Benim sıpam hala yan duruyor ya, kafa karnımın sağ üst kısmında,ayaklar solumda hafif aşağı doğru. Son haftalara kadar pozisyonu değişir inş. :)
Yatma olayı bendede sorun..
bebek hep sağda duruyor.. sağa yatınca rahat yatıyorum acısız tekmeliyor alttan alttan
korkuyorumda acaba bacagımı sıkıştı üstünemi bastım diye
ama sağ tarafta rahatım..
bende sola yatamıyorum
sola ddönerken sanki içinde kocaman bir karpuz sallanıyor
iple asılı kalmış gibi acı oluyor hemen dmönüyorum tekrar sağa..
sola yatmak sağlıklıymış güya ama olmuyo napim..
birşey olurmu acaba
gnd ben geçen hafta doktora gittim yarık dudak dedi ama damaktan emin değil bu cts tekrar radyolojiye gitmek istiyorum ama bişey sorucam bi hafta ara ile ultrasano girmek zararlımı ve kadındoğumcumu radyoloji uzmanımı daha iyi bilir
bebek hep sağda duruyor.. sağa yatınca rahat yatıyorum acısız tekmeliyor alttan alttan
bende sola yatamıyorum
birşey olurmu acaba
Sağa yatınca bebeği besleyen kan damarları basınç altında kalıyor ve daha az kan gidiyor canım.Bu sebeple olabildiğince solda yatmak gerek.
Benim sıpam hala yan duruyor ya, kafa karnımın sağ üst kısmında,ayaklar solumda hafif aşağı doğru. Son haftalara kadar pozisyonu değişir inş. :)
canım benım doktor makat kavramını kullanmadı ama ters duruyor dönmezse zorunlıu szeryan dedi
aynı şey mi oluyor şimdi
ben dün gittim 30+1 de hala makat gelişti,ızdırapların ters durduğu için dedi.çanağa oturmuş gibi kasıklarıma oturmuş,kafa yukarda,ayaklar yukarı doğru tam saf makat dedi:)dönecek mi bakalım,dönmezse artık sezeryan olcaz tabi olursam epidural isterim
bilen yokmu lütfen
oto koltuguna hastanede gerek yok bence yeni dogmuş bebegi battaniyede sarılı çıkarırız herhalde dışarı
o koltuga yada ana kucaklarına hemen konulmaz hemen sanırım..
Sağa yatınca bebeği besleyen kan damarları basınç altında kalıyor ve daha az kan gidiyor canım.Bu sebeple olabildiğince solda yatmak gerek.
Merhaba kızlar, ben şu an ant.da değilim ama ailem orda olduğundan daha önce Andeva Yıldız Hastanesinde Dr. Ayhan Yılmaz'a gidiyordum, çok sevdiğim, ilgili bir dr. Doğumu da orda yapmayı istiyorum bu nedenle. Ama andeva hastanesinde daha önce doğum yapan var mı, hastanenin durumu nasıl merak ediyorum açıkcası. Annemler buraya gelene kadar ben gidip 1-2 ay kalırım dedim, hem hava da daha sıcak olur buraya göre. Ayrıca Kuşadası küçük yer olduğundan mıdır nedir, bi doğru düzgün dr.a denk gelmedim. Hamieliğimin başından beri en az 5 farklı dr.a gittim, Ayhan Bey tel.de bile daha çok yardımcı oluyor. Neyse ben inşallah erken doğum falan olmazsa ocak sonu gelicem, size de hayırlı doğumlar dilerim, sağlıkla kucağınıza alın bebişlerinizi inşallah
bence 3. gracco marka sanırım. ben bu modele uzun araştırmalar sonucunda beğenip karar vermiştim ama şimdi oda takımını karyolalı almaya, ilk aylar için de sepet beşik almaya karar verdim. 6. aya kadar kullanılabiliyormuş, 5-6 aylıkken de kendi odasına geçirmeyi planlıyorum inşallah.
