Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Yelizcim benimde 16 şubat gibi gözüküyor ama sezeryan olursa bilmem benimde 10 şubat doğum tarihi :) belki o zaman doğar bir umut senin ne zaman doğumgünü?

geçmiş olsun canım inşallah en kısa sürede normale döner

Teşekkür ederim artık şekeri çıkardım hayatımdan 1,5 saatte bir birşey yiyorum bu bile tartıda farkettirdi inşallah toparlarım ve kendimi iyi hissediyorum inşallah düzelir

ne güzelllll benim tospaam sezeyan olursa 15 ocaktan sonra olurmuş ben 6 ocak doğumluyum tutturamıyoruz maalesef

canım ben de kalın düşünüyordum ama bebişle aynı odada olacağımıza göre odanın sıcak olması gerekir ve emzirirken çok terleyecekmişiz bu sebeplerden ben ince bir gecelik kalın bir sabahlık tercih etmeyi düşünüyorum.

canım inşallah öyledir:18:artık sıpalara bağımlı yaşıyoruz hareket etmeyince bütün gün zehir oluyor

kızlar bebişiniz haraket etmezse korkmayın si yorulunca onlarda sırtında taş taşımış gibi yoruldukları için sesleri çıkmıyo pek oturun dinlenin ve elinizi karnınıza koyup konuşun bakın nasıl tekmeler atıyo :) benim tosun oğlum öyle mesela.

Bizim de bugün kontrolümüz ve şeker yüklememiz vardı. Tosunum 1 kilo 7 gr olmuş. Bugün 27 haftamız bitiyor:) Haftasına göre kilosu normalmiş. 1 ay önce 467 gr dı. Şeker yüklemesi de çok şükür iyi çıktı. Önce 82, şeker yüklemesinden sonra 111 çıktı. Kan uyuşmazlığı testi için de kan aldılar, salı günü belli olacak sonuç. Kilom da 65 çıktı, 55 ile hamile kalmıştım. Doktorum normal dedi. "Normalde 12 kilo diyoruz ama bu kiloyu tutturabilen çok az insan var. O yüzden 16'ya kadar almak normal" dedi. Tansiyonum düşük benim 1 aydır. 10-6 çıkıyordu hep bugün 9-5 çıktı. Hamilelikte tansiyonun düşük olması iyiymiş zaten. Yüksek tansiyon tehlikeli oluyormuş. Bol su içmemi söyledi. Önümüzdeki cuma kan uyuşmazlığı testi için tekrar gideceğiz muayeneye, inşallah o da iyi çıkar.
Herkese iyi hafta sonları diliyorum...

evettt kıslarr karnım bu kadar büyüdü çatlamıyor ne güzel diyordum meğer ben göremiomuşum, dün eşim karnının alt kısımlarında belli belirsiz bişiler var onlar ne dedi tebi ben koşarak aynaya... bi elimde fener iyice inceledim veeee hafiften çatlamaya başlamışım.. tabi bundan daha önemli konular var ama biz bayanlar estetiğe çok düşkünüzdür, hele benim gibi pimpirikliler...( yüzümde küçük bir nokta sivilce çıksın dünyaya küser aynalara bakmam) düşünün artık çatlağı görünce hissettiklerimi.. önce biraz psikopata bağlamaya doğru gidiyordum ama eşim sağolsun çok destek verdi, hiç önemli değil görmem bile ben onları, hem onlar bile yakışır sana dedi :26: toparlandım hemen, bebğimi üzmeye hakkım yok dedim, ama kendimi düşünmekten alamıyorum kızlar daha şimdiden çatlaklar başladıysa önümde 3 ay var nasıl olurum acabaaa :18: :18: başka çatlayan var mııı şimdiden.. ben 12 kilo aldım şimdiye kadar ve başka yerlerim kilo almadı varsa yoksa karnımda.. dün bir veli beni gördü vee inanmıyorum ben 9 aylıkken karnım böyleydiiii dedi yine bir başka veli beni görünce karnıma bakarak uzuun bir whuuuuww!! çekti, artık ne düşündüysee

evet aslında biz yorulunca onlar da yoruluyor.. ben de atom karınca gibi hiçbir şeyden kusur kalmamaya çalışıyorum, unutuyorum hamile olduğumu ama yavrucum tepkisini koyuyor hemen o kıpırdamayınca bana küsmüş gibi geliyor çok üzülüyorum

maşallah tosununa ben de 10 kilo aldım dr. normal diyor ama:44:.... benim tansiyon normalde 10-6 çıkardı ama dün 13-7 çıktı ona da normal dedi ama ufff ben mi çok pimpirikliyim acaba:26::26::18:

canım benim üzme canını hala geç kalmış sayılmazsın bazı kremler yeni oluşan çatlakları bile giderebiliyormuş araştırıp iyi bir krem al... yılmak yok o çatlakların hakkından geleceksin inanıyorum

ben de 10 kilo aldım ama alt tarafı göremediğim için çatlayıp çatlamadığımı bilmiyorum öğrenmek de pek işime gelmiyor

