• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Canım ben de Arzum bebbe ateşölçer aldım 54TL ydi sanırım baya oldu alalı:) Önerileri tavsiyeleri filan araştırıp almıştım,Braun da iyiymiş.Burun aspiratörü henüz almadım

yukarıda linki verdim canım bakar mısın bu mu?
alayım ben de oysa fiyatı baya uygun

sağol tatlım eşime söyleyim biz de alalım bugün teşekkür ederim
burun aspiratörü alacak mısınız?

Canım alışveriş yapınca ondan da alacam ben ama tam araştırmadım,chicconun alabilirim belki 10-15 tl civarı. burun tıkanıklığı için gerekli diye düşünüyorum.

amin canım amin
tek temennimiz o
bu arada aateş ölçer ve burun aspiratörlerini aldınız mı
aldıysanız ne marka aldınız fiyatlar nedir
haftasonu bakacağım kazıklanmayım

Canım ben ateş ölçeri unnado.com dan almışdım 54 liraya Bremed almıştım.
Alından felanda ölçüyor.
Burun aspiratörü chicho iyi diyorlar.Ben bebedor aldım.Bebedor 6-8lira civarı olmalı.

canımcım odanız süper olmuş.kuzucuğun sağlıkla sıhhatle kullansın inş. bende bir iki haftaya kadar beşiğini alıcam. hafta sonu bir oda beğendim. denizci figürlü oda takımı alıcaz nasipse oğluma. babamız yoktu o gün. artık son pazarlığa onunla gidicem. ama 1 ay sonra :)) gelsin mobilyaları,bende burdan paylaşırım sizlerle.

benim kuzum da bu aralar çılgın gibi maşallah:nazar: hergün göbişimde parti veriyor:9: çok güzel oluyor. ben de aynı anda iki tarafımda hissediyorum geriniyor mu napıyorsa sıpa:1:

maşallah kuzuna. kesin geriniyordur annesi. :16:

Sağol sevdamm:38:
Kafanda belirdiyse tamamdır sevdam.Keyifle olur herşeyi oğluşunun.Resimlerini merakla bekliyorum.
Bebeklerimiz güzel günlerde sağlıkla kullansınlar inşallah:nazar:

Eki Görüntüle 542462
kızlar eşimle bu park yatağa karar verdik
özelliklerini satıcı çok güzel anlattı tam istediğim gbii üstelik indirimdeydi 249 tl umarım c.tesi bu rengi bulurum

Tatlım çok güzel.Hem rakam da çok uygun.Mışıl mışıl uyusun içinde kuzunn:nazar:

günaydın güzel şubat anneleri.ben naparım işte atraksiyon dolu bi gebelik geçiriyorum.dün sabah kalktım başım beynim dönüyo,bi basınç bi ağrı ama tek tarafı suratımın.acile gittik,kbb,nöroloji,dahiliye,göz derken migren başlangıcı dediler.hamilelik hormonları tetiklermiş.ilaç almaya korktum sadece minoset içiyorum.dün muayene de oldum.24+2 deydim maşallah 800 gram ,35 cm olmuş kızım,25 haftalık görünüyo annesi dedi.Allah hepimizin yardımcısı olsun
Gecmis olsun canim ben son 4 yildir muzdaribim kendisinden ve hamileligim suresince de baya atak geciriyoruz ama Allahtan siddetli degil sadece bi kere uyusturdu agridan o zaman minoset ictim onun haricinde agri gelince hemen gozlerimi kapatiyorum biraz dinlenmeye calisiyorum eger ewdeysem yatak odasina girip guneslikleri de cekip uyumaya calisiyorum canim. Umarim seninde bi daha tekrarlamaz..

Günaydın güzel anneler ve kuzularr:38:

Canım içimiz bi türlü rahat etmiyor bu kilo konusunda.Bende meraklardayım.Bize de haftasıyla uyumlu iyi demişti.Doktorlar düşük bulduklarında uyarı da bulunuyorlar zaten.Bence içini rahat tut tatlım:38:
Nöbet hususunda gözün aydın tatlım.Artık az daha rahatsız en azından :)
Şimdilik ödemim yok.Ayakları yukarda tutmak gerek diye biliyorum bu haftalardan sonra.Eller,ayaklar ve yüzde oluşuyor diye biliyorum.

