• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Benim sıpam hala yan duruyor ya, kafa karnımın sağ üst kısmında,ayaklar solumda hafif aşağı doğru. Son haftalara kadar pozisyonu değişir inş. :)
Aynen benim kızımında pozisyonu budur :) Sol tarafıma yatınca ayaklarıyla gıdı gıdı yapıyor, yerim ben onun minik ayaklarını :16: :16:

üüüff akşam olduu hava yağmurlu soğuk fırtınalı
Allah dışarıda çalışanların,evi barkı olmayanların yardımcısı olsun
ağlayacağım şimdii
çok şükür halimize

Kizlar bu arada Esim kizimizin isminin : NURULAYN = Gözümün Nuru olmasini istiyor cok. Ben karar veremedim caba telafuzu zor olur mu diye ama siz ne dersiniz?? Fikirlerinizi alabilirmiyim?

carolayn gibi okunuyor :)
banada ilginç geldi zamanla ona nuray derler belkide :)
ama sizin begenmeniz önemli içine ne siniyorsa onu koyun

kızlar son 6-8 hafta bebeğin kilosu 2 katına çıkacak diyor kk da şu alttaki imzada 33. hafta yazısında..
cidden öylemi
tosuncukmu olacaklar şimdi bu 2 ay içinde :):9:

Kızlar aklıma takılan bir şey var, paylaşmak istiyorum sizinle. Bizim dün aylık kontrolümüz vardı, şükürler olsun yavrum iyi gülücükler attı dil çıkardı bize çoook tatlıydı :) Kilosu 1320 olmuş doktor gayet iyi dedi :) :nazar: Yalnız haftada 1 balık tüketebiliyorum ben midem kaldırmıyor fazlasını hergün mutlaka cevizimi yiyorum ama bana dün omega 3 verdi. Şimdi günde 1 tane elevit, demir ilacı, omega 3 ve günde 2 kez magnezyum kullanıyorum. Çok değil mi ya bu kadar hap içmek ilaca bugün başladım ama garip hissettim çok ilaç içmişim gibi, aklım karıştı :26:

ahhh ahh aynen :((
sağa yada sırt üstü uyuyorum wallaa :2:

Canım sakın sırt üstü uyuma,yatma,bebeğin ağırlığı ile,bebeğe giden ana damar daralıyor ve bebek yeteri kadar beslenemiyor ve oksijensiz kalıyor.İstersen sende bi araştır,ben böyle biliyorum.ok

Kızlar aklıma takılan bir şey var, paylaşmak istiyorum sizinle. Bizim dün aylık kontrolümüz vardı, şükürler olsun yavrum iyi gülücükler attı dil çıkardı bize çoook tatlıydı :) Kilosu 1320 olmuş doktor gayet iyi dedi :) :nazar: Yalnız haftada 1 balık tüketebiliyorum ben midem kaldırmıyor fazlasını hergün mutlaka cevizimi yiyorum ama bana dün omega 3 verdi. Şimdi günde 1 tane elevit, demir ilacı, omega 3 ve günde 2 kez magnezyum kullanıyorum. Çok değil mi ya bu kadar hap içmek ilaca bugün başladım ama garip hissettim çok ilaç içmişim gibi, aklım karıştı :26:

canım öncelikle maşallah bebeğine:nazar:
balık konusunda ben de öyleyim hatta 2 haftadır yemıyorum bile içim almıyor
ben de demir hapı,elevit ve omega 3 kullanıyorum
bir tek magnezyum yok bende
ama eleviti doktorum 2 günde bir almamı önerdi o da tamamen benım isteğim doğrultusund oldu
kilo çok alıyorum diye o da iştah açarmış malum

Canım bende geçen hafta 29+5 günlükken kontrole gittim,1660 kilo olmuş ve dönmüş.Senin kullandığın ilaçların aynısını bende kullanıyorum fakat demir hapını hergün alamıyorum midemi çok ağrıtıyo.Balik yemeyi çok severdim fakat hamile kalinca 3 kez bile yiyemedim,doktoruma sormadan balik yağı kullanmaya başladım, sırt ağrım ve kramplar için yine doktoruma sormadan magnezyum almaya başladim.Doktorum hepsine tamam dedi,ama elevit hariç hepsini hergün değil gün aşırı alıyorum.Evet banada çok geldi ama sende istersen günaşırı al.

