltim kaynım ve çocukların da geleceğinin öğrendim çok fena stres yaptım.allahtan kimse ybancılık çekmedi güzel geçti.Arkadaşlarım değilde halalar kaldı,ertesi gün akşam gittiler. Çoook yoruldum çok.asla misafir çağırmam artık, sonradan cülmünü çektim hasta oldumMutfakta iş yaparken elim hep üst raflarda benm de, Allah korusun hepimizi valla.Uzanmadan iş yapmıyorum.
Yeni katılan arkadaşlar da hşgeldiler,inş. sonuna kadar beraber yaşarız her anımızı.
Belfücüm profil resmini değişmişsin çok şekermiş:) İnş. öle şeker bir bebişin olur cnm.Ben de devlet hastanesinden nasibimi aldım şeker yüklemesi için randevu vermişlerdi ben istemeden ama asla gitmem. Sağlık ocağına gittim bugün ,ne kadar ilgilendiler.Hastanedekilerin onlardan örnek alması lazım.Güleryüz,ilgi çok mu zor.
Bebek deterjanı için ben de dalin ya da hacışakir düşünüyorum bir de galiba omonun da varmış bebekler için deterjanı.3ünden birini alırım sanırım.
Ben bugün yine tartıldım kilo almamışım bayadır hala 58 deyim.Hastalığım inş. bebeğimin gelişimini etkilemiyordur.kilo almıyorum diye ilk defa üzüldüm
Gulem sormuştu galiba,bebeğinin böbreği geç çalışan benim canım.İdrarını geç yapıyor,dr.un size de mi bunu sölemişti. Eğer öleyse çok stres yapma ben neler çektim sonra iyi bir doktor bulup muayene oldum. Anne karnındayken hiçbir sorun yok,çünkü beslendiği svı ona zarar vermiyormuş.Ama doğunca da devam ederse ki inş. düzelmiş olur,ozaman basit bir operasyon gerekirmiş.Şuan yapılacak tek şey sürekli kontrol,en önemlisi de amniyon sıvının azalıp azalmadığının muayene edilmesi.Ve bol bol dua .
Kızlar tek tek okudum yazdıklarınızı,alıntı yapmadan cevapladım.İnş. atladıklarım yoktur.Kendinize çook iyi bakın meleklerinizi çook öptüm.Yaa son dk aklıma yine bişe geldi:) Biz isim olarak Mina koyacaktık kızımıza,bugün bir hemşiremizin ismini çok beğendim Aymir di adı,sizce nasıl? Nette anlamı yok bulamadım,alamını bilen var mı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?