şimdi gidip boy aynasında kendime baktım ben de çatlamışım tırnak kadar 3 çizgim vaaaaarrrrrr

Selamlar herkese,benm de çatlağım yok diye biliyordum, okuyunca aynaya koştum:) Şuanda yok gibi hala ama daha doğuma var görecez bakalım:) 7 kilo aldım belki de ondan da çatlamamış olabilir.Bebe yağı ve kakaolu krem kullanıyorum sadece umarım olmaz olursa da bebişlerin canı sağolsun.

Bugün benm de şeker yüklemem oldu çok zor içtim pzt.alcam sonuçları güzelçıkar umarım.Ya kızlar içim çook sıkılıyor,doktorumla ilgili topik açmıştım çok önceden. Başlarda memnundum ama çok tereddütlüyüm şimdi.zor durumlarda ve risk varsa ortada bırakıyormuş tele bakmıyormuş,benm çok şükür öle durumum olmadı ama gerçek yüzünü görmek için öyle bir durum beklemeye hiç niyetim yok. Galiba en zor olan işe girişicem,doktor arayışına

cnm milleti takma yaa ben 4 aylıkken bir elbise gıydım midem karnımmış gıbı gözukuyordu bana dıyor kadın 6 ay gıbı o karnım değil midem ayrıca elbıseden göbeğim yok benım dedım aa nıye öyle dıyor mıdem buyukte ondan dedım :) 7-8 kg aldım ama 72 ile kaldım maalesef hamile çarşamba doktor kontrolü var ve 5 ayda 5 kg için fırça atmıştı şimdi korkuyorum benim göğüslerim çatladı ilk aydan şimdi lierac ile idare edıyorum karnım henuz değil galıba ama heran çatlayabılır şimdi dietteyım kilo verebılırsem inşallah umudum o

şeker yuklemen dılerım çok iiyi çıkar çeyzcim nerde oturuyordun doktorun nerde?

Canim benim eltim Ozel Goztepe hastanesinde Fatih Esen e gitmisti. Dogumunu da o yaptirdi. Hastane kadin dogum bransinda da sgk li. Cok memnun kaldigini soyleyebilirim. Ben de Atasehir Sifa ya gidiyorum, Yasemin Yakut a, cok memnunum 2 arkadasimin daha doktoruydu ve normal dogum taraftari. Ama sanki ozel sigortan yok gibi hatirladim bir an.
Doktor konusunda da yonlendirmek riskli gelir bana hep ama actigin topigi okudum, ben de olsam doktor arardim okuduklarim sonrasinda. İnsallah gonlune gore bir doktor bulursun canim. Ha bir de Kavacik ta Medistate hastanesi var, sgkli bildigim kadariyla. Orada bir bayan doktor varmis, bir arkadasimin dogumunu onunla yapti. Sezaryendi gerci ama cok memnun kalmisti, istersen adini ogrenebilirim.

benim doğum günüm 11 şubat canım. doktora eşim 11 şubat olurmu deyince çok güzel olur dedi bakalım hayırlısı. seninkiyle aynı zamanlarda doğmuş olucaklar demekki hemen hemen:)) ya şu şeker konusu benide düşündürüyor ama sen düzenini oturttuysan güzel en kısa sürede normale döner bence

İndirekt Coombs nedir bilmiyorum İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulduğuna çok sevindim tekrar yaşatmasın inşallah.

Maşallah oğluna :)) Daha çok büyüycekler :) Sağlıkla gelsin oğluşun canım

Haklısın canım hepsi yazlık ürünler sağlam kalın bişeyler gerek bize:)
Mavi damarlar sonradan çatlar diye biliyodum sanırım yanlış biliyorum canım.Tek bi tarafımda var yoktu evvelden.

Geçmiş olsun gözün aydın tatlım.Maşallah kızına da :)

hangi haftaya kadar şeker yükleme testi yapılıyor acaba bilgisi olan var mı?