Papetto Kelebek Sepet Beşik - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
oda takımının da gardolabını siparişle yaptırcaz, planını çizdik. karyola konusunda ise halen kararsızım, sizce büyüyen karyola mı yoksa normal mobilya beşiklerden mi olsa daha kullanışlı olur?
ayrıca kızlar bu siteden haberiniz var mı bilmiyorum, sahibi sipariş üzerine lohusa tacı yapıyormuş, fikir alıp kendimiz bile yapabiliriz, çok orjinal şeyler var
"Crafts By Nazo"
bu arada yeni eşyalar, ciciler alan herkese hayırlı olsun, güzel günlerde kullansın inşallah bebişleriniz
Günaydın güzel anneler nasılsınız. Bugün soğuk ama güneşli bir hava var ne güzel:)
Dün akşam çantalarımızı hazırladım,herhangi bir listeden bakmadım kafama göre koydum:) Sizde bir bakarmısınız eksik ya da gereksiz bişe var mı?
Bebeğime;
10lu hastane çıkışı
5li takım (tulum)
4 tane iç zıbın
1 tane çıtçıtlı zıbın
2 tane pijama
6 tane ağız mendili
Polar battaniye
4 tane yenidoğan bezi
Pişik kremi
Büyük çantamız için;
Pijama takımı-Sabahlık
Gecelik
Emzirme atleti
6 tane çamaşır
Uzun ped
Göğüs kremi
Göğüs pedi
4 kısa çorap
Hastane odası için kapı süsü,tül
Süt artırıcı çay
Eksik olan alacaklarım;
Lohusa tacı ve babet yada terlik
Süt pompası
Bebek taşıma koltuğu
İkram için çikolata yaptırılacak
Bakım ürünleri ve foto mak. vs sonradan yanıma alırım
Hastane Çantamız Kızımın eşyaları;
Eki Görüntüle 574065
1 hastane çıkışı 5li
1 alt üst takım
2 çift eldiven
2 çift çorap
1 külotlu çorap
Yün Şapka ve Patik
5 ağız mendili
3 iç zıbın
3 çıtçıtlı badi
Kundak
Biberon
Göğüs Pompası
Islak Mendil
Pişik Kemi
Bebe tarağı ve fırçası
Göğüs kalkanı
Süt arttırıcı çay Humana Steal Tea
1 polar battaniye
1 penye battaniye
Yarım paket bez
Sanırım kızımın çantası tamam.Ben hala pijama takımı alamadım oldukça kararsızım
Bazen hiç uğraşmayıp hamile taytı ve gömlekle mi takılsam diye bile düşüüyorum
Eki Görüntüle 573317 Eki Görüntüle 573316 Eki Görüntüle 573315 Eki Görüntüle 573314
bunlarda kızım için aldıklarımız teyzesi resimlerini bulabildiklerimi ekledim hepsi memlekette annanemizde dopumdan önce vermedi bize
ablamın bı arkadası 3 kez dogum yapmıs kızlar ve her seferınde de meme ucu cok fecı yara olmus. sezaryenimi unutturacak kadar acı duydum ve agladım bebekler emerken demıs.. sonra bır yerden tesadüfen bısey duymus.
4. doğumunda yapmıs ve zerre kadar yara agrı sızı olmamıs. herkese de önermıs ve yapanlar da hıc sorun yasamamıs. sımdı nedır bu mucıze ıksır hemen söyliim..
SOĞAN.....
Orta boy soganı ıkıye bölüp gögus ucuna ve cevresıne dairesel hareketle sürüyorsunuz. suyunun olması cok önemlı.. kötü kokuyor ama olsun.. dogum çantanıza bır tane sogan koyun kızlar bana dua edeceksınız ınsallah. ben yapıcam allahın ıznıyle. hatta ben son bır hafta kala her gun düzenlı sabah aksam yapmayı düşünüyorum..
Hayirli olsun canimmm cantaniz darisi basimiza insallahGünaydın güzel anneler nasılsınız. Bugün soğuk ama güneşli bir hava var ne güzel:)
Dün akşam çantalarımızı hazırladım,herhangi bir listeden bakmadım kafama göre koydum:) Sizde bir bakarmısınız eksik ya da gereksiz bişe var mı?
