• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Benim sıpam hala yan duruyor ya, kafa karnımın sağ üst kısmında,ayaklar solumda hafif aşağı doğru. Son haftalara kadar pozisyonu değişir inş. :)

benim 27. haftada döndü aşağı kafasını
dahada yukarı hiç dönmedi
hissediyorum
her gün sürekli alttan alttan hıçkırıyo çnkü

Yatma olayı bendede sorun..
bebek hep sağda duruyor.. sağa yatınca rahat yatıyorum acısız tekmeliyor alttan alttan
korkuyorumda acaba bacagımı sıkıştı üstünemi bastım diye
ama sağ tarafta rahatım..

bende sola yatamıyorum
sola ddönerken sanki içinde kocaman bir karpuz sallanıyor
iple asılı kalmış gibi acı oluyor hemen dmönüyorum tekrar sağa.:9::9:.

sola yatmak sağlıklıymış güya ama olmuyo napim..
birşey olurmu acaba

Ya aynı beni anlatmışsın,aynı durumlardan dolayı çoğu zaman sola yatamıyorum. sağ yada sırt üstü önerilmiyor ama o şekilde uykuya dalabiliyorum:(

gnd ben geçen hafta doktora gittim yarık dudak dedi ama damaktan emin değil bu cts tekrar radyolojiye gitmek istiyorum ama bişey sorucam bi hafta ara ile ultrasano girmek zararlımı ve kadındoğumcumu radyoloji uzmanımı daha iyi bilir

radyoloji uzmanı daha ayrıntılı inveleyebilir canım detaylı ultrasonu çeken doktorlar..
akrabalık varmı eşinle senle
yarık dudak bildigim akdarıyla genelde akrabalık olunca oluyor
hayılrısı üzülme sakın sağlıklı doğsunda gerisi halledilir..

bebek hep sağda duruyor.. sağa yatınca rahat yatıyorum acısız tekmeliyor alttan alttan

bende sola yatamıyorum

birşey olurmu acaba

Sağa yatınca bebeği besleyen kan damarları basınç altında kalıyor ve daha az kan gidiyor canım.Bu sebeple olabildiğince solda yatmak gerek.

Sağa yatınca bebeği besleyen kan damarları basınç altında kalıyor ve daha az kan gidiyor canım.Bu sebeple olabildiğince solda yatmak gerek.

öyleymiş ama işte sola yatınca çok sızı oluyo diyorumya sanki içinde bir iple karpuz sallanıyor :)
öyle bir sızı oluyor
sağdayken sorun yok acı yok
sadece bebeğin attıgı tekmelerin dışında

bide şeyi çok merak ediyorum
yatarken bebeğin elini kolunu Allah göstermesin ama kırmak gibi birşey olabilirmi istemeden
üstüne yatsak Allah korusun neler olur nasıl koricazz

Benim sıpam hala yan duruyor ya, kafa karnımın sağ üst kısmında,ayaklar solumda hafif aşağı doğru. Son haftalara kadar pozisyonu değişir inş. :)

canım benım doktor makat kavramını kullanmadı ama ters duruyor dönmezse zorunlıu szeryan dedi
aynı şey mi oluyor şimdi

ben dün gittim 30+1 de hala makat gelişti,ızdırapların ters durduğu için dedi.çanağa oturmuş gibi kasıklarıma oturmuş,kafa yukarda,ayaklar yukarı doğru tam saf makat dedi:)dönecek mi bakalım,dönmezse artık sezeryan olcaz tabi olursam epidural isterim

Ceyzim son haftaları bırak, sancı ile pozisyon değiştiren var.
Kızlar bu makat geliş (başın yukarda olması) olayını çok araştırdım çünkü kızım hep öyle duruyordu ve bana çok acı veriyordu. Özellikle kaburgalarıma yaptığı baskı.. Daha doğrusu biz öyle sanıyormuşuz. Kızım dönmüş nihayet (ama bu yeniden pozisyon değiştirmeyeceği anlamına gelmiyor, dediğim gibi doğum sancısı başlayınca dönen bebek bile var) ama benim ağrılarım devam ediyor. Bu da demek oluyor ki, asıl sıkıntı rahmin ve bebişin büyümesinden kaynaklı. Bu arada bebeğin dönmesi için yüzme tavsiye ediliyor şiddetle; imkanı olanlar varsa mutlaka denesin derim. 38. haftada bebekleri dönen arkadaşlarım da oldu. Okuduğum kaynaklarda da 8. ayda genelde döndükleri yazıyor.

