Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

Kakao ve Ben

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
13.528
15.850
Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..

Hadi bende bir konu açayım..Şu sıralar hayatımda olan bir sıkıntı oğlum 5 yaşın içinde ve 8 aylıkken sünnet ettirdik onu babasıyla birliktee.Şu andada babaannesi dedesi,halası,bu yaz düğününü yapalım diyorlar ..düğün dediğim akşamında kınası(eğlenceli) ertesi günündede mevlid okutalım diyorlar...Ve ben bu tür olayların bana saçma geldiğini, ve istemediğimi söylüyorumm..nedenide şu arkadaşlar bana oldum olası bu sünnet düğünleri saçma gelmiştir..bir erkek sünnet olduğunda neden kutlanmak istenir.neden bangır bangır aa bakın oğlumuz pipisini kestirdi erkek oldu eğlenceler..düğünler.. teyteytey.bu ne yahu..ben oldum olası bu ayrımcılığı sevmedim kız çocuklarına ise cozz hiç bişe yok..iyi o zaman diyorum kızım olsaydı adet gördüğünde alkış tutup kızım ergenliğe adım attı kadın olma yoluna doğru ilerliyor deyip eğlence isteseydim izin verilirmiydi ..tabi herkes şaşkın şaşkın böyle saçma bişi olurmu diyorlar.. bende lafı otudduruyorum.o zaman erkek çocuğuna bu özen niye.. Arkadaşlar şu anda sıkıntılı sözler yaşıyorum nasıl kırmadan kimseyi halledeceğim bilmiyorumm. İstemiyorum Abii istemiyorum ben bu ayrımcılığı istemiyorumm ayy düşüncesi bile saçma ..eee eğlence var oynuyoruz göbek atıyoruz neden bu eğlence şey kem küm oğlumun pipisi kesildide işte o yüzdenn..

Ben de hep gereksiz bulmuşumdur bu işi ama adet işte. İsteyen yapsın istemeyen yapmasın ama saçma falan da demiyelim. Ha ben yapar mıyım asla..

O çocuğun annesi ve babası karar verir böyle şeylere. Diğerlerine susmak düşer. Eşiniz ne diyor bu duruma?

Bu arada yeğenime ilk regl partisi yapmıştık. Çok da keyifli olmuştu :KK66:

:)))

Bende hep söylerdım genc kızken kızım olacak adet olunca onu kutlayacagım dıye evde kı herkes kuzenlerım fılan bana delı gözuyle bakardı

İki oğlum var sünnet düğünü yapmadım hastalık nedenıyle sunnet yaptırdım ama bana kalsaydı kendı rızaları olunca olsun ısterlerdım

Bazen tekne düğünleri oluyor istemiyorum desem yalan söylerim hanı eğlenceli gibi geliyor

Ama haklısınız ayrımcılık çok fazla:KK43:

bizde bu yaz sünnet ettireceğiz çoçuklarımızı ancak öyle düğün falan istemiyorum.hem sağlık açısından hem de dini açıdan gerekli olan bir durumu abartmaya gerek yok.zaten erkeklerin pipisine verdiğimiz bu saçma değerlerden,abartılardan dolayı bir çak şeyi yaşıyoruz.ben sünnetten sonra ki düğünleri doğru bulmuyorum.

Maalesef aynı sorun bizde de var oğlum 5,5 yaşında henüz sünnet olmadı, 2 yaşından beri kayınvalidem her kış sünnetini bu yaz yaptıralım diyor (kesilmesi değil onun aklı düğünde) bende uzmanlar 2 yaş aldı ya da 7 yaş ve üstünü uygun görüyorlar acelesi yok sünnet ettiririz ama öyle düğün eğlenceye gerek yok diyorum olur mu öyle şey tek ERKEK!!! torunum o benim bir tane erkek tornu var ona da sünnet düğünü yapamadı mı desinler diyor, mantığa bakar mısınız? Bir de 12 yaşında kızım var geçen gün neyse 1-2 seneye kadar kızımda regl olmaya başlar ikisinin eğlencesini bir arada yaparız anne dedim. Nasıl yani ikisi dedi eee kızımda ergenliğe adım atmasını kutlarız işte, erkek çocuklarının sünneti kutlanıyorsa o da kutlanır aynı şey değil mi dedim. Kayınvalidemin cevap, tövbe tövbe daha neler duyacağız, ikisi aynı şey mi birinin duyulması bile ayıp, ama sünnet öyle mi, ah şimdiki gençler hiç ayıbı bilmiyorlar diye diye mutfağa gitti. :)))

