• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
merhaba kızlar , benim şeker yüklemesi olayı da bitti gitti çok şükür.. açlık kan şkerinde sıkıntı yok ama kansızlık sebebiyle hap kullanmam gerekeiyor şimdi.. elevit dışında bişey içmiyordum içmeyi de düşünmüyordum asla ama şimdi eskisi kadar kararlı değilim, pekmeze de ağırlık verdim tabii.

mucizem 673 gr, 30 cm idi ♥:nazar: o dadlu suratını gördüm gene ♥ sanırım şuan yemiş gibi karnımda hapsolan çocuğumu doğduğunda gerrçektende yiyebilirim !
Maşallah bebişine, sanki biraz tombiş olacak benim bebeğim de 21+6 iken 535 grdı, ölçülerine göre de 22+6 haftalıktı. Senin ki kaç haftalık? Bu arada ben de vitaminlerimi aksatmaya başlamıştım artık daha dikkatli olucam, kalsiyumu bırakmıştım epeydir dün gece dişim ağrıdı hafiften korktum.

selam kızlar,umarım sizler ve bebişleriniz gayet iyisinizdir.bende 2 gün vitamini bıraktım diş ağrım oldu. hemen devam etmeye başladım. sanırım artık iyice büyüdükleri için daha çok vitamine ihtiyaç duyuyor vücudumuz. oğluşum dün gece ve sabah kıpır kıpır dı. dokunmadan bile hareketlerini görebildim.karnım yukarı çıkıp indi dün :)))) çoooook güzel bir duygu. bu arada yarın tetanoz aşısının 2.sini olucam. ilkinde 2 gün ağrı çekmiştim :( umarım bu defa olmaz..:18:

cnm dert etme onları bi bebeğini sağlıkla doğur verirsin kiloları sonrasında ayrıca bebeği emzirmek kilo verdiriyormuş...benim arkadaşımın doğumdan sonra 12 kilo birden gitti ayrıca...

çatlak oluşsa anlarsın cnm bazıları acı hissediyor çatlarken ama hissetmeyende duydum..bakarak anlayabilirsin...annemin çok çatlamış hatta kanıyodu çatlaklarım diyo...bende o yüzden çok korkuyorum çatlak konusunda

cnm 24-28 arası şeker yüklemesi ama 27ye kalmak istemiyorsan 24tede yaptırabilirsin şekerde ultrasona girmene gerek yok zaten...sadece şekerine baktırırsın...

cnm bi topikte hacı şakir için çamaşır makinasında çözünmüyo memnun kalmadım yorumlarını okumuştum...dalin nasıl bilmiyorum ama ben dalinin granül lavantalısını aldım denemedim ama daha..

ben de acı değil ama kaşıntı oluyor
hele dün gece
belffü demişti akşamları genelde oluyor diye kıskandım zannumca ondan:9:
görünürde bir şey yok bakalım kısmet
hacı şakir konusuna gelince şimdi iyice kafam karıştı
artık birini alıp deneyeceğiz
dünyanın sonu değil

Selam kızlar
Biz gün geçtikçe şişmeye devam ediyoruz=)Sizin de göbekler kocaman oldu mu:26: kk.daki gebelik takvimindeki resimlerden sondan 3.durumundayız şu an=)
neyse oğluşum sağlıkla gelsin de gerisi önemli değil.Haftaya çarşambaya randevumuz var,çok heyecanlıyız,inşallah güzel haberlerle geliriz.Bizde daha ne detaylı ne şeker yüklemesi var,doktorum 24.haftadan önce detaylı usg yapmıyormuş.
İlk eşyalarımızı da aldık,burası küçük bir ilçe olduğu için çok fazla alışveriş imkanı yok,geçen bir arkadaşta gördüm battaniye almıştı bebeğine,yumuşacık,çok hoşuma gitti,bim'e gelen haftalık ürünlerdenmiş,ben de aldım hemen mavisinden,6-7 tane çeşit çeşit battaniye al dedi arkadaş,çok lazım oluyormuş.bir de içi %100 pamuklu 9 ay için uyku tulumu aldım,asıl alışveriş bayramda anneannelere gidince olacak.

Gunaydın kızlar nasılsınız?

