• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
lanmayalm die riski sölemiolar dogduktan sonra bebek doktorları makat geliş oldugu için üfürüm var demişti ogluma cok sükü gecti ama yüzünü falan örtmedim yazmayla falan ama zaten dogumdan 3 gün sonra cocuk polikilinigine ilk kontol sart yolluolar ona sen dersen bebegim makat geliş geldi hemen usg veriolar allah korusun bn kalca cıkını bilmiodum nasl bişi oldugunu ama yinede üzülmüstüm benden sonra ablam dogum yaptı ama onun bebeginde cıktı kalca cıkıgı cok cekti ameliyat oldu alcıda kaldı beldn asagı simdi ayakkabı kullanıo iki bacagını birbirinden ayıran demirli ben oyüzden onun cektigini gördüm ya sanki benmde oglumda olcak die cok korkuyorum insalh rabbim korurda hepimizin bebişi saglılka dogar

lanmayalm die riski sölemiolar dogduktan sonra bebek doktorları makat geliş oldugu için üfürüm var demişti ogluma cok sükü gecti ama yüzünü falan örtmedim yazmayla falan ama zaten dogumdan 3 gün sonra cocuk polikilinigine ilk kontol sart yolluolar ona sen dersen bebegim makat geliş geldi hemen usg veriolar allah korusun bn kalca cıkını bilmiodum nasl bişi oldugunu ama yinede üzülmüstüm benden sonra ablam dogum yaptı ama onun bebeginde cıktı kalca cıkıgı cok cekti ameliyat oldu alcıda kaldı beldn asagı simdi ayakkabı kullanıo iki bacagını birbirinden ayıran demirli ben oyüzden onun cektigini gördüm ya sanki benmde oglumda olcak die cok korkuyorum insalh rabbim korurda hepimizin bebişi saglılka dogar

Allahım Allah korusun
hemen doktor kontrolünde sormam lazım bunlarııı
bu arada cahilliğimi bağışla üfürük ne?
yüzünü örtmedim falan demişsin
ya bebeğim rahatsız mı duruyor karnımda şimdi
ben çok kötü oldum yaaa

Benim sıpam hala yan duruyor ya, kafa karnımın sağ üst kısmında,ayaklar solumda hafif aşağı doğru. Son haftalara kadar pozisyonu değişir inş. :)

dr makat geliş dediyse son kontrolde kolay kolay dönmüo ama demediyse dönüs pozisyonunu almıs olabilir oyüzden sölemez dr makat die insalah döner senin bebiş de

dr makat geliş dediyse son kontrolde kolay kolay dönmüo ama demediyse dönüs pozisyonunu almıs olabilir oyüzden sölemez dr makat die insalah döner senin bebiş de

canım benım doktor makat kavramını kullanmadı ama ters duruyor dönmezse zorunlıu szeryan dedi
aynı şey mi oluyor şimdi

Allahım Allah korusun
yüzünü örtmedim falan demişsin
ben çok kötü oldum yaaa

üfürüm allah korusun dogduktan sonra bebegi inceliolar ya kalp de delikmi oluomus ne bende bilmiodum ozaman basi,te almıstm cok sükür gectigine göre kardiyak gecmiş dedi 15 gün sonra. yüzünü hep anneler sarı yazma örtürürler ya ondan bahsettm kalpte üfürüm olunca korkumdan hic örtmemiştim ogluma nefes alamaz die korkma canım allahın izniyle her bebekte olacak die bişi yokki bak ablamın bebegi dönmüstü ama yinede kalca cıkıgı vardı ama benimki riskliydi makat oldugu için ama cok sükür benm bebekte cıkmadı. onun bebegi dönük dogunca risk yok die hic kalca usg istemediler 8 ay annesi fark etti dr verdi usg ama bende direk dr istedi makat die zaten usg de belli olunca ameliyatsız kalca düzelio ama dedim ya hangi bebekte oluo dogduktan sonra bilinio

+

kızlar tünaydın nasılsınız bakalım

bakıyorumda çantalar falan hazırlanmaya başlamış ben daha pek bişiy hazırlamadım yavaş yavaş diyorum bakalım benimde bugün kontrolüm var bakalım kızım napıyor :)))

allahım allah korusun
Yüzünü örtmedim falan demişsin
ben çok kötü oldum yaaa

hayır ne rahatsısızı asıl onlar öle rahat ettikleri icin dönmüolar tatlı sıpalar dr m öle demişti gayet rahat ediolar oyüzden rahatlarını bozup dönme tenezülünde bulunmuolar ya zaten

ya şimdi oto koltuğunda karasız kaldım acaba ondanmı alsam yanıma

Canım koltukların içine yenidoğanlar için aparatlar var ona bakabilirsin içine çok sinmiyorsa.