Canım sanırım kök söktürecek kuzum bana :))
Sende durumlar nasıl tatlım.

Çok çok geçmiş olsun canım.Bende de migren var ne yazık ki.Arada krize giriyorum sadece bi kere çok zorlandım ve ilaç içtim.Karanlık oda ve kafana bere geçirmeni öneririm.
Miniğin maşallah çok iyi :nazar:

Evet bu kitabın methini bi kaç blogda okudum.Bende almayı düşünüyorum.İnternet üzerinden d&r dan alınca daha uyguna geliyor.50tl üzeri içinde kargo almıyorlar.
Biz bir de Her güne bir masal kitabını alacağız:) Babacığı masal okusun şimdiden diye.

Artık daha büyüdüler sevdam :) Bu yüzden sığamıyorlar ve hareketleri daha da belirgin:)) Her bir yandan tepikler yiyoruz artık.Cidden büyük keyif ve büyük bir mucize bu yaşadığımız.
Benim inat kızım özellikle yanlara girmeye bayılıyor uykudan uyandırıyor beni :))

Bu arada odamız ufaktan tamamlanmaya başladı bile :)

Odamızın boyası
Eki Görüntüle 542401

Dün akşam beşiğini kurduk.Bugünde kalanlar inşallah.
Eki Görüntüle 542402
Canimmm odaniz cok cici oluyo masallah Allah saglikla kullanmasini nasib etsin prensesinin insallah aminnn :nazar:

amin canım amin
tek temennimiz o
bu arada aateş ölçer ve burun aspiratörlerini aldınız mı
aldıysanız ne marka aldınız fiyatlar nedir
haftasonu bakacağım kazıklanmayım

Canim biz braun aldik bizimki azicik pahali :44: modeli 4520 yaninda yedek uclariyla birlikte 120 gibi bi fiyata almistik ebebekten canim. Burun aspiratorunu de c.tesi aldik yine e bebekten chiconunkini aldik 13 tu sanirim ya 11 cok emin diilim bisurru sey aldik cunku minigimiz saglikla kullansin insallah aminnn :nazar:

Canım alışveriş yapınca ondan da alacam ben ama tam araştırmadım,chicconun alabilirim belki 10-15 tl civarı. burun tıkanıklığı için gerekli diye düşünüyorum.

Canım ben ateş ölçeri unnado.com dan almışdım 54 liraya Bremed almıştım.
Alından felanda ölçüyor.
Burun aspiratörü chicho iyi diyorlar.Ben bebedor aldım.Bebedor 6-8lira civarı olmalı.

canımcım odanız süper olmuş.kuzucuğun sağlıkla sıhhatle kullansın inş. bende bir iki haftaya kadar beşiğini alıcam. hafta sonu bir oda beğendim. denizci figürlü oda takımı alıcaz nasipse oğluma. babamız yoktu o gün. artık son pazarlığa onunla gidicem. ama 1 ay sonra :)) gelsin mobilyaları,bende burdan paylaşırım sizlerle.

Sağol sevdamm:38:
Kafanda belirdiyse tamamdır sevdam.Keyifle olur herşeyi oğluşunun.Resimlerini merakla bekliyorum.
Bebeklerimiz güzel günlerde sağlıkla kullansınlar inşallah:nazar:

Tatlım çok güzel.Hem rakam da çok uygun.Mışıl mışıl uyusun içinde kuzunn:nazar:

Gecmis olsun canim ben son 4 yildir muzdaribim kendisinden ve hamileligim suresince de baya atak geciriyoruz ama Allahtan siddetli degil sadece bi kere uyusturdu agridan o zaman minoset ictim onun haricinde agri gelince hemen gozlerimi kapatiyorum biraz dinlenmeye calisiyorum eger ewdeysem yatak odasina girip guneslikleri de cekip uyumaya calisiyorum canim. Umarim seninde bi daha tekrarlamaz..

