Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Kizlar en son gittiginizde bebekleriniz kac kilo idi???
Benim bebi$im 20+5 haftalikken 390 gram dedi doktorum. Bu çok mu az mi sizce?

canım ben en son gittiğimdede 20+5 haftalıktı bebeim .boyu baştan ayağa 23 cm kilosuda 389 du..doktorum normal dedi..seninkide normal bence:)

kızlar merhaba,

bende dün detaylı ultrasona girdim benim içinde bir böbreğinde biraz genişleme var kontrollerde incelensin geçebilir geçmezse doğumdan sonrada takip edilir dedi.Ama benim moralim bozuldu biraz kafam karıştı.Yazılanları okudum biraz rahatladım içim ama sizde sorayım dedim nasıl şuanda bebişleriniz? iyidir inş.Allah hepimizze sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

selam kızlar nasılsınız bakalım bende girdim bu hafta ayrıntılı ultrasona ay kıpır kıpır dı bebişim maşallah 500 gram ve 27 cm olmuşuz uzun boylu olucak bizimkisi öyle dedi doktor amcası hiç bir sorun çıkmadı çok şükür artık yavaş yavaş kızıma bişiyler almaya başladım bende

sizde hareket durumları nasıl ay benimki kıpır kıpır sürekli hareket ediyor hiç boş bırakmıyor annesini

trianofiliz çok geçmiş olsun inş. aynen ben de gribim ama hastaneye gitmedim,nane limon vs dinlenerek geçirmeye çalışıyorum.Yarın inş. kalkıp da işe gidebleceğim. bilg.öğretmeni değilim canım ama bıkmış durumdayım senelerdir. Lisede 4 yıl bilgsayar bölümünde okudum,üniversitede bilg.programlama okudum,iş hayatımda da hem grafikerlik yaptım şuandada bilg.yazılımlar üzerine teknik destek veriyorum.Burası olmasa valla elime almazdım evdeyken:)

okudum canım
ALlahhh ne stresss
çok çok geçmiş olsun

teşekkür ederim canım benim, Allah kimseye yaşatmasın yaşadıklarımı.. dikkat edelim kızlar gerçekten, Allahımın emanetini taşıyoruz
ceyz canım sanada çok teşekkür ediyorum, birkaç gündür yazmıyordun farkındaydım, sanada geçmiş olsun canım, şu şubat gelsin artık, ben sabırsızlanıyorum iyicee

slm kızlar 2 gündür giremiyorum şimdi geçmişi okudum anca herkes iyidir umarım
anladım cnmyeni şehir alışmak zor cidden hele hamilelik sözkonusuyken dr seçimi falan sıkıntılı...ama şükür büyükşehirdesin ben burada ço...k sıkıntı çekiyorum o yüzden..valla ben doğma büyüme ankaralıyım ama elmadağ tarafını hiç bilmiyorum benim ailem batıkentte eğer düşünürsen o taraftada yenimahalle devlet hastanesini önerebilirm ben oraya giderdim mesela devlete...biçok özelde var ama denemediğim için ben yorum yapamıcam..sincan koru, medicana,akay,akrapol,hrs doğumdan memnun kalınan hastaneler genel olarak.zekayi tahir ankaranın köklü kadın doğum hastanesidir.memnun kalanda kalmayanda duydum buradan..ancak Allah korusun riskli gebeliklerde özeller buraya gönderirler yani özeller kabul etmiyor riskli gebelikleri tam teşekküllü bir hasanedir...elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sana bu konuda.
cnm geçmiş olsun öncelikle ve güle güle sağlıkla kullansın inş bebişin benim düşüncemde bu şekilde şimdilik genç odası ve park yatak.ama bizim tayin durumumuz olduğu için yaza alacam odayı
aaaa niye öyle bişi olduki...umarım ciddi bir sorun yaratmıyordur dr.lar ne dedi ne yapmak gerekirmiş...çok çok geçmiş olsun içini ferah tut cnm bişi olmazz Alllah'ın izniyle
tatlım sen doğudaysan vermeyebılır ıstanbulda özel hastanede zaten sıkıntı yokda devlette verıyordur mutlaka ilk defa duydum ben
özelde veriyorlarda bazı devletlerde vermeyebliyorlar doğal olarak bizim burada vermiyorlar. özele gidecem acaba ben mi alacam diye düşünüyorum yer itibariyle:))
cnm aynı tereddütü bende yaşadım şimdi elevit+demir+cal+mag kullanıyorum...eczacıda bunları kullan kesinlikle dedi.bende bikaç akşamdır bacağımın ağrısıından uyuyamıyorum sağ kalçamda felaket bir ağrı...bugün bağıracaktım nerseyse sancısına çok dayanılmazdı...anneme söyledim cal. eksikliğindendir dedi ilaçta almasam ne durumda olurum acaba...

