Sürekli para para para ...

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.264
14.665
Merhaba ..
Artık bıktık usandk bunun çaresi nasıl olacak hiç bilmiyoruz . Eşimle evleneli 5 ay oldu . Eşim 5 aydır iki aileye bakıyor hem kendi ailesi hem bize . Geliri iyi fakat tek aile için ideal bu sefer ikinci bi aileye bakınca çok rahat olmuyor . Bu kadarini görmedim artık biz kendi giderimz aylık 2 2 .5 milyar . Ailesi 3 kişi babası ayrı yerde yaşıyor iki kardeşi var ikiside calismiyor anneside calismiyor hc BRI de çalışmak istemiyor . Onların kirayida bz veriyoruz kendi kiramiz yokmuş gibi . Faturalarını alisverislerini aklınıza gelecek herseylerini eşim veriyor . Artık is öyle bi boyuta geldi ki bizde para olmasa bile sormadan etmeden kredi kartindan çek o zaman diyorlar kredi kartına 6 7 milyar borç olmuş ve bz hiç harcamadk kendimize kredi kartindan . Yeter artık gerçekten yeter ya . Sigaralarina kadar eşim alıyor . Para biriktirirdik çok rahat onlara para vermeseydik smdiye kadar . Para vermeyince beddua ediyorlar para verince canım cicim . Bizden çok harciyorlar . Eşim de hep tmm diyor veriyor . Kızıyorum ama beni Dinlemiyor . Bazen o da sinirlenip birsey istediklerinde bağırıyor para falan kalmadı ben de kartı da ben ödüyor um yeter diyor ama sonra yumuşuyor keşke ole demeseydim diyor . Akrabaları dahi ayir evinin parasini diyorlar ama ayirmiyor . Eşim de bıkti artık nereye yetisecegini sasirdi ama onların evine para girmeyince huzursuz oldgundan hep vermk zorunda kalıyor . Bu böyle nereye kadar gidecek gerçekten ne yapmak lazım bulamiyorum bu gdisle ksyinvalideyi arayip ağzıma ne gelirse dayanamayip soyleyecegim sırf aramız iyi diye soylemiyorum .. ama artık dayanamiyorum sinirimden kudurdum artık ya .. hersey ödeniyor hanimefendi sigara alckms para istiyo yeter be benim kocam banka sanki ... Bu arada ben de rahatszligmdan dolayi calismiyor um çok ayakta ksldgmda sorun yaşıyorum ciddi bi rahatszliktan yeni kurtuldum . Ben bile eşimden para alırken üzülüyorum o kdr çalışıyor emek harcıyor diye ailesi gözünü kirpmiyorlsr harcarken . Sormuyor bile para var mı diye hep ver hep ver ...

En son olanlarda bu linkte

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...5-milyar-borc-var-kv-bakin-ne-istiyor.820557/

Yorumların devaminida buraya yazar misiniz orada yasakmış da

Son düzenleme:
Merhaba ..
Artık bıktık usandk bunun çaresi nasıl olacak hiç bilmiyoruz . Eşimle evleneli 5 ay oldu . Eşim 5 aydır iki aileye bakıyor hem kendi ailesi hem bize . Geliri iyi fakat tek aile için ideal bu sefer ikinci bi aileye bakınca çok rahat olmuyor . Bu kadarini görmedim artık biz kendi giderimz aylık 2 2 .5 milyar . Ailesi 3 kişi babası ayrı yerde yaşıyor iki kardeşi var ikiside calismiyor anneside calismiyor hc BRI de çalışmak istemiyor . Onların kirayida bz veriyoruz kendi kiramiz yokmuş gibi . Faturalarını alisverislerini aklınıza gelecek herseylerini eşim veriyor . Artık is öyle bi boyuta geldi ki bizde para olmasa bile sormadan etmeden kredi kartindan çek o zaman diyorlar kredi kartına 6 7 milyar borç olmuş ve bz hiç harcamadk kendimize kredi kartindan . Yeter artık gerçekten yeter ya . Sigaralarina kadar eşim alıyor . Para biriktirirdik çok rahat onlara para vermeseydik smdiye kadar . Para vermeyince beddua ediyorlar para verince canım cicim . Bizden çok harciyorlar . Eşim de hep tmm diyor veriyor . Kızıyorum ama beni Dinlemiyor . Bazen o da sinirlenip birsey istediklerinde bağırıyor para falan kalmadı ben de kartı da ben ödüyor um yeter diyor ama sonra yumuşuyor keşke ole demeseydim diyor . Akrabaları dahi ayir evinin parasini diyorlar ama ayirmiyor . Eşim de bıkti artık nereye yetisecegini sasirdi ama onların evine para girmeyince huzursuz oldgundan hep vermk zorunda kalıyor . Bu böyle nereye kadar gidecek gerçekten ne yapmak lazım bulamiyorum bu gdisle ksyinvalideyi arayip ağzıma ne gelirse dayanamayip soyleyecegim sırf aramız iyi diye soylemiyorum .. ama artık dayanamiyorum sinirimden kudurdum artık ya .. hersey ödeniyor hanimefendi sigara alckms para istiyo yeter be benim kocam banka sanki ... Bu arada ben de rahatszligmdan dolayi calismiyor um çok ayakta ksldgmda sorun yaşıyorum ciddi bi rahatszliktan yeni kurtuldum . Ben bile eşimden para alırken üzülüyorum o kdr çalışıyor emek harcıyor diye ailesi gözünü kirpmiyorlsr harcarken . Sormuyor bile para var mı diye hep ver hep ver ...