Canimmm odaniz cok cici oluyo masallah Allah saglikla kullanmasini nasib etsin prensesinin insallah aminnn :nazar:

Canim biz braun aldik bizimki azicik pahali :44: modeli 4520 yaninda yedek uclariyla birlikte 120 gibi bi fiyata almistik ebebekten canim. Burun aspiratorunu de c.tesi aldik yine e bebekten chiconunkini aldik 13 tu sanirim ya 11 cok emin diilim bisurru sey aldik cunku minigimiz saglikla kullansin insallah aminnn :nazar:

aa burun aspiratörü o kadar ucuzmuymuş yaa ben de pahalı bir şey sanıyordum
tamam arzumun ateşöçlerini cikonun da burun aspiratörünü alıyorum o zaman sağolun

Kızlar alışverişle alakalı ben de bişe sorayım; beşik için yarı ortopedik yatak alıyoruz değil mi yoksa direk ortopedik mi diyoruz? 60x120cm olarak bakıyorum da bikaç haftaya alacağım,nerden alacağıma karar veremedim tavsiyeniz var mı? Onun dışında beşik çevirme,yastık ve yorgan alacakmısınız/aldınız mı,fiyatlar nedir? Kendi yatağım ve bebişin yatağı için sıvı geçirmeyen koruyucu da almam lazım,detaylara hep kafam takılıyor:(

Canım seninde kuzun yeni cicilerini keyifle sağlıkla kullansın:nazar:Alışveriş yapmak ayrı keyifff onlara :17:

Kızlar alışverişle alakalı ben de bişe sorayım; beşik için yarı ortopedik yatak alıyoruz değil mi yoksa direk ortopedik mi diyoruz? 60x120cm olarak bakıyorum da bikaç haftaya alacağım,nerden alacağıma karar veremedim tavsiyeniz var mı? Onun dışında beşik çevirme,yastık ve yorgan alacakmısınız/aldınız mı,fiyatlar nedir? Kendi yatağım ve bebişin yatağı için sıvı geçirmeyen koruyucu da almam lazım,detaylara hep kafam takılıyor:(

Yatak konusunda nety bilgim yok ceyzim.Odanın içerisinde geldi bana hediye olarak.Elime ulaştığında durumuna göre bakacağım.
Yastık ve yorgan ilk zamanlar önermiyorlar,Allah korusun boğulmalara sebep olur diye.Görüntü amaçlı kullanılıyor sadece.Ama yan yatma yastığı ayrı birşey.
Ben bi uyku seti aldım internetten markafoniden.65liraydı.

slm kızlarr
bebişler sizler iyisiniz maşallah:nazar:

kızlar benim her gece nerdeyse bazen gecede 2 defa bacağıma giren kramplarım için
doktor magnezyum vermişti ama fayda etmemişti
aynen devamdı
ilacı bırakıyım dedim.
10 gündür kramp girmiyor ayaklarıma acaba ilaç tetikliyor olabilirmi :44::44:

benim kuzum da bu aralar çılgın gibi maşallah:nazar: hergün göbişimde parti veriyor:9: çok güzel oluyor. ben de aynı anda iki tarafımda hissediyorum geriniyor mu napıyorsa sıpa:1:

maşallah kuzuna. kesin geriniyordur annesi. :16:

kızlar odaya bayıldım cok guzel olmus
ortadakı cıtayı nasıl yaptınız merak ettım?

Yatak konusunda nety bilgim yok ceyzim.Odanın içerisinde geldi bana hediye olarak.Elime ulaştığında durumuna göre bakacağım.
Yastık ve yorgan ilk zamanlar önermiyorlar,Allah korusun boğulmalara sebep olur diye.Görüntü amaçlı kullanılıyor sadece.Ama yan yatma yastığı ayrı birşey.
Ben bi uyku seti aldım internetten markafoniden.65liraydı.

Belfüm uyku setinde yorgan,yastık,çarşaf bi de beşik çevirme hepsi oluyor mu peki.oluyorsa fiyatı uygunmuş,ben pahalı sanıyordum

Ben de diyorum Allah Allah 15 haftalık olamaz, 15 haftadır doktora gitmemiş de olamaz,anlamaya çalışıyordum:D:D Hadi hayırlısı benm de kontrolüm haftaya 10 kasımda. 12 Kasımda aşı olcm,yine aynı hafta şeker yüklemesi. Bebişimle uğraşacaklar yani baya,inş. keyfi yerindedir.

