Canim bizde hiçbir zaman beşik kertmesi veya çok küçük yaşta veya zorla evlendirilme gibi birşey olmadi olmazda. Tam tersi aileler vermediği halde kizlar evlenecem,yoksa kaçarım diye tutturduğu için bari verelim de teliyle duvagiyla gitsin derler. Sünnetle bu tür şeylerin karıştırılmaması lâzım. Ayrıca şimdi insanlarimiz hürriyetine daha düşkün olduğu için bu kadar rahat davraniliyo,eskisi kadar baskıcı toplumun içinde olunsaydi kestirmem diyemezdiniz. Ama şimdi herkesin kararina saygı duyulan duyulmasada karisilmayan toplum olunduğu için bu kararlar veriliyor.
Evet tabiki ama sanmayın ki ben çevremden çevre baskısı görmüyorum bu konuda ama bazı konularda önder olmak bu tarz şeyleri göğüslemeyi gerektiriyor. Eskisine kıyasla tabiki saygı duyulmaya çalışılan bir dönemdeyiz ama gene de rahatsız edici baskılar oluyor Ben bunları göğüslemeyi göze aldım. Ayrıca bu arada çocuğum yaptırmak isterse kendisi karar verdiği zaman yaptırabilir benim karşı olduğum sünnetten ziyade çocuğun adına karar vermek.
Evet tabiki ama sanmayın ki ben çevremden çevre baskısı görmüyorum bu konuda ama bazı konularda önder olmak bu tarz şeyleri göğüslemeyi gerektiriyor. Eskisine kıyasla tabiki saygı duyulmaya çalışılan bir dönemdeyiz ama gene de rahatsız edici baskılar oluyor Ben bunları göğüslemeyi göze aldım. Ayrıca bu arada çocuğum yaptırmak isterse kendisi karar verdiği zaman yaptırabilir benim karşı olduğum sünnetten ziyade çocuğun adına karar vermek.