bilen yokmu lütfen

Canım ultrasona haftada 1 girmenden birşey olacağını sanmıyorum, bu konu önemli çünkü. Ablam yeğenim 8 aylıkken tomografiye bile girmişti (bebekle ilgili birşeyi tespit etmek amaçlı) Bence sen bu yarık dudak/damak sıkıntısı için önce iyi bir perinatologla görüşmelisin ve bu durumu kesinleştirmelisin. Sonrasında eğer perinatolog da teyit ederse bu sorunu o zaman estetik cerrah aramaya başlamalısın. Bana öylesi daha mantıklı geliyor canım.. Allah yardımcın olsun..

oto koltuguna hastanede gerek yok bence yeni dogmuş bebegi battaniyede sarılı çıkarırız herhalde dışarı
o koltuga yada ana kucaklarına hemen konulmaz hemen sanırım..

Bu aslında doğru bildiğimiz yanlışlardan gibi geliyor bana. Avrupa ve Amerika'da oto koltuğu olmadan hastane çıkışını bile yaptırmıyorlar bebeğin. Bunun sebebi olası bir kaza anında annesinin kollarındaki bir bebeğin fırlama olasılığı ile ana kucağına bağlı bir bebeğinkinin çok farklı olması. Bence riske atılamayacak bir durum. Doktorların söylemesine göre ana kucağı max. 2 saat kullanılmalı bebeklerde. Bu durumda hastane-ev arası mesafe için fazlasıyla yeterli bir süre olduğunu düşünüyorum. Aracı kim kullanırsa kullansın, siz ne kadar dikkat ederseniz edin, ne yazık ki bu diğer insanların dikkatli olduğu anlamına gelmiyor.. Naçizane fikrimdir, yanlış anlaşılma olmasın.

Son düzenleme:
ablamın bı arkadası 3 kez dogum yapmıs kızlar ve her seferınde de meme ucu cok fecı yara olmus. sezaryenimi unutturacak kadar acı duydum ve agladım bebekler emerken demıs.. sonra bır yerden tesadüfen bısey duymus.
4. doğumunda yapmıs ve zerre kadar yara agrı sızı olmamıs. herkese de önermıs ve yapanlar da hıc sorun yasamamıs. sımdı nedır bu mucıze ıksır hemen söyliim..
SOĞAN.....
Orta boy soganı ıkıye bölüp gögus ucuna ve cevresıne dairesel hareketle sürüyorsunuz. suyunun olması cok önemlı.. kötü kokuyor ama olsun.. dogum çantanıza bır tane sogan koyun kızlar bana dua edeceksınız ınsallah. ben yapıcam allahın ıznıyle. hatta ben son bır hafta kala her gun düzenlı sabah aksam yapmayı düşünüyorum..

en önemlı kısmı atlamısım kızlar. bebegı hemsıreler giydirmeye götürdüklerınde sızın de dıkıslerınızle ılgılenecekler. bebek yanınıza verılmeden muhakkak dogumunuzda kım gelıyorsa yanınızda tembıh edın.. bebek bır kez bıle emmeden sıcagı sıcagına süreceksınız soğanı.. ve kendı sütünüzle de pamuk yardımıyla gögsünüzü temızleyip sonra emzıreceksınız.. eger bebek tutmazsa meme ucunu ılık su ve pamuk... masaj yapın.. ben bunları duydum.. ınsaallah hepımızın faydasına olur..

o kadar güzel anlatmıssın kı canım.. renklı doplere gırdım dun. doktorum da bunu sıkı sıkı tembıh ettı..bebeımın kılo sorunu var su an.. sola yatmam konusunda cok durdu üzerınde.. bı de çatlaklarıma takıldı.. günluk 200 gr et , bır yumurta , ıkı bardak süt, en az bır defa yogurt tüketseydın asla çatlamazdın dedı.. beslenme yanlıslıgı yüzünden çatlıyo hastalarımız diyo. bana ne zayıf bayanlar geldı. 50 kılo hamıle kalıp ıkız bebek annesı olan.. tek bır catlagı olmadı.. hamur ısı ve yetersız et çatlatıyor dedı. catlamayan arkadaslar varsa bunlara dıkkat etsın.. bende ıs ısten gectı.. sadce bebegımın kılo alması ıcın yapıcam bunları..