Biz çok mutluyuz çünkü babamız yurtdışındaydı bu gece dönüyor:))) Birkaç gün ayrı kalsam da çok özledik:16:

Gözün aydın canım,bizim babamız da nöbet tutuyor 1 gecede özlüyoruz,Allah eksik etmesin babaları=)

Selam kızlar
Biz gün geçtikçe şişmeye devam ediyoruz=)Sizin de göbekler kocaman oldu mu:26: kk.daki gebelik takvimindeki resimlerden sondan 3.durumundayız şu an=)
neyse oğluşum sağlıkla gelsin de gerisi önemli değil.Haftaya çarşambaya randevumuz var,çok heyecanlıyız,inşallah güzel haberlerle geliriz.Bizde daha ne detaylı ne şeker yüklemesi var,doktorum 24.haftadan önce detaylı usg yapmıyormuş.
İlk eşyalarımızı da aldık,burası küçük bir ilçe olduğu için çok fazla alışveriş imkanı yok,geçen bir arkadaşta gördüm battaniye almıştı bebeğine,yumuşacık,çok hoşuma gitti,bim'e gelen haftalık ürünlerdenmiş,ben de aldım hemen mavisinden,6-7 tane çeşit çeşit battaniye al dedi arkadaş,çok lazım oluyormuş.bir de içi %100 pamuklu 9 ay için uyku tulumu aldım,asıl alışveriş bayramda anneannelere gidince olacak.

Gözün aydın canım,bizim babamız da nöbet tutuyor 1 gecede özlüyoruz,Allah eksik etmesin babaları=)

doğum tarihlerimiz aynı canım benmde şeker yüklemesi 5 ekimde atrıntılıyı 5 eylülde yaptık çok şükür sorun çıkmadı. bugun tetenoz aşısı vurulcaz:(

selam kızlar,umarım sizler ve bebişleriniz gayet iyisinizdir.bende 2 gün vitamini bıraktım diş ağrım oldu. hemen devam etmeye başladım. sanırım artık iyice büyüdükleri için daha çok vitamine ihtiyaç duyuyor vücudumuz. oğluşum dün gece ve sabah kıpır kıpır dı. dokunmadan bile hareketlerini görebildim.karnım yukarı çıkıp indi dün :)))) çoooook güzel bir duygu. bu arada yarın tetanoz aşısının 2.sini olucam. ilkinde 2 gün ağrı çekmiştim :( umarım bu defa olmaz..:18:

Selam canım, maşallah oğluşuna.Benim de artık baya baya çıktı kocaman oldu:) Hareketleri de öyle. Aman vitamin ilaçlarını bırakma, ben kalsiyum filan dr demediği için almıyorum.Ağrım yok ama 2 gündür feci kanıyor dişim.Doktora soracam gittiğimde normal mi diye, bi de bikaç ay önce bir çürüğüm olmuştu.Dolguyu sürekli erteliyorum,inş. kızıma zarar vermiyordur:(

Ya kizlar bende ne zamandir, yemek borusunda yanma oluyor özellikle aksamlari. Sizde de oluyor mu? Acaba mide yanmasi dedikleri bu mu?
Ama midemde birsey yok daha cok yemek borusunda, cok kötü oluyor ya :50:

Pedagog geçmiş olsun,yanma nasıl oluyor bilmiyorum canım.Yemek yerken aşırı şişiyorum gibi oluyor,çok rahatsızlanıyorum hatta zor nefes alıyorum:).Mide yanması da eklenirse yandık:)

kızlar son günler işlerin yogunlugundan pek uğrayamadım..
bakıyorumda hepiniz şeker yüklemesi oluyorsunuz.
benim 25. hafyanın bası olan pazartesi randevum var. doktoru aradım . şeker yüklemesi yapacakmısın dedim
yok dedi. önce normal şeker testi yapacakmış ac gelmeme gerek yokmuş..
eger o yüksek çıkarsa ozaman yüklemeye gerek yokmuş yani yapmayabilirmiş...
böylemi sizdede niye böyle dedi bana..
:44:

kızlar son günler işlerin yogunlugundan pek uğrayamadım..
bakıyorumda hepiniz şeker yüklemesi oluyorsunuz.
benim 25. hafyanın bası olan pazartesi randevum var. doktoru aradım . şeker yüklemesi yapacakmısın dedim
yok dedi. önce normal şeker testi yapacakmış ac gelmeme gerek yokmuş..
eger o yüksek çıkarsa ozaman yüklemeye gerek yokmuş yani yapmayabilirmiş...
böylemi sizdede niye böyle dedi bana..
:44:

canım benım doktorum direkt yükleme istedi
ama şöyle bir şey var
sağlık ocağında yaptıryorum ben yüklemeyı
bana oradaki doktor neden yükleme yapılıyor risk mi görüldü dedi
ben de doktorlar rutine bağlamış artık dedim

hıııııı dediii
yani yine aynı noktaya dönüyoruz
her doktorun protokolleri farklı sıkma canını ve doktoruna güven