Canım bende geçen hafta 29+5 günlükken kontrole gittim,1660 kilo olmuş ve dönmüş.Senin kullandığın ilaçların aynısını bende kullanıyorum fakat demir hapını hergün alamıyorum midemi çok ağrıtıyo.Balik yemeyi çok severdim fakat hamile kalinca 3 kez bile yiyemedim,doktoruma sormadan balik yağı kullanmaya başladım, sırt ağrım ve kramplar için yine doktoruma sormadan magnezyum almaya başladim.Doktorum hepsine tamam dedi,ama elevit hariç hepsini hergün değil gün aşırı alıyorum.Evet banada çok geldi ama sende istersen günaşırı al.

29 +5 benim 1430 gr dı seninki 1 hafta 10 gün önden gidiyor canım sanırım kan ilacları çok kötü bana en iyi ferro sanol duedonol geldi o ağrıtmıyor.

29 +5 benim 1430 gr dı seninki 1 hafta 10 gün önden gidiyor canım sanırım kan ilacları çok kötü bana en iyi ferro sanol duedonol geldi o ağrıtmıyor.

Evet canım malesef biraz kilolu,çünkü bi ara şekerim yükseldi buda bebeğe gereksiz kilo aldırdı.Doktorum çok sinirlendi,dedi hem normal doğurmak istiyosun hemde dikkat etmiyosun.4 kiloyu geçerse sezeryan yaparım haberin olsun dedi:( şimdi rejimdeyim:(

biberona gerek olmazsa emzik al yanına bence

ızlar benim ikinci bebegim am ben ilk oglumda ne biberon kullandırdı hemsireler ne emzik süt zaten 3. gün gelio ona ragmen mama yasak verdirmiolar sadece gögsün bosta olsa sütün gelmesi için 2 saatte bir bebek agzında gögsün uyusada yarım saat uyuyarak gögsünüzü emdirceksiniz hem agız sütü alması lazımmıs bebebgin ilk anne sütü emmesi gerekiyormus oglum sarılık oldu aclıktan yine mama verdirmediler bebek anne gögsünü istemeyebilir miş hemde biberon emzik gi seyler verilmez önce gögsünüze alışıp baglansınlar sonra ilertde sayet sütünüz azalırsa bişberon kulllanırsınız. dr lar sarılık bile göze alıolar ilk anne sütü alsın die düsünün artık biede bence emzik kullanmamanızı öneririm bebegin damak ve diş yapısı bozulabiliomuss . ama ben oglumda sadece 6 ay kullandm oda agzına yakışıodu sıpanın heveslenio insan anne olunca

Günaydın güzel anneler nasılsınız. Bugün soğuk ama güneşli bir hava var ne güzel:)

Dün akşam çantalarımızı hazırladım,herhangi bir listeden bakmadım kafama göre koydum:) Sizde bir bakarmısınız eksik ya da gereksiz bişe var mı?

Bebeğime;

10lu hastane çıkışı
5li takım (tulum)
4 tane iç zıbın
1 tane çıtçıtlı zıbın
2 tane pijama
6 tane ağız mendili
Polar battaniye
4 tane yenidoğan bezi
Pişik kremi

Büyük çantamız için;

Pijama takımı-Sabahlık
Gecelik
Emzirme atleti
6 tane çamaşır
Uzun ped
Göğüs kremi
Göğüs pedi
4 kısa çorap
Hastane odası için kapı süsü,tül
Süt artırıcı çay

Eksik olan alacaklarım;
Lohusa tacı ve babet yada terlik
Süt pompası
Bebek taşıma koltuğu
İkram için çikolata yaptırılacak
Bakım ürünleri ve foto mak. vs sonradan yanıma alırım

Slm, ben de hazırladım bavulu ama bir kaç eksiğim var hala. Şu uzun ped meselesi kafamı karıştırıyor. Ben normalde hep orkid kullanıyordum. Acaba orkidin uzun ve ince olanları yeterli olur mu doğum sonrası için. Can bebe nin bir ürünü varmış ama göremedim nasıl bir şey. Sen hangi marka aldın canım? Bir de acaba uzun ped yeterli olmazsa 2 tane üst üste konulabilir mi?

Selam kızlar teşekkür ederim cevaplar için ama son olarak oto anakucağı yerine battaniyede kucağına sarmak daha emnıyetlı geldı eskıden oto koltuğumu vardı :)) hayırlısıyla yavrularımıza kavuşalımda inşallah soğan olayı bebeği tiksindirebilir diye düşünüyorum doğumdan önce duştan önce 1-2 hafta önce yani apılır dıye duymuştum çünkü iğrenç kokuyormuş.

Benim arkadaşım yeni doğum yaptı ve aniden ilk günden itibaren göğüs kremi kullandı bişey olmadı amaan bişey olmuyor dıye bir süre sonra sürmemeye başladı 3-4 gün sonra feci yara olmuş 2 gün sürmüş hemen düzelmiş.