canım ben daha önce izmirdeydim izmirde sünnet düğünü resmen normal bir düğün gibi yapılırdı takılar kınalar kıyafetler falan şuan iç anadoluya geldim burda herkes sünnet düğününün çok saçma olduğunu düşünüyor. eşimde oğlum olsa asla düğün yapmam bir mevlidini yaparım okadar diyor. bunu izmirden birisine söylesem aaa nekadar pintiymiş eşin der anlamazlar. her yörenin adetleri gelenekleri görenekleri farklı

Bana hep sunnet dugunleri altin, para ve hediye toplamak için yapiliyormus gibi gelir :KK70:
Hoş belki dugune daha cok masraf yapiliyor ama bir insan bunun disinda neden oglunun cuku kesildi diye davullu zurnali dugun yapar ki :KK59:
Evet aynen bende öyle düşünüyorum altın biriksin hic durmada adet çıkarmış atalarimiz :KK14::KK69:

çok haklısın diyor bunu bir adım ileri taşıyorum. :) çocuğun pipisini rızası olmadan kestirmemek gerektiğini savunuyorum.

Bende öyle düşünüyorum, hatta geçen gün bu konu yüzünden eşimle aramızda tartışma çıktı. Ben çocuk sünnet olmak istemiyorum diyor dedim, eşim çocuğun lafıyla mı hareket edilir dinimizin gerektirdiği şey o çocuk ne bilsin işin bu tarafını dedi.

Bende aynı şeyi düşünüyorum, kesinlikle karşıyım. Erkek çocuklarına yapılan bu ayrımcılık aslında onlara çok zarar verebiliyor.
Belki sunnetten sonra bir mevlut okutulabilir.

Kocaman adam olduğunda fotoğraflarının hala duruyor oluşu ve bunu marifetmiş gibi göstermeleri de hoşuma gitmiyor. O günden hatıra kalması ne saçma.

Eşiniz ne düşünüyor? Eşinizle hem fikirseniz zorlanmazsınız onlara anlatma konusunda.

ben de sacma bulanlardanım, henuz kımsenın sunnet dugununde de bulunmadım, oglum olsa yapmam kesınlıkle.....
hoş biz sünnet olup olmaması konusunda bazen esımle ters bıle dusuyoruz ya neyse :) Ben kendı ıradesıyle olması taraftarıyım, istememe ozgurlugu olmalı bebelerın dıye dusunuyorum :) eşim daha farklı dusunuyor:) öyle işte......

çok haklısın diyor bunu bir adım ileri taşıyorum. :) çocuğun pipisini rızası olmadan kestirmemek gerektiğini savunuyorum.
Canım bu durum göreceli bir duruma giriyor ben sünnet ettirdim sıkıntı vardı ve doktoru yapılması gerektiğini söyledi..kii sünnet olayına karşı değilim araştırdığımda sünnetin çok sağlıklı olan bir yöntem olduğunu öğrendimm.

Eğer müslümansa çocuk sunnet olacak tabiki, bu çocuğun rızasına bırakılmaz.
Şuanda sağlık yönünden dahi gerekli görüldüğü için yabancılar bile koca adamken bu operasyonu oluyor.
Çocuğun rızası olmadan aşı da yaptırmayın o zaman, yemek yedirmeyin, okula göndermeyin, ameliyat olması gerekiyorsa istemiyorsa yaptırmayın.

tamamen katılıyorum
israf
özentilik
gereksiz
lüzumsuz

lütfen makul şekilde istemediğini söyle

X