Kizlar en son gittiginizde bebekleriniz kac kilo idi???
Benim bebi$im 20+5 haftalikken 390 gram dedi doktorum. Bu çok mu az mi sizce?
Günaydın kızlar, moralim çok bozuk cumartesi günü muayenem vardı. 19.haftamız bitmek üzere,bebişim maşallah 328 gr olmuş.
Doktorumuz bu sefer baya uzun baktı,böbreğinde ufacık bi siyahlık gördü,"idrarını yapmamış olabilir ,kistik yapı da olabilir" dedi."Emin olmak için 2.düzeyi burda değil de sonomed de ya da zeynep kamilde yapalım" dedi.Sonuçlarını doktoruma götüreceğim sonrasında. Sonomedi aradım 375TL miş çok pahalı geldi,zeynep kamil de en erken 9ekime gün veriyor napacam bilmiyorum. Bebişime dua edin nolur
Tetazoz aşısı için belirli bir hafta yokmuş kızlar doktorun dediğine göre. Ağrılarım ve su renginde sıvı akıntı için de normal olduğunu söyledi.Bacağımdaki kramp için sizin de dediğiniz gbi magnezyum ilacı içeceğim
Kızımın sağlığından başka hiçbişe düşünemiyorum,Allahım sıhhat versin,dermanı olmayan dert vermesin. Amin
selam kızlarr çıtır anneler :)
cuma günküğ kontrolumden sonra grip oldum ve bogazlarım sızlıyo öksürüyorum..
gece çok korktum çünkü öksürdükçe bebegim hiç rahat durmadı karnımda..
sürekli tekmeledi durdu ben öksürdükçe..
acaba zararı olurmu öksürmenin bebege çünkü insanın karnı karsılıyo öksürürken(
bu arada arkdaşlar cuma günkü kontolde doktor bi böbreğinde genişleme var dedi..
süreklikontrollerde inceliyeceğiz dedi doktor. olabilirmiş, geçebilirmiş geçmezse dogumdan sonra bebekte ultrasonla takip edecekmiş...
bu durumla karşılaşan varmı ??
canım benim de sağ böbreğimde büyüme olmuştu ürolojiye göründüm stent takarız ama ben pek tarafta değilim dedi. doğal bi süreç kendiliğinden geçmesini beklersen daha iyi olur, doğumdan birkaç ay sonra kendiliğinden küçülür dedi mümkün olduğunca böbreklerini sıcak tut. benm geçti çok şükür.
bu stent olayını araştırdım idrar çıkış yerinden böbreklere kadar tel takılıyormuş e biz hamile olduğumuz için morfinsiz takılıyormuş. acısını anlatmama gerek yok herhalde. Allah şifa versin...
canım ben en son gittiğimdede 20+5 haftalıktı bebeim .boyu baştan ayağa 23 cm kilosuda 389 du..doktorum normal dedi..seninkide normal bence:)
Çok geçmiş olsun.Ben de geçen hafta gripten 3 gün yattım. İlaç kullanmadım bütün sıkıntıyı çektim. Cuma günü tam iyileştim derken cumartesi tansiyonum düştü ve kalp çarpıntısı başladı. Acile gittik dayanamayınca. Tahlil falan yaptılar ve serum taktılar.Serum yiyeceğimi bilseydim daha önce giderdim 3-4 gün boşa sıkıntı çekmezdim. Bu arada hep bilgisayar başında olduğumdan yazmışsın yoksa bilgisayar öğretmeni misin? Çok merak ettim.