Bebeğime;
10lu hastane çıkışı
5li takım (tulum)
4 tane iç zıbın
1 tane çıtçıtlı zıbın
2 tane pijama
6 tane ağız mendili
Polar battaniye
4 tane yenidoğan bezi
Pişik kremi
Büyük çantamız için;
Pijama takımı-Sabahlık
Gecelik
Emzirme atleti
6 tane çamaşır
Uzun ped
Göğüs kremi
Göğüs pedi
4 kısa çorap
Hastane odası için kapı süsü,tül
Süt artırıcı çay
Eksik olan alacaklarım;
Lohusa tacı ve babet yada terlik
Süt pompası
Bebek taşıma koltuğu
İkram için çikolata yaptırılacak
Bakım ürünleri ve foto mak. vs sonradan yanıma alırım
Sizinki de hayirli olsunnn canimmmmHastane Çantamız Kızımın eşyaları;
Eki Görüntüle 574065
1 hastane çıkışı 5li
1 alt üst takım
2 çift eldiven
2 çift çorap
1 külotlu çorap
Yün Şapka ve Patik
5 ağız mendili
3 iç zıbın
3 çıtçıtlı badi
Kundak
Biberon
Göğüs Pompası
Islak Mendil
Pişik Kemi
Bebe tarağı ve fırçası
Göğüs kalkanı
1 polar battaniye
1 penye battaniye
Yarım paket bez
Sanırım kızımın çantası tamam.Ben hala pijama takımı alamadım oldukça kararsızım
Ceyzim son haftaları bırak, sancı ile pozisyon değiştiren var.
Kızlar bu makat geliş (başın yukarda olması) olayını çok araştırdım çünkü kızım hep öyle duruyordu ve bana çok acı veriyordu. Özellikle kaburgalarıma yaptığı baskı.. Daha doğrusu biz öyle sanıyormuşuz. Kızım dönmüş nihayet (ama bu yeniden pozisyon değiştirmeyeceği anlamına gelmiyor, dediğim gibi doğum sancısı başlayınca dönen bebek bile var) ama benim ağrılarım devam ediyor. Bu da demek oluyor ki, asıl sıkıntı rahmin ve bebişin büyümesinden kaynaklı. Bu arada bebeğin dönmesi için yüzme tavsiye ediliyor şiddetle; imkanı olanlar varsa mutlaka denesin derim. 38. haftada bebekleri dönen arkadaşlarım da oldu. Okuduğum kaynaklarda da 8. ayda genelde döndükleri yazıyor.
Canım ultrasona haftada 1 girmenden birşey olacağını sanmıyorum, bu konu önemli çünkü. Ablam yeğenim 8 aylıkken tomografiye bile girmişti (bebekle ilgili birşeyi tespit etmek amaçlı) Bence sen bu yarık dudak/damak sıkıntısı için önce iyi bir perinatologla görüşmelisin ve bu durumu kesinleştirmelisin. Sonrasında eğer perinatolog da teyit ederse bu sorunu o zaman estetik cerrah aramaya başlamalısın. Bana öylesi daha mantıklı geliyor canım.. Allah yardımcın olsun..
Bu aslında doğru bildiğimiz yanlışlardan gibi geliyor bana. Avrupa ve Amerika'da oto koltuğu olmadan hastane çıkışını bile yaptırmıyorlar bebeğin. Bunun sebebi olası bir kaza anında annesinin kollarındaki bir bebeğin fırlama olasılığı ile ana kucağına bağlı bir bebeğinkinin çok farklı olması. Bence riske atılamayacak bir durum. Doktorların söylemesine göre ana kucağı max. 2 saat kullanılmalı bebeklerde. Bu durumda hastane-ev arası mesafe için fazlasıyla yeterli bir süre olduğunu düşünüyorum. Aracı kim kullanırsa kullansın, siz ne kadar dikkat ederseniz edin, ne yazık ki bu diğer insanların dikkatli olduğu anlamına gelmiyor.. Naçizane fikrimdir, yanlış anlaşılma olmasın.