slm bayanlar, 33. haftamıza girmiş bulunmaktayız minik oğlumla ve 1900 civarı bir kiloda bebeğim. bu hafta başında çalışabilir raporu aldım son 3 haftaya kadar çalışabilmeyi umut ediyorum. Yavaş yavaş hastane çantamızı acil durumlar için hazırlıyorum. bebeğim bir kaç hafta önce döndü öncesinde ters duruyordu bebeği ters duranlar telaş etmesin 36. haftaya kadar genelde dönüyorlar. Göğüs uçları için tahin yağı sürmenizi tavsiye ederim bebeğede zararı yok doğal nemlendirici. Bu arada şuanda göbeğimde hiç çatlağım yok. Bacaklarımda küçük çatlamalar oldu umarım göbeğimde olmaz. lierac ve badem yağı ikilisi ile sürekli nemli tutmaya çalışıyorum. Bende gelişmeler bunlar hepimize iyi beklemeler :)

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, ben şu an ant.da değilim ama ailem orda olduğundan daha önce Andeva Yıldız Hastanesinde Dr. Ayhan Yılmaz'a gidiyordum, çok sevdiğim, ilgili bir dr. Doğumu da orda yapmayı istiyorum bu nedenle. Ama andeva hastanesinde daha önce doğum yapan var mı, hastanenin durumu nasıl merak ediyorum açıkcası. Annemler buraya gelene kadar ben gidip 1-2 ay kalırım dedim, hem hava da daha sıcak olur buraya göre. Ayrıca Kuşadası küçük yer olduğundan mıdır nedir, bi doğru düzgün dr.a denk gelmedim. Hamieliğimin başından beri en az 5 farklı dr.a gittim, Ayhan Bey tel.de bile daha çok yardımcı oluyor. Neyse ben inşallah erken doğum falan olmazsa ocak sonu gelicem, size de hayırlı doğumlar dilerim, sağlıkla kucağınıza alın bebişlerinizi inşallah :3:

bence 3. gracco marka sanırım. ben bu modele uzun araştırmalar sonucunda beğenip karar vermiştim ama şimdi oda takımını karyolalı almaya, ilk aylar için de sepet beşik almaya karar verdim. 6. aya kadar kullanılabiliyormuş, 5-6 aylıkken de kendi odasına geçirmeyi planlıyorum inşallah.

Papetto Kelebek Sepet Beşik - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

oda takımının da gardolabını siparişle yaptırcaz, planını çizdik. karyola konusunda ise halen kararsızım, sizce büyüyen karyola mı yoksa normal mobilya beşiklerden mi olsa daha kullanışlı olur?

ayrıca kızlar bu siteden haberiniz var mı bilmiyorum, sahibi sipariş üzerine lohusa tacı yapıyormuş, fikir alıp kendimiz bile yapabiliriz, çok orjinal şeyler var :9:

"Crafts By Nazo"

bu arada yeni eşyalar, ciciler alan herkese hayırlı olsun, güzel günlerde kullansın inşallah bebişleriniz :nazar:

Canım ben büyüyen beşikli takım aldım.Dediğin gibi ilk 6 aydan sonra bende odasında yatırmak istiyorum.Sepetmi park yatakmı die çok düşündüm park yatakta karar verdim.Park aytağı sonra katlayıp kaldırabiliyorsun sepette öyle bir şansın yok.Ayrıca park yatağı gittiğin yerede taşıyabiliyorsun tatillerde anneanneye babanneye giderken götürürüz dedik.

Günaydın güzel anneler nasılsınız. Bugün soğuk ama güneşli bir hava var ne güzel:)

Dün akşam çantalarımızı hazırladım,herhangi bir listeden bakmadım kafama göre koydum:) Sizde bir bakarmısınız eksik ya da gereksiz bişe var mı?