okudum canım
ALlahhh ne stresss
çok çok geçmiş olsun
anladım cnmyeni şehir alışmak zor cidden hele hamilelik sözkonusuyken dr seçimi falan sıkıntılı...ama şükür büyükşehirdesin ben burada ço...k sıkıntı çekiyorum o yüzden..valla ben doğma büyüme ankaralıyım ama elmadağ tarafını hiç bilmiyorum benim ailem batıkentte eğer düşünürsen o taraftada yenimahalle devlet hastanesini önerebilirm ben oraya giderdim mesela devlete...biçok özelde var ama denemediğim için ben yorum yapamıcam..sincan koru, medicana,akay,akrapol,hrs doğumdan memnun kalınan hastaneler genel olarak.zekayi tahir ankaranın köklü kadın doğum hastanesidir.memnun kalanda kalmayanda duydum buradan..ancak Allah korusun riskli gebeliklerde özeller buraya gönderirler yani özeller kabul etmiyor riskli gebelikleri tam teşekküllü bir hasanedir...elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sana bu konuda.canım ben daha yeni taşındım ankaraya elmadağdayım doğumu inşallah istanbulda annemlerin yanında yapmaya niyetim var ama doktor burdan bulmam şart çünkü doğum işi biraz muamma ne olacağı belli değil daha yeni 32 haftalıkkken bir arkadaşım doğum yaptı açıkcası benide biraz korku sardı ankarayı hiç bilmiyorum ben bu benim ankarayı ilk görüşüm ama bir sene ben atanana kadar buradayım inşallah...bende ankarada doktor arıyorum aslında doktor adı vermeksizin daha önceki doktorum zekayi tahir burak kadın doğum hastanesine gitmemi söyledi çok güzel ilgilenirler özel gibi olmaz ama güvenilirdir dedi eşimin halası oturuyor o tarafta mecbur kalırsam oraya gitmeye niyetim bilmiyorum durum ne olacak ama istanbuldaki doktorum özel hastanede...
cnm geçmiş olsun öncelikle ve güle güle sağlıkla kullansın inş bebişin benim düşüncemde bu şekilde şimdilik genç odası ve park yatak.ama bizim tayin durumumuz olduğu için yaza alacam odayıHerkese merhaba, epeydir yazamıyorum. 3-4 gündür grip yüzünden yatıyorum. İlaç kullanmadan limonlu ballı su ve ıhlamurla atlattım çok şükür. Sayfalar ilerlemiş yine güzel haberlerinizi okudum hep. Bugün resimdeki takımın karyola, şifonyer ve gardropunu aldık oğlumuza. Bunun dışında kasım ayında oyun parkı almayı düşünüyoruz. Bebek odası almak istemedim çok fazla kullanılmıyor diye. Dolap da lazım olduğu için böyle bir genç odası aldık. Mobilyanın üzerindeki kuşlar çıkabiliyor, ilerde çıkarıp kullanırız büyüyünce. Bellonadan aldık, kampanyadaymış. Siz de bakabilirsiniz, sitesinde de var. Diğer ihtiyaçlarımızı da kasımda alacağız kayınvalidemle birlikte. Alışveriş konusunda uzmandır kendisi. Aldıklarımızı yazarım yine.
Eki Görüntüle 532407
aaaa niye öyle bişi olduki...umarım ciddi bir sorun yaratmıyordur dr.lar ne dedi ne yapmak gerekirmiş...çok çok geçmiş olsun içini ferah tut cnm bişi olmazz Alllah'ın izniylemerhaba arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim ama maalesef hala geçmedi yorgun hissediyorum kendimi. dün doktoruma gittim bebeğimin kordonu boynuna iki kez dolanmış( çok canım sıkıldı. böyle durum yaşayan var mı aranızda. dualarınızı bekliyorum. inşallah sağlıcakla doğar evlatlarımız.
özelde veriyorlarda bazı devletlerde vermeyebliyorlar doğal olarak bizim burada vermiyorlar. özele gidecem acaba ben mi alacam diye düşünüyorum yer itibariyle:))tatlım sen doğudaysan vermeyebılır ıstanbulda özel hastanede zaten sıkıntı yokda devlette verıyordur mutlaka ilk defa duydum ben
cnm aynı tereddütü bende yaşadım şimdi elevit+demir+cal+mag kullanıyorum...eczacıda bunları kullan kesinlikle dedi.bende bikaç akşamdır bacağımın ağrısıından uyuyamıyorum sağ kalçamda felaket bir ağrı...bugün bağıracaktım nerseyse sancısına çok dayanılmazdı...anneme söyledim cal. eksikliğindendir dedi ilaçta almasam ne durumda olurum acaba...kızlar şimdiye kadar gittiğim doktorlar bana gyno ferro dan başka ilaç vermiyorlardı, sorduğum halde gerek yok bol bol beslen diyorlardı bende vicdan azabı çekiyordum yediklerim yetmiyorsa diye, dün gittiğüm doktorum, gyno ferro nun yanına decavit verdi hergün olmasada haftada 2-3 kez iç dedi, belim çok ağrıyor deyince kalsiyum verdi (calcımax) birde yavaştan bacaklarım ağrımaya başladı dedim, kramp giriyormu dedi hayır sadece sızlıyor dedim yinede veriyim dedi magnezyum verdi (magvital) bende bunların hepsini kullanmamın bi zararı olur mu dedim, asla olmaz ben bile buraya geldikçe alıyorum evime kullanıyorum, hiçbişey olmaz kullan dedi.. şimdi biraz daha içim rahat.