kızlar ben de bir şey sormak istıyorum
bana gebelik ilk haftalarında kan tahlilleri yapıldı daha da yapılmadı
arada baktırmak gereken değerler var mı?
benimde hamileyken bakıldı bide 2 ay önce kan idrar verdim ankaraya gidince özeldeki dr. istedi..benim guatr sorunum olduğu için şimdi ayda bir tsh değerime baktırıyorum...bence dr istemese bile arada baktırmak istediğini söyle dr.una bakılsın bence
kızlar bebelerin kıyafetlerini neyle yıkayacağız
hacı şakırın tozu varmış bebekler için çok övüyorlar ama bilemedim ki:26:
ben dalinin toz sabununu aldım lavantalı bişi...yumuşatıcı kullanmaya gerek yoktur diyor...ben yumuşatıcı olayınada karşıyım zararlı bişi her ne kadar bebekler için üretilmiş olsada bence hiç gerek yok yumuşatıcı kullanmıcam yani bu aldığımı denemedim ama yumuşatıcısız yapamam diyorsan bunu tercih edebilirsin
cnm varya şu yazının sonunu nasıl getirdim gel bide bana sor öle üzüldümki ama çok şükür sonunu görünce rahatladım çok çok geçmiş olsun...bende hiç dikkat etmiyorum o konuda hızlı hareket eğilmek uzanmak had safada bende de..uyarılara kulak astığım yok...ama bu yazını okuduktan sonra daha dikkatli olacam bi an başıma geldiğini düşündüm Allah korusun hepimizin bebişini
ceyz çok çok geçmiş olsun cnm umarım bol bol dinlenebilmiş toparlamış bir şeklde dönersin işine...ben mina ismini çok severim ama yakın bi akrabamızın kızının adı o yüzden istemiyorum aynı olsun...aymir değişik bir isim ama anlamıda çok önemli diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
selam kizlar az once geldim ayrintilidan 22+4 gunluguz bebegim 530 gr olmus ilk defa yuzunu cok net gordum hersey normaldi cok sukur allahima herkese nasip etsin

Kızlar ikinizin de bebeğinizin kilosu normal, zaten az olsa doktor söylerdi. Benim de en son gittiğimde 22+5 te 535 grdı.

doktorum bişey demedi canım..herkeste farklı oluyo ama benim bebeğim hep daha zayıf çıkıyo okuduklarımdan..inşallah sağlıkla doğururuz..

evet canım:) benimde 21+5 te 427 miş..ama 15 gün sona 563 duyunca üzüldüm..doktorumun bişey dediği yok ama..hep düşük herkesinknden,biliyorumda herkesin bir olmaz...offf ne bileyim..kendim 11 kilo aldım kilolu değldim baştan çok takmıyorum ama anca kendime yemişim..napsamki yaa ne yesem:)

canım bize geç yapıyo falan demedi..iki hafta önce gittiğimizde biraz idrar var ama önemli değil dedi..eve gelince ne dedi bu dedim kendi kendime..bu gittiğimde sordum böbreğinde idrar var bu olmasa daha iyidir ama aynı kalırsada sorun olmaz dedi..hatta bakıyorum aynı korkma dedi..dün tüp bebek doktorumu aradım birde ona sorayım dedim..artmazsa hiç bi sorun yok,artarsada dediğin gibi doğumdan sonra küçük bi operasyon geçirebilir..böbrek iki tane olan bi organ olduğu için onun hayatını tehlikeye atacak bi sorun değil endişelenme dedi..canım inşallah geçer gider...bebeğinin cinsiyeti ne ?erkek bebeklerde daha sık görülüyomuş diye duydum..benimki kız...

kamikaze06 teşekkür ederim canım evet çok dikkat etmemiz lazım. artık o eski zayıf, heryere koşabilecek kızlar değiliz, iki canlıyız hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor bunu

gulem cim sanırım kızlardamı oluyor acaba benimki içinde bir böbrek diğerine göre 2 mm geniş önemli birşey değil ama kontrol edilsin dedi. inş hepimizinki sağlıklı olur allah dermanı olmayan dert versin.