Bebeğime;

10lu hastane çıkışı
5li takım (tulum)
4 tane iç zıbın
1 tane çıtçıtlı zıbın
2 tane pijama
6 tane ağız mendili
Polar battaniye
4 tane yenidoğan bezi
Pişik kremi

Büyük çantamız için;

Pijama takımı-Sabahlık
Gecelik
Emzirme atleti
6 tane çamaşır
Uzun ped
Göğüs kremi
Göğüs pedi
4 kısa çorap
Hastane odası için kapı süsü,tül
Süt artırıcı çay

Eksik olan alacaklarım;
Lohusa tacı ve babet yada terlik
Süt pompası
Bebek taşıma koltuğu
İkram için çikolata yaptırılacak
Bakım ürünleri ve foto mak. vs sonradan yanıma alırım

Hadi hayırlı olsun şimdiden :) darısı hazırlamayanların başına.Hastaneye giderken su ısıtıcısı götürmekte fayda var poşet çay kahve için iyi oluyormuş banada arkadaşım söyledi

Hastane Çantamız Kızımın eşyaları;
Eki Görüntüle 574065

1 hastane çıkışı 5li
1 alt üst takım
2 çift eldiven
2 çift çorap
1 külotlu çorap
Yün Şapka ve Patik
5 ağız mendili
3 iç zıbın
3 çıtçıtlı badi
Kundak
Biberon
Göğüs Pompası
Islak Mendil
Pişik Kemi
Bebe tarağı ve fırçası
Göğüs kalkanı
Süt arttırıcı çay Humana Steal Tea
1 polar battaniye
1 penye battaniye
Yarım paket bez

Sanırım kızımın çantası tamam.Ben hala pijama takımı alamadım oldukça kararsızım:(
Bazen hiç uğraşmayıp hamile taytı ve gömlekle mi takılsam diye bile düşüüyorum :(

Hadi hayırlı olsun şimdiden :) darısı hazırlamayanların başına.Hastaneye giderken su ısıtıcısı götürmekte fayda var poşet çay kahve için iyi oluyormuş banada arkadaşım söyledi.

Eki Görüntüle 573317 Eki Görüntüle 573316 Eki Görüntüle 573315 Eki Görüntüle 573314
bunlarda kızım için aldıklarımız teyzesi resimlerini bulabildiklerimi ekledim hepsi memlekette annanemizde dopumdan önce vermedi bize

Güle güle sağlıkla kullanın bu park yatakta güzelmiş hangi marka?

Son düzenleme:
Selamlar kizlar,
gecenlerde gittigim egitim seminerinde oto koltugu hakkinda soranlar oldu da, cocuk doktoru söyle demisti:
Cogu oto koltuklari fazla cukur oldugu icin bebeklerin anatomisine uygun degil, bu yüzden biz saglik bakimindan önermiyoruz ama yinede kullanilicaksa, cukur olan kismini bir battaniye ile düzlestirebilirsiiniz. Yalniz su basimiza cok geliyor, oto koltuklarin tutma kismi asaga inip yukari cikiyor ya, o kismin tik diye bi ses cikarmasina cok önem verin, bazen aceleyle acildiginda tam tik yapmadan yani acilmadan tutuldugunda koltuk asaga dogru kayiyor ve bircok bebek asaga düsüyormus ( Allah korusun ). Bunu da en fazla hastaneden cikarken babalar yapiyormus. Kücücük bebegede kemer takilamiyor sanirim bilmiyorum, o yüzden iki taraftan tutarak kucak gibi tasirsaniz bence daha iyi olur. Bende onu götürücem cünkü.

ablamın bı arkadası 3 kez dogum yapmıs kızlar ve her seferınde de meme ucu cok fecı yara olmus. sezaryenimi unutturacak kadar acı duydum ve agladım bebekler emerken demıs.. sonra bır yerden tesadüfen bısey duymus.
4. doğumunda yapmıs ve zerre kadar yara agrı sızı olmamıs. herkese de önermıs ve yapanlar da hıc sorun yasamamıs. sımdı nedır bu mucıze ıksır hemen söyliim..
SOĞAN.....
Orta boy soganı ıkıye bölüp gögus ucuna ve cevresıne dairesel hareketle sürüyorsunuz. suyunun olması cok önemlı.. kötü kokuyor ama olsun.. dogum çantanıza bır tane sogan koyun kızlar bana dua edeceksınız ınsallah. ben yapıcam allahın ıznıyle. hatta ben son bır hafta kala her gun düzenlı sabah aksam yapmayı düşünüyorum..

Sogani bana kayinvalidem de söylemisti, cok iyi geliyormus, belki hemen hastane de degil ama eve gelince denemeyi düsünüyorum ama o sogan kokusu bebegi rahatsiz etmez mi diye de düsünmüyor degilim.