Tünaydın arkadaşlar, artık çantalar hazırlanıyor yavaş yavaş. Bende korkuyorum her an olabilir artık inşallah sabırsız davranmaz kuzucuklar da vakti zamanında gelirler kucağımıza.

Benim görümcem yeni doğum yaptı, kendisinin de 3.çocuğu olduğu için baya tecrübeli. Ondan eksiklerimi vs öğreniyorum sizinle de paylaşayım.

Battani 1 taneyle sakın kalmayın, en az 3 tane penye battaniye şartmış.pazenlerde çok kullanışlıymış ben 1 tane aldım.toplam 2 penye 1 pazen 1 peluş, 1 kadife, 1 polarımsı, 1 tanede ayıcıklı kundaklardan aldım, battaniye doldurmuşum resmen :D Özellikle erkek bebeklerde attırma olayı çok olduğundan ve doğumlarımız kış ayına denk geldiğinden çok lazım oluyormuş. Yıkama kurutma da zor, o yüzden yedekli olmakta fayda var.

en çok gidenlerden biri de iç çıtçıtlı badylermiş,

aldığımız tulumları giydirmek için içine mutlaka penye içlik (ben pijama takımı aldım özellikle ayaksız olanlar daha iyi)

bol bol çorap (havlu çoraplar ayakları çok terletiyormuş ben 3 tane aldım yine de), şapka ve eldiven

hastane çıkışlarında 1 10'lu bide 5'li takım yeterliymiş,

Kıyafet 2-3 tk dan fazla alma dedi, çok geliyormuş çünkü.

ben bunları öğredim sizde biliyorsunuzdur ama yine de paylaşayım dedim, ayrıca eminönüne mevlüt şekeri almak için gidenlerde havuzlu dışında şark hana ve mısır çarşısının ordaki kuru kahveci mehmet efendinin sokağından girdiğinizde envayi çeşit süs, mevlüt şekerleri, kapı susleri, hastane odası süslemeleri falan var. havuzludan çok daha fazla mağaza var fiyatları tam bilmiyorum. Ben şark handan aşağıdakini beğendim bir daha ki gidişimde bunu alıcam. 50 tanesi 85 tl ye geliyor.

Eki Görüntüle 573944

kapı süsü olarakta bunu 30 liraya aldım 5 tl ye de isim yazdırabiliyorsunuz.

Eki Görüntüle 573949

hastane odasında dağıtmak için çubuklu süslerden aldım, kuzu ve inek şeklinde yine keçeden, yine odayı süslemek için 8 mt tül ve balon aldım. Şuan sadece emzirme sütyeni ve avent göğüs kalkanı eksiğim kaldı. Herşeyimiz tamam hamdolsun. Havalar soğumadan bende daha fazla ağırlaşmadan herşeyimi halletmek istedim.

Valla battaniye çok geldi bana :( Ben 1 penye 1 polar koydum.Gerçi bizim evde çok yakın:)

kızlar bebişleriniz döndümü makat geliş olan varmııı hepimiz insalah sar saglim kucaklarız cok az kaldı bebişlerimizi görmeye insalah rabbim hepimize hayırlı saglıklı sorunsuz kolay dogum nasip eder insalah

Kızım çok erken dönmüştü 25-26.haftalarda gittiğimde dönmüştü.

güle güle kullanın canım
benım de battaniye olayı biraz abartılı oldu
ama penye 1 tane 1 pazen ,ki bunu özellikle hastanede beşiğe serecğim
2 tane yün annem ördü
1 tane hazır uşak battaniyesi
2 tane de polar
penye dışında hepsi hediye oldu
süslerin çok güzel
kızmetse ben de 2 hafta sonra tüm süsleriimi halletmek istiyorum
bu arada göğüs kalkanı ne kızlar

