Süleyman Şah Karakolu’na kara herakatı

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.742
NTV'de yer alan habere göre; 8 aydır IŞİDkontrolündeki bölgede yer alan Süleymah Şah Saygı Karakolu’na yapılan operasyonda 1 askerşehit oldu.

Süleymah Şah Saygı Karakolu’nda görev yapan 44 bordo bereli Türkiye’ye getirildi.

Operasyon sırasında meydana gelen kazada sonucu karakolda görev yapan 1 asker şehit oldu..

Karakolda görev yapan askerlerin geçtiği mesaj üzerine birkaç gün önce operasyon için harekete geçildi.

Askerlerin tahliyesi için gece yarısı 50 kadar tank sınırı geçerek bölgeye hareket etti.

Hava kuvvetleri de operasyona eşlik etti.

35 kilometrelik hattı geçen kara birlikleri türbeye ulaşarak askerleri tahliye etti.

Tahliye sırasında meydana gelen kazada bir karakolda görev yapan bir asker şehit oldu.

suleyman-sah_9907.jpg

TÜRBE DE NAKLEDİLDİ
Olayı NTV'ye değerlendiren Mustafa Karaalioğlu, operasyonda sadece personelin değil, türbenin de nakledildiğini söyledi.

Karaalioğlu, türbedeki naaşların da Türkiye sınırına ancak Suriye topraklarında bir noktaya nakledildiğini belirtti.

http://www.ensonhaber.com/suleyman-sah-turbesine-operasyon-1-sehit-2015-02-22.html

Son düzenleme:
750 askerin katılımıyla bu sabaha karşı gerçekleştirilen Süleyman Şah operasyonunda flaş ayrıntı. 40 askerin Türkiye'ye getirilmesinin ardından özel kuvvetler bölgeyi terk etmeden önce türbe ve karakolu yok etti. Türbe başka bir yere kaydırılacak.

3 SANDUKA TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Özel Kuvvetler bölgeyi terketmeden önce karakol ve türbeyi patlayıcı ile havaya uçururken, türbedeki 3 sandukayı da beraberinde Türkiye'ye getirdi.

http://www.haberler.com/suleyman-sa...=Partner&utm_campaign=Milliyet_300x250_Manset

Ben de çok üzgünüm. Sinirden ağlayacağım neredeyse ve yandaş medya işid terör örgütünün tehditlerine boyun eğip apar topar kaçışımızı bir başarı gibi gösteriyor. Bu millet bu kadar gerizekalı olduktan sonra, bu vatan hainlerini başımızda tuttuktan sonra yarın doğu ve güneydoğu anadolu gider, sonra da kıbrıs. Doğudaki toprak kaybını analar ağlamadı diye verirler. Kıbrısı ise kıbrıslıları ve askerlerimizi sağ salim ülkeye getirdik diye verirler. Bu millet bu kafada olduktan sonra yine yer yine yer.
Cumhuriyetin ilanından sonra yaşanmış ilk toprak kaybı. Hem de oldukça aşağılık bir biçimde kaçış. Onda bile bir asker şehit. 90 yıllık arayı bitireceğiz dedikleri buymuş.

11001680_1045365578812908_6089248620947643018_n.jpg

Yurtdışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah türbesini adeta kaçarak terk ediyoruz, bu yetmiyor bir de bunu çok başarılı (!) bir kurtarma gibi gösterip göz boyamaya kalkıyoruz.
Ne zamandan beridir toprak yitirmek Türkler için övünülecek, siyasete malzeme edilecek bir konu olmuştur? Seçim öncesi ucuz kahramanlıklar yapmak Türk devletinin saygınlığıyla bağdaşmaz.
Acınacak halimize gülmek neyin nesidir!?

Utanmadan arlanmadan Twitter'da #sanliordusanlikomutan tagini acmislar. Inanilir gibi degil gerçekten. Bu cehaletin ötesinde bir durum.

Ziya pasa Zafer-name yi bugunler icin yazmış olmalı

Linç edilmezsem fikrimi açıklamak istiyorum :)

Bence yapilmasi gereken yapıldı. Zira bir sabah askerlerimizin IŞİD'in elinde olduğu ya da IŞİD tarafindan şehit edildiği haberiyle uyanabilirdik ki bence bu şu anki durumdan daha vahimdir benim için.

Tabii sanki istanbul yeniden fethedilmis gibi abartilmasi da saçma. Olması gereken buydu.

Bu mesajima herhangi bir alıntı yapilmasini istemiyorum. Hepinizin düşüncesine saygi duyuyorum. Ve tabii ki düşünceme de saygı bekliyorum. Bu konuya yazacağım son mesajdir bu yüzden lütfen alıntı yapmayiniz.....

Herkese iyi günler.

Linç edilmezsem fikrimi açıklamak istiyorum :)

Bence yapilmasi gereken yapıldı. Zira bir sabah askerlerimizin IŞİD'in elinde olduğu ya da IŞİD tarafindan şehit edildiği haberiyle uyanabilirdik ki bence bu şu anki durumdan daha vahimdir benim için.