Benim bebegimde en son gittigimde basi sag taraftaydi, ayaklarida hafif sola dogruydu, pozisyonu iyi mi diye sordum doktora, olmasi gerektigi gibi, bebek kendini yavas yavas normal doguma hazirliyor demisti. Ama suda var ki, erken dönemde bas asaga olupta son zamanlara dogru ters dönenler de var, o yüzden Allaha dua etmekten baska caremiz yok.

Günaydın güzel anneler nasılsınız. Bugün soğuk ama güneşli bir hava var ne güzel:)

Dün akşam çantalarımızı hazırladım,herhangi bir listeden bakmadım kafama göre koydum:) Sizde bir bakarmısınız eksik ya da gereksiz bişe var mı?

Bebeğime;

10lu hastane çıkışı
5li takım (tulum)
4 tane iç zıbın
1 tane çıtçıtlı zıbın
2 tane pijama
6 tane ağız mendili
Polar battaniye
4 tane yenidoğan bezi
Pişik kremi

Büyük çantamız için;

Pijama takımı-Sabahlık
Gecelik
Emzirme atleti
6 tane çamaşır
Uzun ped
Göğüs kremi
Göğüs pedi
4 kısa çorap
Hastane odası için kapı süsü,tül
Süt artırıcı çay:3:

Eksik olan alacaklarım;
Lohusa tacı ve babet yada terlik
Süt pompası
Bebek taşıma koltuğu
İkram için çikolata yaptırılacak
Bakım ürünleri ve foto mak. vs sonradan yanıma alırım
Hayirli olsun canimmm cantaniz darisi basimiza insallah :49: bizim daha isimiz cokk :1:

Eki Görüntüle 574065

1 hastane çıkışı 5li
1 alt üst takım
2 çift eldiven
2 çift çorap
1 külotlu çorap
Yün Şapka ve Patik
5 ağız mendili
3 iç zıbın
3 çıtçıtlı badi
Kundak
Biberon
Göğüs Pompası
Islak Mendil
Pişik Kemi
Bebe tarağı ve fırçası
Göğüs kalkanı
1 polar battaniye
1 penye battaniye
Yarım paket bez

Sanırım kızımın çantası tamam.Ben hala pijama takımı alamadım oldukça kararsızım:(
Bazen hiç uğraşmayıp hamile taytı ve gömlekle mi takılsam diye bile düşüüyorum :(
Sizinki de hayirli olsunnn canimmmm

Ceyzim son haftaları bırak, sancı ile pozisyon değiştiren var.
Kızlar bu makat geliş (başın yukarda olması) olayını çok araştırdım çünkü kızım hep öyle duruyordu ve bana çok acı veriyordu. Özellikle kaburgalarıma yaptığı baskı.. Daha doğrusu biz öyle sanıyormuşuz. Kızım dönmüş nihayet (ama bu yeniden pozisyon değiştirmeyeceği anlamına gelmiyor, dediğim gibi doğum sancısı başlayınca dönen bebek bile var) ama benim ağrılarım devam ediyor. Bu da demek oluyor ki, asıl sıkıntı rahmin ve bebişin büyümesinden kaynaklı. Bu arada bebeğin dönmesi için yüzme tavsiye ediliyor şiddetle; imkanı olanlar varsa mutlaka denesin derim. 38. haftada bebekleri dönen arkadaşlarım da oldu. Okuduğum kaynaklarda da 8. ayda genelde döndükleri yazıyor.

Canım ultrasona haftada 1 girmenden birşey olacağını sanmıyorum, bu konu önemli çünkü. Ablam yeğenim 8 aylıkken tomografiye bile girmişti (bebekle ilgili birşeyi tespit etmek amaçlı) Bence sen bu yarık dudak/damak sıkıntısı için önce iyi bir perinatologla görüşmelisin ve bu durumu kesinleştirmelisin. Sonrasında eğer perinatolog da teyit ederse bu sorunu o zaman estetik cerrah aramaya başlamalısın. Bana öylesi daha mantıklı geliyor canım.. Allah yardımcın olsun..