Selam canım, maşallah oğluşuna.Benim de artık baya baya çıktı kocaman oldu:) Hareketleri de öyle. Aman vitamin ilaçlarını bırakma, ben kalsiyum filan dr demediği için almıyorum.Ağrım yok ama 2 gündür feci kanıyor dişim.Doktora soracam gittiğimde normal mi diye, bi de bikaç ay önce bir çürüğüm olmuştu.Dolguyu sürekli erteliyorum,inş. kızıma zarar vermiyordur:(

allah korusun canım. çok geçmiş olsun. ama ben 12. haftadan sonra diş tedavisi yapılıyor diye biliyorum. istrersen bir diş doktoruyla görüş. dolgu için antibiyotik kullanmanada gerek yok. yaparlar zannedersem :26:

canım benım doktorum direkt yükleme istedi
ama şöyle bir şey var
sağlık ocağında yaptıryorum ben yüklemeyı
bana oradaki doktor neden yükleme yapılıyor risk mi görüldü dedi
ben de doktorlar rutine bağlamış artık dedim

hıııııı dediii
yani yine aynı noktaya dönüyoruz
her doktorun protokolleri farklı sıkma canını ve doktoruna güven

saol canım benim
ne bileyim herkez yükleme olunca acaba bizimki niye böyle diye kafam karıştı.. iyi bariii yine gidince söylerim doktora :))

bu arada kızlar ben bebeğimin ters döndüğünü hissediyorum..
altta baskı var herhalde
ayakları taa gögsümün altında pıt pıt vuruyo:15::15:

saol canım benim
ne bileyim herkez yükleme olunca acaba bizimki niye böyle diye kafam karıştı.. iyi bariii yine gidince söylerim doktora :))

altta baskı var herhalde

neresi olduğunu nasıl anlıyorsunuz ya
ben hiç anlamıyorum
dün markete gitmiştik eşimle
kasadki kız dedi ki doğum yakın heralde
:53::53:ben şok eyvah dedim karnım çok mu büyük
yok dedi aşağı inmiş bebek
ayy yok dedim hiç çıkmadı benımki hep aşağıda taşıdım
:52::52:

saol canım benim

altta baskı var herhalde

Canım bende daha yaptırmadım ama ilk kana bakmıyorlar mı acaba? Gerek olup olmadığını ordan anlıyorlar sanıyordum ben. Bebiş ters döndü derken doğacak pozisyonda mı duruyor şuan yoksa sürekli pozisyon mu değiştiriyor sıpa:)
Benimki genelde kafası sağda solda da tekmeleri oluyor.Bazen solu da tepikliyor nasıl o kadar hareket ediyor hayret:):) Keşke ultrasona akşam girsek, akrobasi show izlerdik:)

ben hiç anlamıyorum

ya ne güzel konuya değindin:) Ben geçen hastanedeyken çok bilmiş bir yaşlı kadın bebek ne kadar aşağıda dedi,moralimi bozdu. Bana hiç öle gelmiyor, sorun olsa dr.sölerdi heralde.

ya ne güzel konuya değindin:) Ben geçen hastanedeyken çok bilmiş bir yaşlı kadın bebek ne kadar aşağıda dedi,moralimi bozdu. Bana hiç öle gelmiyor, sorun olsa dr.sölerdi heralde.

canım şöyle diyim
midemin olduğu yer bomboş
sadece aşağıda göbek var
karnım il büyümeye başladığında kayınvalidem demişti sen aşağıda taşıyacaksın heralde diye
bir şey olur mu dedim hayır dedi
aksine miden sıkışmaz nefes darlığı daha az çekersin dedi
sonra çıakr mı bilmem ama benım velet aşağıda

Kızlar, mide sorunlarım başladı 1 haftadır. Siz de nasıl? Ne yesem midem ağzıma geliyor çok kötü. Midemden genzime sürekli yanma hissediyorum. Akşamları meyve yiyemiyorum midem daha kötü oluyor. Bugün öğleye doğru 1 tane mandalina yedim çok canım istedi. Yediğimden beri berbat midem, üstüne ne yesem fayda etmedi. Doktora da 3 kasımda randevum. Akşam yatarken yastığımı yükseltiyorum, sol tarafıma yatıyorum. Hiç işttahım kalmadı, ne yesem rahatsız oluyor midem.Aynı durumda olan var mı?
Bir de daha önce konuşulmuştu ama okulda nöbet muhafiyeti için rapor alan var mı? Ben bugün son nöbetimi tuttum galiba. 3 kasımda rapor isteyeceğim doktordan. Şaka maka son 3 aya giriyoruz çok heyecanlanıyorum.:61:

doğum tarihlerimiz aynı canım benmde şeker yüklemesi 5 ekimde atrıntılıyı 5 eylülde yaptık çok şükür sorun çıkmadı. bugun tetenoz aşısı vurulcaz:(