Tabii sanki istanbul yeniden fethedilmis gibi abartilmasi da saçma. Olması gereken buydu.

Bu mesajima herhangi bir alıntı yapilmasini istemiyorum. Hepinizin düşüncesine saygi duyuyorum. Ve tabii ki düşünceme de saygı bekliyorum. Bu konuya yazacağım son mesajdir bu yüzden lütfen alıntı yapmayiniz.....

Herkese iyi günler.
Alintilamayin demissin ama ben alintilamadan edemedim...

Bir toprak kaybettik. Farkinda misin?bir tanede sehitimiz.
turkiye nasil olurda boyle zavallica kacar...

bir ornek vereyim;suudi arabistana tehdit gelmisti yillar once mekkkeyi havaya ucuracaz die..iran tarafindan.
kralda sıkıyorsa gelin demisti..
irandan ses seda kesildi..
turkiye cumhuriyeti bir dehtitle ibadet yerini yikti kutsal bir yeri..
isidi besliyenler belli gozlerinizi acin..

bilmeyenler var ise yazalım ;:
20 ekim 1921 tarihinde Türkiye ile Fransa hükûmetleri arasında imzalanan Ankara Antlaşması'nın 9. maddesi ve 24 temmuz 1923 Lozan Antlaşması'nın 3. maddesi gereğince caber kalesi ve türbe müştemilâtı ile berâber Türkiye Cumhuriyeti toprağı olarak kabul edilmiş ve Türkiye'ye burada muhâfız bulundurma ve bayrağını çekme hakkı tanınmıştır.
Türbe kutsal, emanetler kutsal, oradaki yapı kutsal anladık peki Vatan Toprağı kutsal değil mi?mezarı naklettik, emanetleri getirdik, yapıları yıktık...peki toprağımız ne oldu? imajımız ne oldu? büyük devletliğimize ne oldu?
stratejik deha gerektiren (!) bu şanlı operasyonla yedi düvele rezilliğimizi birde kahramanca başarı diye görüyoruz. Valla bravo bize...Hayır Allah muhafaza, bize birileri savaş açsa ,canım ülkemi nereye taşıyacağız diye meraklandırdı bak şimdi.

bir arkadaş yazmıştı,paylaşmak istedim.:KK51:

Bir de Twitter'da gördüğüm Lozan da memleketin 3 te 1 ini peskes cekenlere laf edin kafası nedir? Istisnasiz hepsi yazmis bunu.

Nasil bu kadar cahillestiriliyor nasil bu kadar izan mantik yoksunu olabiliyorlar aklim almıyor.

Sembolik bir önemi olan Süleyman Şah'ın kaybedilmesine üzülsem de ben de yapılması gerekenin yapıldığını düşünüyorum.Kutsal emanetler askerler alınıp Türkiyeye dönülmüş ve Türbe patlatılmış,orada karşılık verilseydi türkiye ve işid arasında savaş çıkabilirdi.Şu anda tek korkum ışidin oraya karargah kurması ve türkiyenin güvenligi artıramamasi,işte o zaman bir felaket olur.Türkiye güçsüz bir ülke olduğu için 'yapılması gereken yapıldı.' Türkiye Amerika olsa bu yapılmayacaktı.Hükümetin de bu başarısızlıktan doğan planı başarı gibi göstermesi tek kelimeyle saçmalık.

allahım yardımcıları olsun kimbilir aileleri nasıl telaş ve panik içindedirler.

dilerim hiçkayıp olmadan görevlerini başarırlar

takvim-371.jpg

Deniz Negiş / sozcu.com.tr

Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan operasyonla ilgili basına servis edilen fotoğraflardaki bir detay kafaları karıştırdı.

Başbakan Davutoğlu, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurmay Başkanı Or. General Necdet Özer ve diğer generallerin bulunduğu fotoğraflardan bir tanesinde duvarda asılı bir takvim görülüyor. Takvim tam olarak 1 ay öncesinde kalmış…

(Fotoğraftaki takvim 22 Ocak 2015′i gösteriyor. Yani tam 1 ay evvelinde kalmış. ”Ocak ayının 22′si takvimde orta sütuna denk geliyor. 22 Şubat ise sağ sütuna denk geliyor”)

YOKSA FOTOĞRAFLAR 1 AY ÖNCE Mİ ÇEKİLDİ?

Operasyon merkezinden paylaşılan bu karede duvardaki takvimin gününü belli eden kırmızı kutucuğu 22 Ocak 2015′te, yani tam bir ay önce bugünde duruyor. Bu durumda iki olasılık bulunuyor. (Genelkurmay Karargahı’nda böyle bir yanlışın bir ay gibi uzun bir süre gözden kaçması zor olsa da) Ya söz konusu takvime bir aydır dokunulmamış ya da bu fotoğraflar 1 ay önce çekilmiş. Takvim değiştirilmesi unutulmuş bile olsa bir önce tam da operasyon gününe denk gelen tarihte unutulması dikkat çekici.

X