Yani anlıycanız göğüs kremleri yetiyor yeterki düzenli kullanılsın.

Soğan olayı bana da çok doğru gelmedi. Ama sadece kokusu nedeniyle. Mutlaka faydası oluyordur, eskiden krem falan çok yaygın olmadığı için böyle çözüm bulmuştur kadınlar ama ben doğumdan 2-3 hafta öncesinden garmastan adında bir krem varmış onu kullanmayı düşünüyorum. Bana da görümcemin tavsiyesi. Hem kremi temizlemeden bile bebeği emzirebiliyormuşuz, zararsızmış yani. Soğan kokusu hem kendimizi kötü hissetmemize neden olur, hem de bebeğe yazık. Ben emzirirken sadece benim kokumu alsın isterim.

Kizlar bu arada Esim kizimizin isminin : NURULAYN = Gözümün Nuru olmasini istiyor cok. Ben karar veremedim caba telafuzu zor olur mu diye ama siz ne dersiniz?? Fikirlerinizi alabilirmiyim?

Anlamı çok güzel ama söylenişi zor ve kulağa da çok hoş gelmiyor. Ama karar sizin tabi ki. Kendi adıma belki daha önce duymadığım için değişik gelmiştir. Bir arkadaşım kocasının adı Ömer olduğu için Hz Ömer'in kızının adı olduğundan Hafza adını koydu kızına. Ben bu ismin söylenişini de beğenmedim örneğin. Sırf anlamı güzel ya da hikayesi güzel diye de kulağa hoş gelmeyen isimleri koymak çocuklara yazık ediyor bence. En çok okulda yoklama alırken yaşıyorum bunu. 2 isimli olan çocuklarda, muhtemelen dedesinin ya da ninesinin ismini söylediğimde öfkeleniyorlar ve diğerleri dalga geçiyor hemen. Çocuğun özgüveni için anlamı kadar söylenişi de çok önemli bence.

ızlar benim ikinci bebegim am ben ilk oglumda ne biberon kullandırdı hemsireler ne emzik süt zaten 3. gün gelio ona ragmen mama yasak verdirmiolar sadece gögsün bosta olsa sütün gelmesi için 2 saatte bir bebek agzında gögsün uyusada yarım saat uyuyarak gögsünüzü emdirceksiniz hem agız sütü alması lazımmıs bebebgin ilk anne sütü emmesi gerekiyormus oglum sarılık oldu aclıktan yine mama verdirmediler bebek anne gögsünü istemeyebilir miş hemde biberon emzik gi seyler verilmez önce gögsünüze alışıp baglansınlar sonra ilertde sayet sütünüz azalırsa bişberon kulllanırsınız. dr lar sarılık bile göze alıolar ilk anne sütü alsın die düsünün artık biede bence emzik kullanmamanızı öneririm bebegin damak ve diş yapısı bozulabiliomuss . ama ben oglumda sadece 6 ay kullandm oda agzına yakışıodu sıpanın heveslenio insan anne olunca

Canım,yeni bi kanun çıkmış,bebek dostu hastaneler diye,o yüzden bebeklere ilk 3 gün mama vermiyolar.Anne sütü içsin diye ama dediğin gibi sarılık oluyor çocuklar.Ablam yeni doğum yaptı,hemşirelere zorla mama verdirtti:) şimdi benim bebeğime mama yerine ablamın sütünü vericez:) kendimi çok şanslı hissediyorum,hemde ablam kızımın süt anneside olucak:)

selam kızlar nasılsınız bakalım:)

bugün kontrolümüz vardı kızımı gördüm oyyy annesi yesin onu kıpır kıpırdı maşallah :)

kızımın duruş pozisyonu normalmiş yani kafası aşağıda bi sorun yok dedi doktorumuz 1.750 gram ve 38 cm olmuşuz sata göre 30 hafta ultrasona göre 31 haftadayız

benimki sezeryan olucak allah kısmet ederse 3 şubattan itibaren hazırız doğuma :))) az kaldı yani :)))

Sen de magnezyumu sabah akşam mı alıyorsun canım ?

selam kızlar nasılsınız bakalım:)

bugün kontrolümüz vardı kızımı gördüm oyyy annesi yesin onu kıpır kıpırdı maşallah :)

kızımın duruş pozisyonu normalmiş yani kafası aşağıda bi sorun yok dedi doktorumuz 1.750 gram ve 38 cm olmuşuz sata göre 30 hafta ultrasona göre 31 haftadayız

benimki sezeryan olucak allah kısmet ederse 3 şubattan itibaren hazırız doğuma :))) az kaldı yani :)))

Maşallah canım kızçene :nazar: :)

Back
X