ya aynı beni anlatmışsın,aynı durumlardan dolayı çoğu zaman sola yatamıyorum. Sağ yada sırt üstü önerilmiyor ama o şekilde uykuya dalabiliyorum
Selamlar kizlar,
gecenlerde gittigim egitim seminerinde oto koltugu hakkinda soranlar oldu da, cocuk doktoru söyle demisti:
Cogu oto koltuklari fazla cukur oldugu icin bebeklerin anatomisine uygun degil, bu yüzden biz saglik bakimindan önermiyoruz ama yinede kullanilicaksa, cukur olan kismini bir battaniye ile düzlestirebilirsiiniz. Yalniz su basimiza cok geliyor, oto koltuklarin tutma kismi asaga inip yukari cikiyor ya, o kismin tik diye bi ses cikarmasina cok önem verin, bazen aceleyle acildiginda tam tik yapmadan yani acilmadan tutuldugunda koltuk asaga dogru kayiyor ve bircok bebek asaga düsüyormus ( Allah korusun ). Bunu da en fazla hastaneden cikarken babalar yapiyormus. Kücücük bebegede kemer takilamiyor sanirim bilmiyorum, o yüzden iki taraftan tutarak kucak gibi tasirsaniz bence daha iyi olur. Bende onu götürücem cünkü.
Sogani bana kayinvalidem de söylemisti, cok iyi geliyormus, belki hemen hastane de degil ama eve gelince denemeyi düsünüyorum ama o sogan kokusu bebegi rahatsiz etmez mi diye de düsünmüyor degilim.
Benim bebegimde en son gittigimde basi sag taraftaydi, ayaklarida hafif sola dogruydu, pozisyonu iyi mi diye sordum doktora, olmasi gerektigi gibi, bebek kendini yavas yavas normal doguma hazirliyor demisti. Ama suda var ki, erken dönemde bas asaga olupta son zamanlara dogru ters dönenler de var, o yüzden Allaha dua etmekten baska caremiz yok.
Kizlar bu arada Esim kizimizin isminin : NURULAYN = Gözümün Nuru olmasini istiyor cok. Ben karar veremedim caba telafuzu zor olur mu diye ama siz ne dersiniz?? Fikirlerinizi alabilirmiyim?
evet canım ters yani kalca önde gelio makat geliş oluo
anladım canım sağolhayır ne rahatsısızı asıl onlar öle rahat ettikleri icin dönmüolar tatlı sıpalar dr m öle demişti gayet rahat ediolar oyüzden rahatlarını bozup dönme tenezülünde bulunmuolar ya zaten
belfücüm çantanız pek şirin görünüyorCanım koltukların içine yenidoğanlar için aparatlar var ona bakabilirsin içine çok sinmiyorsa.
Valla battaniye çok geldi banaBen 1 penye 1 polar koydum.Gerçi bizim evde çok yakın:)
Kızım çok erken dönmüştü 25-26.haftalarda gittiğimde dönmüştü.
Göğüs kalkanının 2 şekli var biri süt toplamalı, biride normal küçük olanlar.Bunlar göğüsü koruma amaçlı.
Göğüs kelebeği var bir de onunla emzirebiliyorsun.İkisi ayrı şeyler karıştırmayın kızlar.
Valla az kaldı:)
Canım bununla emzirilmiyor.Bu göğüs kalkanı süt toplayıcılı olanı.Emzirmediğin zamanlarda göğsü korumak iyileşmesini sağlamak açısından kullanıyorsun.
Emzirebildiğin göğüs kelebeği
Hastane Çantamız Kızımın eşyaları;
Eki Görüntüle 574065
1 hastane çıkışı 5li
1 alt üst takım
2 çift eldiven
2 çift çorap
1 külotlu çorap
Yün Şapka ve Patik
5 ağız mendili
3 iç zıbın
3 çıtçıtlı badi
Kundak
Biberon
Göğüs Pompası
Islak Mendil
Pişik Kemi
Bebe tarağı ve fırçası
Göğüs kalkanı
1 polar battaniye
1 penye battaniye
Yarım paket bez
canım kan akışı sağlanması için sola yatmak lazım
bende sola yatamıyorum
birşey olurmu acaba
canım açıkça söylemek gerekirse bence çok zorKizlar bu arada Esim kizimizin isminin : NURULAYN = Gözümün Nuru olmasini istiyor cok. Ben karar veremedim caba telafuzu zor olur mu diye ama siz ne dersiniz?? Fikirlerinizi alabilirmiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?