Bu aslında doğru bildiğimiz yanlışlardan gibi geliyor bana. Avrupa ve Amerika'da oto koltuğu olmadan hastane çıkışını bile yaptırmıyorlar bebeğin. Bunun sebebi olası bir kaza anında annesinin kollarındaki bir bebeğin fırlama olasılığı ile ana kucağına bağlı bir bebeğinkinin çok farklı olması. Bence riske atılamayacak bir durum. Doktorların söylemesine göre ana kucağı max. 2 saat kullanılmalı bebeklerde. Bu durumda hastane-ev arası mesafe için fazlasıyla yeterli bir süre olduğunu düşünüyorum. Aracı kim kullanırsa kullansın, siz ne kadar dikkat ederseniz edin, ne yazık ki bu diğer insanların dikkatli olduğu anlamına gelmiyor.. Naçizane fikrimdir, yanlış anlaşılma olmasın.

Aynenn canim, bizim dr.umuzda oto koltugu ile cikartiyoruz dedi ki bence de cok mantikli sinucta bu tip seyler miniklerimizin ihtiyaclarina uygun ergonomik sekilde dizayn ediliyorlar. Allah tum miniklerimize saglikla dogmalarini nasip etsin insallah aminnnn :nazar:

ya aynı beni anlatmışsın,aynı durumlardan dolayı çoğu zaman sola yatamıyorum. Sağ yada sırt üstü önerilmiyor ama o şekilde uykuya dalabiliyorum:(

bende aynı sekıldeyım sırf sola yatın dıyorlar dıe zorla sole donuyorum uyandıgımda sırt ustu yada sagda buluyorum kendımı

Selamlar kizlar,
gecenlerde gittigim egitim seminerinde oto koltugu hakkinda soranlar oldu da, cocuk doktoru söyle demisti:
Cogu oto koltuklari fazla cukur oldugu icin bebeklerin anatomisine uygun degil, bu yüzden biz saglik bakimindan önermiyoruz ama yinede kullanilicaksa, cukur olan kismini bir battaniye ile düzlestirebilirsiiniz. Yalniz su basimiza cok geliyor, oto koltuklarin tutma kismi asaga inip yukari cikiyor ya, o kismin tik diye bi ses cikarmasina cok önem verin, bazen aceleyle acildiginda tam tik yapmadan yani acilmadan tutuldugunda koltuk asaga dogru kayiyor ve bircok bebek asaga düsüyormus ( Allah korusun ). Bunu da en fazla hastaneden cikarken babalar yapiyormus. Kücücük bebegede kemer takilamiyor sanirim bilmiyorum, o yüzden iki taraftan tutarak kucak gibi tasirsaniz bence daha iyi olur. Bende onu götürücem cünkü.

Sogani bana kayinvalidem de söylemisti, cok iyi geliyormus, belki hemen hastane de degil ama eve gelince denemeyi düsünüyorum ama o sogan kokusu bebegi rahatsiz etmez mi diye de düsünmüyor degilim.

Benim bebegimde en son gittigimde basi sag taraftaydi, ayaklarida hafif sola dogruydu, pozisyonu iyi mi diye sordum doktora, olmasi gerektigi gibi, bebek kendini yavas yavas normal doguma hazirliyor demisti. Ama suda var ki, erken dönemde bas asaga olupta son zamanlara dogru ters dönenler de var, o yüzden Allaha dua etmekten baska caremiz yok.

Soğanı bende duydum fakat doğumdan önce sürmekte fayda varmış.Bununla ilgili bir yazı buldum paylaşacağım.

Selam kızlar teşekkür ederim cevaplar için ama son olarak oto anakucağı yerine battaniyede kucağına sarmak daha emnıyetlı geldı eskıden oto koltuğumu vardı :)) hayırlısıyla yavrularımıza kavuşalımda inşallah soğan olayı bebeği tiksindirebilir diye düşünüyorum doğumdan önce duştan önce 1-2 hafta önce yani apılır dıye duymuştum çünkü iğrenç kokuyormuş.

Benim arkadaşım yeni doğum yaptı ve aniden ilk günden itibaren göğüs kremi kullandı bişey olmadı amaan bişey olmuyor dıye bir süre sonra sürmemeye başladı 3-4 gün sonra feci yara olmuş 2 gün sürmüş hemen düzelmiş.

Yani anlıycanız göğüs kremleri yetiyor yeterki düzenli kullanılsın.

Kizlar bu arada Esim kizimizin isminin : NURULAYN = Gözümün Nuru olmasini istiyor cok. Ben karar veremedim caba telafuzu zor olur mu diye ama siz ne dersiniz?? Fikirlerinizi alabilirmiyim?