Baya erken yaptırmışsın canım sen ayrıntılıyı.Bakalım dr. ne diyecek bize.Biz de tetanosu 2 hafta önce yaptırdık,2.si de 2 hafta sonra olacak.Hiç bir problem yaşamadım ben aşıdan sonra,umarım sende de öyle olur.

ben hiç anlamıyorum

Bu marketteki kızlar da çok ilgili maşallah=)bana da laf atıyorlar gittiğimde.Benim de göbek yukarda ama hareketler aşağıda:44: dr.a sorucam gittiğimde,zamanla yukarı çıkıyormuş ama ne zaman olur bilmiyorum.

kızlar mrb
doktor benden renkli ultrason istedi ama gittiğim hastanede yapılmıyormuş nerede yaptırabilirim fiyatları nedir bilgisi olan var mı

mide yanması bende de çok ciddi,sırtıma vuruyo sanki yara var içimde.hele ki dün işyerimde o kadar yoruldum ki eve geldim yattığım gibi ağrılardan ağlamaya başladım.eşim korktu noldu dedi,geçer dedim,2 saat sonra daha iyiydim şimdi daha da iyiyim.kızımın artık vurduğunda dışardan da görebiliyoruz dün o vuruyo babası kahkaha atıyo,kıskanıyorum şimdiden muhabbetlerini.önce beni sev sonra kızını diyorum:)
Cok gecmis olsun canimm, benimde midem fena ama aglatmiyo cok sukur :nazar: Allah sifa versin hepimize insallah aminnn
Gunaydın kızlar nasılsınız?

Biz çok mutluyuz çünkü babamız yurtdışındaydı bu gece dönüyor:))) Birkaç gün ayrı kalsam da çok özledik:16:
Ooohhh hadi gozunuz aydin canim Allah eşlerimizi başimizdan eksik etmesin insallah aminnnn :nazar::16::38:

rica ederim ne demek bende gitmeyi çok isterdim ama malum burada dr bile bulamazken seminer olmasını beklemek hayal:))) notlar tutarsanız ve bizle paylaşırsanız önemli şeyleri çok mutlu oluruz bizde...hatta video bile çekebilirsiniz...keşke buraya konulsada video bizde faydalansak

Sabah hemen kaydimi yaptirdim canim kismetse bi aksilik cikmazsa gidebilirsek insallah paylasiris guselim :34:

:nazar: masallah pasana canim. Insallah bu seferki agri yapmaz :34:

Kızlar, mide sorunlarım başladı 1 haftadır. Siz de nasıl? Ne yesem midem ağzıma geliyor çok kötü. Midemden genzime sürekli yanma hissediyorum. Akşamları meyve yiyemiyorum midem daha kötü oluyor. Bugün öğleye doğru 1 tane mandalina yedim çok canım istedi. Yediğimden beri berbat midem, üstüne ne yesem fayda etmedi. Doktora da 3 kasımda randevum. Akşam yatarken yastığımı yükseltiyorum, sol tarafıma yatıyorum. Hiç işttahım kalmadı, ne yesem rahatsız oluyor midem.Aynı durumda olan var mı?
Bir de daha önce konuşulmuştu ama okulda nöbet muhafiyeti için rapor alan var mı? Ben bugün son nöbetimi tuttum galiba. 3 kasımda rapor isteyeceğim doktordan. Şaka maka son 3 aya giriyoruz çok heyecanlanıyorum.:61:

ben ne zmn hamur işi yesem yanıyo midem
1 aydır filan var bu
ona dikkat etmeye çalışıyorum
çok berbat bişey kesinlikle

Maşallah bebişine, sanki biraz tombiş olacak benim bebeğim de 21+6 iken 535 grdı, ölçülerine göre de 22+6 haftalıktı. Senin ki kaç haftalık? Bu arada ben de vitaminlerimi aksatmaya başlamıştım artık daha dikkatli olucam, kalsiyumu bırakmıştım epeydir dün gece dişim ağrıdı hafiften korktum.

teşekkür ederim , 24. hafta bitiyor şuan. biraz tontiş olması normal çünkü 12 kilo aldım şu ana kadar ::1: gaza mı getiriyorlar yılların intikamını almak için bilmiyorum ama çevrem bayılıyor bu halime :)))))) ben de sevdim tontiş halimi , ana - oğul semirmekteyiz şuan :))

diş sızlaması bende de başladı , söyledim doktora , elevit yeterli daha fazla lüzumu yok dedi. günde 1-1,5 lt süt tüketiyorum zaten yıllardır. sudan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. keza yoğurdu da.

şimdi demir takviyesi eklendi.hayırlısı bakalım

Back
X