canım bilmiyorum..bize bunu doktor söylemedi eşim internette okumuş.ben okumuyorum çünkü negatif bişey okuyup üzülmek istemiyorum..eşimin dediği bu tür böbrek olayı erkek bebeklerde daha çok oluyomuş..doktorum takmamam gerektiğini söyledi..güvenicez artık..ve Allaha dua edicez...dediğin gibi dermansız dert vermesin Allah..benim bebeğim tüp bebek:) 4 yıl uğraştım..ne ameliyatlar tedaviler...ama bu endişe bi başkaymış...hep dua ediyorum..

bu arada bebeğimin kilosunu takmıştım az kaldı doktorumu arayacaktım..webanne.com da baktım haftamıza uygun görünüyo..bi daha da başka sayfaya bakmam:) rahatladım......

doğru diyorsun cnm çokta okuyup bakmamak iyi olcak yoksa iyice kötü olabiliyor insan.Maş. bebişinede, allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

İnşallah kendiliğinden geçer, biz ne kadar sıkıntı yapmayın takmayın desek te takacaksınız biliyorum ama çok fazla endişe, üzüntü de hamilelikte bebeği olumsuz etkiler öyle düşünün. Benim bir tanıdığımın oğlunun böbreğinde daralma mı var ne demişler hamileyken doğunca ufak bir operasyon geçirmiş şimdi çocuk 8-9 yaşında gayet iyi sağlıklı.
Bebeğin kilosu için eğer doktor bir risk görseydi söylerdi emin ol, her insan aynı kiloda değil bebekler de öyle. Ben normal yiyorum hamileyim diye fazla fazla beslenmiyorum bir tek aç kalmamaya dikkat ediyorum, meyveyi zaten seven bir insanım bol bol yiyorum özellikle elma, bebeğim bir hafta önden geliyormuş benim de buna moralim bozuluyor. Çok kilolu bebek doğurmak hem zor hem de iyi değil.

Merhaba kızlar,

Ayrıntılı ultrasonlara girenleri okuyunca heyecanlandım:)) Bizim de haftaya pazartesi inşallah, heyecanla bekliyorum, inşallah herşey yolunda çıkar:)

Bir de demin sağlık ocağını aradım 21. haftamdayım tetanoz ne zaman olayım dedım 20 de yapıyoruz normalde yarın gelin yapalım dediler Sağlık ocagı yolu gozuktu yanı aşı beni bekler.

ve gülem inş düzelecek bu durum benim arkadaşımında kızı oldu ondada vardı bu sorun çok üzüldü ağladı ama geçti anne karnındayken hatta şuan çok sağlıklı çok şükür...sizinkide geçer inş..bende erkeklerde daha çok oluyo diye duymuştum ama burada bakıyorum genelde kız bebekler yaşıyor bu sorunu...

doğru diyorsun cnm çokta okuyup bakmamak iyi olcak yoksa iyice kötü olabiliyor insan.Maş. bebişinede, allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

bakmıyorum canım..doktor ve eşim ne dediyse o..eşim daha olumludur bana göre,ona dedim sen bak sen ne dersen o..yani birimizden birimizinde bilgisi olsun ben bakarsam şimdi nerde kötüye yorulcak şey var bulur çıkarırım...eşimde endişe etmeyelim Allah büyük geçebiliyomuş falan dedi..o anda sakinleşiyorum ama arada kafam karışıveriyo..neyse takmayalım dua edelim:) hepimizin bebişine maşallah..Allah hepsini korusun...

aminnn canım sağol..inşallah...bunları duyunca iyi oluyorum gerçekten:)
bende kendim aldım çokta yemedim aslında ama hergün süt vs..e aldırıyo tabii..birde çok hareketsizdim bütün yaz yattım evde..tüp bebek olunca çoooook şeyler yaşadım,hiç kımıldamadım desem yeridir..sağlıklı doğsunlarda...sen hiç moralini bozma bence:) ne güzel bak doğum kilosu derdin olmayacak inşallah..buda önemli:)maşallah tosuna:)

gerçektenmiiii:) aaa çok sevindim bunu duyduğuma..eşime anlatayım gelince:) sağol canım..amin...

nasılsınız kızlar?
ben pek bir iyiyim Allah'a şükür
okula dilekçemi verdim 6.ayımı doldurdum diye nöbetten muaf tuttular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…