Kizlar bu arada Esim kizimizin isminin : NURULAYN = Gözümün Nuru olmasini istiyor cok. Ben karar veremedim caba telafuzu zor olur mu diye ama siz ne dersiniz?? Fikirlerinizi alabilirmiyim?

Canım hiç duymadığım bir isim,anlamı güzelmiş. Siz beğendikten sonra çevre de alışır, ilk zamanlar belki nurulay olarak söylerler ama zamanla oturur diye düşünüyorum.

Kızlar nette bulduğum birkaç yazıyı birleştirdim.Umarım faydalı olur bu bilgiler.

SOĞAN
Doğum yapmanıza birkaç hafta kala kuru, yemeklik soğanı (kabukları da üzerinde dursun) ortadan ikiye bölün. Eski bir sutyen giyin ve bu soğanları her bir göğüs ucunuza denk gelecek biçimde sutyenin içine yerleştirin. Sabahtan akşama kadar( o gün evden de çıkmayacağınız bir gün olsun:)) soğanlar orada dursun. Daha sonra yıkayabilirsiniz veya temiz sabunlu bir bezle silebilirmişsiniz. Bunu bir kaç kez tekrarlamak yetiyormuş.

AYVA ÇEKİRDEĞİ VE GÜL SUYU
5-6 adet çekirdeği yarım fincan gül suyunun içine atın ve bir gece gül suyunun içinde bekletin.
Ertesi gün jöle kıvamına gelecektir ve istediğiniz kadar göğüs uçlarına sürün. Gün içinde istediğiniz sıklıkta kullanabilrisiniz. Azaldıkça tekrar üzerine gül suyu ve 1-2 çekirdek ekleyip maya yapabilirsiniz:)

ANNE SÜTÜ
Kendi meme ucunuzu sıkın çıkan sütü krem gibi ucuna ve tüm siyah bölgeye sürün, ertesi gün normal emzirebildim. her emzirmeden sonra bunu mutlaka yapın.

evet canım ters yani kalca önde gelio makat geliş oluo

hayır ne rahatsısızı asıl onlar öle rahat ettikleri icin dönmüolar tatlı sıpalar dr m öle demişti gayet rahat ediolar oyüzden rahatlarını bozup dönme tenezülünde bulunmuolar ya zaten
anladım canım sağol
Allahım sağlıkla doğdukalrını görmeyi nasip etsin inşallah

Canım koltukların içine yenidoğanlar için aparatlar var ona bakabilirsin içine çok sinmiyorsa.

Valla battaniye çok geldi bana :( Ben 1 penye 1 polar koydum.Gerçi bizim evde çok yakın:)

Kızım çok erken dönmüştü 25-26.haftalarda gittiğimde dönmüştü.

Göğüs kalkanının 2 şekli var biri süt toplamalı, biride normal küçük olanlar.Bunlar göğüsü koruma amaçlı.
Göğüs kelebeği var bir de onunla emzirebiliyorsun.İkisi ayrı şeyler karıştırmayın kızlar.

Valla az kaldı:)

Canım bununla emzirilmiyor.Bu göğüs kalkanı süt toplayıcılı olanı.Emzirmediğin zamanlarda göğsü korumak iyileşmesini sağlamak açısından kullanıyorsun.
Emzirebildiğin göğüs kelebeği
belfücüm çantanız pek şirin görünüyor
ben de artık bu hafta sonu hazırlayacağım
ama çıtçıtlı badiye gerek var mı çünkü onu göbek düşmeden giyemeyecek

Eki Görüntüle 574065

1 hastane çıkışı 5li
1 alt üst takım
2 çift eldiven
2 çift çorap
1 külotlu çorap
Yün Şapka ve Patik
5 ağız mendili
3 iç zıbın
3 çıtçıtlı badi
Kundak
Biberon
Göğüs Pompası
Islak Mendil
Pişik Kemi
Bebe tarağı ve fırçası
Göğüs kalkanı
1 polar battaniye
1 penye battaniye
Yarım paket bez

bende sola yatamıyorum

birşey olurmu acaba
canım kan akışı sağlanması için sola yatmak lazım
mümkün olduğunca sola dön
bana da bazı geceler kabus gibi geliyor sol bacağım sızım sızım sızlıyor
ama yapacak bi şey yok

canım açıkça söylemek gerekirse bence çok zor
ilk okurken bana nurullah gibi geldi
nolur kızma
çocuklara zor isim koyunca büyüünce gerçekten zorluk çekiyorlar

Back
X