24-28 haftalar arasında yapılması gerekli canım.

iyimiş canım ya baksana ebebekte ne kadar hemde şampuan senınkınde 250 ml ebebekte 150 ml

Baby Sebamed Çantalı Set - e-bebek.com

Ve çok pahalıymış canım.Rakam oldukça iyi eczanemizde.com da bence kaçırma canım.

Sağlıkla kavuşmayı nasip etsin Allah canım :) Maşallah oğluşuna

Bübchen için de çok iyi diyorlar benim de bi tarafım onda kalmıştı.Yorumlarımızı paylaşırız miniklerimizden sonra

Senin de gözün aydın canım bu sıkıntıda bitmiş artık.
Sana da güzel haftasonları

Etrafa hiç bakma canım yok yere can sıkıyorlar sadece fesat bakışlar görmezden gelmelisin.Çatlaklar az ya da çok bizimle olacaklar gibi.Bi tarafımı acısa da elden bişey gelmeyecek gibi

şimdi gidip boy aynasında kendime baktım ben de çatlamışım tırnak kadar 3 çizgim vaaaaarrrrrr

Bol bol su içmeye devam edam artık elden geldiği kadar

Güzel sonuçlar alırsın inşallah canım.Doktor konusunda aklında en ufak bir şüphe varsa bence zaman geçmeden yeni bi doktor bulmalısın

doktor konusu gerçekten çok önemli canım. allah tabi herşeyi yolunda götürsün ama doktora her an güvenmek ve ulaşabilmek çok önemli umarım içine sinen bi doktor bulursun.

Canım negatif çıkması istenen bir durum. Pozitif çıkarsa bebeğinde anemiye neden oluyormuş. Ben bugün verdim bu test için kan.Sonucu cuma alacağız. Ben de negatif çıkması için dua ediyorum. Üzme yani kendini. Ben çok araştırdım, en sade haliyle alta yazdım.

indirekt coombs testinin amacı kan uyuşmazlığına bağlı olarak anne bebek arasında etkileşim var mı araştırmaktır.
Gebelikte indirekt coombs testinin negatif olması anne kanında bebek kan hücrelerine karşı oluşmuş antikorların olmadığını gösterir. Bu istenilen bir durumdur. Anne ve bebek kanları arasında Rh uyuşmazlığı olmasına rağmen bebek kanı anneye geçerek anne kanına temas etmemiştir ve etkileşme olmamıştır. 28. haftada yapılan indirekt coombs testi negatif ise doğuma kadar etkileşme olmasını engellemek için anneye anti-D immunglobulin (kan uyuşmazlığı iğnesi) yapılır.
Hamilelikte indirekt coombs testinin pozitif olması anne kanında Rh antijenlerine karşı antikorların mevcut olduğunu gösterir. Bu istenmeyen bir durumdur çünkü anne kanındaki antikorlar bebeğe geçerek bebeğin kırmızı kan hücrelerindeki (alyuvar) Rh antijenlerine bağlanabilir ve kan hücrelerinin parçalanmasına (hemoliz) neden olabilir, bu da bebekte kansızlığa yani anemiye neden olur.

off çok üzüldm yaa. gerçekten güvenebileceğimiz bir krem olsa keşke, hemen alırım

işte böyle bir yazı arıyordum. çokk teşekkür ederim canım. sıkıntı yok yani çok şükür. yaa bende negatifi görünce sevinmiştim aklımda kalmış biyerlerden demekki ama sonra iğne vurulunca kafam karışmıştı, hemşireye sordum ''gerekiyorki yapıyoruz'' dedi sinirli bir şekilde bende sorun var demekki demiştim.. inş seninde negatif çıkar canım benim...

Çok sinirlendim hemşireye. Hangi hastaneydi senin? Diğer çalışanlar iyidir umarım. Çünkü iyi davranmaları çok önemli bizim için. Bugün benim kendi doktorum yoktu hastanede başka bir doktor muayene etti, bu bile sıkıntıya soktu beni ki kadın bir şey de yapmadı olumsuz. Artık alışkanlık mı, alınganlık mı bilemiyorum

gunaydin guzel hamisler, geceleri karin agrisi yasayaniniz varmi benim gibi

günaydın canım sııkıın gebelik şekeri çıktı dahiliye gönderdi oda tekrar şeker yüklemesi yapacak cts günü diyetisyene gönderdi oda doluymuş insülin kullanırsın büyük ihtimalle dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…