Beşiğede odayada bayıldım renklerını ogrenebılırmıyım busekılde hıc dusunmemıstım ama cok cıcı olmus,cıtaları falan kendınızmı yaptınız

kızlar odaya bayıldım cok guzel olmus
ortadakı cıtayı nasıl yaptınız merak ettım?

Tatlım sanırım bana yazmak istedin.
Odanın renkleri marshall bebek pembesi ve mina olarak geçiyor.Ortadaki ve süpürgelik kısmındakileri biz yaptık evet.
Yapı marketlerde köpük kartonpiyer diye sorarsan temin edebilirsin.

Belfüm uyku setinde yorgan,yastık,çarşaf bi de beşik çevirme hepsi oluyor mu peki.oluyorsa fiyatı uygunmuş,ben pahalı sanıyordum

Ceyzim uyku setinde kenar koruma,yorgan ve nevresim takımı yer alıyor.Yastığı ayrıca alman gerek istersen.

Son düzenleme:
Tatlım sanırım bana yazmak istedin.
Odanın renkleri marshall bebek pembesi ve mina olarak geçiyor.Ortadaki ve süpürgelik kısmındakileri biz yaptık evet.
Yapı marketlerde köpük kartonpiyer diye sorarsan temin edebilirsin.

Ceyzim uyku setinde kenar koruma,yorgan ve nevresim takımı yer alıyor.Yastığı ayrıca alman gerek istersen.

evet cnm sana yzıcaktım karısmıs bayıldım busekıldede dusunebılırım kolaymı yapması acaba becerebılırmıyı<:)

evet cnm sana yzıcaktım karısmıs bayıldım busekıldede dusunebılırım kolaymı yapması acaba becerebılırmıyı<:)

Canım duvarlarınız düzgünse yani yamukluk yoksa eğer yapması çok kolay.
Rahatlıkla yapabilirsiniz.Ben beşik yüksekliğine göre çıtayı koyacağım yeri belirledim ona göre de iki renkte boyadık :)

Kızlar merhaba, her ne kadar sık yazamasam da takip etmeye çalışıyorum, herkeste tatlı bir alışveriş heyecanı başlamış biz daha birşey almadık oğluma, artık yavaş yavaş başlamak gerek. İnşallah kullandığımız güzel günler de gelecek aldıklarımızı.
Ben son zamanlarda ağırlaştımı hissediyorum, sabah bile karnım patlıcak gibi gergin oluyor galiba git gide büyüyor. Bir de sol tarafımda bir batma hissi var içerden çevremdeki doğum yapmış olanlara sordum bebektir dediler ama çok zorluyor beni size de oluyor mu? Sanki kolunu ya da ayağını uzatmış ta tırnakları batıyor gibi.

canım aklına kötü şeyler getirme inşallah sağ salim doğuracağız sıpalarımızı:49:.. benim doktor da ne idrar ne kan tahlili yapıyor tansiyonuma da bakmıyor bide özel hastane olacak:20: cuma günü zorla isteyeceğim:47:

Edaacım özellerde ilk tansiyona bakıyorlar devlettede git ölçtür gel diyorlar benim doktorum mutlaka ölçüyor ve 2 günde 1 ölçtür diyor 13 -9 olsa ara diyor. Tam kan sayımını aile hekimliğide yapıyor haberin olsun kendinde gidip aç karnına bedavaya yaptıraılırsın.

Maşallah canım, benm de çook hoşuma gidiyor tekme yemek:) Dediğin gibi uyuduğu zamanları ben de anlıyorum artık,tekmelediğinde de hem dışarıdan görünüyor hem de dokunan kişi de anlıyor hemen:):) Çok güzel bir duygu yaa kıymetini bilelim bu ayların.Doğunca ayrı bir güzeller,göbişte apayrı:):)

Artık benimde eşim elini koyunca duyuyor :)) bugün şeker yüklemesi vardı 50 gr berbat bişeydi ya :(( sonucu almaya gıtmeye çok korkuyorum çıkmıştır bende diye eşim ilk defa şeker yüklemesinden sonra karşı koltuktan göbeğimin zıplamasını gördü :) birde kıpırdamadığı zaman eşim konuştuğunda mutlaka tepki verip sert bir tekme atıyor :)