benimde hamileyken bakıldı bide 2 ay önce kan idrar verdim ankaraya gidince özeldeki dr. istedi..benim guatr sorunum olduğu için şimdi ayda bir tsh değerime baktırıyorum...bence dr istemese bile arada baktırmak istediğini söyle dr.una bakılsın bence
kızlar ben de bir şey sormak istıyorum
bana gebelik ilk haftalarında kan tahlilleri yapıldı daha da yapılmadı
arada baktırmak gereken değerler var mı?
ben dalinin toz sabununu aldım lavantalı bişi...yumuşatıcı kullanmaya gerek yoktur diyor...ben yumuşatıcı olayınada karşıyım zararlı bişi her ne kadar bebekler için üretilmiş olsada bence hiç gerek yok yumuşatıcı kullanmıcam yani bu aldığımı denemedim ama yumuşatıcısız yapamam diyorsan bunu tercih edebilirsinkızlar bebelerin kıyafetlerini neyle yıkayacağız
hacı şakırın tozu varmış bebekler için çok övüyorlar ama bilemedim ki:26:
cnm varya şu yazının sonunu nasıl getirdim gel bide bana sor öle üzüldümki ama çok şükür sonunu görünce rahatladım çok çok geçmiş olsun...bende hiç dikkat etmiyorum o konuda hızlı hareket eğilmek uzanmak had safada bende de..uyarılara kulak astığım yok...ama bu yazını okuduktan sonra daha dikkatli olacam bi an başıma geldiğini düşündüm Allah korusun hepimizin bebişiniahh kızlar ahh, sormayın neler oldu, yarına misafir çağırdığımız için mutfakta kek yapıyordum, küçük boy su bardağı lazım oldu, oda dolabın üst gözünde ve epey arkalardaymış o anda sandalye getirip almak yerine hızlı davranacam diye uzanarak almaya çalıştım kendimi epey zorladım taaaki göbeğimdeki incecik sızıyı hissedene kadar sonra aklım başıma geldi ama iş işten geçmişti, hemen eşimi aradım yukarı uzandım göbeğim çok acıyo dedim bebeğin hareketlerini hissetmeye çalış ben hemen geliyorum dedi, ben uzandım bebeğim hareket etsin diye ağlaya ağlaya bekledim ama hareket etmedi ki bebeğim çok hareketlidir. sonra eşim geldi birazda o elini koydu bekledi yine hareket yok, hemen apar topar giyindim acile gittik, orda hemşireye durumu anlatmaya başladım anlatırkende ağlıyordum, hemşire hemen 'dur yaa ne panik yapıyorsun bişeyi yoktur bebişinin gel bakalım' diye konuşa konuşa beni ultrasona götürdü yatırdı benimle konuşmaya devam ediyordu ama sonra bi anda sustu, uzun süre konuşmasını bekledim susuyordu herşey yolunda mı diye sordum cevap yok, sonra tekrar sordum yine cevap yok, az önceki şen şakrak hemşireden eser yokk... sonra bana 'sen yatmaya devam et ben doktor beyi çağırıyorum o baksın' dedi odadan çıktı. ben tabi sessiz sessiz ağlayarak doktoru bekliyorum sonra hemşire tekrar geldi elinde telefon doktoru aramış ' doktor bey 6,5 aylık hamile var bebeğin hareketlerini hissedememiş geldi bende baktım bulamadım gelebilirmisiniz' dedi benim artık bacaklarım titriyor. heyecandan kilodumu yarıya kadar indirmişim hemşire uyarıyor beni şunu biraz kaldır doktor bey geliyor diye... hemen kaldırdım, sonra doktor beyi beklerken kadın o aleti tekrar aldı eline ve 'hah buldumm' dedi ve ekranı baa çevirip gösterdi bebeğimin kalbini, nasılda atıyordu...meğer hemşire acemiymiş kalbin nerde olduğunu bulamamış, sonra doktoru aradı gelemenize gerek yok diye ama doktor yinede geldi birde o baktı herşey yolunda dedi, hatta sonra birde beni nst ye soktular göbeğim acıyor deyince, ama çokk şükür sorun yokmuş... şimdi eve geldim kızlar. Allahım bu yaşadıklarımı hiçbirinize yaşatmasın... o yarım saatte ömrümden ömür gitti
ceyz çok çok geçmiş olsun cnm umarım bol bol dinlenebilmiş toparlamış bir şeklde dönersin işine...ben mina ismini çok severim ama yakın bi akrabamızın kızının adı o yüzden istemiyorum aynı olsun...aymir değişik bir isim ama anlamıda çok önemli diye düşünüyorum...İyi akşamlar kızlar, cumartesi gününden beri çok ağır grip yaşıyorum yataklara düşürdü beni.Çarş.ya kadar raporluyum, okuldan beri hep bilg.başında olduğum için nefret ediyodum.evde asla elime laptobu almıyordum ama sizleri merak ettim.Hem yatıyorum hem de yazdıklarınızı okuyorum İyidir inş. herkes.