Göğüs kalkanının 2 şekli var biri süt toplamalı, biride normal küçük olanlar.Bunlar göğüsü koruma amaçlı.
Göğüs kelebeği var bir de onunla emzirebiliyorsun.İkisi ayrı şeyler karıştırmayın kızlar.

hmmm
hani bazen nst de sancı çıkıyormuş ama hissedilmiyormuş ya
belki ondan artık bağlar dedim
ay Allahım neler konuşuyoruz
iki test cinsiyet vs derken nst diyorum yaa:52::52:

Valla az kaldı:)

bizim ailede göğüs ucu yarası çok uzun süreli ve çok acılı oluyormuş, o yüzden tüm önlemleri almam lazım. Göğüse takılıyo ve bebek ondan emiyo, yaralara karşı çok iyiymiş. şöyle bişey

Eki Görüntüle 573989

Canım bununla emzirilmiyor.Bu göğüs kalkanı süt toplayıcılı olanı.Emzirmediğin zamanlarda göğsü korumak iyileşmesini sağlamak açısından kullanıyorsun.
Emzirebildiğin göğüs kelebeği

Benim doktorum duruşuyla ilgili hiç bişe demedi,acaba bi dahaki kontrolde mi söyler,sormam lazım gidince.

ben dün gittim 30+1 de hala makat gelişti,ızdırapların ters durduğu için dedi.çanağa oturmuş gibi kasıklarıma oturmuş,kafa yukarda,ayaklar yukarı doğru tam saf makat dedi:)dönecek mi bakalım,dönmezse artık sezeryan olcaz tabi olursam epidural isterim

Hastane Çantamız Kızımın eşyaları;
$kızımın hastane çantası.webp

1 hastane çıkışı 5li
1 alt üst takım
2 çift eldiven
2 çift çorap
1 külotlu çorap
Yün Şapka ve Patik
5 ağız mendili
3 iç zıbın
3 çıtçıtlı badi
Kundak
Biberon
Göğüs Pompası
Islak Mendil
Pişik Kemi
Bebe tarağı ve fırçası
Göğüs kalkanı
Süt arttırıcı çay Humana Steal Tea
1 polar battaniye
1 penye battaniye
Yarım paket bez

Sanırım kızımın çantası tamam.Ben hala pijama takımı alamadım oldukça kararsızım:(
Bazen hiç uğraşmayıp hamile taytı ve gömlekle mi takılsam diye bile düşüüyorum :(

oyy maşallah
bu gece ben de ilk kez oğlumun bana mesaj gönderdiğine şahit oldum
doktor soluna yat sdedi
bütün gece yatamıyorum tabi solda ağrı oluyor çok
ne zaman sağa dönsem benımki bir tekmeliyor sola dönünce tık yok
kafa sağda yaa kıyamam rahatsız oluyor heralde

Yatma olayı bendede sorun..
bebek hep sağda duruyor.. sağa yatınca rahat yatıyorum acısız tekmeliyor alttan alttan
korkuyorumda acaba bacagımı sıkıştı üstünemi bastım diye
ama sağ tarafta rahatım..

bende sola yatamıyorum
sola ddönerken sanki içinde kocaman bir karpuz sallanıyor
iple asılı kalmış gibi acı oluyor hemen dmönüyorum tekrar sağa.:9::9:.

sola yatmak sağlıklıymış güya ama olmuyo napim..
birşey olurmu acaba

kızlar cuma günü raporumu yazdırdım
sata göre 31+1 ultrasona göre 33. hafta dedi doktor.
bebek için de 2250 olmuş kilosu dedi.
gerçektende artık büyüdüğü için ultrasonda tek parça halinde göremiyoruz artık bebegi :)))
kilolu olacak dedi doktor anasına çekmiş dedim bakalım :)
[/

maşallah canım.benim kızım da 30+1 de 1800 kg 42 cm çıktı.32 hafta gözüküyo,çalışabilir kağıdı verilebilir dedi ama ben sat a göre 32 olmak zorunda diye 2 hafta sonra alayım dedim tamam dedi.esniyodu ultrasonda böceğim,yerim onu:)

sata göre 32 olmak zorunda değil erken almanda bir sakınca yok canım..
ultrasonda büyük görünüyorsa normal dogum düşünmüyorsan alabilirdin..

Back
X