Merhaba arkadaslar,ne guzel hemen hemen hepimizin gebeliği iyi geçiyor,sorunlu olanlarada Allahtan acil Şifalar diliyorum.
Okuyodumda şimdi bi çok arkadaş bebek odalarına kıyafetlere konsantre olmus durumda,bende durum tam tersine:(şükür bebeğim çok iyi ama o kadar sinirliyimki bebegime bişi olcak diye korkuyorum.Hamile kaldığımdan beri kara bulutlar eksilmedi üstümden,şimdide 12 gündür üst katımın tuvaletinden pis su geliyo hemde mutfak dolaplarıma ve tezgaha:( ev sahibi duyarsız, evde yemek yapamıyorum kilo vermeye başladım,Allah beni deniyormu yoksa birinin bedduasınımı aldım bilemiyorum,Geçen aksam gece saat 3 gibi kalktım baktım sular akıyo sinir kırızı geçirdim,bebegim hareket etmedi saatlerde ben ağlamamı kontrol edemedim yaklaşık 3 saat ağladım,kalbim sıkışıyor artık.Bu son olay beni tarifi imkansız bi ruh haline sürekledi.Taşınmak istiyorum ama sol ayağımdaki problemden hareketim kısıtlı birde geç kaldım taşınmak için çok eğilip kalkamıyorum,sol ayağım şiş diğerine oranla 2 kat daha büyük:(
Şimdi tamirciler gitti,temizlik zamanı,heryer kokuyo,çamaşır suyu yapmak gerek ama hengi bi tarafı yapayım!!!heryer bok kokuyo!!!
Bebeğime konsantre olmak istiyorum,düzenli beslenmek,uyumak ve düzenli yaşamak istiyorum ama ben böyle istedikçe sorunlar bitmiyo:(
Şimdi oturdum ağlıyorum tek yaptığım bu.
Benim için dua edermisiniz?buna çok ihtiyacim var.Allahtan dileğim çilemi doldurmuş olmam.çilem bitsinki mutlu olayım!!!

Yazdıklarını okuyunca inanamadım. Allah yardımcın olsun. Çamaşır suyunu da imkan varsa sen yapma. Ya ailenden biri, eşin falan yapsın ya da bir kadın tutun. Kendin yapmak zorundaysan da ağzını burnunu bir tülbentle falan kapat. Ben hamileliğimi öğrendiğimden beri dokunmuyorum çamaşır suyuna. Banyo, tuvaleti eşim temizliyor. Kimyasal sonuçta sana da bebeğine de zararlı. Bir de ağlama, sakinliğini korumaya çalış. Kolay değil tabi ki ama bebeğin için sabırlı olmaya çalış. Bir an önce de eşinle bir çözüm bulun. Taşınarak çözülecekse de taşının. Sürekli huzursuz olmaktansa bir kere uğraşmak daha iyidir herhalde. Bu arada tabi ki dua ederiz. İnşallah bir an önce kurtulursun sorunlardan.