Kızlar tek tek okudum yazdıklarınızı,alıntı yapmadan cevapladım.İnş. atladıklarım yoktur.Kendinize çook iyi bakın meleklerinizi çook öptüm.Yaa son dk aklıma yine bişe geldi:) Biz isim olarak Mina koyacaktık kızımıza,bugün bir hemşiremizin ismini çok beğendim Aymir di adı,sizce nasıl? Nette anlamı yok bulamadım,alamını bilen var mı.
Kızlar ikinizin de bebeğinizin kilosu normal, zaten az olsa doktor söylerdi. Benim de en son gittiğimde 22+5 te 535 grdı.
Doğum günümüz aynı canım 4 şubat :) Benim 21 hafta bittiğinde 467 gr dı. Bence normal seninki de. 6 aydan sonra hızlı artıyormuş kiloları. Endişelenme bence. Alttaki takvimde de zaten yaklaşık diyor. Kişiden kişiye değişir bu değer. İyi beslenebiliyorsan ve doktorun da bişey demediyse hiç kafana takma. Ayrıca benim de karnım çok büyük değil ama bundan sonra daha çok büyüyecek karnımız da. O zaman da başka sıkıntılar başlayacak.
İyi akşamlar kızlar, cumartesi gününden beri çok ağır grip yaşıyorum yataklara düşürdü beni.Çarş.ya kadar raporluyum, okuldan beri hep bilg.başında olduğum için nefret ediyodum.evde asla elime laptobu almıyordum ama sizleri merak ettim.Hem yatıyorum hem de yazdıklarınızı okuyorum İyidir inş. herkes.
Eşimiseviyorum geçmiş olsun canım,dikkatet kendine. Bende aynı senin gibi 2 haftadır misafirler yüznden neler yaşadım.Geçen hafta kendi amcalarımı babannemi vs ağırladım.Kuran filan da okumuştu amcam güzel geçti ama yorulmuştum. Geçen cuma da arkadaş grubumuzu çağırdım 4 kişi gelecekti,aynı gün kalacaklarını öğrendim.Ve en önemlisi aynı gün eşimin halası eltim kaynım ve çocukların da geleceğinin öğrendim çok fena stres yaptım.allahtan kimse ybancılık çekmedi güzel geçti.Arkadaşlarım değilde halalar kaldı,ertesi gün akşam gittiler. Çoook yoruldum çok.asla misafir çağırmam artık, sonradan cülmünü çektim hasta oldumMutfakta iş yaparken elim hep üst raflarda benm de, Allah korusun hepimizi valla.Uzanmadan iş yapmıyorum.
Yeni katılan arkadaşlar da hşgeldiler,inş. sonuna kadar beraber yaşarız her anımızı.
Belfücüm profil resmini değişmişsin çok şekermiş:) İnş. öle şeker bir bebişin olur cnm.Ben de devlet hastanesinden nasibimi aldım şeker yüklemesi için randevu vermişlerdi ben istemeden ama asla gitmem. Sağlık ocağına gittim bugün ,ne kadar ilgilendiler.Hastanedekilerin onlardan örnek alması lazım.Güleryüz,ilgi çok mu zor.
Bebek deterjanı için ben de dalin ya da hacışakir düşünüyorum bir de galiba omonun da varmış bebekler için deterjanı.3ünden birini alırım sanırım.
Ben bugün yine tartıldım kilo almamışım bayadır hala 58 deyim.Hastalığım inş. bebeğimin gelişimini etkilemiyordur.kilo almıyorum diye ilk defa üzüldüm
Gulem sormuştu galiba,bebeğinin böbreği geç çalışan benim canım.İdrarını geç yapıyor,dr.un size de mi bunu sölemişti. Eğer öleyse çok stres yapma ben neler çektim sonra iyi bir doktor bulup muayene oldum. Anne karnındayken hiçbir sorun yok,çünkü beslendiği svı ona zarar vermiyormuş.Ama doğunca da devam ederse ki inş. düzelmiş olur,ozaman basit bir operasyon gerekirmiş.Şuan yapılacak tek şey sürekli kontrol,en önemlisi de amniyon sıvının azalıp azalmadığının muayene edilmesi.Ve bol bol dua .