Eşini hemen bir ev kredisine bağla. Bu gidişle bir ev parasi yiyecekler bari borca Girin de eviniz olsun. Esin de borca batinca para veremez hale gelince anlar ne olduğunu.

Kendiliğinden düzelmesini bekleme. En acilinden borç yap.

2.500 lira bir aile için bile yeterli değilki. hele bir de çocuk olursa.. iki aile nasıl geçinir? yazık çok büyük sıkıntı..

Merhaba ..
Biz de başlarda öyleydik şu an üzerimizde 4 ihtiyaç kredisi var, birkaç kere azcık kendimizi düşünelim dedim ve kıyamet koptu taaa ki sıfırı tüketene ben son resti çekene dek! Sıfırı tükettik de beyimizin aklı başına geldi biraz :KK43: ikimiz de devlet memuruyuz her ay eksilerdeyiz hacizden zor yırttık :KK43:

5 ayda nekadar da bikmissiniz. Sizin paranizida verseydi haklı bulabilirdim ama sizde calismiyorsunuz. " benim kocam" dediniz ya o adam " onun oglu" . Evlilikler geçici olabilir ama ana- ogul ilişkisi kalıcı. Annesini kardeslerini sokağami atsin? Biraz merhamet diliyorum size. Bende kv sevmem ama benim esimde maddi destekte bulunur hicbirseye Hayır demez. Böyle olmali zira bende ogul büyütüyorum.

Eşinizin ailesinden biraz bahsedebilirmisiniz. Kaç yaşındalar, baba niye bakmıyor, okuyorlarmı, niye çalışmıyorlar.

Kimse kusura bakmasın ama ortadaki anne-oğul ilişkisinin idealize edilecek bir tarafı yok. Hadi ortada baba yok kira yardımı yapmak evet normal, evde kimsenin evin ihtiyaçları için çalışmaması, oğlunu, kardeşini karttan nakit çekmeye zorlaması da mı normal? Yazık günah ne biçim faiz biniyor öyle karta. Insan sevdiği birini kendi lüks ihtiyaçları için buna zorlamaz. Yapmadığı zaman onunla kavga etmez.

bu işin buraya geleceği belliymiş evlenmeden önce. bu durum birden bire gelişen bir durum değil sonuçta. evliliğinizi baştan gözden geçirmeliydiniz. ama şu noktadan sonra yapacak bir şey yok. işe yaramayacağını düşünsem de yapılabilecek belli şeyler var.
1 eşinizi ve tüm ailenizi bir araya toplayıp konuşmak; bu böyle gitmez. ileride çocuğumz olunca ne olacak demek,
2 birinin önerdiği gibi eşini ev gibi büyük bir krediye bağlanmaya ikna etmek
3 bu durumlar yüzünden çıkan bir kavga sırasında çok ciddi bir tepki verip,eşin barışmaya çalştığında bu durumu haline koymadan barışmaya razı gelmemek.
ama dürüst olayım,bu senelece böyle gider, ççooook zor değişir, allah yardımcın olsun

Eşini hemen bir ev kredisine bağla. Bu gidişle bir ev parasi yiyecekler bari borca Girin de eviniz olsun. Esin de borca batinca para veremez hale gelince anlar ne olduğunu.

Kendiliğinden düzelmesini bekleme. En acilinden borç yap.

Ev Kredisi içinde 40 50 bin yatrmak gerek başta o kdr para olsa yapardım da malesef yok

5 ayda nekadar da bikmissiniz. Sizin paranizida verseydi haklı bulabilirdim ama sizde calismiyorsunuz. " benim kocam" dediniz ya o adam " onun oglu" . Evlilikler geçici olabilir ama ana- ogul ilişkisi kalıcı. Annesini kardeslerini sokağami atsin? Biraz merhamet diliyorum size. Bende kv sevmem ama benim esimde maddi destekte bulunur hicbirseye Hayır demez. Böyle olmali zira bende ogul büyütüyorum.

Ama artık bizde para kalmadı kredi kartindan borç çekip duruyoruz bunu mu savunuyorsunuz . Ben de calismiyor um cunku yakin zmn önce hayatı tehlikesi olan bir hastalık geçirdim hala iyilesmedim

Okumuyorlarsa çalışmalılar.
Okuyorlarsa eğer ben kardeşim olsa çalışmamasını, yazları çalışmasını isterdim çalışıyorsam yardım ederdim.
Anne genç ama bu zamana kadar çalışmadıysa bundan sonra zor gelecektir.
Eşinizide anlıyorum, o da farkındadır az çok. Ama anne ve kardeş vicdanına yediremiyordur. Allah tan maaşı iyiymiş.
Eğer çalışmıyorsam evinden de eksik etmiyorsa ben karışamazdım.
Babanızla konuşssun oda gönderiyorsa idareli göndersin.

X