ceyz canım sanada çokk geçmiş olsun dikkat et nolur kendine.. bende bugün idrar kültürünün sonucunu almaya gittim hastaneye (idrar yolu enfeksiyonu için) ama idrar kültürünü vermeyi başaramamışsın dedi doktor idrar kültürü vermek normal idrar vermeye benzemiyor kızlar, temiz idrar gerekiyor, biraz zor yani. ne dedilerse yapmıştım ama bişeyler yanlış olmuş sanırım. şimdi tekrar kültür istedi doktor, tekrar verdim. sonucu cuma günü alıcam. idrar yolu enfeksiyonundan kurtulamadım gitti, erken doğuma sebep verecek diye çok korkuyorum :43: ayrıca kan uyuşmazlığı için indirekt coombs testi zamanı yaklaşıyor diye hatırlatmıştım doktora oda hemen yapalım dedi. onun içinde kan verdim. o test için erkendi sanki, 28. haftada yapılır diye okumuştum ben 26 hafta 6 günlüğüm. inş sorun olmaz onun sonucunuda cuma günü alıcam, vee birde doktor 1 ay olmuş dedi ve beni ayrıntılı ultrasona gönderdi, önce korktum ben gitmiştim zaten şimdi niye gidiyorum diye ama ultrasondaki uzman bu rutin bir uygulama gebelik boyunca ayrıntılı 2-3 kez bakıyoruz diyince rahatladım. bebeğim 1056 gr.mış :nazar: herşeyi normal dedi ama kafası biraz büyük sanırım çünkü kafasına göre 28. haftada görünüyor dedi :18: bende kafası büyük mü yani dedim yok, öyle 1-2 hafta önde geride görünebilir dedi anlamadım belkide beni rahatlatmak için dedi belkide kafası biraz büyük, bilemiyorum :43: işte bu kadar kızlarrr. biraz uzun oldu hakkınızı helal edin
İdrar yolu enfeksiyonundan ben de çok çektim, ne iğneler yedim hamilelik öncesinde ama çok şükür hamileyken yaşamadım ve yaşamadan da sonuçlanır inşallah. İğrenç bir şey sancısı. Kan uyuşmazlığı bizde de var. Ben de 28. hafta diye biliyorum indirekt coombs testini. 3 kasım cumartesi şeker yüklemesi için randevum var. 27. haftanın sonu oluyor. Ben de henüz sormadım doktoruma. Gidince sorarım. Benimki 1 ay önce 467 grdı. Çok merak ediyorum ne kadar oldu ağırlığı. Maşallah bebeğine, aklına kötü şeyler getirme kafasının büyüklüğü sorun olsa söylerdi doktor. Böyle bir konuda sorun olsa riske atmazlar, gizlemezler. Allah sağlık versin hepimize ve bebeklerimize.

Selam kızlar
Geçmiş Kurban bayramınız ve cumhuriyet bayramınız kutlu olsun:72:
Arife günü kontrolümüz vardı,22+6ydık kuzum 560 gram olmuş,sizin bu haftalarda kaç gramdı bebişler,doktor haftasıyla uyumlu diyor ama ben tatmin olmadım yine de=)
raporumuzu da aldık artık nöbetlerden muafızzz:52: 24 kasımda da şeker yüklemesi ve ayrıntılı ultrason için randevu aldık.
Kilo konusunda da uyarı aldık,5-6 kilo civarı aldım,doktorum kontrollü ilerle,ileriki aylarda ödem de eklenecek buna dedi:26: vücudunda ödem oluşan var mı?nasıl hissediyorsunuz oluştuğunu,eller ayaklar dışında özellikle...Bir de karnıma ağrı saplanıyor bazen,kramp gibi,var mı böyle bir şey yaşayan?bacaklarda oluyor genelde sanırım,benim karnımda:44:
enfeksiyona önlem olarak bol bol su içmek gerekiyor.ben dikkat etmeye çalışıyorum,su şişemi almadan derse girmiyorum.
Bu arada yeğenimden aldıklarımızla da beraber alışverişimizin giyim kısmını tamamladık.Şimdi sırada buhar makinesi var.Önerebileceğiniz bir marka var mı?
Bir de D&R dan Lullabies diye bir cd aldım,her akşam dinliyoruz ailecek=)çok dinlendirici,tavsiye ederim.Ayrıca tavuk suyuna çorba serisinin anne adayları için olanını aldım,daha başlamadım okumaya.Bir deee Ebru Şallı'nın hamilelikte sağlıklı ve güzel kalmak kitabını aldım çook beğendim şiddetle tavsiye ediyorum:128:

Böyle konularda sorgulamak tabi iyi hepimiz yapıyoruz ama doktorumuza güvenmek zorundayız. 22. haftanın başında benimki 467 gr. dı. Bana da normal dedi doktor. Buna göre karşılaştırırsak seninki de normal bence. İçin rahat olsun. Kilo konusunda ben de endişeliyim. 27. haftadayım, çok fazla yemememe rağmen 9 kilo aldım toplamda. Bir ara elevit denen vitamin hapını içtim 15 günde şişirdi beni. Doktorum içme dedi zaten, bazılarında kilo yapıyormuş bu da doğumu zorlaştırıyor dedi. Su içmeye çalışıyorum ben de ama maalesef düzenli içemiyorum. 1 gün 2 lt içiyorum bir gün 1 lt. Su çok önemli tabi. Benim vücudumda şimdilik ödem yok ama bundan sonra olabilir. Artık son 3 aya girdik. Düşündükçe heyecanlanıyorum.

Back
X