Kızlar tek tek okudum yazdıklarınızı,alıntı yapmadan cevapladım.İnş. atladıklarım yoktur.Kendinize çook iyi bakın meleklerinizi çook öptüm.Yaa son dk aklıma yine bişe geldi:) Biz isim olarak Mina koyacaktık kızımıza,bugün bir hemşiremizin ismini çok beğendim Aymir di adı,sizce nasıl? Nette anlamı yok bulamadım,alamını bilen var mı.
gulem cim sanırım kızlardamı oluyor acaba benimki içinde bir böbrek diğerine göre 2 mm geniş önemli birşey değil ama kontrol edilsin dedi. inş hepimizinki sağlıklı olur allah dermanı olmayan dert versin.
canım bilmiyorum..bize bunu doktor söylemedi eşim internette okumuş.ben okumuyorum çünkü negatif bişey okuyup üzülmek istemiyorum..eşimin dediği bu tür böbrek olayı erkek bebeklerde daha çok oluyomuş..doktorum takmamam gerektiğini söyledi..güvenicez artık..ve Allaha dua edicez...dediğin gibi dermansız dert vermesin Allah..benim bebeğim tüp bebek:) 4 yıl uğraştım..ne ameliyatlar tedaviler...ama bu endişe bi başkaymış...hep dua ediyorum..
bu arada bebeğimin kilosunu takmıştım az kaldı doktorumu arayacaktım..webanne.com da baktım haftamıza uygun görünüyo..bi daha da başka sayfaya bakmam:) rahatladım......
canım bilmiyorum..bize bunu doktor söylemedi eşim internette okumuş.ben okumuyorum çünkü negatif bişey okuyup üzülmek istemiyorum..eşimin dediği bu tür böbrek olayı erkek bebeklerde daha çok oluyomuş..doktorum takmamam gerektiğini söyledi..güvenicez artık..ve Allaha dua edicez...dediğin gibi dermansız dert vermesin Allah..benim bebeğim tüp bebek:) 4 yıl uğraştım..ne ameliyatlar tedaviler...ama bu endişe bi başkaymış...hep dua ediyorum..
bu arada bebeğimin kilosunu takmıştım az kaldı doktorumu arayacaktım..webanne.com da baktım haftamıza uygun görünüyo..bi daha da başka sayfaya bakmam:) rahatladım......
gulem cim sanırım kızlardamı oluyor acaba benimki içinde bir böbrek diğerine göre 2 mm geniş önemli birşey değil ama kontrol edilsin dedi. inş hepimizinki sağlıklı olur allah dermanı olmayan dert versin.
doğru diyorsun cnm çokta okuyup bakmamak iyi olcak yoksa iyice kötü olabiliyor insan.Maş. bebişinede, allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
İnşallah kendiliğinden geçer, biz ne kadar sıkıntı yapmayın takmayın desek te takacaksınız biliyorum ama çok fazla endişe, üzüntü de hamilelikte bebeği olumsuz etkiler öyle düşünün. Benim bir tanıdığımın oğlunun böbreğinde daralma mı var ne demişler hamileyken doğunca ufak bir operasyon geçirmiş şimdi çocuk 8-9 yaşında gayet iyi sağlıklı.
Bebeğin kilosu için eğer doktor bir risk görseydi söylerdi emin ol, her insan aynı kiloda değil bebekler de öyle. Ben normal yiyorum hamileyim diye fazla fazla beslenmiyorum bir tek aç kalmamaya dikkat ediyorum, meyveyi zaten seven bir insanım bol bol yiyorum özellikle elma, bebeğim bir hafta önden geliyormuş benim de buna moralim bozuluyor. Çok kilolu bebek doğurmak hem zor hem de iyi değil.
ve gülem inş düzelecek bu durum benim arkadaşımında kızı oldu ondada vardı bu sorun çok üzüldü ağladı ama geçti anne karnındayken hatta şuan çok sağlıklı çok şükür...sizinkide geçer inş..bende erkeklerde daha çok oluyo diye duymuştum ama burada bakıyorum genelde kız bebekler yaşıyor bu sorunu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?